Psykkis-Teatteri ry.

- kouluttava ja kokeellinen nuorisoteatteri-

   ALLEKIRJOITITHAN  ADRESSIMME NUORISON PAREMMAN HUOMISEN PUOLESTA?   KLIKKAA TÄSTÄ<  psykkisläiset kiittävät tuesta !


 

Psykkis-Teatteri ry. oli vuonna 1994 perustettu espoolainen, teatteri- ja elokuvataiteen kouluttava ja kokeellinen unelmatehdas, jonka toiminta ja tuotannot olivat suunnattu pääsääntöisesti nuorille, 15-25-vuotiaille.

 

Psykkis-Teatteri valmisti, sekä taiteellisesti, että sisällöltään laadukkaita produktioita, joiden lähtökohtana oli tehdä nuorten kanssa teatteria ja elokuvia nuorille, heidän omista aiheistaan - rehellisesti ja ilman aikuissensuuria. Esitykset olivatkin yleensä, joko tutkimus- ja kokeiluprojekteja elämän eri osa-alueista, tai muutoin aiheittensa moniulotteisen todellisuuden paljastavia nykyvalistustuotantoja. Vaikka taiteelliset tavoitteet pidettiinkin korkealla, oli työskentelyn pääpaino kuitenkin aina ensisijaisesti koko työryhmän koulutuksessa.

 

Viikoittaisen koulutus- ja produktiotoiminnan lisäksi Psykkis-Teatteri tarjosi jäsenilleen mahdollisuuden yksilö- ja pienryhmäopetukseen, sekä resursseja taiteellisten unelmien ja omien tuotantojensa toteuttamiseen. Teatterin näyttelijät, oppilas-ohjaajat, työharjoittelijat, sekä muut harrastajajäsenet suuntautuivatkin monipuolisesti teatteri- ja elokuvataiteen eri osa-alueisiin. Tarvittaessa he saivat lainata käyttöönsä teatterin kalustoa, tiloja, kirjallisuutta, yms. 

 

Psykkis-Teatterin toimintaan etsittiin ennen kaikkea taiteensa täysipainoiseen tekemiseen motivoituneita nuoria, joita ajaa kiinnostus itsensä kehittämiseen, sekä ympäröivän todellisuuden tutkimiseen. Aikaisempaa kokemusta ei osallistujilta vaadittu. Oman taiteenalan löytöretkelle ohjattiin ja kaikki matkalle tarpeellinen opetettiin.

 

Psykkis-Teatterin jäseneksi pääsi osallistumalla lähes kuukausittain järjestettäviin koulutuksiin, sekä ilmoittautumalla suoraan  alkaviin produktiotuotantoihin. Pääsykokeita ei juurikaan pidetty, kuin erityistapauksissa. Harrastajat suorittivat yhdistykselle jäsenmaksua joko 60€/kalenterivuosi, 10 € / toimintaan osallistumiskuukausi, tai toiminnan hyväksi tehtävänä työpalveluna 2 tuntia/ kk. Ensimmäinen tutustumispäivä psykkiksen toimintaan oli kaikille uusille osallistujille ilmainen.

 

Esitys- ja harrastustoiminnan lisäksi Psykkis-Teatteri tarjosi eri tahoille mahdollisuuden tilata esitystuotantoja, draamatyöpajoja, sekä tarpeen mukaan räätälöityjä monipuolisia teatterialan koulutuksia ja muita paketteja todella edulliseen kulukorvaushintaan.

Sinun tehtäväsi oli kertoa unelmasi meille, me autoimme ne kanssasi toteen!

Psykkis-Teatteri ry. oli Suomen Harrastajateatteriliiton (SHT), sekä Työväen Näyttämöiden Liiton (TNL) jäsen. Teatterin toimintaa tukivat Espoon kaupungin kulttuurilautakunta, Opetusministeriö, sekä Jenny & Antti Wihurin Säätiö. Psykkis-Teatterin perustaja ja toiminnanjohtaja on ohjaaja, näyttelijäntyön kouluttaja, sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja työnohjaaja Helena Pavloff.

 

Psykkis-Teatteri ry - kouluttava ja kokeellinen nuorisoteatteri

 

puh:       040 522 99 63 / Helena Pavloff

s-posti:    psykkis-teatteri@hotmail.com

 

facesivu:  http://www.facebook.com/psykkisteatteri

    POLARISMI on psykkisläisten tutkimus globaalin ajan taidesuuntauksesta 

 

osoite:    Psykkis-Teatteri ry, c/o Pavloff, Puistopiha 5 C 13, 02610 ESPOO

tilinro:     572381-219888  (osuuspankki)

 yhdistysrekisterinro: 167776 / ly-tunnus: 1459866-4

 

PSYKKIS-TEATTERI INTERNETISSÄ:

http://www.facebook.com/psykkisteatteri  

http://www.freewebs.com/psykkis 

http://www.adressit.com/pelastapsykkis

 

 

 

 

 

"Suurimmat näytelmät syntyvät arjessa, emmekä edes huomaa sitä."