Het laatste race nieuws

Het laatste race nieuws

 

 

Site Navigation    


 Home

 Forum

 Teams&Coureurs

 Foto's

 Oud nieuws

 Autosport algemeen

 Links

 oude F1 filmpjes

 
 
 

Home

 Einde van de 1000 km van de Nrburgring

 

(Scroll naar benden voor het nieuws van de afglopen dagen, voor het wat oudere nieuws kijk onder "oud nieuws")

 

24-03-07:

Fittipaldi  Verwacht nog geen winst Hamilton

Bron: http://racefreaks.nl

Voormalig tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi is van mening dat Lewis Hamilton een uitstekend debuut heeft meegemaakt in de Australische Grand Prix van afgelopen weekeinde, maar dat het nog te vroeg is om hem nu al als een toekomstig racewinnaar te bestempelen. Men ziet in Hamilton een groot talent dat in de toekomst tot grote dingen in staat is, maar volgens Emo zal dat nog niet in 2007 tot uiting komen.

Ik ben overtuigd van hetgeen hij tot nu toe heeft laten zien, liet Emerson Fitttipaldi weten aan het Engelse Sportsweek. Hij heeft in de GP2-serie laten zien tot grote dingen toe in staat te zijn en dat is net wat de Formule 1 nodig heeft, bijvoorbeeld inhaalacties op de baan in plaats van in de pits. Maar in de Formule 1 hangt veel af van de bolide waarin je rijdt. Ondanks dat de McLaren op het eerste gezicht goed lijkt te presteren, heeft hij als coureur nog een heleboel te leren. Ik denk niet dat we teveel van hem mogen verwachten en na zijn podiumfinish in Australi zal hij al blij zijn als hij dat dit seizoen weet te herhalen.

Fittipaldi is echter wel van mening dat Hamilton een goede leermeester heeft aan tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Het is een fantastische kans voor Hamilton. Als hij Alonso weet bij te benen, dan zal zijn vertrouwen alleen maar toenemen. Als je in de buurt van een tweevoudig wereldkampioen kan blijven, dan geldt datzelfde voor de rest van het veld.

Emerson Fittipaldi wist in zijn eigen debuutjaar de vierde Grand Prix van het seizoen op zijn naam te schrijven en in zijn tweede Formule 1 seizoen wereldkampioen te worden. Daarmee wist hij het record op zich te vestigen de jongste wereldkampioen ooit te zijn. Datzelfde record werd in 2005 gebroken door Fernando Alonso, die op zijn drientwintigste zijn eerste Formule 1-wereldkampioenschap won.

 

 

18-03-07

Briatore geeft Kovalainen de wind van voren
 
Zelf was hij al behoorlijk teleurgesteld nadat hij niet binnen de punten reed: Heikki Kovalainen. De race van de debuterende Fin werd gekenmerkt door grotere en kleinere foutjes waardoor hij om de paar ronden kostbare tijd verloor. Een toptienklassering zat er dan ook niet in voor de Renault-rijder, na een al eveneens matig verlopen kwalificatie.

Het debuut van Heikki werd daarmee overschaduwd door de opgehemelde prestatie van Lewis Hamilton in de McLaren. Het duo werd ooit als de lichting voor de toekomst beschouwd. Hamilton wist de verwachtingen waar te maken, maar Kovalainen stelde ronduit teleur. Flavio Briatore zet de debutant nu onder druk om volgende keer beter te doen.

"Heikki's optreden? Ik denk dat iedereen het wel heeft kunnen zien op tv. Ik bescherm niemand. Het was gewoon slecht. Ik zou wel gek zijn als ik zei dat het goed was", vertelt de Italiaan ongenuanceerd. Ook Kovalainen zelf verklaarde na afloop van de wedstrijd al teleurgesteld te zijn in het resultaat. Hij hoopt in Sepang beter van de partij te zijn. De drie dagen testen moeten hem daarbij helpen het circuit alvast te leren kennen.

Briatore vervolgt:"Het was niet goed. Als je op deze manier een seizoen begint is het niet moeilijk vanaf nu beter te worden. Er is immers ruimte voldoende om te verbeteren", merkt de teambaas met enig cynisme op. Kovalainens race werd als gemeld getekend door vele kleine foutjes. Dat zag ook Briatore.

Deze is vervolgens wel bereid tot een kleine nuance. "Het was Heikki gewoon niet. We kennen Heikki wel van de testsessies waarin hij steeds supersnel was. Ik weet niet wat er vandaag aan de hand was. Die jongen is echt wel goed, en dat weten we. Omdat deze prestatie slecht was, was hij niet zichzelf. Wellicht was het zijn tweelingbroer. We zullen proberen de echte Heikki te regelen voor de race in Maleisi", sluit de teambaas af met ironie.

 

Coulthard : Mijn excuses aan Wurz

Bron: http://Racefreaks.nl

David Coulthard zorgde voor de meest opmerkelijke actie tijdens de race van zondag. De Schot probeerde tijdens een teleustellend verlopen wedstrijd het vege lijf te redden door Alexander Wurz in hte halen om een nietszeggende veertiende plaats. De Red Bull-rijder dook daarbij echter in een gat dat er niet was en lanceerde zich op de FW29 van de Oostenrijker.

Beiden vielen daardoor uit. "Ik probeerde Alexander Wurz in te halen in bocht 3 maar ik lag te ver achter en verkooide daar mijn race. Ik wilde erlangs maar was te optimistisch. Het was mijn fout, niet die van Alex, dus mijn excuses aan hem."

Mark Webber finishte wel, maar de Australir zou zich zijn thuisrace waarschijnlijk heel anders voorgesteld hebben. De coureur startte vanaf een goede zevende plaats maar na de eerste serie pitstops viel hij geleidelijk terug naar de vijftiende plek. Een vreemde spin in de pitstraat bezegelde het lot van de Red Bull-rijder.

Uiteindelijk is Webber als dertiende geklasseerd. "Ik ging best goed van start, maar na de eerste pitstop had ik moeite met het handhaven van mijn bochtensnelheid. Ik kon de snelheid uit de eerste stint niet meer vinden. Dat was erg frustrerend. Vandaag ging het gewoon niet goed, maar dat hoort erbij. Soms zit het mee, soms zit het tegen."

 

 

Raikonnen oppermachtig in race

Bron: http://Racefreaks.nl

 

Kimi Rikknen is het seizoen 2007 glansrijk begonnen met een overwinning. De overwinning van de Fin kwam geen seconde in gevaar: hij leidde van start tot finish. Achter de Ferrari-coureur streden de McLarens om de tweede plek. Alonso bleek de sterktste, voor Hamilton. Christijan Albers viel als eerste uit. Hij miste de bocht nadat zijn wielen blokkeerden. Hieronder een chronologisch verslag

Bij de start is het Anthony Davidson die blijft staan, hij komt pas weg als het veld al vertrokken is. Nick Heidfeld heeft een goede start en schuift op naar de tweede plek. Fernando Alonso gaat terug naar de vierde plek. Trulli valt terug naar P11. Christijan Albers vertrok vanuit de pitstraat, maar kwam met moeite weg vanwege startproblemen en ligt aanvankelijk laatste. Felipe Massa ligt na een rondje achttiende.

Albers pakt na twee rondjes twee plekken terug op Davidson en teamgenoot Sutil. Dat komt omdat de twee met elkaar in aanraking komen en de Nederlander ervan profiteert. Achterin schuift Massa op naar plek zestien. Na drie ronden is de topacht Rikknen, Heidfeld, Hamilton, Alonso, Kubica, Fisichella, Webber en Schumacher. Hamilton en Barrichello hebben een klein momentje maar kunnen wel door.

Waar de topacht redelijk uit elkaar ligt, is het voor P9 druk met Trulli, Sato en Rosberg vlak bij elkaar. Button en Barrichello houden achterin Massa en Coulthard op. Rikknen loopt na tien ronden ver weg bij Heidfeld. Christijan Albers is na elf ronden de eerste uitvaller. Hij mist de bocht en eindigt in de bandenstapels.

Heidfeld is de eerste die stopt, terwijl Barrichello voorbij Button gaat voor P14. Rikknen heeft intussen veertien seconden op Hamilton. Massa pakt twee rondes later ook Button. Als Kimi Rikknen stopt blijkt dat de McLarens een paar ronden langer door kunnen rijden en daar hun winst pakken. Als Fisichella na zijn stop terug de baan oprijdt duelleert hij met Trulli in de eerste bocht. Fisichella wint uiteindelijk.

Kubica pakt zijn teamgenoot na de eerste serie pitstops. Heidfeld valt ook terug achter de McLarens. Adrian Sutil let niet goed op en blokkeert Hamiton. Hij krijgt daarvoor een drive-through-penalty. Een tweede straf is voor de Duitser als hij over de witte lijn rijdt bij het verlaten van de pits. Trulli pakt de nog niet gestopte Alexander Wurz. Rosberg pakt Kovalainen in de pitstraat. De spannendste gevechten vinden rond de tiende plek plaats, waar het groepje-Trulli met Sato ook zit.

Massa rijdt daar eerst nog voor doordat hij net als Davidson zeer laat stopt. Jenson Button krijgt ook een drive-through-penalty wegens te hard rijden in de pits. Halverwege de race beindigt Scott Speed een onzichtbare race met een uitvalbeurt door een dubbele lekke band. Rikknen leidt dan nog steeds voor Hamilton en Alonso. Webber is weggevallen uit de topacht, terug naar het groepje-Trulli.

Kovalainen dringt daarop aan bij Rosberg die de achtste plek voor zich heeft opgeist. Nico Rosberg pakt Ralf Schumacher voor P7. Kubica kent dan ineens technische problemen. Hij bereikt nog de pits maar valt daar uit met een versnellingsbak die vast zit in de vijfde. Kovalainen maakt voor de eerste bocht een foutje en rijdt een pirouette zonder schade te rijden. Hij laat daardoor Felipe Massa de topacht binnentreden. Er zijn dan nog achttien ronden te rijden.

Met nog vijftien ronden te gaan vindt de tweede serie pitstops plaats. Kimi stopt wederom eerder dan de McLarens maar behoudt met gemak de leiding. Mark Webber spint bij het inrijden van de pitstraat maar kan wel verder. Barrichello haalt Sato in. Alonso passeert nu wel Hamilton voor de tweede plek door twee ronden later te stoppen. Kovalainen komt weer in de drukte terecht na zijn stop.

David Coulthard probeert in de laatste ronden Wurz nog in te halen voor plek dertien in een iets te enthousiaste actie. Hij schakelt door een botsing zichzelf en Wurz uit. Kovalainen lijkt moeite te hebben met de lengte van de race. Hij rijdt nog wel maar raakt vaak even op het gras met een van de wielen. Massa rijdt intussen het gat met Fisichella dicht. Schumacher haalt op hangen en wurgen de achtste plek binnen. Daarvoor rijden in oplopende volgorde Rosberg, Massa, Fisichella, Heidfeld, Hamilton, Alonso en winnaar Rikknen.


 

Uitslag - Australi - Race


Nr.   Coureur Team Band Tijd Verschil Rnd.
1. Finse Kimi Rikknen Ferrari Bridgestone 1u25'28''770    58
2. Spaanse Fernando Alonso McLaren Bridgestone   0'07''242  58
3. Britse Lewis Hamilton McLaren Bridgestone   0'18''595  58
4. Duitse Nick Heidfeld BMW Sauber Bridgestone   0'38''763  58
5. Italiaanse Giancarlo Fisichella Renault Bridgestone   1'06''469  58
6. Braziliaanse Felipe Massa Ferrari Bridgestone   1'06''805  58
7. Duitse Nico Rosberg Williams Bridgestone      57
8. Duitse Ralf Schumacher Toyota Bridgestone      57
9. Italiaanse Jarno Trulli Toyota Bridgestone      57
10. Finse Heikki Kovalainen Renault Bridgestone      57
11. Braziliaanse Rubens Barrichello Honda Bridgestone      57
12. Japanse Takuma Sato Super Aguri Bridgestone      57
13. Australische Mark Webber Red Bull Racing Bridgestone      57
14. Italiaanse Vitantonio Liuzzi Toro Rosso Bridgestone      57
15. Britse Jenson Button Honda Bridgestone      57
16. Britse Anthony Davidson Super Aguri Bridgestone      56
17. Duitse Adrian Sutil Spyker F1 Bridgestone      56
 
18. Oostenrijkse Alexander Wurz Williams Bridgestone Aanrijding  0
19. Britse David Coulthard Red Bull Racing Bridgestone Aanrijding  0
20. Poolse Robert Kubica BMW Sauber Bridgestone Versnellingsbak  0
21. Amerikaanse Scott Speed Toro Rosso Bridgestone Lekke band  0
22. Nederlandse Christijan Albers Spyker F1 Bridgestone Gespind  0


 

 

 

 

17-03-07:

Wedstrijdleiding beboet Toyota

Bron: http://Racefreaks.nl

De wedstrijdleiding van de Australische Grand Prix heeft het Formule 1-team van Toyota Panasonic vandaag een boete van 2000 euro opgelegd. De boete is voor het feit dat Jarno Trulli door de pitstraat is gereden met een steun die nog steeds aan zijn bolide was bevestigd.

Ondanks verwoede pogingen van mensen aan de pitmuur om de Italiaan te waarschuwen reed Trulli de gehele pitstraat uit, voordat de steun van zijn bolide losraakte toen hij op pas echt op snelheid kwam.

De steun rolde uiteindelijk in het gras, waar een baanmedewerker hem oppikte en terug bracht naar de Japanse renstal. Ondanks het incident behoudt Jarno Trulli zijn achtste startplek.


 

Spyker vraagt om opheldering, geen protest

Bron: http://Formule1.nl

Bijna niemand weet meer hoe de vork in de steel zit, maar het komt er op neer dat de stewards geen protest van Spyker tegen Super Aguri kunnen behandelen. In plaats daarvan heeft Spyker de bevoegde instanties om opheldering gevraagd.

Dit komt omdat het protest dat de Nederlandse renstal heeft ingediend gaat om afspraken die in de Concorde Overeenkomst zijn vastgelegd. Spyker wordt aangeraden een rechtszaak of een arbitragezaak aan te spannen.

Als Spyker een protest in had willen dienen, had dit vlak na de technische keuring op woensdag moeten gebeuren. Alleen kon er op dat moment nog geen protest ingediend worden omdat Super Aguri de SA07 toen nog niet had gepresenteerd. Mogelijk is dat een truc geweest van de Japanse renstal om een protest te omzeilen.

,,Het liep allemaal heel gek, vertelt Colin Kolles aan de om hem heen zwermende journalisten. ,,De auto werd kort na de keuring getoond en er moet dan binnen twee uur protest aan worden getekend. Dat wordt alleen wat lastig als je de auto nog niet gezien hebt.

De kans dat Bernie Ecclestone na onderhandelingen met de teams alsnog een compromis kan sluiten is uiterst klein. Voor de Spyker-teambaas resteren twee opties: een arbitragezaak aanspannen bij de FIA of in Maleisi een protest indienen, omdat dat dit keer wel op tijd kan. Kolles zegt in gesprek met FORMULE 1 RaceReport al te weten wat hij gaat doen, maar hij wil niet zeggen welk pad hij bewandelt.

Ook Williams' CEO Adam Parr wilde geen opheldering geven over zijn plannen.

Inmiddels is de zaak verder uitgebreid. De situatie Super Aguri/Honda vertoont zoveel parallellen met de vorig seizoen tot STR1 omgetoverde Jaguar-bolide, dat Kolles ook op dit gebied verdere stappen wil ondernemen. Ook de huidige Red Bull-situatie blijft niet buiten schot.

Naar verluidt weet Kolles zich gesteund door de topteams Renault, McLaren en Ferrari.

 


uitslag kwalificatie:

Bron: http://racefreaks.nl

 

Nr.   Coureur Team Band Tijd Verschil Rnd.
1. Finse Kimi Rikknen Ferrari Bridgestone 1'26''072    17
2. Spaanse Fernando Alonso McLaren Bridgestone 1'26''493 0'00''421  19
3. Duitse Nick Heidfeld BMW Sauber Bridgestone 1'26''556 0'00''484  21
4. Britse Lewis Hamilton McLaren Bridgestone 1'26''755 0'00''683  16
5. Poolse Robert Kubica BMW Sauber Bridgestone 1'27''347 0'01''275  19
6. Italiaanse Giancarlo Fisichella Renault Bridgestone 1'27''634 0'01''562  21
7. Australische Mark Webber Red Bull Racing Bridgestone 1'27''934 0'01''862  23
8. Italiaanse Jarno Trulli Toyota Bridgestone 1'28''404 0'02''332  23
9. Duitse Ralf Schumacher Toyota Bridgestone 1'28''692 0'02''620  22
10. Japanse Takuma Sato Super Aguri Bridgestone 1'28''871 0'02''799  23
11. Britse Anthony Davidson Super Aguri Bridgestone 1'26''909 0'00''837  12
12. Duitse Nico Rosberg Williams Bridgestone 1'26''914 0'00''842  13
13. Finse Heikki Kovalainen Renault Bridgestone 1'26''964 0'00''892  10
14. Britse Jenson Button Honda Bridgestone 1'27''264 0'01''192  14
15. Oostenrijkse Alexander Wurz Williams Bridgestone 1'27''393 0'01''321  13
16. Braziliaanse Felipe Massa Ferrari Bridgestone  
 6
17. Braziliaanse Rubens Barrichello Honda Bridgestone 1'27''679 0'01''607  9
18. Amerikaanse Scott Speed Toro Rosso Bridgestone 1'28''305 0'02''233  7
19. Britse David Coulthard Red Bull Racing Bridgestone 1'28''579 0'02''507  6
20. Italiaanse Vitantonio Liuzzi Toro Rosso Bridgestone 1'29''267 0'03''195  6
21. Duitse Adrian Sutil Spyker F1 Bridgestone 1'29''339 0'03''267  6
22. Nederlandse Christijan Albers Spyker F1 Bridgestone 1'31''932 0'05''860  7


 

 

 

 

Gratis website teller

 

 

Create a Free Website

©2006