nyanga-evjohar

Laatste nieuws.

 

NESTJE GEPLAND VOORJAAR/ZOMER 2017 MET NYANGA EVJOHAR BASHIRA

VOOR VERDERE INFORMATIE: ZIE ONZE NIEUWE SITE: 


http://www.nyanga-evjohar.nl/
Update: Bashira is drachtig, de pups worden rond 9 juli 2014 verwacht en kunnen begin september 2014 naar hun nieuwe baasjes.


 

Nyanga Evjohar Asadi                              Musanga Muroora Imbaleki (Timon)

 

NESTJE GEPLAND VOOR BEGIN 2011 MET NYANGA EVJOHAR ASADI (ROEPNAAM: ASADI) EN MUSANGA MUROORA IMBALEKI (ROEPNAAM: TIMON).

 

UPDATE 25 FEBRUARI 2011:  ASADI IS DIK VIER WEEK ZWANGER, JE KUNT HET NU DUIDELIJK ZIEN. VANDAAG ZIJN WE NAAR DE DIERENARTS GEWEEST VOOR EEN ECHO, HET IS NU DUS BEVESTIGD. DE PUPS WORDEN EIND MAART VERWACHT.

UPDATE 29 MAART 2011: ASADI IS BEVALLEN VAN NEGEN PUPS: VIJF TEVEN EN VIER REUEN.

UPDATE 29 MEI 2011: ALLE PUPS ZIJN AFGELOPEN WEEK EN GAAN KOMENDE WEEK NAAR HUN NIEUWE BAASJES.

 

Oh, ja, voor ons is het al heel normaal, we zijn er aan gewend, maar zoals jullie op de foto's van Asasi kunnen zien, is het puntje van haar rechter oor iets naar binnen gevouwen. Vorig jaar heeft ze met een stoeipartij met haar moeder Chuma een groot bloedoor gekregen. Ze is hier aan geopereerd, maar het is niet helemaal goed gekomen. Voor de fokkerij geeft dit dus niets, het is gelukkig niet erfelijk.

 

Wie de foto's van Asadi en Timon door Bonnie van den Born (zie linker rijtje) wil bekijken, klik op de foto van Asadi of Timon en daarna op view as slideshow.

 

Graag zouden wij de gasten op onze site willen vragen het gastenboek te tekenen. We zouden het zeer op prijs stellen. Bedankt alvast.

 

 

16 juni 2011:

Met de pups gaat het prima, wij horen alleen maar goede berichten. Allemaal zijn ze begonnen met de puppy training en dat was hier en daar niet makkelijk. Ze krijgen dan ook zoveel nieuwe indrukken, maar dat zal straks wel beter worden. Bij deze willen wij ook de vader van de pups, Musanga Muroora Imbaleki,  feliciteren met zijn resultaat op de show in Arnhem: 3 Uitmuntend. Klasse Timon, Asadi en Bashira zijn trots op je!!

 

29 mei 2011:

Volgens mij is de site met de komst van dit nest nog nooit zo slecht bijgehouden. Sorry, daarvoor. We hebben het ook zo gigantisch druk, wie niet, zult U zeggen. Bij deze de laatste update. De eerste vijf pups zijn naar hun nieuwe baasjes gegaan: Ziggy (rose), Asadi (rood), Jamani (paars), Bakari (groen) en Ronin (blauw). Dat ging natuurlijk weer met dikke tranen. Het is en blijft moeilijk, om na een lange aanloop naar de dracht van Asadi, de geboorte en negen weken de zorg voor de pups, ze te moeten zien vertrekken. Je weet, dat ze lieve baasjes krijgen, maar toch. We hopen dan ook altijd dat de nieuwe baasjes ons overladen met berichten hoe het gaat en natuurlijk veeeeeeeeeel foto's. De eerste vijf hebben zich, zo te horen, goed aangepast. Maandag gaat Ivy (oranje) weg en donderdag Bhanu (bruin). Het is nu al erg stil in huis, maar dan zal het helemaal stil zijn, maar dan kunnen we ons helemaal richten op de opvoeding van Bashira. Woensdag gaan we voor het eerst naar puppy cursus (ook wij).  Met Asadi gaat het prima, ze heeft haar oude model al bijna weer terug en is weer net zo speels en actief als altijd. De laatste filmpjes staan ook weer op youtube: adres zie bij 6 mei. Hopelijk vinden we van de week even tijd om wat foto's uit te zoeken en op de site te zetten.

 

6 mei 2011:

Het is al een hele tijd geleden, zie ik, dat er een update is gemaakt. Wij hebben het momenteel ook heel erg druk. Er is bij ons een veulentje geboren, waarbij de moeder door een inwendige bloeding is gestorven. Dat betekent, naast de zorg om de pups, het veulen de eerste twee weken om de anderhalf uur drinken geven. Dag en nacht. En dat vergt nogal wat. Momenteel krijgt hij om de drie uur, dat scheelt al heel wat.

Met de pups gaat het prima, gelukkig wel. Ze groeien giganties en zijn allemaal llekkere dotten. Eigenlijk zouden we ze allemaal wel willen houden, maar ja, dat kan natuurlijk niet. Bij deze nog een link naar drie nieuwe filmpjes. Een nieuwe van de pups voor de eerste keer naar buiten volgt van de week.

http://www.youtube.com/user/nyangaevjohar

Veel kijkplezier!

 

15 april 2011:

Het gaat prima met de pups. Je ziet de dames en heren met de dag groeien. Asadi is een trotse moeder, ze wil aan iedereen die komt de pups laten zien. De eerste wormkuur hebben de dames en heren gehad, ging heel goed. Bij deze een link naar youtube met een filmpje van de pups, deze is vandaag genomen, ze zijn hier dus krap twee en een halve week oud:

http://www.youtube.com/watch?v=8yHckD7jOOk

 

10 april 2011:

We hebben een tijdje niets van ons laten horen en dat had natuurlijk een reden. De eerste week na de geboorte van Asadi haar pups waren heel heftig. Na een dag bleek het gele teefje af te vallen in gewicht, terwijl ze wel steeds dronk. We hebben haar vaker aangelegd, maar ze bleef afvallen. Puppy melk opgehaald en haar met het flesje bijgevoerd, maar ze dronk niet zo als een pup zou moeten drinken. Asadi heeft haar van af het begin steeds uit de groep geduwd. Ze heeft steeds aangevoeld, dat het gele pupke niet goed was. Zaterdags weer naar de dierenarts en toen bleek dat ze achter in de keel een soort open gehemelte had, waardoor ze niet goed kon drinken. We hebben haar moeten laten inslapen.

Met de overige vier teven en vier reuen gaat het uitstekend. Die groeien als kool en doen niets anders als drinken en slapen. Asadi is een geweldige moeder, ze is heel voorzichtig met de pups en houdt alles goed in de gaten. Asl er kraamvisite komt, is ze toch heel rustig en vindt ze alles goed.

Bij deze een link naar Youtube met een filmpje van de pups toen ze zes dagen oud waren: 

http://www.youtube.com/watch?v=zy2IJD-_OYc

 

30 maart 2011:

Wij zullen jullie niet langer meer in spanning houden: Asadi en Timon zijn de ouders geworden van negen gezonde hondekinderen: vijf teven en vier reuen, allen met rits en geen knikstaartjes of ds (zover wij dit nu kunnen bekijken). Gisteravond 29 maart om 19.05 uur is de eerste geboren, de laatste om 01.30 uur. De bevalling verliep prima, Asadi is een goede moeder, ze waakt als een tijger over haar jongen.

Zelf houden wij een teefje uit dit nest, zij gaat Bashira heten. Nu, Timon, gefeliciteerd! Kom maar een keer langs je kroost  besnuffelen en voor je baasjes natuurlijk beschuit met muisjes.

 

28 maart 2011:

Alles is hier rustig. Asadi ligt al de hele dag diep te slapen. Iedereen kan dus rustig naar bed gaan. Wij zullen wel oppassen.

 

27 maart 2011:

Asadi is echt met de laatste loodjes bezig. Je kunt het nu ook aan haar vernemen, actief als er mensen in huis zijn, maar als het rustig is, gaat ze liggen en valt in een diepe slaap. Liggen wordt nu ook wat moeilijker, soms staat ze drie, vier keer op voor ze goed ligt. En natuurlijk alleen maar gestrekt, anders liggen kan niet meer. Onze lieve dame is nog steeds erg hongerig en vreselijk aanhalig. De pups kun je aan alle kanten in Asadi zien bewegen. Nu maar afwachten wanneer we de pups in het echt kunnen zien bewegen. Wij zijn er helemaal klaar voor. Hopelijk is de volgende update de melding van de geboorte van de pups. Spannend!!!

 

22 maart 2011:

Acht weken is Asadi heen, van onze mooie slanke dame is niets meer over. Nu is ze onze mooie zwangere dame. We gaan de laatste week in en Asadi groeit dagelijks. We zijn heel benieuwd wat dat zal worden volgende week. Asadi slaapt 's nachts nu volledig in haar werpkist en vindt dit prima. Ze kan hier mooi languit in liggen, dat vindt ze nu erg prettig. Hongerig is ze nog steeds. We hebben de maaltijden nu over vier keer verspreid, zodat ze daar geen last van krijgt. Wij zijn er helemaal klaar voor en zijn nu echt aan het aftellen. Allemaal maar duimen dat alles goed mag gaan. Hé, Timon, heb je gezien wat jullie samenzijn met Asadi heeft gedaan?

 

16 maart 2011:

Bij deze een foto van onze mooie meid. Asadi is hier zeven weken zwanger, je kunt nu dagelijks zien, dat ze weer gegroeid is. Slapen doet ze nu steeds in de werpkist, daar is ze al helemaal aan gewend. Nog twee week en dan kunnen we het gevolg zien van het samenzijn van Asadi en Timon. Maar weer wachten....

 

11 maart 2011:

Het gaat nu snel met Asadi, onze dame groeit als kool. De foto van 8 maart is al weer achterhaald. Ik denk, dat Timon haar momenteel niet zo aantrekkelijk meer vindt. Vandaag hebben we de werpkist geplaatst met lekkere dekens, zodat Asadi ruim de tijd heeft om aan haar nieuwe slaapplaats te wennen. Nog dik twee weken......

 

8 maart 2011:


Zie hier onze Asadi, zes weken zwanger, nog drie weken te gaan. Duidelijk te zien, dat onze dame dikker wordt. We zijn heel benieuwd, wat er uit deze combinatie komt. Dit weekend zal de werpkist geplaatst worden, zodat Asadi daar aan kan wennen. Spannend allemaal. Nog drie weken, we kunnen haast niet wachten!

 

5 maart 2011:

Met Asadi gaat het prima. Onze dame wordt elke dag weer iets dikker. Haar echtgenoot Timon is vandaag naar de internationale hondententoonstelling in Groningen geweest. Timon deed het heel goed, hij kreeg een 2 Uitmuntend. Timon was nog wat van streek, zijn huis, de woonboerderij van baasjes Annette en Erik Wold is donderdag afgebrand. Een hele klap. Timon werd voorgebracht door zijn fokster, Marjon Eshuis, daar zijn baasjes nu wel even wat anders aan hun hoofd hebben en er een boel geregeld moet worden. Bij deze heel veel sterkte toegewenst. En Timon, je deed het weer prima. We hebben toch maar een kanjer uitgezocht als vader van ons nest.

 

1 maart 2011:

Het gaat lekker met Asadi, langzaam wordt onze slanke dame een dikke moeke. We zullen dit weekend eens wat foto's maken, dan kunnen jullie het verschil ook eens zien. Ze slaapt nu wel meer, maar heeft haar wilde buien gelukkig ook nog steeds. Vandaag is Asadi vijf weken dragende, dus nog maar vier weken. Spannend.

 

25 februari 2011:

 

We zijn vanmiddag naar de dierenarts geweest: het resultaat zien jullie hierboven; voor alle duidelijkheid: ASADI IS ZWANGER. Over vijf weken worden de pups verwacht (eind maart, week 13). Deze weken waren spannend, maar de komende weken zullen niet minder spannend zijn. Allemaal heel erg bedankt voor het vele duimen. We hopen, dat jullie nog wat vel op de vingers hebben over gehouden (wij niet).

 

22 februari 2011:

Asadi is nu duidelijk voller op bepaalde plaatsen en nu steeds op zoek naar eten, even met de poot op het aanrecht om te zien of daar nog iets van haar gading ligt, doet ze anders nooit. En ze is veel aanhaliger, wil het liefst steeds op schoot liggen en dat kan natuurlijk niet. Dus het kan haast niet niet missen, maar vrijdag weten we het zeker na ons bezoek aan de dierenarts.

 

18 februari 2011:

Asadi wordt op bepaalde plaatsen voller, is direct aanwezig als je iets te eten pakt, dus: .......Spannend hoor, volgende week vrijdag gaan we met haar naar de dierenarts; dan zullen we het zeker weten. Allemaal maar weer duimen!!

 

10 februari 2011:

Jonge, jonge, wat duurt wachten tot we naar de dierenarts kunnen voor een echo lang, verschrikkelijk lang. Ik zie veranderingen bij Asadi (wil ze zien) en mijn man ziet niets (wil me behoeden voor teleurstellingen). Was het maar zover, dat we met zekerheid kunnen zeggen: ja, Asadi is zwanger. Afwachten dus maar weer, duimen, luitjes, heel veel duimen!!!

 

2 februari 2011:

Wat is wachten toch moeilijk als je iets graag wilt. Je denkt dat Asadi meer slaapt als anders, rustiger is, iets voller wordt: maar je wilt graag dat je zwanger is, dus misschien verbeeld je je het maar. Afwachten maar weer en heel veel duimen tot we naar de dierenarts kunnen voor een echo.

 

27 januari 2011:

Vanmiddag is Timon weer bij Asadi geweest. De dekking ging weer prima. Wat kunnen die beide honden het toch goed met elkaar vinden. Wat ons betreft mag Timon wel bij ons komen wonen, maar dat zullen Timons baasjes wel niet goed vinden. Jammer voor Asadi. We rekenen er op, dat iedereen dik gaat duimen, zodat straks het vel van de vingers is!

 

25 januari 2011:

Timon is vanavond geweest en Asadi is gedekt. Het verliep allemaal prima. Van de week komt Timon nog een keer langs. Nu maar hopen, dat het aangeslagen is en dat er prachtige, gezonde en lieve pups geboren zullen worden. Dus duimen maar weer.

 

24 januari 2011:

Eindelijk goede berichten van de dierenarts: kanjer Timon mag morgen bij Asadi langskomen. Hopelijk vinden ze elkaar nog steeds leuk en lukt de dekking. Morgen natuurlijk meer nieuws: duimen allemaal!!!!

 

19 junuari 2011:

Vanmorgen zijn we met Asadi naar de dierenarts geweest om te kijken of ze al gedekt kan worden. Onze dame is nog niet zover. Vrijdag gaan we opnieuw naar de dierenarts, hopenlijk kan ze dan wel gedekt worden. Afwachten maar weer.

 

16 januari 2011:

YES, ASADI IS LOOPS!!!!! Eindelijk, want wachten duurt lang. Zo gauw we weten, wanneer de dekking plaats vindt, zullen we dit laten weten. Spannend!

 

12 januari 2011:

Asadi veranderd in haar gedrag, voor ons een teken, dat ze gauw loops gaat worden! Van ons mag het. We kijken er nu al zo lang naar uit. Zo gauw het definitief is, zullen wij dit melden. Hou de site dus in de gaten!

 

6 januari 2011:

Het nieuwe jaar is begonnen, maar Asadi laat mooi op zich wachten. Ze had nu loops moeten zijn, maar de natuur heeft nog even geduld. Geduld hebben wij eigenlijk niet, het feest mag wat ons betreft beginnen. Wat Timon betreft ook, die staat al klaar in de startblokken. Nog maar even wachten. Hopenlijk hebben we gauw goed nieuws!!

 

30 december 2010:

We hebben een tijdje niets van ons laten horen, je weet hoe dat gaat, druk, druk, druk, druk. We zijn ook nog steeds in afwachting wanneer Asadi loops gaat worden. Het is nu precies een half jaar geleden, maar de natuur laat zich niet dwingen. Er zit dus niets anders op dan wachten en daar zijn we niet zo goed in. Misschien kunnen we jullie begin volgend jaar betere berichten melden.

ALLEMAAL EEN HEEL GOED UITEINDE EN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2011!!!

 

1 november 2010:

Asadi is zenuwachtig: Timon komt haar 14 novermber opzoeken om nader met haar kennis te maken, te kijken waar ze woont en te spelen. Hopelijk vindt Timon Asadi nog net zo leuk als toen zij Timon opzocht in Markelo. Spannende dagen dus. Asadi kijkt er erg naar uit. Oh, ja, de baasjes van Timon komen ook mee. Daar kijken wij weer naar uit!

 

27 oktober 2010:

We hebben de site hier en daar weer wat aangepast en zijn nu helemaal klaar voor het grote gebeuren: de natuur kan zijn gang gaan (hoe eerder, hoe liever). We willen zo graag en dan duurd wachten lang.

 

11 oktober 2010:

Gister zijn we naar de hondententoonstelling in Zwolle geweest waar de bruidegom van Asadi zijn opwachting moest maken. We waren daar om Timon en zijn baasjes te supporteren. Timon deed het geweldig, hij kreeg een 4 uitmuntend. Asadi ziet hem steeds meer zitten en kan haast niet wachten, dat Timon bij haar op bezoek komt. Was het maar zover!!

 

30 september 2010:

Eindelijk, het lange wachten wordt beloond: DE FOTO'S VAN ASADI STAAN OP DE SITE. Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is er. We hebben de foto's van Asadi en Timon mooi bij elkaar gezet. Je kunt ze in een slideshow bekijken. Nu, als dit geen mooie combinatie is! We zijn benieuwd wat jullie er van vinden. Veel kijk plezier.

 

23 september 2010:

Het is gelukt: de foto's van Asadi zijn gemaakt in het Kuinder Bos. We hadden aanstaande zaterdag een afspraak, maar Bonnie had de weersvoorspelling gezien en die leek niet gunstig, dus belde ze ons. Gistermorgen had ze nog tijd, dus hebben we een heerlijke boswandeling gemaakt met een stralende zon. Eindelijk, gelukkig. Volgende week zullen we de foto's wel krijgen van Bonnie, we zullen ze dan direct op de site zetten. Nog even geduld dus.

 

19 september 2010:

Wat het weer betreft hebben we wel pech. Ook gister is onze afspraak met Bonnie niet doorgegaan vanwege de vele buien. Voor volgende week hebben we weer een afspraak met Bonnie. Nu maar hopen, dat het een keer doorgaat en dat de zon volop schijnt. Maar weer allemaal duimen!.

 

17 september 2010:

Het is gelukt: met behulp van onze oudste zoon, staan nu de stamboom en de HD en ED uitslagen van Asadi op de site. Morgen hebben we weer een afspraak met Bonnie voor de foto's van Asadi. Nu maar hopen dat de zon zich veelvuldig laat zien en dat de regen wegblijft. Duimen maar.

 

14 september 2010:

Yes, de foto's van Timon door Bonnie van den Born zijn binnen: kijk zelf: ZE ZIJN PRACHTIG. We hebben zestien foto's op de site gezet (even op de foto klikken om ze allemaal te zien). Timon is niet alleen heel mooi, maar heeft ook (en dat is voor ons heel belangrijk) een schitterend karakter. Ook de stamboom en HD en ED uitslagen van Timon staan nu op de site.

Helaas moeten we even wachten op mooi weer voor de foto's van Asadi. We moeten ook Asadi's stamboom en HD en ED uitslagen nog op de site zetten, maar het scannen lukt me nog niet. Moet hier even hulp voor vragen.

Nu, lezers, geniet eerst maar eens van de foto's van Timon. 

 

8 september 2010:

Zo als iedereen wel gedacht had: de foto sessie van Asadi met Bonnie van den Born is niet doorgegaan. We zagen het al aankomen: bewolkt en regen. Jammer, maar helaas. Volgende week proberen we het weer. Allemaal duimen, dat het dan mooi zonnig weer is. Volgende week zullen de foto's van Timon door Bonnie ook wel binnen zijn. We zijn benieuwd!

 

4 september 2010:

De foto's van Timon zijn vandaag gemaakt door Bonnie van den Born. Ze zijn gemaakt onder een stralende zon. Zo gauw wij ze binnen hebben, komen ze op de site te staan. We zijn heel benieuwd wat Bonnie er van gemaakt heeft. Op 7 september is Asadi aan de beurt, hopelijk is het weer dan ook zo mooi.

 

1 september 2010:

Weer goed nieuws:

Vandaag hebben we weer goed nieuws: Het ED certificaat van Asadi is binnen: ED vrij. Hartstikke mooi, zou ik zo zeggen. Nu staat echt niets meer in de weg voor een dekking tussen Nyanga Evjohar Asadi en Musanga Muroora Imbaleki (Timon).

We kunnen niet wachten tot het zover is.

Vandaag zouden de foto's van Timon gemaakt worden door Bonnie van den Born, helaas werkt het weer niet mee. Het is heel bewolkt. Volgende week nieuwe kansen, hopelijk schijnt de zon dan wel, want dan worden ook de foto's van Asadi gemaakt. Duimen dus maar.

 

27 augustus 2010:

1. Het HD certificaat van Asadi is binnen: HD A, norberg waarde 40, botafwijking 0. Geweldig, toch? We wachten nog op de uitslag van de ellebogen. Volgens het Raad van Beheer zullen die volgende week komen.

 

2. WE HEBBEN EEN MAN GEVONDEN voor Asadi. Als alles goed gaat, zal  MUSANGA MUROORA IMBALEKI (roepnaam: TIMON), de vader worden van ons nest met Asadi, dat gepland staat voor begin volgend jaar.

Als de natuur zijn werk blijft doen, zal Asadi eind december/begin januari loops worden. Timons baasjes zijn Erik en Anette Wold uit Markelo, Timon is gefokt door Marion Eshuis-Franke. Timon heeft HD A, norberg waarde 40, botafwijking 0, ED vrij.

 

In september gaan Asadi en Timon naar Bonnie van den Born. Zij zal van beide honden mooie foto's maken, die eind september op de site komen.

 

Zowel Asadi als Timon zijn schatten van honden met een open, eerlijk en warm karakter. Mocht U interesse hebben in een pup of meer inlichtingen willen, neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs. De koffie zal klaar staan.

 

Binnenkort zullen we de site verder aanpassen met de stambomen, HD en ED certificaten, foto's, enz.

 

 

3 maart 2010:

De komende maanden zal deze site worden bijgewerkt en vernieuwd. De pagina's over ons, contact en pupplanning zijn al bijgewerkt. De rest volgt dus de komende tijd.

Kijk vooral bij pupplanning, want er staat voor begin 2011 een nestje gepland met Asadi. Houd ons dus in de gaten!

 

19 november 2008:

Vandaag ontvingen wij drie foto's van de eind keuring puppy's in Veendam, waar Asadi vijfdes werd van de dertig verschillende pups. Deze foto's is gemaakt door de heer Harm van Wieren. Meneer van Wieren, onze hartelijke dank hiervoor.

16 november 2008:

Vandaag zijn we met Chuma en Asadi naar de clubmatch geweest van de Noorder Kynologenclub Groningen in Veendam. Het ging heel goed. Zowel Chuma en Asadi waren heel ontspannen.Asadi kwam voor het eerst uit in de puppy klasse (ze is nu zes en een half maand oud). Het ging uitstekend. Ze werd gekeurd door mevrouw G.J.W. de Vries-Hoogland: ze schreef over Asadi: bijzonder fraaie teef, goed gevormd vrouwelijk hoofd, mooi donker oog, goed gebit, prima hals, goed voorhand hoeking, al goede voorborst voor deze leeftijd, prima borstdiepte en ribwelving, achterhand moet meer hoeking hebben, prima staartaanzet, uitmuntende ridge en kronen, mooie vachtkleur, beweging in voorhand goed, kan achter iets sterker. Een goed rapport dachten we, Asadi kreeg een 1 veelbelovend. Daarna moest Asadi de ring in voor de eindkeuring van de beste pup. Bij deze keuring werd Asadi vijfde van de dertig pups.

 

Chuma werd in de open klasse 1 uitmuntend en beste van het ras. Mevrouw de Vries-Hoogland schreef over Chuma: teef van prima type en totaalbeeld, goed hoofd, goede oor aanzet, prima oog kleur, oogleden kunnen iets beter aansluiten, prachtige hals, prima borstdiepte en voorborst, matige voorhand hoeking, goede achterhand hoeking, goede rigde en kronen, prima gedragen en geplaatste staart, loopt moeiteloos, vertoont goed ringgedrag.

 

In de eindkeuring van rasgroep 6 werd Chuma tweede.

 

Hier liggen Asadi (links) en Chuma heerlijk in hun bench uit te rusten. We zijn trots op onze kanjers.

 

9 november 2008:

Het heeft wat lang geduurd, maar bij deze een foto van onze reünie van het nest van  Chuma en Mongo. Helaas was het weer niet over om naar huis te schrijven, maar we hebben een prachtige dag gehad met onze honden in de bossen van Zeegse, ondanks de regen. Bijna alle pups waren samen met vader en moeder precent en hebben een heerlijke wandeling gemaakt van ongeveer anderhalf uur (helaas dus in de regen) met een rustpunt met koffie en gebak. Foto's hebben we dus bijna niet gemaakt, vandaar dus maar één foto. We hebben wel een film gemaakt, misschien kunnen we die ook op de site zetten, even uitproberen straks. Alle pups zagen er erg goed uit. Ze leken allemaal op elkaar, gelijke grootte, gelijke hoofden, allemaal op elkaar lijkende honden. De nieuwe baasjes hebben goed op hun pup gepast, geen enkele hond was te druk of te dun. Allemaal in prima conditie. Eigenlijk willen we deze dag nog eens over doen, alleen dan met mooi weer, zodat we wat meer foto's kunnen maken. Hopelijk wil dan ook iedereen weer mee. 

21 oktober 2008:

Aanstaande zondag 26 oktober dan is het zover: wij houden dan onze reünie van het nest van onze Chuma en Mongo. We gaan een heerlijke wandeling maken door de bossen van Zeegse. Zoals het nu lijkt zijn alle kinderen precent. We zijn erg benieuwd hoe de pups zijn uitgegroeid. In de loop van volgende week zullen wij foto's plaatsen van dit gebeuren. Nu maar hopen op mooi weer; duimen jullie allemaal?

 

7 oktober 2008:

Afgelopen zaterdag 4 oktober zijn we met Asadi naar de clubmatch geweest van de Kynologen Club Sneek en omstreken te Sneek. Asadi deed het prima en kreeg van keurmeester Joop Hiddes 1 veel belovend. Dhr. Hiddes schreef op zijn rapport: 5 maanden, elegant teefje, wat nog helemaal moet uitzwaren, vrouwelijk hoofd, goed oog, oor, gebit, goed lichaam, voor de leeftijd passend bone, mooie voeten, weinig voorborst, prima bespiering, correcte staart, ridge en kronen oke, gaat achter goed, voor erg los. Asadi was lekker ontspannen en liet alles over zich heenkomen. We hebben alles op film vastgelegd. Foto's maken lukte niet zo in de hal, die erg donker was. Vandaar deze rare foto. In november gaan we naar de volgende clubmatch om Asadi de nodige ervaring te laten opdoen.

3 oktober 2008:

Afgelopen zondag 28 september is Amini (roepnaam Jengo, de pup met het rode bandje) bij ons op bezoek geweest. Asadi en Jengo hebben gigantisch gespeeld. Geweldig, wat een energie. Het was alsof Jengo niet weg geweest is, zo thuis was hij. Bij deze een foto van het treffen. Asadi links, Jengo rechts. Broer en zus zijn op deze foto vijf maanden.

21 september 2008:

Vandaag zijn we met Asadi, 18 week, naar atractiepark Slagharen geweest. Natuurlijk niet alleen met Asadi, maar ook met de kinderen. We hebben Asadi vaker meegenomen, maar nog nooit naar zo'n drukke gelegenheid. We stonden eigenlijk wel versteld: de dochter van Chuma en Mongo gaf nergens om. Zelfs bij de 4 demensionale film met heel veel harde geluiden, zoals onweer en bliksem en andere enge en heel harde geluiden, was onze schat heel rustig en ging zelf liggen slapen. Bekijks had ze wel: ze is wel door hondend kinderen en volwassenen aangehaald en bewonderd. Hoge steltenlopers, die haar van grote hoogte aanhaalden, langskomende parades, in en uit atracties, onze schat keek nergens van op en gaf nergens om. Ze ging overal mee naar toe of als ze echt niet mee kon, ging ze lekker liggen op haar meegenomen kleed.

30 juli 2008:

Vorige week zijn we een dagje met de kinderen en Asadi naar Lauwersoog geweest. Lekker even in het water spetteren. Alleen vondt Asadi dit nog niet zo geslaagd. De volgende keer nemen we Chuma ook mee, misschien vindt Asadi het dan wel leuker. Vandaag zijn we voor de vijfde keer naar de puppy cursus geweest, Asadi doet dit erg leuk. Ook met haar zuster en broers gaat het, volgens de laatste berichten, gelukkig goed.

10 juli 2008:

Nu haar zuster en al haar broers zijn uitgevlogen, moet Asadi nog wel wennen om alleen te zijn. Ze heeft haar moeder wel om te spelen, maar dat is toch anders. Op de puppy training gaat het goed. Leuk al die nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Haar broertje Amindo (paars) zit ook bij Asadi op de puppy training, dus die zien we elke week.

 

5 juli 2008:

Gelukkig heeft ook paars (Amindo) nieuwe baasjes. Maandag gaat ook hij verhuizen en dan zijn alle pups uitgevlogen, behalve Asadi, want dit teefje blijft bij ons. Het zal dan ontzettend stil zijn bij ons na hele drukke weken met de pups en natuurlijk met hun nieuwe baasjes, die wekelijks even (soms twee uur rijden) langs kwamen om te zien of hun nieuwe huisgenoot was gegroeid. Alle nieuwe eigenaren hebben al beloofd om geregeld wat foto's te sturen en contact te houden, zodat wij op de hoogte blijven van Chuma haar kroost. Hopelijk komen alle pups dan ook naar de reunie, die we dit jaar nog gaan organiseren.

 

30 juni 2008:

Op de pup met het paarse lintje na, hebben alle pups een nieuwe eigenaar. Pup paars is een heel mooi en lief hondje, alleen hij heeft geen ridge. Heel erg jammer. We zoeken voor deze reu nog een hele lieve baas, die deze pup een goed tehuis kan geven.

 

15 juni 2008:

Afgelopen vrijdag waren de dames en heren zes weken. Dat betekende, dat ze weer moesten worden ontwormd en ...... dat de dierenarts bij ons geweest is voor hun eerste echte controle en inenting. Dit ging prima: alles was goed met de kids en ook met het prikje hebben ze zich erg goed gehouden: niemand heeft gepiept. Keurig.

8 juni 2008:

Het heeft even geduurd voordat we de tijd hadden voor het maken van nieuwe foto's. Want druk is het. De pups vragen veel tijd en aandacht en ook de toekomstige baasjes willen zo lang mogelijk bij de pups zijn. Ontzettend leuk allemaal. De dames en heren komen nu dagelijks naar buiten en ze genieten. Ze vliegen door de tuin en stoeien heel veel. Om dan, na het picknicken, buiten in slaap te vallen. Hier in het noorden is het de laatste twee week erg warm met een regenval van amper vijf millimeter. Voor de pups dus heerlijk.

30 mei 2008:

De kids zijn vandaag voor het eerst even naar buiten geweest. Dat was een hele onderneming en heeeeeeel eng. De ruimte waar ze mochten komen is erg groot vergeleken bij de veilige werpkist. Als het morgen goed weer is (de voorspelling is goed), dan krijgt het grote avontuur van vandaag een vervolg. Eens kijken wie dan al weer driester de omgeving verkent.

 

26 mei 2008:

De dames en de heren zijn vandaag op verkenning geweest in de woonkeuken, dat was best reuze eng. Bij deze een paar foto's van de ontdekkingstocht. Ook de krantentraining gaat prima, ze gaan netjes als ze wakker worden, hun behoefte doen op de kranten. Hun nestje blijft keurig schoon.

23 mei 2008:

De pups zijn vandaag drie week. Gister zijn we begonnen met een bordje pap. Gewoon even proberen, maar dit ging buitengewoon goed, alleen met veel geklieder. Vanmorgen hebben we de pap maar in de voerbak gedaan en ook dat ging prima met veel minder geknoei. De dames en heren verkennen alles goed en willen graag spelen.

21 mei 2008:
De nageltjes zijn vandaag weer geknipt, die waren alweer vlijmscherp. De dames en heren komen nu af en toe ook uit de werpkist. Ze beginnen de boel al aardig te verkennen. Leuk om te zien, de ene is driest en de ander is afwachtend.


20 mei 2008:

Het gaat prima met de dames en de heren. Alle oogjes zijn nu open, ze lopen allemaal en ze gaan soms niet zo broederlijk en zusterlijk met elkaar om: ze bekvechten ! Heel leuk om die ontwikkeling te zien. Chuma is nog steeds erg moederlijk; zo gauw er een zoon of dochter gilt, staat ze is de werpkist. Prachtig. Haar kinderen zijn ook al erg sterk. Het is soms een heel gevecht om de beste tepel te pakken te krijgen.

14 mei 2008:

De pups zijn vandaag twaalf dagen. Alle oogjes zijn nu open en er wordt druk geoefend met lopen. Zeer koddig om te zien, die wankelige pogingen. Gisteren hebben we de nageltjes voor het eerst geknipt, die waren vlijmscherp. De dames en heren groeien nog steeds goed, gelukkig maar.

10 mei 2008:

De pups van Chuma zijn vandaag acht dagen oud.

 

7 mei 2008:

Met Chuma's kids gaat het prima. Chuma is er ontzettend lief voor en kan uren lang uit liggen om de pups te laten drinken. Je kunt nu al zien, dat er felle donders tussen zitten.

5 mei 2008:

Nog een foto van Chuma en haar kids. Ze maken het goed. Alle pups groeien goed. De ene wat meer dan de ander, maar dat houden we in de gaten.

 

2 mei 2008:

CHUMA IS MOEDER. Vannacht om 1.15 uur is de eerste pup geboren, vanmorgen om 10.50 uur is de laatste geboren. Chuma heeft tien kinderen gekregen:  twee dochters en acht zonen. Ze is er erg wijs mee, heel moederlijk en voorzichtig. Zie hieronder voor de eerste plaatjes van moeder en kroost. Houd de site in de gaten: vanaf nu worden er geregeld nieuwe foto's geplaatst.

29 april 2008:

De foto's spreken spreken voor zich. Wij zijn er helemaal klaar voor.

27 april 2008:

De laatste loodjes. Op de foto's is het niet goed te zien, maar Chuma is erg dik. Vooral al ze ligt. Ze heeft er erg veel moeite mee om op haar zij te gaan liggen. Dit gaat erg moeizaam. Net als het overeind komen. Je hebt gewoon medelijden met haar. De komende dagen zullen niet zo warm zijn, dus dat is alleen maar lekker voor onze moeke. Nog een paar nachtjes en dan zal alle spanning voorbij zijn. Mocht U meeleven, teken dan a.u.b. even het gastenboek, dit zouden we erg waarderen.

22 april 2008:

Onderstaand twee foto's van onze steeds dikker wordende moeke. Alles is nu voor de grote dag klaar. Chuma slaapt al twee week in haar werpkist, daar is ze nu goed aan gewend. Het blijft een dikke schrokop. Ze kan de hele dag wel eten. Het aftellen is nu echt begonnen, spannend allemaal. Mocht U met ons meeleven, teken dan even het gastenboek. Dat zouden we erg leuk vinden.

 

17 april 2008:

Chuma wordt al echt een dikke moeke. Ze slaapt veel meer dan voor de dracht. Alle voedsel moet nu ook direct opgeruimd worden. Ze steelt alles in een paar seconden van het aanrecht en van de tafel. Het is momenteel een echte schrokop. Niets is meer veilig, alles moet achter slot en grendel. We zijn nu echt aan het aftellen, allemaal heel erg spannend. Veel mensen leven met ons mee en dat is heel erg leuk. Binnenkort zullen we wat foto's van de dikke moeke op de site plaatsen. Houd hem dus in de gaten.

 

31 maart 2008:

Het is door de dierenarts bevestigd:

 

Chuma

&

Mongo

 

worden moeder en vader.

25 maart 2008:

Iedereen in de omgeving van Chuma heeft alleen nog maar één vraag: "Is ze drachtig??" We weten het nog niet. Voor ons gevoel zijn er wel veranderingen, maar misschien wil je die alleen maar graag zien. We moeten dus nog even geduld hebben. Zoals het nu lijkt, gaan we maandag naar de dierenarts voor een echo. Duimen jullie allemaal met ons mee? Zo gauw er zekerheid is, zullen we dit op de site melden.

 

2 maart 2008:

Chuma is voor de tweede keer gedekt. Hier onder de foto's van het verliefde stel. De laatste foto is niet zo duidelijk, die is door het raam genomen. En nu maar afwachten... Het zullen lange weken zijn voor we zekerheid hebben of het gelukt is. Zo gauw er nieuws is, hoort U het.

 

 

29 februari 2008:

Vanmorgen zijn we weer naar de dierenarts geweest en ..... die heeft het sein op groen gezet. Vanmiddag om 17.30 is Chuma gedekt door Mongo. Morgen mag Chuma nog een keer naar Mongo toe en dan hopen we, dat het gelukt is en dat er kleine Chuma's en Mongo's op komst zijn. We hebben er zo'n zin in. Maar we moeten nog even geduld hebben voor we het zeker weten. En dat is erg moeilijk. We houden U op de hoogte.

 

27 februari 2008:

Wij zijn maandag en vandaag naar de dierenarts geweest, maar we zullen ons geduld nog even op de proef moeten stellen. Chuma kan nog niet naar haar Mongo toe. Aanstaande vrijdag moeten we weer naar de dierenarts en dan maar hopen, dat vrijdag of zaterdag de dekking plaats kan vinden. Afwachten dus maar en dat is erg moeilijk, we kijken hier nu al zo lang naar uit!!


19 februari 2008:

Het is bijna zover; de eerste druppels zijn gesignaleerd: Chuma is loops. Volgende week zullen we naar de dierenarts gaan, om te bepalen, wanneer ze gedekt kan gaan worden. Mongo zal dan vast en zeker al op de uitkijk staan. Zo gauw er verder iets bekend is, zal de site bijgewerkt worden.


30 januari 2008:

Het wordt voor ons en voor Chuma een spannend jaar: Chuma kan ieder moment loops worden en dan hopen we, dat uit de dekking met Mongo een prachtig nest gezonde pups geboren wordt met goede uiterlijke kenmerken van de ridgeback en met een geweldig karakter, net als bij Chuma en Mongo zelf. We houden U op de hoogte!!


11 november 2007:

Chuma heeft een 1U gehaald op de clubmatch in Veendam. Keurmeester was Dhr. D. Baars. Zij werd Best Of Breed (BOB) en werd 1e in de rasgroep. Bij de eindkeuring behaalde ze de 6de plaats.

 

4 november 2007:

Foto's van Mongo gemaakt door Bonnie van den Born zijn op de site geplaatst. Foto's van Chuma en Mongo samen door Bonnie van den Born zijn op de site geplaatst.


30 oktober 2007:

Foto's van Chuma gemaakt door Bonnie van den Born zijn op de site geplaatst.


27 oktober 2007:

Chuma heeft een 1 Uitmuntend gehaald in Sneek bij keurmeester J. Sloot.


07 oktober 2007:

Chuma heeft een Uitmuntend gehaald in Zwolle bij de Franse keurmeester M. Gaudois.


28 september 2007:

Binnenkort op onze site: Foto’s van Chuma en Mongo gemaakt door Bonnie van den Born.


23 september 2007:

Onze keuze is bekend: de vader van de pups van onze Chuma wordt: KAKAWANA MONGO VAN YAMOYA. Voor verdere informatie kijk verder op onze site.