Het Machariusproject

Een project rond zingeving in de Machariuskerk te Gent

Macharius zoekt vrijwilliger (m/v)

Beste sympathisant van het Machariusproject

Sinds een vijftal jaar werkt het Machariusproject in Gent aan het “vrijmaken” van de Machariuskerk naar geest en stenen. Naast een project rond de architecturale vernieuwing van de kerk (het lange termijn project) biedt het Machariusteam een waaier van activiteiten aan voor de stiltezoekende, interreligieus bewogen, jonge, opgejaagde, gekwetste, geëngageerde, dynamische, buurtbewonende en toevallig passerende mensen.

Het Machariusteam, bestaande uit een tiental enthousiastelingen, vormt de denktank hiervoor.

Maar naast “denkers” zijn er ook altijd “doeners” nodig om met vele handen het werk licht te maken. Daarom zoekt het Machariusproject vrijwilligers die zich op occasionele of regelmatige basis willen inzetten voor het project.

Concreet zijn wij op zoek naar deze enthousiastelingen:

roadies > die willen helpen bij het opzetten van tentoonstellingen, het plaatsen van stoelen voor evenementen, het klaarzetten van drank en glazen voor recepties, …

stewards > die op evenementen willen helpen om alles in goede banen te leiden, programmaboekjes aan te reiken, kassa, kaarten- of boekenverkoop te bemannen, …

kelners > die op evenementen willen zorgen voor het klaarzetten en bedienen van drankjes en hapjes en voor de afruim achteraf.

fotografen > die op evenementen maar ook daarbuiten willen zorgen voor fotomateriaal voor de website en publicaties van het Machariusproject.

ict-medewerkers > die de website van het Machariusproject willen restylen, op regelmatige basis nieuwe informatie en fotomateriaal op de website willen plaatsen, technische ondersteuning willen bieden bij het opmaken en verzenden van een nieuwsbrief,…

Voel je je aangesproken? Neem dan contact op met Annekatrien Depoorter (annekatriendepoorter@hotmail.com of 0494/ 56 76 03)

We nemen je dan op in onze vrijwilligerslijst en contacteren je wanneer we je hulp nodig hebben.

Alvast bedankt!