Mountainbikeclub Neet Fit

Melderslo

HOME

Welkom op de website van Neetfit

Wij zijn een mountainbike groep uit Melderslo.

Elke zondagmorgen fietsen wij een schitterende ronden door de bossen.

Verder organiseren wij elk jaar een ATB toertocht.


Ontstaan Seuren ATB-tocht 

Het idee is ontstaan in 1999 door Piet Seuren en Jeu Philipsen (voormalige eigenaar Phicoop Sevenum). Het idee was om harlopen (Peelrunners) en mountainbike (TWC Oranje) te combineren. Tevens wilde beide hun verjaardag vieren.

Er werd door Piet, en enkele leden van TWC Oranje, een tocht met voorrijders uitgezet. Jeu verzorgde de pauzeplaats met als sluiting koffie met vlaai. Deze tocht heeft zich herhaald in 2001.

In juni 2003 is Jeu Philipsen door een tragisch ongeluk met zijn racefiets om het leven gekomen in Maasbree.

Van 2002 t/m 2006 zijn er kleine tochtjes in de winter uitgezet door en met leden van TWC Oranje.

In 2006 zijn Piet en Truus Seuren verongelukt door een tragisch ongeval op de fiets in Sevenum.

In 2007 is het idee ontstaan om een in memoriam tocht te organiseren. Leden van de Peelrunners, TWC Oranje en Neetfitters Melderslo hebben de koppen bij elkaar gestoken om dit mede mogelijk te maken. In januari 2007 zou deze tocht plaats vinden, maar er was een hevige storm in Melderslo. Met behulp van een kleine loader hebben we geprobeerd de route begaanbaar te maken.

Maar tevergeefs het was te gevaarlijk.  De tocht is enkele weken uitgesteld. Met ongeveer 65 personen hebben we een mooi stukje gefietst. Na afloop heeft Frans Thijs uit Vierlingsbeek alle deelnemers een mooie herinnering gegeven; een medaille met de tekst: Seuren ATB-tocht 2007.

Vanaf 2008 hebben de mountainbikers van Neetfit het stokje overgenomen. Deze editie was de tocht tot halverwege uitgezet. De laatste 20 kilometer, vanaf de Schadijkerbossen, ging verder met voorrijders. De startplek was de Tourstop in Melderslo.

Vanaf 2009 is er een volledige uitgepijlde route richting Swolgen, Lottum. De startplaats is Sportpark de Merels in Melderslo. Er is keuze uit 2 afstanden, 35 en 50 km.

Vanaf 2015 is er 65 km route bijgekomen.