Padasjoen VPK

"Kun apua tarvitaan"

Osastot

Padasjoen VPK:ssa toimii hallituksen lisäksi neljä osastoa: hälytysosasto, nuoriso-osasto, naisosasto ja järjestöosasto.

Täältä voit lukea tarkemmat kuvaukset eri osastoista.

Hälytysosasto
Hälytysosaston tehtävänä on huolehtia palokuntasopimuksen noudattamisesta. Palokuntasopimuksen perusteella saatavan koulutuksen lisäksi järjestetään sisäistä koulutusta Päijät-Hämeen Pelastuslaitoksen hyväksymien kausiohjelmien mukaisesti viikottain. Lisäksi hälytysosasto huolehtii palo- ja pelastustoimeen liittyvästä valistustoiminnasta.
Naisosasto
Naisosaston tehtävänä on järjestää tarvittaessa huoltoa palokunnan muille osastoille sekä järjestää mm. VPK:n jäsenistön virkistystoimintaa. Naisosaston sisäinen koulutus tapahtuu hallituksen hyväksymien kausiohjelmien mukaisesti.
Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston harjoitukset ja koulutukset perustuvat VPK:n halluksen hyväksymiin kausiohjelmiin. 

Harjoituksissa 10-15 vuotiaat opettelevat kodin turvallisuusasioita, ensiapua ja sammutusmiehen perustaitoja.

Järjestöosasto
Järjestöosaston tehtävänä on järjestää mm. virkistystoimintaa esim. pikkujoulut, talvi- ja kesäolympialaiset sekä järjestää muuta palokunnan toimintaa. Järjestöosasto vastaa myös perinnetyön sekä kansainvälisen toiminnan ylläpidosta.
Hallitus
Hallituksen tehtävänä on mahdollistaa VPK:n toiminta koko laajuudessaan. Lähtökohtana on palokuntasopimus. Hallituksen tehtävänä on myöskin pitää ajan tasalla olevaa hälytysosaston ja muiden toimivien jäsenten luetteloa.

Videoita

897 views - 0 comments
823 views - 0 comments
1796 views - 0 comments
922 views - 0 comments