Hoop tot Leven

Redding door Christus Jezus


Forums

Post Reply
Forum Home > Hope for now - Hoop voor nu > Vallen en opstaan

Marcus Ampe & Belgische Christadelphians
Site Owner
Posts: 22

Als kleine pagadder konden wij het regelmatig voelen. Pardoef lagen wij daar weer op de grond. Terug opstaan door ons op te trekken aan de speilen van de kinderbox of aan een of ander meubelstuk.

Met vallen en opstaan werden wij groot.

Wij hebben de kans om veel te dromen en koesterden heel wat dingen maar ook verwachtingen. Wij dachten dit of dat te worden en dit en dat te doen in ons rijkgevulde leven. Meer draaide het allemaal wel zo uit?

Metvallenenopstaan brengt er een bedenking over.

 

Hoe jij je leven ook hoopt en denkt in te richten, het zal altijd anders lopen.

Zo gebeurt het in het verwachtingspatroon van dat zalige gevoel der liefde ook.

Je ontmoet iemand die je in eerste instantie dolgelukkig maakt, je denkt dat dit hét is, je begint al stille plannen te maken voor de toekomst en stelt je helemaal in op een leven met die ander. Tot je op een gegeven moment achter de werkelijke aard komt en je droom uit elkaar spat en je beseft dat de ideale partner werkelijk niet bestaat.

"De korte ‘relatie’ bleek puur uit leugens te bestaan vanuit de andere persoon, je woede wordt aangewakkerd en je vertrouwen geschaad." tekend de schrijver op die analiseert.

Op het moment dat je je gevoelens af sluit hoef je geen pijn te ervaren, en dat lijkt wel de gemakkelijkste oplossing. Ga je kiezen voor geen gezeur, geen drama, niemand waar je rekening mee hoeft te houden, niemand die verwachtingen van je heeft, een leven waar je alleen maar rekening hoeft te houden met je zelf. Gewoon jijzelf en jouw leventje.

Maar willen wij niet focussen op dingen die wij graag zouden hebben en die er moeten toe dienen om ons meer geluk te brengen. Iedereen wil graag zijn of haar wensen werkelijkheid zien worden.

Wij dromen veel over wat zou kunnen. Je wenst dingen of je wil zo graag dingen. Je hoopt er op.

Hoop is een onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden. Hoop is ook iets wat om kan slaan in wanhoop, wat jou een negatief gevoel kan geven. En hoewel hoop vaak iets passiefs is, zoals die ene wens, kan jij er zelf iets actiefs van maken. In dit geval vergroot je de kans op de gewenste gebeurtenis met persoonlijke inspanning.

Zonder inspanning zal je nergens kunnen komen. Voor wat hoort wat is nog steeds de algemene regel om te kunnen slagen in het leven.

Zelf zal je moeten werken aan het waar maken van jouw dromen. Daar mag je zeker van zijn maar daar kan jij ook sterk in zijn.

Geloof in jezelf is al één grote stap en verder nog veel meer hoop hebben en durven werken om dingen te bekomen.

+

Lees verder meer in: Hoop doet leven + Wie het kleine niet eert, wie het grote niet deert

Gerelateerd:

Door schade en schande wijzer worden

 

 

--


November 5, 2011 at 1:51 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Create a Free Forum at Webs.com