Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 01.01.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR GODDESS

Perustiedot

01.09.2013 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään RWR Goddess

5-vuotias voikko, merkkeinä läsi sekä vsk oej ja vtj, säkäkorkeus 153cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-014-0029


Luonnekuvaus

Dess on miellyttäväluonteinen tamma kaikessa ystävällisyydessään ja rauhallisuudessaan. Tamma onkin suoraan sanottuna vakaa kuin kallio, sillä Dess ei vähästä hätkähdä. Päinvastoin, Dess on tunnettu luotettavuudestaan ja jos tamma ei olisi niin erinomainen karjaratsu, Dess olisi varmasti kannattanut myydä esimerkiksi Durangon kaupungille poliisihevoseksi. Rapisevat pressut, tuulessa heiluvat portit ... Onpa edessä odottava este millainen tahansa, Dess jatkaa rohkeasti vain eteenpäin. Tamman luottamus ihmiseen onkin suoraan sanottuna lähestulkoon sokeaa. Toisaalta Dessiä turvallisempaa ja varmempaa hevosta tuskin on olemassakaan ja juuri se tekeekin tammasta niin ainutlaatuisen.

Dess soveltuu käsiteltävyytensä puolesta näin ollen vaikka aloittelijan käsiin. Lajitovereidensa kanssa vaivattomasti toimeen tuleva tamma antautuu laitumelta nätisti eikä touhota taluttaessa. Dessin olemuksesta viestittyy vain terve nöyryys sekä levollisuus, joskin tamma myös kiintyy ajan myötä hoitajaansa ja se näkyy uskollisuutena tuttua ihmistä kohtaan. Hoitaessa Dess on tyynenrauhallinen, joskus jopa unelias eikä turha temppuilu todellakaan kuulu tamman tapoihin. Dessillä tuntuu myös olevan tyynnyttävä vaikutus jokaiseen ympärillään, niin ihmisiin kuin lajitovereihinsakin. Tämän tamman lähellä kun ei vain ole mitään syytä turhaan hermoiluun.

Mutta vaikka Dessin selkään voi luottaa sen kokemattomankin ihmisen, tamma on silti parhaimmillaan osaavan ratsastajan alla, pääsehän Dessin todellinen potentiaali silloin oikeuksiinsa. Kentällä Dess kaipaa yleensä hieman normaalia pidemmän lämmittelyn, sillä tamma tapaa olla alkuun jopa hieman laiskahko ratsastaa vaikka Dess muutoin kuuliainen onkin. Päästessään vauhtiin Dess kuitenkin valpastuu ja reipastuu ihan uudenlaisella tavalla, niin että sitä säpäkkyyttäkin alkaa näkyä tamman vaivattomissa liikkeissä. Myös maastolenkillä Dess on yleensä vain hyvin rauhallinen ja varmajalkainen, mutta päästessään ajamaan karjaa Dess muuttuu silmissä. Teräksenkovat hermot, erinomainen keskittymiskyky ja nopeat refleksit takaavatkin sen, että Dess on täydellinen karjaratsu ja tamman kanssa on siten helppo uskaltautua myös kilpakentille.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 14.08.2015 ori RWR Godlike Force Old Dan Ion

Sukutaulu

i. CHR Golden Dust
Champion, KTK-II
ii. Cawell Ownet iii. Own Hasteca (evm)
iie. Sleeping Angel (evm)
ie. Imogen Heap iei. Steve Go Stage (evm)
iee. Cash Busted (evm)
e. CHR Belinda ei. Ardon Showler YLA3 eii. Molander Leir (evm)
eie. Ardenelia Jin (evm)
ee. Bandora's AGA VIR MVA Ch eei. 358 Magnum (evm)
eee. Beastie Lil Gun (evm)

Sukuselvitys

Dessin isä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori. Rustyna paremmin tunnettu oripoika on näyttävännäköinen, mm. myös II-palkinnolla kantakirjattu komistus, mutta persoonansa puolesta Rusty on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Rustya voisikin kuvata ehdottoman mukavuudenhaluiseksi; ori rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, joten tästä pojasta ei paljoa ruutia löydy. Toisaalta Rusty on kyllä varsin helppohoitoinen ja vaatimaton kaveri, jonka kanssa on helppo tulla juttuun, joskin hidaspäiväinen ori kysyy kyllä joskus kärsivällisyyttä hoitajaltaan, sillä Rustyn kanssa harvoin mikään tapahtuu hetkessä. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa.

Dessin isänisä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra, kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tulee täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttää periytyneen myös Cawellille. Isänisänisä, Own Hasteca, on myös punarautias quarterori, poikaansa tosin sentin korkeampi. Isänisänemä, Sleeping Angel, on puolestaan 151 senttinen rautias quartertamma.

Dessin isänemä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Vaikka Inkalla oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua. Myös isänemänisä, Steve Go Stage, oli 154 senttinen voikko quarterori kun taas isänemänemä, Cash Busted, oli puolestaan 150 senttinen vaaleanrautias quartertamma.


Dessin emä, CHR Belinda, on 151 senttinen rautias quartertamma. Sievä ja hyvärakenteinen Linda on luotettava ja rauhallinen tamma, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen. Miellyttäväluonteinen Linda on myös hyvä ratsastaa, sillä tamma on paitsi energinen myös kuuliainen ja varmajalkainen. Linda onkin menestynyt erinomaisesti WRJ:n alaisilla kilpakentillä.

Dessin emänisä, Ardon Showler, oli 151 senttinen tummanruunikonpäistärikkö quarterori. Erikoisenvärinen Saku oli luonteeltaan rauhallinen ja tasainen, joskaan lapsia tai mitään muutakaan jaloissaan hyörivää tämä ori ei liiemmin sietänyt lähellään. Saku oli kuitenkin osaava westernratsu ja ori menestyikin aikanaan mukavasti WRJ:n alaisissa kilpailuissa. Saku myös palkittiin YLA3-palkinnolla. Emänisänisä, Molander Leir, oli 155 senttinen musta quarterori ja emänisänemä, Ardenelia Jin, 150 senttinen hiirakko quartertamma.

Dessin emänemä, Bandora's AGA, on 151 senttinen tummanruunikko quartertamma. Näyttävä ja sopusuhtainen Dora on peruskiltti tamma, josta löytyy kuitenkin ripaus sitä kipinääkin, sillä tamma on tunnettu myös kujeiluistaan. Sen sijaan ratsuna Dora on pelkästään miellyttävä kiitos pehmeiden askellajiensa ja sen faktan, että tamma on vain viisastunut vanhetessaan. Dora onkin menestynyt hienosti WRJ:n alaisissa kilpailuissa ja onpa VIR MVA Ch-arvonimellä palkittu tamma menestynyt erinomaisesti näyttelykentilläkin. Emänemänisä, 358 Magnum, oli puolestaan 154 senttinen rautias quarterori ja emänemänemä, Beastie Lil Gun, 153 senttinen kimo quartertamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!