Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 04.01.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

HOT CHOCOLATE CHIP

Perustiedot

01.01.2014 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Hot Chocolate Chip

6-vuotias punarautias, merkkeinä piirto, vsk otj sekä psk vtj, säkäkorkeus 149cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Heimo | Riverrock Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-014-0113


Luonnekuvaus

Toiset sitä rakastavat, toiset pelkäävät kuollakseen ... Chippy on pähkinänkuoressa yhtä hapan kuin sitruuna. Se on aina korvat luimussa vilauttelemassa hammasrivejään, ellei sitten onnistu hämäämään sitä ruualla, jolloin mieliala pysyy koholla tasan niin kauan, kunnes Chippy tajuaa tulleensa huijatuksi. Chippyn kiehtovuus piilee kuitenkin siinä, että kun sen on kerran voittanut puolelleen osaa Chippykin olla ihana, lutuinen "koiranpentu", joka tekee parhaansa miellyttääkseen lempi-ihmistään. Siitä huolimatta jo ensimmäisellä viikolla Chippyn saavuttua Ravenwoodiin, tamma sai cowboyden keskuudessa uuden lempinimen; "Chucky" (niin ikään kuin se elokuvien tappajanukke). Mikä on tietenkin täyttä liioittelua, ei Chippy mikään Chucky ole! Ulkonäöllisesti Chucky .. - siis Chippy! - muistuttaa kovasti emälinjansa tammoja, mutta ikävä kyllä tamma ei ole tullut luonteeltaan yhtään vanhempiinsa. Siinä missä Chippyn isä ja emä ovat helposti käsiteltäviä, hyväluontoisia hevosia, Chippy osaa kyllä tarjota haastetta käsittelijälleen. Yhtä lailla kuin lajitovereilleenkin, Chippy ei kyllä anna kenenkään hyppiä silmilleen vaan päinvastoin, tamma terrorisoi välillä muita hevosia oikein tosissaan varsinkin heinäkasalla. Chippy ei olekaan kauhean pidetty laumatoveri ja useimmat kiertävätkin tamman suosiolla kauempaa.

Laitumelta Chippyn saa kiinni kaikista kivuttomimmin herkkujen avulla, mutta käytös muuttuu heti närkästyneeksi kun syötävät loppuvat. Chippylle ei kuitenkaan anneta liiemmin ylimääräisiä herkkuja, sillä tammalla on muutenkin paha tapa näykkiä milloin mistäkin syystä. Ainoastaan kiintyessään jostain syystä johonkuhun tamma viitsii käyttäytyä kiltisti ja osoittaa, että sieltä äksyilevän pinnan alta löytyy kuitenkin myös se sydän. Chippy on kieltämättä sellainen hevonen, josta useimmat eivät tule koskaan pitämään koska tamma on niin äksy ja ärsyttävä käsitellä luimimisineen ja näykkäisy-yrityksineen. Mikään ei tunnu koskaan miellyttävän Chippyä, mistä syystä monelta loksahtaakin leuka lattiaan kun he näkevät Chippyn sellaisen henkilön käsissä, jota tamma jopa tahtoo miellyttää. Muutos on uskomaton, mutta ikävä kyllä, ihmiset joista Chippy pitää, ovat todella harvassa. On vaikea sanoa miksi Chippy tykästyy niihin muutamiin ihmisiin elämänsä aikana, mutta oikeissa käsissä Chippy on kyllä loistava tamma. Joskin kaikkien muiden silmissä tamma on aivan yhtä kamala kuin aina eikä kukaan tunnu ymmärtävän, miksi joku edes viihtyy Chippyn kaltaisen persoonan seurassa. Mutta he eivät saakaan osakseen Chippyn kyhnytyksiä tai hörinöitä eivätkä he pääse kokemaan sitä upeaa tunnetta, kun kaikki menee nappiin kentällä. Tunnetta oikeastaan vain parantaa se tieto, että tiedät olevasi niitä harvoja, joiden käsissä Chippy oikeasti toimii.

Ratsuna Chippy on ensialkuun epäluuloinen, mutta ei suinkaan siksi että tamma jännittäisi ympäristöään. Pah, Chippyhän ei mitään raksahtelevia oksia tai pientä tuulta noin vain pelkää, mutta ratsastajan on parempi olla tammalle ennestään tuttu. Sillä auta armias, jos selkään erehtyy Chippylle vieraampi ihminen - siinä vaiheessa voi vaan todeta että "all hell breaks loose". Chippy aina ensialkuun tsekkaa ja pälyilee tarkkaan kuka siellä selässä istuu, vähän kokeileekin ratsastajan taitoja, mutta ei mene sen pidemmälle jos tamma tunnistaa ratsastajansa. Mutta kuten sanottua, jos joku muu sinne satulaan erehtyy, kyseinen henkilö saa kyllä tuta todellisen amerikkalaisen ratsun voiman ja erinomaisen rodeohevosen kyvyt. Alas tullaan sekunneissa, se on varmaa. Eikä sinne selkään ole mitään asiaa sen jälkeen toista kertaa. Chippy osoittaa jälleen kerran voimakastahtoisuutensa ja välillä onkin vaikea uskoa, että kyllä tamma silti kerää niitä palkintojakin westernkilpailuista. Jälleen kerran kyse on vain kuitenkin siitä oikeasta ihmisestä Chippyn vierellä tai tällä kertaa selässä, sillä luottamuksen pelatessa tätä tammaa voitontahtoisempaa tai kylmähermoisempaa hevosta saa hakea. Chippy tekee sen mitä vaaditaan eikä yhtään sen vähempää. Pitämänsä ihmisen seurassa tamma lähtee ulos säällä kuin säällä eikä kiukuttelusta ole tietoakaan. Chippy toimii suorastaan kuin ajatus ja rohkean sekä varmajalkaisen tamman kanssa on myös helppo lähteä karjanajoon. Chippystä tykkää harva, se on selvää, mutta aivan yhtä moni myös kadehtii niitä, jotka tämän tamman kanssa pärjäävät.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 12.01.2014 ori Easy Peanut Chip Rockhopper

Sukutaulu

i. B Crash Ion Preferent ii. CHR Crashinity iii. Yvé Blue Crash
iie. CHR Infinity VIR MVA Ch
ie. B Ironic Ion iei. Iron Radon
iee. B Buzzzing GA
e. Golden Nashashuk WRJ-I ei. RWR Golden Nouakchott eii. CHR Golden Dust
Champion, KTK-II
eie. CHR Savannah
ee. Crinums Shady eei. Crinums Poetic
eee. Crinums Samantha

Sukuselvitys

Chippyn isä, B Crash Ion, on 152 senttinen rautias quarterori. Ulkonäöltään mukavan perinteinen Crash on lähestulkoon jokaisen cowboyn ja cowgirlin unelma, toimiva ja menestynyt westernratsu, jolta löytyy rauhallinen ja yhteistyöhaluinen luonne.

Chippyn isänisä, CHR Crashinity, oli 152 senttinen rautias quarterori. Hyvärakenteinen CHR Crashinity toimi pitkään siitosorina Ionicissa. Isänisänisä, Yvé Blue Crash, oli 150 senttinen rautiaanpäistärikkö quarterori vanhemmista Moby Dick x Betty Blue Blue. Isänisänemä, CHR Infinity, oli 154 senttinen voikko quartertamma, joka menestyi erityisesti näyttelykentillä aivan kuten Champion-palkittu isänsä Go Classic. Hyväluonteisen Infinityn emä oli puolestaan tamma nimeltä Imogen Heap.

Chippyn isänemä, B Ironic Ion, oli 152 senttinen rautias quartertamma, joka toimi myös siitoshevosena Ionicissa. Isänemänisä, Iron Radon, oli 155 senttinen rautias quarterori, jolta löytyy pitkä lista jälkeläisiä. Sekä Iron Radonin isä, Copper-Nonstop, että emä, Noway Ebony, ovat myös menestyneitä siitoshevosia. Isänemänemä, B Buzzzing GA, oli puolestaan 150 senttinen rautiaanpäistärikkö quartertamma.


Chippyn emä, Golden Nashashuk, on 150 senttinen punarautias quartertamma. Sievä Nashasnuk on ihastuttava, vähän kaiken kokenut tamma, joka on kiertänyt maailmaa elämänsä aikana enemmänkin. Nashasnukilla onkin takanaan mm. pitkä sekä menestyksekäs kilpaura westernin parissa ja tamma palkittiinkin WRJ-I-palkinnolla.

Chippyn emänisä, RWR Golden Nouakchott, on 156 senttinen voikko quarterori. Cairo on upea läsipää, joka ennen kaikkea hurmaa ulkonäöllään mutta ori on myös hyvin karismaattinen ja hyväluontoinen. Cairosta kaavaillaan isänsä kaltaista jalostusoria vanhemmalla iällä ja voikolla onkin takanaan jo pitkähkö kilpaura. Emänisänisä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori. Rustyna paremmin tunnettu herra on Champion-palkittu kantakirjaori, mutta persoonansa puolesta tämä voikko on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa. Rustyn vanhemmat ovat Cawell Ownet sekä Imogen Heap. Emänisänemä, CHR Savannah, on 157 senttinen punarautias quartertamma, vanhemmista Go Classic x Wailing Cave. Rustyn kanssa samalta texasilaiselta tilalta tuleva Niobe on suloinen läsipäinen tamma, joka ihastuttaa ikiystävällisellä ja sosiaalisella luonteellaan. Tästä pyöreärakenteisesta quarterista ei tosiaankaan pahaa sanottavaa löydy, Niobe on vain kaikinpuolin ihastuttava tammamuori kaikessa rauhallisuudessaan ja luotettavuudessaan. Myös westernratsuna Niobe on osaava ja varmajalkainen sekä tamma on kuin luotu karjanajoon.

Chippyn emänemä, Crinums Shady, on 154 senttinen ruunihallakko quartertamma. Sievä ja siro Hailey on mukavaluonteinen tamma, jonka kanssa on äärettömän helppoa tulla toimeen. Hailey kisaa tällä hetkellä westernin parissa, pääasiassa trail-luokissa. Emänemänisä, Crinums Poetic, on 155 senttinen punarautias ja miellyttäväluontoinen quarterori, jonka painotuslajina on lännenratsastus ja raudikko onkin menestynyt hienosti painotuslajinsa parissa. Poeticin vanhemmat ovat puolestaan quarterhevoset Platinum Glimmer sekä Pinky Bubbles. Emänemänemä, Crinums Samantha, on 154 senttinen punahallakko quartertamma. Kaunis ja poikkeuksellisen värinen Samantha on pääasiallisesti kiltti ja reipas westernpainotteinen ratsu, joka on varsonut jo useampaan kertaan. Samanthan vanhemmat ovat Crinums Dancing Maestro sekä Smoked Mystery.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break & Heimo
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!