Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 04.02.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

GHOST RWR

Perustiedot

14.01.2014 Yhdysvalloissa syntynyt ara-appaloosaori, viralliselta nimeltään Ghost RWR

5-vuotias leopardikuvioinen tiikerinkirjava, säkäkorkeus 148cm

yleispainotteinen, koulutustaso ko Helppo A ja re 80cm

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-178-0001


Luonnekuvaus

Ghost on mitä upein ilmestys, mutta luonteeltaan tämä ori ei todellakaan ole helpoin käsiteltävä. Useimmat pysähtyvät Ghostin karsinalle ihailemaan oria vain perääntyäkseen säikähtäneinä kun ori syöksähtääkin eteenpäin hampaat irvessä kaltereiden takana. Ghostin melkein voisi kuvitella inhoavan ihmisiä, sen verran ilkein ja levottomin ilkein ori esiintyy suurimman osan ajasta. Yksinkertainen totuus kuitenkin on, että Ghost vain suhtautuu vieraisiin hyvin epäluuloisesti. Orista voisikin hyvin nopeasti saada aikaan todellisen ongelmahevosen, mutta kun Ghostia osaa käsitellä oikein, ori muuttuu suorastaan silmissä. Ghost ei ehkä ota ketään ensisilmäyksellä luottavaisesti vastaan, mutta kun orille antaa tilaa ja aikaa, mutta ei toisaalta anna Ghostin pelottelujen hermostuttaa itseään, ori alkaa pikkuhiljaa muuttaa asennettaan ihmistä kohtaan. Ja kuten yleensä, tässäkin tapauksessa maittava ruoka on erinomainen apuväline sillä toivotusta käytöksestä palkitseminen on kaikista helpoin ja varmasti myös turvallisin tapa saada Ghostin luimuun painuneet korvat höristymään jälleen.

Ghost rakastaa vapautta ja ori onkin laitumella oikea villihevosen perikuva. Ori rynnistää heti tiehensä kun vain pääsee vapaaksi eikä ori lähesty aidalle notkumaan päätyviä ihmisiä mistään hinnasta, vaan pysyttelee kauempana. Suoraan sanottuna Ghost viihtyy katseilta piilossa ja orin nimi juontaakin juurensa juuri tästä piirteestä. Ori on kuin aave liikkeissään, mutta jos on onnekas, Ghostin voi nähdä vilahtavan puiden varjoissa. Pienemmässä tarhassa Ghost on yksin ollessaan hyvin levoton ja miltei vauhko, mutta lajitovereiden läsnäolo saa orin onneksi rauhoittumaan. Ghostia ei kuitenkaan juuri tuosta nimenomaisesta syystä koskaan tarhata yksin. Ori myös juoksuttaa auttamatta perässään vierasta hakijaa, suostumatta antautumaan kiinni, mutta tutulle hakijalle Ghost antautuu kyllä. Myös hoitaessa ja taluttaessa Ghost käyttäytyy kyllä hyvin, jos ihminen on vain orille tuttu, muussa tapauksessa ongelmia ilmenee kyllä varmasti. Ghostin kanssa on vain osattava olla kärsivällinen, sillä orin luottamus ihmiseen rakentuu hitaasti eikä turha kiirehtiminen ainakaan auta asiaa.

Ghostiin selkään ei myöskään ole mitään asiaa ennen kuin luottamus pelaa molemminpuolin maasta käsin. Ori on kuitenkin ratsuna osaava ja lahjakas, Ghost on selkeästi perinyt emänsä vaivattomat liikkeet ja herkkyyden avuille. Toisaalta ori osaa olla välillä hyvin itsepäinen ja eritoten estekentillä Ghost tapaa olla vähän turhankin vauhdikas liikkeissään kevyestä hyppytyylistään huolimatta. Myös koulukentillä ori tapaa kuumua yleensä sitä mukaa mitä kauemmin harjoitukset kestävät, niin että niitä harha-askelia ja ohjien kiskomista saattaa ilmetä aina välillä. Maastoesteradalla Ghostin menohalut tulevat kuitenkin yleensä hyötykäyttöön ja ori pärjääkin erinomaisesti matalilla maastoradoilla. Ghost on myös mukava maastoilukaveri, vaikka joskus hidastaminen laukkapätkien jälkeen saattaakin aiheuttaa muutamia protestipukituksia. Matkustaminen ja kilpailutilanteet sen sijaan yleensä hermostuttavat Ghostia aina jonkin verran ja ori tapaakin olla kilparatsuna jokseenkin äkäisenoloinen. Mutta kun selässä on tuttu ratsastaja ja yhteistyö ratsukon välillä pelaa, Ghost keskittyy kyllä kuitenkin radalla suoritukseensa parhaansa mukaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
aa 09.02.2015 ori Temareefin Aestol Malakeh al Najya
aa 10.08.2015 tamma RWR Mayan Mystica Ghaziz al Shadiya

Sukutaulu

i. Za Zu ii. Hampton Black iii. Hellboy ox (evm)
iie. Tony's Girl (evm)
ie. Eliza ox LJK-II iei. Sakaraha ox (evm)
iee. Oua ox (evm)
e. Elentári Nasheedat ox
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Prejudice ox eii. Chancing Wind ox (evm)
eie. Suavementé ox (evm)
ee. Dejá Vu ox YLA2 eei. Chief of Sky ox (evm)
eee. Delillah Montaque's ox (evm)

Sukuselvitys

Ghostin isä, Za Zu, on 146 senttinen leopardikuvioinen tiikerinkirjava ara-appaloosaori. Upea, erikoisennäköinen Zazu kiinnittää kenen tahansa huomion ulkonäöllään, mutta komean pinnan ei tulisi antaa hämätä. Sisimmiltään Zazu on nimittäin pirullinen ja haastava ori, joka todella vaatii kokeneen käsittelijän. Entisellä laukkaratsulla riittää energiaa, mikä näkyy myös ratsastaessa, mutta se ei ole kuitenkaan estänyt Zazua menestymästä helpoissa koulu- ja alle metrin esteluokissa, vaikka tässä tapauksessa kiittäminen lieneekin ennen kaikkea osaavia ratsastajia - sekä silkkaa tuurinkantamoista.

Ghostin isänisä, Hampton Black, on 150 senttinen ara-appaloosaori. Tiikerinkirjava Hampton Black on G1-tason laukkaratsu, joka on juossut omistajalleen yli puoli miljoonaa virtuaalieuroa. Hampton Blackin emälinjan puolelta löytyy lisää ara-appaloosia ja ori tuleekin vanhemmista Hellboy ox x Tony's Girl.

Ghostin isänemä, Eliza ox, on 144 senttinen punaruunikonkimo arabialainen täysiveritamma. Pienikokoinen ja hentorakenteinen Elisa on menestynyt G1-tason laukkaratsu, joka on juossut omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa sekä LJ:n että ASARA:n alaisilla laukkaradoilla. Erinomaiset voitto- ja sijoitusprosentit omaava Elisa onkin ollut myös suosittu siitostamma ja tamma on siten varsonut useampaan kertaan elämänsä aikana. Elisa palkittiin myös aikanaan LJ:n laatuarvostelussa LJK-II-palkinnolla. Isänemänisä, Sakaraha ox, on 145 senttinen arabialainen täysiveriori, joka osoitti jo varhain laukkaradoilla sen että pienikokoinenkin voi pärjätä isompiaan vastaan kun omaa vain oikeanlaista taisteluntahtoa. Sakaraha voitti parhaimmillaan G2-tason lähdön mutta isänemänemä, Oua ox, menestyi myös G1-tasolla. 146 senttinen arabialainen täysiveritamma olikin tasaisen varma menestyjä, jonka jälkeläiset myytiin myöhemmin ympäri maailmaa.


Ghostin emä, Elentári Nasheedat ox, on 149 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveritamma. Hienorakenteinen Eleyja omaa herkän ja jokseenkin jopa suoraan sanottuna hermoheikonkin luonteen, mutta osaavissa ja rakastavissa käsissä tamma on mitä ihastuttavin persoona hermoilun vaihtuessa hellyydenkipeyteen ja epävarmuuden uskollisuuteen. Eleyjalla on myös lennokkaat sekä näyttävät liikkeet ja tamma onkin osaava kouluratsu. Vaativalla tasolla menestynyt Eleyja on kuitenkin tuttu näky myös näyttelykentillä ja tammalta löytyy sekä virtuaalinen muotovalio- että champion-arvonimi. Eleyja sittemmin myös kantakirjattiin II-palkinnolla.

Ghostin emänisä, Prejudice ox, on 147 senttinen, jopa kuvankauniiksikin kutsuttu arabialainen täysiveriori. Egyptiläistä verilinjaa edustava, mustankimo Phoenix on luonteeltaan nimensä mukaisesti erittäin epäluuloinen ori ja vaatiikin aina aikansa ennen kuin Phoenix oppii luottamaan uusiin ihmisiin. Mutta kun Phoenixin luottamuksen voittaa puolelleen, orista saa uskomattoman lojaalin ja rohkean ystävän, joka ei koskaan petä luottamusta. Phoenix on erittäin lahjakas ja taitava esteratsu, jolta löytyy myös runsaasti kisamenestystä kyseisen lajin parista. Ja haastavasta luonteesta huolimatta Phoenix on myös suosittu siitosori. Emänisänisä, Chancing Wind ox, oli upea sametinmusta arabialainen täysiveriori. 150 senttinen Chang edusti egyptiläistä verilinjaa parhaimmillaan, sillä ori oli äärettömän kaunis ja hienorakenteinen, monin tavoin arabikasvattajien keskuudessa ihailtu, hyväsukuinen ori. Luonteeltaan Chang oli tulinen ja kiivas, mutta omistajalleen uskollinen ja Chang pysyikin samalla omistajalla Yhdysvalloissa koko elämänsä ja kisasi menestyksekkäästi näyttelykenttien lisäksi myös esteratsastuksen parissa, sillä orin huomattiin omaavan myös erittäin hyvät hyppylahjat. Emänisänemä, Suavementé ox, oli kuvankaunis, 146 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Suavementé kasvoi ja eli koko elämänsä Arabian niemimaalla, synnyinaavikollaan, paikallisten beduiinikasvattajien huomassa. Herkkä ja älykäs egyptiläistamma eli puolivillinä lähes koko elämänsä ja toimi ratsuna vain omistajallaan. Tamma oli kuitenkin hyvä käsitellä ja tästä syystä Suavementé astutettiin pari kertaa myös ulkomaisilla oreilla, jotka kuitenkin valikoitiin erittäin tarkoin.

Ghostin emänemä, Dejá Vu ox, on kuvankaunis 152 senttinen arabialainen täysiveritamma. Mustankimo ei pistä silmään ainoastaan kauniilla ulkonäöllään vaan myös lempeällä, rakastettavalla ja lojaalilla luonteellaan, johon on yhdistynyt myös älykkyys ja rohkeus. Luotettavan ja hyväluontoisen tamman kanssa ei voi yksinkertaisesti olla tulematta toimeen. Deli on yleispainotteinen, menestyksekkäästi eri lajeissa kilpaillut tamma, joka on kuitenkin parhaimmillaan maastoesteiden parissa. Deliltä löytyy kuitenkin myös näyttelykokemusta ja tamman jälkeläiset ovat kaikki oikeita valioyksilöitä. Deli on itse palkittu YLA2-palkinnolla. Emänemänisä, Chief of Sky ox, oli 153 senttinen egyptinarabiori. Tämä mustankimo, joka sittemmin vaaleni kokonaan valkoiseksi, oli komea herrasmies ja tuttu näky näyttelykentillä ja kouluratsastuskilpailuissa. Skyksi kutsuttu arabialainen täysiveriori menehtyi kuitenkin jo ennen kymmentä ikävuottaan yllättävään suolenkiertymään, ehtien jättää maailmaan vain kolme jälkeläistä. Orilla oli tuolloin kuitenkin takanaan jo pitkä kilpailu-ura ja Sky olisikin luultavasti vetäytynyt piakoin kokonaan jalostuskäyttöön, joten orin menehtyminen oli hyvin traaginen ja arabikasvattajien keskuudessa jonkin verran kohuakin herättänyt tapaus. Emänemänemä, Delillah Montaque's ox, oli 151 senttiä korkea kärpäskimo, peloton egyptinarabitamma. Monaksi kutsuttu jalopiirteinen tamma aloitti uransa esteratsastuskentillä, mutta siirtyi jo vuoden päästä kokonaan maastoesteiden pariin. Mona menestyikin lajissa varsin hienosti, kunnes jäi eläkkeelle loukattuaan toisen etujalkansa kilpailuissa. Monan nivelsiteen todettiin katkenneen ja tästä syystä tamma siirtyi jo yhdeksänvuotiaana siitostammaksi vaihdettuaan ensin omistajaa. Myöhemmin Mona jouduttiin lopettamaan, kun jalka alkoi vaivata tammaa enemmänkin, mutta tamma ehti kuitenkin jättää virtuaalimaailmaan neljä jälkeläistä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!