Merry's Bygone Zone

Min lille virtuelle verden

Hvem er Wig Wam?

 Wig Wam er et Hardrockband fra Østfold, i Norge. Bandets medlemmer er vokalisten, Glam, en gitarist, Teeny, en trommis, Sporty, og en bassist, som kalles for Flash.
Wig Wam startet som band i slutten av 2000 på et utested som het "Absolutt Fredag. Der spilte de på fredager, og kalte seg det samme. Nemlig "Absolutt Fredag". Men  i Februar 2001 fikk de en offisiell, mer ordentlig spillejobb, og da ble bandet WIG WAM virkelig opprettet. Deres første offisielle konsert ble holdt den 24. Februar 2001 i Hannestadgården som er i Halden, Østfold. Den gangen var de bare et coverband, og alle i bandet hadde også normale jobber og utdannelser ved siden av. Etter hvert begynte de å bruke sine egne sanger også, og fordi de deltok i Melodi Grand Prix 2 år på rad, så ble de etter hvert mer populær også. Folk så dem på tv, og kjente dem igjen når de kom og holdt konserter her og der.
Siden den gang har de jobbet hardt for å oppnå suksess, og nå sine drømmer som musikere. Alle medlemmene startet svært tidlig med musikken, og har vært med i andre band og prosjekter FØR Wig Wam ble opprettet.  

 

I 2004 deltok de i Melodi Grand Prix med sangen "Crazy Things", men endte opp på en 3 plass. Den 8. Mars 2004 gav de ut albumet "667.. The Neighbour of the Beast" som inneholder låten de bidro med. Det var ikke før året etter, at det virkelig sa "pang" for Wig Wam, da de vant den Norske Melodi Grand Prix finalen i 2005, med sangen "In My Dreams". De ble så sendt rett til Kiev i Ukraina for å kvalifisere seg til den internasjonale finalen. De kom til finalen, og nådde en sterk 9 plass, blant 24 land som deltok !!! DET kaller jeg BRA GJORT !!! Etter at den internasjonale finalen var over, så gav de ut det første albumet ut på nytt, nå også med sangen "In My Dreams" og med et nytt albumnavn. Nemlig "Hard To Be A Rock "N" Roller" (Hard To Be A Rock 'N' Roller...in Kiev) Så dro Wig Wam ut på turne, Rock 'n' Roll Revolution 2005 turneen, og besøkte nærmere sagt hver krik og krok i Norge. Steder jeg aldri før har hørt om, før jeg ble en Wig Wamaniac (Wig Wams Fanklubb). De holdt konserter for over 170.000 mennesker, og hadde dermed rekord over diverse andre norske band og artister. Blant andre DDE og Åge Alexandersen.


 

Idag er de fortsatt et hardtarbeidende band med mange prosjekter i luften, gjerne ofte på samme tid. De gav ut nytt album, "Wig Wamania", den 13. Mars 2006, og dro ut på ny turne kort tid etter. Wig Wamania turneen. Også på denne turneen besøkte de alle slags steder i Norge OG i utlandet, og de hadde sin aller første konsert i Storbritannia, på Firefest 3 i Nottingham den 28. Oktober 2006. Bare dager før deltok de også på "Leger Uten Grenser" sin innsamlingsaksjon på NRK og fremførte en nyskrevet, mer følelsesbetont versjon av sangen "Bygone Zone" sammen med KORK. (Kringkastingsorkesteret). De ga da ut en single av låta til inntekt for innsamlingsaksjonen. Det var helt ærlig sagt noe av det vakreste jeg har hørt, og jeg begynte nesten å gråte. Jada, jeg begynner å bli en myk deigklump. Men videre...

Turneen i Storbritannia var en stor suksess for dem, og britene vil ha mer, sammen med store deler av Europa. I slutten av Februar 2007, så dro Wig Wam på sin første Japan turne. De holdt konsert i Tokyo, Nagoya og Osaka, og fikk Japanerne til å skrike vilt. DVD fra tiden i Japan, med konsert, ble utgitt på Live cd-album OG Dvd, den 11. Juni 2007!

Wig Wam har hatt en velfortjent, lang pause, men de har allikevel drevet med sine egne ting ved siden av Wig Wam. Nå er pausen over og Wig Wam er igjen klar med nytt, rykende fersk album, "Non Stop Rock 'n' Roll" som kom ut 22. Januar 2010! Dette er VIRKELIG en perle av et ROCKA, fengende, melodiøst, men også knallhardt album som jeg unner alle rockemennesker å få med seg. Det er det eneste albumet som WIG WAM har gitt ut, som har endt opp 3. PLASSVG-LISTA Topp 40! Og den 14. Juni 2010 skal de få lov til å varme opp for de aller største, nemlig KISS, på Vallhall Arena i Oslo. Jeg er ikke så veldig klarsynt, men EN ting ser jeg KNALLKLART! Og det er at det kommer til å bli en magisk kveld! Jeg er så utrolig glad på deres vegner på grunn av dette. Det er helt sykt rått, og det er noe de virkelig fortjener! Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er stolt av dere gutter. Rock On!

For meg personlig har de betydd ganske mye, siden jeg ble fan i 2004, og siden jeg begynte å følge dem i 2005, 2006 og 2007. De har fått meg til å tørre. De har fått meg til å våge. De har fått meg til å tro at JEG kan få til noe. De behandler fansen sin helt unikt, og jeg har også blitt kjent med mange andre fans på grunn av deres nettside, og et forum de pleide å ha. De har gjort så utrolig mye godt, og lager så utrolig bra musikk. Musikk som gleder og gir god energi. Jeg har trosset fryktene mine MANGE ganger, bare for å få med meg disse utrolig flotte menneskene på konsert. For de er unike. De skaper liv. De tar publikum med storm, og skaper energi som gjør at det omtrent eksploderer i adrenalin-kontoret i kroppen. Selv om det er vanskelig, så kommer jeg til å fortsette å gå på deres konserter. Fordi det er underholdende! Det er rått! Det får bort alle negative tanker, og bytter det ut med positive tanker og ekstremt gode minner. Jeg er utrolig stolt av å være fan, tilhenger, eller whatever det kalles nå for tiden, av dette bandet kalt WIG WAM. You rock! 
Jeg håper de når sine drømmer, og oppnår stor suksess også i fremtiden! Jeg vil i hvert fall forbli en Wig Wamaniac uansett, for hva de mennene der har gitt meg gjennom sine crazy, elleville konserter, og sin livgivende, energiske musikk, det har gjort så mye godt for meg, og etter hva jeg hører her jeg sitter, så vet jeg at det de fortsatt har å by på definitivt ROCKER .

 

Wig Wamania Forever!Skal holde dere oppdatert på videre info!

 

- Merry -Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickersDaisypath - Personal picture


      

Wig Wam Tour 2011....

Kommende Wig Wam konserter 2011:
Januar:


19. Januar - Grimstad, Støttekonsert for SelmaFebruar:


5. Februar - MGP delfinale/ Siste Sjanse i Sarpsborg, pauseopptreden med Maria Haukaas Mittet.5. Februar - Italia, Estragon, Bologna - GlamFest2011  (Mulig utsatt)
Juni:


24. Juni - Selbufestivalen, Selbu