Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 31.03.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RAMYA FAKE COLOR

Perustiedot

10.03.2014 Suomessa syntynyt tennesseenwalkerori, viralliselta nimeltään Ramya Fake Color

5-vuotias rautias, merkkinä pyrstötähti, säkäkorkeus 159cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja HM | Ramya Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-019-0040


Luonnekuvaus

Ensinäkemältä maskuliinisuutta huokuva Ramya Fake Color on oriksi tosiasiassa harvinaisen selväpäinen ja fiksu. Vaikka Copperilla on taipumusta pörhistellä ja esiintyä vastakkaisen sukupuolen edustajien läsnäollessa, ori ei kuitenkaan koskaan heittäydy täysin kuurosokeaksi hoitajaansa kohtaan vaan ori muistaa varoa siinä riimunnarun päässä tepastellessaan myös ihmistä sen sijaan että jyräisi päälle tai talloisi hoitajaparan varpaat täysin mustelmille. Päinvastoin, Copper on hyvinkin ihmisystävällinen ja ennen kaikkea sosiaalinen oripoika, jonka elkeissä ja tavassa vastata hoitajan rupatteluihin tasaisin hörinöin on ajoittain jotain perin inhimillistä. Copperia voisi kuvata myös huomionkipeäksi, vaikkakin kyse on enemmänkin siitä, että ori on lähestulkoon aina hukuttamassa hoitajansa huomionosoituksiin; milloin ori pukkailee hoitajaansa päällään, hamuilee tämän hiuksia, rohmuaa taskuja tyhjiksi tai tekee muuten vain kaikkensa muistuttaakseen hoitajaansa alituisesti olemassaolostaan. Mutta toisaalta mikään ei nostata hymyä huulille nopeammin kuin Copperin riehakas hirnunta aamulla kun ori tervehtii aamukaurojen tuojaa tyypilliseen, kaikkea muuta kuin huomaamattomaan tapaansa.

Toisin sanoen vaikka Copper ei perinytkään vanhempiensa erikoista ulkonäköä, tämä ori kyllä huokuu sitä omanlaistaan karismaa ja lavasäteilyä. Copperia ei vain voi sivuuttaa ilman uutta silmäystä tai jos joku sellaista yrittää, Copper kyllä tekee moiset aikeet turhiksi nappaamalla ohikulkijaa kiinni takin helmasta. Copper suhtautuu vieraisiinkin ihastuttavalla ystävällisyydellä ja uteliaisuudella, mutta toisaalta ori on myös mitä kiltein ja hyvätapaisin yksilö, ei puhettakaan siis siitä että Copper pelottelisi lapsia tai hermostuttaisi hoitajaansa - muutoin kuin vaatimalla huomiota. Lajitovereiden seurassa Copper on tosiaan luontainen machoilija, mutta toisaalta pelkässä oriporukassa Copper osoittautuu myös melko varsanmieliseksi. Riemukas pukkilaukka ympäri laidunta on selvästi poikaporukan keskuudessa mitä suurinta huvia. Riehakkuus kuitenkin laantuu tai ainakin asettuu hillittyihin mittoihin siinä vaiheessa kun hoitajan tuttu vislaus kantautuu portilta ja Copperia voikin kuvata valehtelematta kaikin puolin miellyttäväksi käsitellä. Vaikka orin loputon huomiontarve saakin välillä pyörittelemään silmiä, Copperin seurassa ei oikeastaan auta kiukutella tai kivahdella uupumustaan. Energinen orihan menee vain tyystin hämilleen, jos hänelle suututaan - onhan Copper vain tottunut taputteluihin ja ystävällisiin töytäisyihin. Ori kun kuitenkin on varsin helppohoitoinen ja jos tallissa sitten kajahtaakin jostain syystä tiukka "ei", Copper-parkahan ei siinä vaiheessa edes tiedä miten päin olisi. Ai miten niin "ei"?

Mutta niinkin ihastuttava, hurmaava, ystävällinen, lapsirakas ja kiltti kuin Copper onkin hoitaessa, orin selkään ei kuitenkaan ole aloittelijoilla asiaa. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä että kultaisesta luonteestaan huolimatta Copper tosiaan on ori ja vieläpä hyvin energinen sellainen. Ratsuna aivan omilla paristoillaan toimiva Copper on innokas ja miellyttämishaluinen mutta myös melkoinen touhottaja, se porukan yli-innokas yksilö, joka on jo menossa vaikka ratsastaja vasta asettelee jalkaansa sinne jalustimeen. Etenkin kentällä Copper tapaa kaiken lisäksi kuumua etenkin pidemmissä harjoituksissa, mutta ainakaan silloin orin askeleista ei puutu näyttävyyttä, kaikkea muuta! Komealiikkeinen ori on jokseenkin kovasuinen ratsastettava, mutta kyllä ne jarrutkin löytyvät, vaikka joskus se jännitys purkautuukin terävän pukituksen tai ihan itse keksityn liikesarjasyöksähdyksen kautta. Ja vaikka Copper onkin kilpailuissa yleensä edukseen pörhistelevän persoonansa ansiosta, liika jännitys voi tosiaan olla se mikä tuo niitä virhepisteitä suorituksen aikana. Mutta Copper kyllä todella pyrkii kuuntelemaan ratsastajaansa ja esimerkiksi maastossa ori onkin siksi mukava ratsastettava, sillä vaikka välillä sitä tulee säpsähdeltyäkin kaikenlaista, Copper ei kuitenkaan ole heti ottamassa jalkoja alleen vaan tukeutuu enemmänkin siellä selässä keikkuvaan kaksijalkaiseen kuunnellen niitä apuja silkkojen vaistojensa sijaan. Karjanajo on myös Copperin silmissä aina jännittävää puuhaa, mutta sillä hyvällä tavalla; orihan on vain vallan täpinöissään päästessään sinkoilemaan sinne tänne ja vielä luvan kanssa!


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
twh 13.06.2016 tamma RWR Arizona Shades Coa Poyte KWA

Sukutaulu

i. True Blue Non ii. Not Red Gene (evm) iii. Red Man RH (evm)
iie. Roxy VIA (evm)
ie. Brie RH (evm) iei. Thunder Jam Non (evm)
iee. Tzar Bria RH (evm)
e. Intsiara Oasis ei. Intsiara Fortunate (evm) eii. Fame & Fortune (evm)
eie. Intsiara Insufferable (evm)
ee. Intsiara Dissociation (evm) eei. Intsiara Eben (evm)
eee. Disulfite (evm)

Sukuselvitys

Copperin isä, True Blue Non, on 155 senttinen ruunikonkimo tennesseenwalkerori, jonka painotuslaji on askellajiratsastus. True Bluen kohdalla huomiota herättää kuitenkin ennen kaikkea orin erikoinen väritys ja vaaleaakin vaaleammat herasilmät.


Copperin emä, Intsiara Oasis, on puolestaan 161 senttinen musta tobiano tennesseenwalkertamma. Askellajipainotteinen Oasis omaa voimakkaan rakenteen, ollen kuitenkin samalla mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Mustankirjava tamma onkin kokonaisuudessaan kaunis ilmestys.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!