NORRLAND

Hem
Fakta om Norrland
Norrlands flagga
Förslag till statsvapen
Norrland-problem och möjligheter
Kända norrlänningar
Länkar
Forum
Norrlandspatriotens funderingar

Forum

In English
Home
Facts about Norrland
The Norrland flag
Coat of Arms proposal
Problems and possibilities
Norrland celebrities
Links
Forum

 

Mail

Norrlandspatriotens funderingar27 februari 2019


 
31 december 2018

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter!24 december 2018

God Jul alla norrländska patrioter! 

4 december 2018

Stort grattis till Hanna Öberg för bragdguldet som hon fick för sitt OS-guld i skidskytte!
27 oktober 2018

Stort grattis till Piteå IF för SM-guldet!


 27 februari 2018
I dag är det Norrländska Flaggans dag!

 


 

Passar bra att fira som Norrlands nationaldag!

 


23 februari 2018
Fortsatta framgångar för Norrland i OS.

Denna dag är det våra skidskyttar som tar guld i stafetten!
22 februari 2018

Ännu ett guld till Norrland. Denna gång genom Andre Myhrer som vinner slalomtävlingen i OS


 


15 februari 2018
Ännu en stor dag för Norrland i Vinter-OS

Guld för Hanna Öberg som vann OS-Guld i skidskytte och silver för Charlotte Kalla som vann silver på 10 km fristil!


10 februari 2018

Idag flaggar vi för Charlotte Kalla som van Norrlands första guld i Vinter-OS i Pyeongchang i Korea!


 

 
31 december 2017

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter!

Kampen för ett självständigt Norrland går vidare!

 


 24 december 2017


God Jul alla Norrlandspatrioter!
21 december 2017

Ett stort grattis till Östersunds FK som gör en utmärkt insats i fotbollens Europaliga!
Verkligt kul med norrländska lag som hävdar sig internationellt.


13 augusti 2017

Detta ska verkligen inte få förekomma i vårt Norrland!
Nu är det dags att sätta stopp för detta våld som kolonialherrarna i söder tvingar på oss med sitt befolkningsutbyte av Sovjetmodell.

Dags att rensa upp i skiten!
 

"8-årig flicka överfölls i Sollefteå
Misshandlades och mordhotades med kniv En 8-årig flicka slogs på fredagskvällen blodig och mordhotades med kniv av ett "ungdomsgäng" på en lekpark i Sollefteå. Nu jagas förövarna av både Polisen och av allmänheten.

En 8-årig flicka överfölls igår kväll av ett ungdomsgäng i Sollefteå. Flickan lekte ensam på en lekpark vid Rödsta skola nära det nedläggningshotade Sollefteå sjukhus när ungdomsgänget överföll henne.

"Våldtog redlös kvinna
Fick 2 månaders fängelse Rekordlågt straff för källarvåldtäkt på berusad kvinna i Östersund. Våldtäktsmannen ska efter avtjänat straff stanna i Sverige och ytterligare berika våra makthavare."

"Domare jagades från planen
"Laget som sätter Jokkmokk på kartan" har skallat en domare, attackerat motståndarlaget med våld och sedan jagat alla domare från planen. Domarna tvingades barrikadera sig i ett omklädningsrum. SR menar dock att skandallaget är en succé för integrationen."

"Sexattackerna på Norrländska festivaler fortsätter i år också. Arrangörerna talar om "krafttag" men blundar samtidigt för sanningen och föreslår att de ökande polisanmälningarna inte beror på fler sexattacker utan på en ökad anmälningsbenägenhet"

"Man våldtog barn- kommer undan med två månaders fängelse. Detta trots att minimistraffet för våldtäkt mot barn är 2 års fängelse. Mannen döms dessutom för narkotikabrott, vilket har bakats in i strafftiden."

"En vuxen man bosatt i Boliden har dömts för narkotikabrott och våldtäkt mot en 13-årig flicka. Trots att minimistraffet för våldtäkt mot barn är 2 års fängelse döms mannen till 3 månaders fängelse vilket i Sverige i verkligheten betyder 2 månaders fängelse. Då ingår även ett straff för narkotikabrott i fängelsetiden."
 


10 Mars 2017

Sedan en tid tillbaka ockuperas Sollefteå sjukhus, detta som en protest mot de lokala sossarna, trogna tjänare till kolonialherrarna i Stockholm som nu vill försämra sjukvården ytterligare genom att lägga ned ännu fler sjukhus i Norrland.

Dags att sätta stopp för detta utarmning av Norrland! Stöd ockupanterna! Låt inte makteliten i Stockholm försämra vår sjukvård ytterligare!

 


 

27 februari 2017

I dag är det 50 år sedan vår vackra norrländska flaggan ritades.

Därför bör denna dag firas som Norrlands nationaldag!
 
31 december 2016

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter!

För ett självständigt Norrland 2017!
 
24 december 2016

God Jul alla Norrlandspatrioter!24 december 2016


Ett tag sedan sidan uppdaterades. Anledningen till detta beror på Jokkmokksupproret,  Norrlandsupproret och den allt starkare opinionen i Norrland mot det kolonialistiska vanstyret.

Då Norrlandsupproret valt att använda sig av den vit-blå-gula flaggan som sin symbol och då dessutom denna flagga vunnit tre opinionsundersökningar på Facebook med ca. dubbelt så många röster än den ursprungliga vit-röda flaggan så har jag valt att åtminstone för närvarande ligga lågt med kampanjen för den vit-röda flaggan som syns på denna sida.

Jag vill inte splittra den norrländska opinionen på en strid om flaggan, det finns viktigare saker att diskutera om Norrland. Jag instämmer också med de som anser att en flaggstrid kan vi ta då vi uppnått någon form av självstyre, inte innan. En folkomröstning kan då bli aktuell.

En annan anledning till att jag inte vill se en flaggstrid är att den debatt som förekommit har riskerat att öppna portarna till diverse oseriösa förslag med oseriösa flaggor. Hellre den vit-blå-gula flaggan än en oseriös clownflagga.

Däremot anser jag fortfarande att den vit-röda är den riktiga Norrlandsflaggan och att vi helst inte ska ha en flagga med kolonialmaktens färger i korset.

Nu verkar dock den vit-blå-gula vara väldigt populär och om en majoritet av norrlänningar vill ha denna så är det något vi får acceptera. Men jag ser då helst att färgnyanserna modifieras till en mer klarblå färg och en mera orange-gul färg i stil med förslaget nedan.
 

 

 

 

 

 


11 augusti 2016

Vattenfall ha länge legat i topp på den lista av företag från andra sidan Dalälven som är värst när det gäller att exploatera Norrland och stjäla landets tillgångar.

Nu har de arroganta skurkarna i alla fall trampat i klaveret!

Genom att hota med uppsägning av ett 40-tal personer i det vattenkraftproducerade Jokkmokk med den lögnaktiga motiveringen att "det ska sparas pengar" så har de retat upp inte bara Jokkmokksborna och övriga norrbottningar utan hela Norrland.

Nu talas det öppet om självstyre och om omröstning för självstyre på åtskilliga forum och bloggar och t.o.m i kolonialmaktens media har frågan tagits upp, främst av Lotta Gröning i Expressen som uttryckt stöd för norrländskt självstyre.

Detta har jag väntat på i många år!

Nu blåser friska vindar över Norrland och det är sannerligen välkommet!

Stöd Jokkmokksupproret!

 


21 maj 2016

För en tid sedan fick jag ett tips om en heraldisk blogg där Norrlandsflaggan diskuterades.

Som vanligt angelägen om att göra den ursprungliga Norrlandsflaggan känd så skickade jag ett mail där jag förklarade den norrländska flaggans ursprung, vad färgerna och flaggans design symboliserade osv.

Döm om min förvåning då jag fick ett mycket otrevligt svar i värsta politiskt korrekt-anda som beskyllde denna sida för att vara en "hatsida".

När sedan Norrlandsflaggan kommenterades på denna sida så handlade kommentarerna enbart om denna blogg och var fulla av lögner och överdrifter.

Då jag såg att sidan hade en länk till denna blogg så bestämde jag mig för att här och nu bemöta dumheterna, detta med vetskapen om att de som besöker sidan kanske hamnar här. Nedanstående text finns i det brev som jag bemötte lögnerna och överdrifterna med. Jag publicerar texten här då det (som väntat) inte finns någon möjlighet att bemöta dumheterna på sidan:

Jag läste för någon dag sedan ditt inlägg om Norrlands flagga och om "missriktad norrländsk nationalism". Ditt inlägg var väldigt kritiskt. Jag hade inte väntat mig något annat med tanke på de pekpinnar du presenterade i ditt svar på mitt tidigare mail.

Däremot hade jag väntat mig att du skulle hålla dig till sanningen. Det gör du inte!

I ditt inlägg på bloggen skriver du:

"Hatet dominerar"

Vilket hat? Det enda hat jag ser är på din sida som är full med giftigheter och osanningar.

Vidare skriver du:

"Så det är inte bara muslimer som är föremål för denna sajts hat. Samma åsikter sägs om vanliga värmlänningar och skåningar."

Jag kan inte hitta något av detta någonstans på sidan. Jag kan informera dig om att i min närmaste bekantskapskrets här i Norrland ingår ett stort antal inflyttade människor både från Sverige söder om Dalälven och andra länder.

Alla dessa är bosatta i Norrland och älskar Norrland. Ingen av dessa ser något hat på den Norrlandssida jag lagt upp. Inget hat riktat mot dem som inflyttade, snarare tvärtom. Därför tycker jag, i likhet med mina vänner att du borde redigera eller ta bort denna överdrift.

Hat är ett starkt ord. Om det nu finns något "hat" på sidan så är det riktat mot exploatörerna och plundrarna söderifrån, inte mot enskilda människor. Det borde t.o.m. du kunna se.

Den enda elaka kommentar riktad mot någon inflyttad person söderifrån i bloggen "Norrlandspatriotens Funderingar", som är den enda sida du uppenbart läst, är kritiken mot en "kommunikatör" hos "Region Västerbotten som anser att namnet Norrland ska avskaffas. Här handlar det inte om någon "vanlig värmlänning eller skåning" utan om en av kolonialmaktens betalda politruker som motarbetar norrländsk enighet och samarbete.

Varför länkar du inte till sidan om Norrlands flagga i första hand? Det är ju flaggan som ska diskuteras. Jag trodde att din sida var en heraldiksida och inte ett politiskt forum.

Vidare skriver du:

"Förutom tramset med islamskt kalifat så funderar jag över hur han tror att de finsktalande i Tornedalen och samerna såg på de norrlänningar, som skribenten säger sig höra till, som förbjöd dessa två minoriteter att tala sina språk, utöva sina traditioner och förnekades sin gamla tro."

Återigen är du ute och cyklar. Det var inte norrlänningar som förbjöd samer och finsktalande att tala sina språk, utöva sina traditioner och förnekades sin gamla tro, det var Stockholmsregimen som genomdrev dessa åtgärder. Det var från Stockholm direktiven om detta kom.

Det är dessutom sådan diskriminering som ska avskaffas och undvikas med en Norrländsk Förbundsrepublik!

Vad gäller min kritik mot den Stockholmsstyrda massinvandringen från muslimska länder som drabbat Norrland de senaste åren så vidhåller jag att den skapar mer problem än den gör nytta och att de sociala konsekvenserna av detta kan bli omfattande. Det är inte hat, det är klara fakta.

Än en gång uppmanar jag dig till att hålla dig till sanningen.

Om du nu ska driva en blogg som handlar om flaggor och vapen så är din uppgift att informera om den ursprungliga norrländska vit-röda flaggan (som kom till långt innan de floskler som du använder dig av skapades), informera vad färgerna, korset och sol-symbolen i flaggan står för och informera om det förslag till statsvapen som presenteras, inte vräka ur dig en massa politiskt korrekta floskler och hatiska kommentarer som passat bättre i de inte särskilt Norrlandsvänliga politiskt korrekta slasktidningarna Expressen och Aftonbladet.

Jag förväntar mig ett mer seriöst beteende på en blogg som marknadsförs som en seriös blogg om heraldik.

Hatsidan drivs av en "utflyttad norrlänning" och återfinns här för den som är intresserad:

http://waslingmedia.se/


8 maj 2016

Vad gäller diskussionerna om en norrländsk "storregion" så fortsätter dessa, egentligen mot alla odds då stödet inte verkar vara särskilt stort i Norrlandslänen.

Det finns både för- och nackdelar med detta.

En fördel är att vi får ett enat Norrland som kan stå upp mot kolonialmakten. Splittring och revirtänkande har länge skadat Norrlands sak.

En annan fördel är att det på sikt kan leda till ett relativt självstyre för Norrland och på sikt kanske en egen förbundsrepublik vilket är nödvändigt om Norrland ska överleva.

Nackdelen är en risk för centralisering. Denna sjukdom är ett arv från kolonialmakten i söder som vi måste göra oss av med. Det måste finnas någon inbyggd funktion i systemet som stoppar centraliseringstendenser, annars kommer stora problem att uppstå.

Att sedan Hälsingland och Gästrikland hamnar utanför är en skandal! HELA NORRLAND ska vara med! Norrland ska inte vara som den Karelska Sovjetrepubliken vars gränser ändrades flera gånger på order från diktaturen i Moskva. Norrlands historiska och geografiska gränser ska respekteras. Inga Stockholmsbyråkrater ska bestämma hur en norrländsk region ska se ut.

Staten har säkert en baktanke. Bara det faktum att Gästrikland och Hälsingland inte ingår i den s.k. "regionen" är ett sätt att splittra. Kan de sedan få befolkningen i delar av den norrländska "regionen" att börja titta snett på varandra så har de vunnit ännu en seger i sitt spel som går ut på att söndra och härska.

Att det sedan är en sosseminister, en representant för centraliseringens apostlar som kommit med förslaget visar att det finns dolda motiv.

Detta ska dock inte hindra oss i Norrland att hålla samman. Sammanhållning är viktig om vi ska kunna hävda oss mot makteliten söder om Dalälven.

Att länen försvinner är inte enbart av ondo. De är konstlade områden, skapade av centralbyråkraterna i Stockholm.

Låt oss istället fokusera på LANDSKAPEN som de områden där vi ska hävda vår identitet.

Dessutom ska vi fortsätta vårt arbete för en Norrländsk Förbundsrepublik där landskapen blir delstater med stort inre självstyre.

 


7 maj 2016

Nyligen har Västerbottens-Kuriren avslöjat att frimurarna har stoort inflytande i Umeå.
 
Det här är inte bra för Norrland.

Vi kan inte ha någon sorts lobby och slutet sällskap som fattar beslut bakom ryggen på folket, ett slutet sällskap där medlemmarna hjälper fram varandra till höga och inflytelserika platser i samhällsapparaten och där medlemmarna ägnar sig åt ockultism, djävulsdyrkan och hemliga, morbida riter. En sådan organisation är ett hot mot allt vad en självständig norrländsk förbundsrepublik ska stå för.

För ett självständigt Norrland-utan inflytande från frimureriet!

Bort med skräpet från Norrland!


2 maj 2016

Stort grattis till Luleå Baskets damer som för tredje året i följd vann "SM-guld"!
Än en gång är ett norrländskt lag bäst!


 28 mars 2016

Så har ännu en norrlänning blivit offer för den islamska terrorismen.

Först de två som mördades av en rasistisk islamistgalning i Västerås och nu ett offer för terrordådet i Bryssel.

Hur länge ska det dröja innan de europeiska länderna på allvar tar itu med detta hot mot den västerländska civilisationen?

Även i Norrland drabbas vi av detta vansinne tack vare kolonialmaktens regim som använder Norrland som en avstjälpningsplats för sin misslyckade invandringspolitik.

I Östersund vågar kvinnor inte gå ut på kvällarna längre och den fega ursäkt till polis som finns i staden och som är helt styrd av härskarna i Stockholm lägger ned utredningen om överfallen.

Hur länge ska vi finna oss i detta?

För ett självständigt Norrland-utan importerade islamistiska våldtäktsmän och terrorister!
 20 mars 2016

Ett stort grattis till Luleå HF:s damlag i ishockey som vann SM-guld idag!

 


 

27 februari 2016

Idag firar vi den Norrländska Flaggans dag. Den skapades den 27 februari 1967.

En tänkbar nationaldag för ett fritt och självständigt Norrland


31 December 2015

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter!

Må det kommande året se ett uppvaknande hos alla norrlänningar och en förändring till det bättre för hela Norrland!


24 december 2015

God Jul till alla Norrlandspatrioter!


27 oktober 2015

Idag gratulerar vi Östersunds FK som tagit steget upp i "fotbollsallsvenskan"

Därmed har Norrland nu tre lag i kolonialmaktens liga. Det har aldrig hänt förut.

Stort grattis också till Gefle IF och GIF Sundsvall som gjort utmärkta säsonger.

Vi spar det bästa till sist: Piteå IF:s damer som tog det stora silvret i kolonialmaktens "allsvenska"

Norrländsk fotboll lever och har framgångar!


 

 

13 augusti 2015

Till minne av de två norrländska medborgarna som förlorade sina liv på grund av galna politiker i kolonialmaktens huvudstad som importerar terrorister, galningar, mördare och förbrytare.

Svenska politiker, deras blod är på era händer!


 

 

 

29 juni 2015

Den självutnämnde "Norrlandskämpen" PO Tidholm har i Östersunds-Posten publicerat ett av sina politiskt korrekta alster om att det inte är invandringens fel att Norrland avfolkas och töms på sina resurser.

Han har helt rätt! Det är Stockholmsregimen som är ansvarig för utplundringen av Norrland.

Men invandringen är också en pålaga från samma kolonialistregim!

Faktum kvarstår. Massinvandringen är skadlig för Norrland! Det handlar om ett befolkningsutbyte av Sovjetmodell.

Norrlänningar, många av dessa unga, konstruktiva och välutbildade luras eller tvingas att flytta söder om Dalälven, ofta med den motiveringen att det inte finns jobb eller utbildningsmöjligheter. Istället kommer utomeuropéer med liten utbildning och små möjligheter att få jobb. I de flesta fall vill de inte ens bo i Norrland, de känner ingen samhörighet alls med Norrland utan flyttar så fort de kan. Denna politik ger på sin höjd små ekonomiska vinster på kort sikt i vissa Norrlandskommuner men inget varaktigt. I många fall blir det ökade kostnader samt sociala problem och kriminalitet. Vi har idag en brottslighet som inte fanns bara för 10-15 år sedan och även en blind kan se varför det är så. Lägg till detta den ökade risken för terrordåd p.g.a. den stigande radikaliseringen bland muslimerna. Detta är inte bra, det är rent skadligt för Norrland och därför måste vi som sanna Norrlandspatrioter ifrågasätta detta. Norrland ska inte bli en avstjälpningsplats för Sveriges misslyckade invandringspolitik!

Det viktiga för oss är att se till att behålla de norrlänningar som riskerar att flyttas söderut och få tillbaka de som tvingats flytta. Det handlar inte om rasism eller att stödja rasismen utan att sätta Norrland och norrländska behov först!

För vårt Norrland gäller följande:
1. Infrastrukturen som började raseras av sosseregimen i Stockholm på 60-talet och som fortsatt att raseras av Sveriges skiftande regimer måste byggas upp igen, gärna med ett ordentligt skadestånd från kolonialmakten söder om Dalälven.

2 Detta kommer att leda till att människor kan stanna kvar här i Norrland och bilda familj.

3. De som tvingats flytta söderut ska kunnat återvända då arbetstillfällen, studiemöjligheter och bostäder kommer att finnas.

4. Intäkterna från det som exporteras från Norrland ska tillfalla Norrlandslänen, inte en krona till kolonialmakten.

Vad gäller invandringen är den bara en usel lösning, framtvingad av kolonialmaktens regim. Den löser inga problem, den skapar problem. Norrland ska INTE bli en avstjälpningsplats för Sveriges misslyckade invandringspolitik. Norrland ska INTE bli något nytt Bosnien eller Libanon där olika folkgrupper tar till våld mot varandra. Norrland ska INTE bli något sorts islamskt kalifat där norrlänningarna (svensktalande norrlänningar, samer och de norrlänningar i Tornedalen som talar finska dialekter) hamnar i minoritet, kanske i reservat som USA:s indianer.

Invandrarna är Stockholmsregimens ansvar, inte vårt. Här i Norrland har vi nog med vårt eget!

Dessutom är PO Tidholm en usel representant för Norrland. Han pekar visserligen ut problemen som finns men har inga lösningar för dem. Han är mot norrländskt självstyre och ägnar sig mest åt planlöst gnällande. Han är också pinsamt politiskt korrekt och i praktiken en av kolonialistsystemets anhängare, fast med lite norrländsk fernissa ovanpå.

Om inte Tidholm har mer att komma med än så här kan han lika gärna lägga av med skrivandet.


17 maj 2015


Nu är Norrlandssidan tillbaka!

Detta efter en välbehövlig och planerad uppdatering av sidan, layout och allting. Men också av andra skäl.

Efter en tid av funderingar på om kampanjen för den ursprungliga Norrlandsflaggan ska forstäta så har jag nu bestämt mig för att fortsätta kampanjen tills den röd-vita flaggan från 1967 blir Norrlands officiella flagga.

Mina tvivel berodde på att den kampanj som drivits i ett par år inte fått det genomslag som jag hoppats på. Lägg till detta krångel med att tillverka och distribuera exemplar av denna flagga.

Men efter att ha funderat ett tag så insåg jag hur fel det skulle vara att avbryta kampanjen. Det kändes inte rätt. Därför fortsätter kampanjen!

Lägg till detta uppmuntrande kommentarer från de som i likhet med mig anser att den vit-röda flaggan är Norrlands flagga.

Den vit-blå-gula flaggan som röstades fram i veckotidningen Året Runt i början av 90-talet må vara den populäraste för närvarande. Som provinsflagga är den klart godkänd.

Men för oss som vill se Norrland som lite mer än bara en landsdel behövs något mer genuint och äkta patriotiskt.

För oss som vill ha rättvisa och någon form av självstyre för Norrland duger det inte med en flagga som är ritad av en östgöte och innehåller kolonialmaktens färger i korset.

Därför den vit-röda flaggan!
 


27 februari 2015

I dag är det den norrländska flaggans dag.
Den 27 februari 1967 ritades den första norrländska flaggan, den vita med röda korset.
Det gör denna dag till en högtidsdag och en tänkbar norrländsk nationaldag.


4 februari 2015

I dag gratulerar vi Luleå Hockey som vann Europamästerskapet genom att i finalen besegra svenska Frölunda HC med 4-2.


31 december 2014

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter!

Med en förhoppning om att vi ska komma närmare självstyre under det kommande året.


24 december 2014

God Jul alla Norrlandspatrioter!


20 december 2014

Jaha! Då har dårarna i kolonialmaktens parlament ställt till med ett nyval. Det blå och det röda blocket tjafsar som småungar, typ "du får inte leka i våran sandlåda".

Och sådana dårar ska styra ett land.

För Norrland blir konsekvenserna att Norrbotniabanan försenas, likaså underhållet av stambanan.

Norrland drabbas jämt när Stockholmsförbrytarna inte kan komma överens.


23 november 2014

Tomas Hartman, "kommunikatör" på kolonialmaktens lekstuga "Region Västerbotten" föreslog för en tid sedan att begreppet Norrland skulle avskaffas.

För den som inte vet så är Hartman inflyttad söderifrån. Med andra ord en politruk av samma slag som sovjetmakten skickade från Ryssland för att "hålla ordning" i de baltiska länderna då dessa var ockuperat.

Att en sådan fähund ens får uttala sig i Norrlandsfrågor visar väl hur illa det är.

Räcker det inte med att våra naturtillgångar exploateras och stjäls från oss? Råcker det inte att befolkningen deporteras? Nu ska de ta nament på vårt land ifrån oss!

Aldrig!

Aldrig, säger jag! De har stulit tillräckligt som det är!

Motstånd!


21 november

Lite sent att gratulera kanske, men bättre sent än aldrig!

GIF Sundsvall gick upp i "fotbollsallsvenskan".

Gefle IF klarade sig kvar.

Två norrländska lag i kolonialmaktens liga. Alltid något!


20 november 2014

Jag har inte skrivit så mycket på ett tag, har varit alldeles för mycket annat att engagera sig i. Men det är dags att börja kommentera vissa saker.

Valet i kolonialmakten resulterade i att Norrlandsfienden Reinfeldt och hans anhang åkte ut och landsförrädaren Löfvén och miljömupparna kommit dit istället. Med andra ord, en samling kolonisatörer och exploatörer har blivit ersatta av en ny samling kolonisatörer och exploatörer. Inget nytt under solen.


14 juni 2014

Urbaniseringen är ingen naturlag. Det är en skapad process, styrd av den politiska och ekonomiska makteliten i en avlägsen huvudstad, i detta fall Stockholm. När den norrländska infrastrukturen slogs sönder på 50-talet och människor tvingades flytta söderut så handlade det inte om någon naturlag utan en styrd process som skapades, tilläts och uppmuntrades av makteliten i Stockholm. Ordet "urbanisering" fanns knappt då.

I dagens moderna samhälle med Internet och informationsmöjligheter behövs inte allt centraliseras till särskilda platser. Det som behöver förbättras för Norrlands del är kommunikationerna, något som kolonialherrarna i Stockholm länge har försummat. Här kan vi ställa krav på omedelbara åtgärder. Går det att transportera malm, stål, skogsprodukter söderut i enorma mängder så går det också att se till att persontrafiken fungerar.


19 maj 2014

Jag måste också påpeka att invandringspolitiken som den bedrivs i Norrland är ytterligare en pålaga från herrarna i Stockholm. Det handlar om ett befolkningsutbyte av Sovjetmodell.

Norrlänningar, många av dessa unga, konstruktiva och välutbildade luras eller tvingas att flytta söder om Dalälven, ofta med den motiveringen att det inte finns jobb eller utbildningsmöjligheter. Istället kommer utomeuropéer med liten utbildning och små möjligheter att få jobb. I de flesta fall vill de inte ens bo i Norrland, de känner ingen samhörighet alls med Norrland utan flyttar så fort de kan. Denna politik ger på sin höjd små ekonomiska vinster på kort sikt i vissa Norrlandskommuner men inget varaktigt. I många fall blir det ökade kostnader samt sociala problem och kriminalitet. Detta är inte bra, det är rent skadligt för Norrland och därför måste vi som sanna Norrlandspatrioter ifrågasätta detta. Norrland ska inte bli en avstjälpningsplats för Sveriges misslyckade invandringspolitik!

Det viktiga för oss är att se till att behålla de norrlänningar som riskerar att flyttas söderut och få tillbaka de som tvingats flytta. Det handlar inte om rasism eller att stödja rasismen utan att sätta Norrland och norrländska behov först!


8 maj 2014

Vad vi behöver i Norrland är:
 

1. Någon form av självstyre för Norrland. 2. Intäkterna från det som Norrland exporterar går uteslutande till Norrland. 3. Ingen norrlänning ska tvingas flytta söder om Dalälven. 4. Ett norrländskt separatistparti som kan skrämma slag på de höga herrarna i Stockholm. 5 Mer norrländsk patriotism!


6 maj 2014

Måste här också påpeka att invandringen till Norrland inte bara är av godo då det i verkligheten handlar om ett befolkningsutbyte styrt från Stockholm.

Först tvingas arbetslösa norrlänningar, många av dem begåvade ungdomar att flytta söderut "dit jobben finns". "Här råder arbetslinjen och ingen ska leva på bidrag". Sedan flyttas utomeuropeer in istället. Då är det plötsligt OK att människor lever på bidrag. De flesta av dessa utomeuropeer vill inte ens bo i Norrland som de upplever som mörkt och kallt. De drar till storstäderna söderut så fort de kan. De ersätts av nya invandrare som sedan också försvinner söderut. De som blir kvar får slåss med "urbefolkningen" om de få jobb som finns vilket också skapar problem.

OK, de norrländska kommunerna får skatteintäkter och hyresavgifter under den tid som bidrag betalas ut men det är en kortsiktig lösning som på lång sikt är mer skadlig än nyttig då det inte blir lika angeläget för kommunpolitiker att arbeta för att arbetstillfällen ska skapas i dessa kommuner. De som förespråkar massinvandring till Norrland bör vara medvetna om detta. Allt som glimmar är inte guld!


5 maj 2014
Norrland är ett geografiskt och historiskt väl definierat land som består av landskapen Norrbotten, Lappland, Västerbotten, Ångermanland, Medelpad, Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Gästrikland. Trots att det finns skillnader mellan dessa landskap så är förhållanden och förutsättningar lika för hela landet. Därför kan man utan tvekan tala om Norrland som ett definierat landområde eller provins.
Det bästa vore om Norrland blev en egen republik, en förbundsstat som Schweiz.


27 april 2014

Stora framgångar för norrländska lag i "SM". Först vann Northland Baskets damlag SM-guldet, sedan vinner Skellefteå AIK för andra året i följd SM-guld i ishockey. Heja Norrland!


8 april 2014

Ja nu visar den borgerliga regeringen i kolonialmaktens huvudstad att de totalt struntar i Norrland. Inga pengar till Norrbotniabanan i kolonialistregimens budget.

Nu har hycklarna definitivt avslöjat sig! Vad tycker de lokala lakejerna om detta? Ställer de upp för de norrländska kommuner de låtsas företräda eller fortsätter de att slicka skorna på överförmyndarna i kolonialmaktens huvudstad. Dags att ställa förrädarna till svars och dags för alla i övre Norrland att tala om vad vi tycker om den vidrigaste regim som någonsin suttit i Stockholm. Kräv att Norrbotniabanan byggs nu!


30 mars 2014

OK, dags att börja diskutera på allvar!

Nu är det valår. Då matas norrlänningarna med valfläsk för att rösta rätt. OK, bra med stöd till bredbandsutbyggnad och stöd till lanthandel och liknande men varför ser vi inget av detta de år det inte är val. Det liknar mer en desperat regerings försök att köpa röster än ett seriöst initiativ.

Kanske det vore dags att dra igång en kampanj om Norrbotniabanan nu. Det dröjer fyra år innan Stockholmspolitikerna blir lika givmilda så passa på nu!


27 februari 2014

Idag är det den Norrländska flaggans dag!

Den 27 februari 1967 diskuterade tre Norrlandspatrioter den rådande situationen i Norrland med tvångsförflyttningar och utplundring av landets naturresurser. Det tre var snabbt överens om att bästa lösningen på problemen vore att Norrland blev en egen republik.

En fråga som kom upp var hur flaggan skulle se ut. -Som Finlands, men med rött kors, sade en av patrioterna och plockade fram papper och tuschpennor för att rita den föreslagna flaggan. (Solen i övre hörnet kom till några år senare för att skilja flaggan från Englands flagga).

Tyvärr var marknadsföringsmöjligheterna små på den tiden vilket gjorde att flaggan inte fick så mycket spridning.

De senaste årens försök att skapa Norrlandsflaggor har av olika skäl inte lyckats så bra varför innehavarna av denna sida  beslutat att åter ta fram denna anrika Norrlandsflagga som det bästa alternativet.

Därför firas idag den Norrländska flaggans dag! Kanske en tänkbar nationaldag.


26 februari 2014

OK, nu är OS-festen över. Dags att prata allvar. Vad vore Sverige utan Norrland? 
Bortsett från ishockeylandslaget och herrarnas curlinglandslag där de flesta av spelarna är sörlänningar och bortsett från två kvinnliga skidstafettåkare så är samtliga medaljörer från Norrland. Antingen födda, uppvuxna och boende i Norrland eller har varit bosatta och verksamma i Norrland så länge att de är kvalificerade för ett medborgarskap.

Norrland levererar-men får inget tillbaka!

Därför undrar jag också: Vad hade Norrland varit utan Sverige? Förmodligen någonting mycket bättre än det vi har idag och då handlar det inte bara om OS-medaljer.


20 februari 2014

Medalj idag igen i vinter-OS. Silver för curlingtjejerna efter en mycket jämn final mot Canada där det med lite tur kunnat bli guld.


19 februari 2014

Knappt en dag utan norrländska framgångar i OS. Norrlänningar bidrog till båda bronsmedaljerna i skidornas sprintstafetter och damcurlinglaget är i final. Enastående!


16 februari 2014

De norrländska framgångarna i OS kommer så snabbt så att vi inte hinner med att uppdatera sidan.

Efter Charlotte Kallas och Markus Hellners silvermedaljer så har det blivit silver och brons i sprint, fristil, silver och brons i 15 km klassiskt samt de två gulmedaljerna i damernas och herrarnas stafett.

Det bästa är att nästan samtliga av de som bidragit till denna framgång är födda norrlänningar eller boende i Norrland sedan en lång tid tillbaka.

Norrland levererar! Igen!


9 februari 2014

Ännu en norrländsk medalj i OS genom Marcus Hellner som tog silver i skiathlon. Grattis!


8 februari 2014

Första medaljen för Norrland i OS! Tack Charlotte Kalla! Bra jobbat!


26 januari 2014

Gästboken är ur funktion sedan en tid tillbaka. Vi jobbar med problemet.


31 december 2013

Gott Nytt År alla Norrlandspatrioter

Må det kommande året bli början till en förändring till det bättre för Norrland. Låt oss alla enas och  hjälpas åt att reda upp de missförhållanden och problem som makthavarna i Stockholm ställt till med


24 december 2013

En riktigt God Jul till alla Norrlandspatrioter!

 
Real Time Analytics