Gerrie Meijer stamboom

Meijer's in relatie met Heerde.

Welkom!

Al jaren ben ik bezig met het uitzoeken van mijn stamboom. Ik heb voornamelijk de mensen met de naam Meijer uitgewerkt (dus niet in vrouwelijke lijn, tenzij het mogelijke aanknopingspunten in de toekomst kunnen zijn).

Natuurlijk ben ik begonnen met het uitzoeken van mijn eigen tak van de familie. Voor zover ik kan vinden in de archieven, begint het met Jan Hendriks Meijer & Geertruid Elisabeth van Ingen. Jarenlang had ik het vermoeden dat zijn vader waarschijnlijk Henrick Tymensen Meijer uit Rozendaal was, maar dit heb ik nooit kunnen bevestigen. Totdat ik via de Oud Rechterlijke Archieven van de Veluwe achterkwam dat Jan afstamt van Egbert Jansen Meijer. Van hem is nog niet veel bekend. Hij had een zoon: Hendrick Egbertsen Meijer die getrouwd was met Evertje Jansen. Dit zijn dus de daadwerkelijke ouders van "onze" Jan. Helaas kan ik nog nergens de daadwerkelijke doopdatum van Jan vinden. Wel komen er in de gerechtelijke archieven diverse opstootjes voor waarin Jan en zijn broer Laurens Hendriks Meijer en zwager Hermen Henriks Boeve beschreven staan.

Ik ben me gaan concentreren op alle andere personen met de naam Meijer die een verbinding met Heerde hebben. Dat blijken er heel veel te zijn.... In de hoop dat er ergens een link naar mijn familie in zal zitten, heb ik zeer veel informatie op mijn computer bewerkt met het programma Aldfaer. Helaas kan ik niet alle Meijers die op mijn computer staan op deze site plaatsen, omdat dit er gewoonweg teveel zijn. Hiernaast vind je wel een paar links naar andere Meijers die ik heb gevonden, maar waarmee (nog) geen relatie met mijn stamboom is.

Ik heb voornamelijk gezocht in de archieven die beschikbaar zijn bij de Heerder Historische Vereniging

Verder heb ik op internet gezocht bij: 

 en op vele zoekprogramma's.

Momenteel ben ik nog steeds bezig met zoeken, dus ik probeer zo snel mogelijk eventuele toevoegingen op deze site te plaatsen. Deze aanpassingen zal ik vermelden op de nieuwe pagina Aanpassingen.

Heet je zelf ook Meijer en kom jij of komen je voorouders uit Heerde, dan zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het gastenboek of even een mailtje naar onderstaand emailadres stuurt.

Mocht je opmerkingen of aanwijzingen hebben, wil je bepaalde gegevens over jouw familie liever niet op deze site zien of wil je iets anders kwijt, dan hoor ik dat graag! gerriemeijer1@hotmail.com

Bedankt alvast en graag tot een volgende keer!