Marionettentheater Peter Hepp

plezier voor iedereen

Een beeldende weg door communicatieland.

We kennen het allemaal wel die bijeenkomsten waar communicatie niet echt wil lukken. Misverstanden en mensen die gewoon niet opletten.

Zonder het vakjargon als “zender, ruis en ontvanger”, “pyramide van maslov”, “non verbaal”, “communicatiemuur” verbeeld Peter Hepp zijn visie op vergaderen en gesprekken voeren. Aan de hand van aller daagse gebruiksartikelen ligt hij zijn visie toe. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Bijvoorbeeld het borrelglaasje. Klein maar fijn en gespecialiseerd in het ontvangen van hoog geconcentreerde informatie. Liefst geen veel blabla.

Of de zeef. Tja die kennen we allemaal, mijn hoofd is als een zeef. Het stroomt er gewoon doorheen. En toch hoe moet je dan communiceren zodat de woorden in de zeef blijven liggen?

Met de pan is het probleem dat je niet altijd zeker weet of de deksel er wel op zit of er af is. Met andere woorden, wil hij luisteren of niet.

En je hebt altijd van die stoorzenders. Kakelen overal tussen door, leiden anderen af van hun verhaal. Hoe passen die toch in een gesprek.