Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.01.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» Nimen suomennos tulee
sanasta eldr, tuli

ELDUR

Perustiedot

24.12.2015 Yhdysvalloissa syntynyt islanninhevosori, viralliselta nimeltään Eldur

5-vuotias punarautias, merkkinä kuonopilkku, säkäkorkeus 138cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa luokissa, 5-käyntinen

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-030-0075


Luonnekuvaus

Eldurin nimi tarkoittaa tulta ja nimi sopiikin tulenpunaiselle kantajalleen täydellisesti, niin värin kuin luonteenkin puolesta. Tämä ponikokoinen ori on pieni mutta pippurinen ja pippurisuuskin on tasoltaan chilimausteiden luokkaa. Eldur on oikea orimaisuuden perikuva tiiviissä paketissa ja siten myös varma voimistaan. Voi hyvänen aika sitä machoilun ja tepastelun määrää, Eldur pullistelee välillä kuin sammakko lumpeenlehdellä ja sen kanssa ei välillä tiedä itkeäkö vai nauraa kun se pistää riikinkukkomaisen tanssinsa pystyyn tammojen edessä. Hiekka vain pöllyää kavioissa kun Eldur steppaa sinne tänne jumalaton harja vain silmillä liehuen ja hukuttaa samalla hoitajansa pölypilven keskelle.

Eldur selkeästi kuvittelee olevansa jonkin sortin kuninkaallinen, maailman herra ja kiistaton johtajaori mutta vaikka se leijailee ihan omissa sfääreissään kuvitelmiensa suhteen, ei Eldur kuitenkaan onneksi ilkeä ole. Täysin ajattelematon pölvästi ja varpaille talloja se kyllä on, mutta ihmistä ei kuriteta kuitenkaan koskaan vaan se riimunnarussa roikkuva hoitaja tuntuu olevan vain välttämätön paha, vähän kuin inisevä hyttynen Eldurin korvan juuressa. Kyllähän se vähän ärsyttää, mutta useimmiten se sivuutetaan silti vain harjaa ravistelemalla. Hoitaja saa kyllä kiukuta ja kiljua Eldurille mielin määrin, mutta tuskinpa mikään menee perille asti ... kuten sanottua, se on vain hyttysen ininää Eldurin elämässä.

Eldurin kanssa kyllä ollakin aika ajoin helisemässä, mutta kyllä sen kanssa pärjää kun purkaa kiukkuaan välillä kunnolla paukuttamalla sitä jalkaa maahan tai päästelemällä ärräpäitä suustaan, kun punainen luupää ei taas kuule sitten yhtään mitään. Eldurin hoitajat vaikuttavatkin yleensä mumisevan itsekseen ja mulkoilevan ympärilleen pahalla silmällä ja vain koska heidän hoidokkinaan on iki-ihana Eldur. Onneksi ratsuna Eldur ei ihan ole yhtä kuurosokea, kovasuinen kaahottaja se kyllä osaa olla mutta liikettä ainakin löytyy ja esiintyminen sujuu luonnostaan. Mitä nyt ratsastajan kädet saattavat olla enemmän tai vähemmän makaronia suorituksen päätteeksi, mutta voittoa tavoitellaan silti. Maastossa Eldurin kannattaa erityisesti antaa purkaa energiaansa reippailla töltti- ja passipätkillä, joskin kannattaa huomioida se, että tämä poninkutale ei myöskään ymmärrä sopiva välimatka-käsitettä eli kavereiden kanssa liikkuessa oria saa pidätellä välillä ihan tosissaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
isl 00.00.0000 t/o varsan nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Seifur frį Mildstöšum 1 ARJ-III ii. Draupnir frį Geitungur iii. Fįfnir frį Trollsklo ARJ-I
iie. Druna frį Andvari
ie. Sśla frį Geitungur iei. Óskar frį Syndur
iee. Svana frį Tónlist
e. Snörp frį Syndur ei. Undri frį Kleppur eii. Hamšir frį Elfendur
eie. Ugla frį Brśnskóg YLA3
ee. Byssa frį Syndur eei. Sśkkulaši frį Ljóma
eee. Guttormur frį Freistingar

Sukuselvitys

Eldurin isä, Seifur frį Mildstöšum 1, on 140 senttinen rautias islanninhevosori. Tasainen ja hyväluonteinen Fury on raamikas työponi, joka on menestynyt myös askellajikilpailuissa ja se on itseasiassa palkittukin ARJ-III-palkinnolla. Ennen kaikkea se on kuitenkin ollut erinomainen kuormaponi, joka on tottunut tekemään pitkää päivää karjatilalla Yhdysvalloissa. Onpa se kuitenkin myös ehtinyt jatkaa sukuaan muun aherruksen ohessa.

Eldurin isänisä, Draupnir frį Geitungur, on 145 senttinen rautias islanninhevosruuna. Luonteeltaan Draupnir on omapäinen kaveri, joka menee mielellään kovaa etenkin ratsastaessa. Kuitenkin myös kuuliaisuutta löytyy niin, että ruuna on kuitenkin pidemmän päälle hyvä ratsastaa. 5-käyntinen Draupnir onkin menestynyt hienosti painotuslajissaan eli askellajiratsastuskilpailuissa. Isänisänisä, Fįfnir frį Trollsklo, on 132 senttinen hopeanmusta islanninhevosori vanhemmista Völundur frį Keflavik x Angilja frį Dalvik. Trolle on näyttävännäköinen ilmestys tuuheine harjoineen ja erikoisen värisine karvapeitteineen, eikä olekaan ihme, että ori on suosittu jalostuksen puolella. Trolle on myös 5-käyntinen ja askellajipainotteinen ori onkin menestynyt upeasti painotuslajissaan - jopa niin upeasti, että Trolle on saavuttanut ARJ-I-palkinnon. Hieno ori on kaiken kaikkiaan kyseessä, jo pelkästään palkitun sukunsakin puolesta. Isänisänemä, Druna frį Andvari, on 134 senttinen rautias islanninhevostamma vanhemmista Kembingur frį Rettarhóli x Meyja frį Ljśflingur. Hienosukuinen Druna on luonteeltaan ystävällinen poni, josta tosin löytyy se tammamainen ja kipakkakin puoli. Tästä syystä Druna vaatiikin hieman kokeneemman ihmisen hoitajakseen ja ratsastajakseen. Druna on 5-käyntinen ja tamma onkin menestynyt upeasti askellajiratsastuksen parissa.

Eldurin isänemä, Sśla frį Geitungur, on 135 senttinen kimo islanninhevostamma. Skuffa on 5-käyntinen ja askellajipainotteinen, mutta tamma vasta aloittelee kilpauraansa ja on siksi melko tuntematon nimi niin kilpakentillä kuin jalostuksenkin puolella. Skuffalta kuitenkin löytyy taustaltaan upea suku. Isänemänisä, Óskar frį Syndur, on 132 senttinen tummanruunikko islanninhevosori vanhemmista Andvari frį Įlfagjöf x Eskana frį Prima. 5-käyntinen Oskari on rajoitetusti käytössä islanninponijalostukseen ja orilta löytyykin jo muutama jälkeläinen. Oskari on myös menestynyt upeasti painotuslajissaan eli askellajiratsastuksen puolella. Isänemänemä, Svana frį Tónlist, on 141 senttinen kimo islanninhevostamma vanhemmista Svallari frį Halastjarni x Glóblesa frį Hśsavķk. Voimakasrakenteinen Svana on 5-käyntinen ja tamma onkin menestynyt hienosti askellajiratsastuksen puolella. Luonteeltaan Svana on rauhallinen ja kiltti, suorastaan miellyttämisenhaluinen, mikä lienee ainakin edistänyt tamman suosiota myös jalostuksen puolella.


Eldurin emä, Snörp frį Syndur, on 135 senttinen musta islanninhevostamma. Rehellisesti sanottuna aika kamalaluontoinen ponitamma on kiukkuisesta luonteestaan huolimatta osaava askellajiratsu, joka on menestynyt hienosti painotuslajinsa parissa. Harmi tosiaan että Snörp on luonteeltaan kaikkea muuta kuin helppo!

Eldurin emänisä, Undri frį Kleppur, on 136 senttinen rautiaankirjava islanninhevosori. Pörröisen ponimainen Undri ei ole suloisesta ulkonäöstään huolimatta mikään lapsivarma ratsu ja sen luonteen haastavuus ilmeneekin varsinkin ratsastaessa. Kyllä ori kuitenkin askellajikilpailuissa menestyy kun selässä on osaava ratsastaja. Emänisänisä, Hamšir frį Elfendur, on 139 senttinen ruunikonkimo islanninhevosori vanhemmista Hrķmnir frį Reginn x Trķtla frį Fjólakoti. Hamdir on hyväntahtoinen ori, joka kuitenkin vaatii oman aikansa oppiakseen uusia asioita. Menestystä on kuitenkin piisannut askellajiratsastuksen parissa aivan kuten emänisänemälläkin, Ugla frį Brśnskógilla, 133 senttisellä mustankirjavalla islanninhevostammalla. Pienestä koostaan huolimatta Ugla oli melko luonteikas tamma eikä se soveltunutkaan aloittelijoiden käsiin. Siitostammana se kuitenkin menestyi ja palkittiinpa Ugla eläessään myös YLA3-palkinnolla. Uglan vanhemmat olivat komea Glóinn frį Hvannstóši ja Brenna frį Reykjavik.

Eldurin emänemä, Byssa frį Syndur, on 137 senttinen mustankirjava islanninhevostamma. Sievä Byssa on luonteensa puolesta melkolailla arvamaaton, mutta silti siitä toivotaan vielä menestynyttä askellajiratsua sillä potentiaalia pärjäämiseen kisakentillä löytyy kyllä. Emänemänisä, Sśkkulaši frį Ljóma, on puolestaan 137 senttinen musta islanninhevosori vanhemmista Darri frį Ein-Skķrr ja Padda frį Kópasker. Sukkula on hyvinkin menestynyt askellajiratsu sekä siitosori. Emänemänemä, Guttormur frį Freistingar, on 138 senttinen rautiaankirjava islanninhevostamma vanhemmista Piltur frį Eilķšskógi ja Brenna frį Eyjafjalla. Guttormur on osaava askellajiratsu, mutta luonteensa puolesta se osaa heittäytyä välillä hyvinkin omapäiseksi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!