Elm Ponies

Theobald RH

img
© vibaja

Shetlanninponi ori Theobald RH
VH11-017-0363
syntynyt 10.07.2010 ikääntyy satunnaisesti
106cm
Yleispainotus (HeC, 50cm)
Omistaja Saila (VRL-05775)
ex-omistaja Hapero, VRL-06115 , Hengenvaara

täytti 3-vuotta 10.04.2011

Saavutukset

SHLA-II myönnetty 25.05.2014
21(22-20)-17-30-20-4-5 = 97p

Jälkeläiset

26.09.2011 she-t. Presta Thora (e. Loraine)
26.09.2011 she-o. Presta Theorode (e. Hadewych AE)
26.09.2011 she-t. Presta Josephine (e. Galleigh Jaqueline
21.07.2014 she-o. Tinbald (e. Ninni)
01.06.2014 she-t. Midnight Dance MO (e. Unfalirian Menace
15.08.2014 she-t. Elm Bad Bianca (e. Raatteen Zombie)

Luonne

Katseesi kiinnittyy kiinnittyy radalla juoksevaan kookkaaseen, mustaan poniin. Ori kiilataan rumasti pois johtosijalta ja kompuroidessaan se putoaa viimeisille sijoille. Tämä poni ei kuitenkaan luovuta! Ori aloittaa uudestaan kiihdyttämään vauhtia ja ottaa johtopaikan maalisuoralla!

Theobald RH, tai tuttavien kesken vain Teppo, on pieni, sisukas tehopakkaus. Redholfin kasvatti tunnetaan paitsi sisukkuudestaan, myös tervejärkisyydestään ja selväpäisyydestään. Se onkin varsin miellyttävä käsitellä tilanteessa kuin tilanteessakin, eikä tämä poika vähästä hätkähdä. Toki sekin on vain poni, joten tietyt asiat, kuten postilaatikot ja autot, saavat sen varpaisilleen, mutta ori kuitenkin luottaa täysillä kaksijalkaiseen ja rauhoittuukin yleensä varsin nopeasti.

Hoitotilanteissakin ori on useimmiten rauhallinen ja tyyni, se näet luottaa hoitajaansa eikä koe tarpeelliseksi koetella rajojaan. Teppo onkin varsin fiksu tapaus, se seisoo aina nöyrästi aloillaan ja tottelee hoitajansa käskyjä. Harjaukseen se suhtautuu toisinaan hieman varauksella, mutta alistuu aina lopulta kohtaloonsa ja antautuu harjattavaksi. Loppupeleissä sekin nauttii harjattavana olemisesta eikä mikään ole pienen poniherran mielestä niin mukavaa kuin olla huomion keskipisteenä. Toki siinä vaiheessa, kun harjat kolahtelevat takaisin harjapakkiin ja käteen ilmestyy kaviokoukku, alkaa Teppo epäillä ja pikkuruiset korvat heiluvatkin villisti päässä. Sen kummempaan se ei kuitenkaan ala, vaikka ovathan jotkut säikähtäneet luimivaa pikkuponia. Kaviot nousevat kuitenkin ihan nätisti.

Varustus ei tuota tämän pikkumiehen kanssa lainkaan päänvaivaa, sillä satulointi ja suitsitus sujuvat Tepon kanssa aina yhtä hyvin. Vain satulavyön kiristys saattaa tuottaa pienoisia ongelmia, sillä poni tuntuu inhoavan liian nopeasti kiristyviä vöitä. Siksi onkin hyvä muistaa kiristää vyö tarpeeksi hitaasti! Myös kahisevia loimia Teppo kavahtaa, mutta hoitamalla tilanteen rauhallisesti vältytään suuremmilta katasrofeilta. Teppo käyttäytyy moitteettomasti myös pesupaikalla ja nauttii suuresti vedestä. Kaikenkaikkiaan Teppo on siis vallan mukava poni, jonka kanssa on ilo työskennellä. Pienestä venkuilusta huolimatta poni kuitenkin rakastaa ihmisten seuraa, eikä olekaan päivää jona se ei rapsutuksia kerjäisi.

Taluttaessa Teppo kävelee aina yhtä tyynesti vierellä, eikä pahemmin haikaile muiden ponien perään, totta kai sekin välillä pysähtyy hirnahtelemaan tammoille, mutta sen kummempia numeroita se ei koskaan järjestä. Tarhaus sujuu ponin kanssa perustason mukaan, välillä ollaan niin innoissaan että hoitaja meinaa unohtua ja kaviot nousta turhankin korkealle vaikkei vielä olla edes portin oikealla puolella... Muiden ponien kanssa ollaan aina ärisemässä tai järjestämässä jekkuja talliväen iloksi. Kahlekuninkaana Teppo onkin lyömätön! Se on onnistunut karkaamaan jos jonkinmoisten aitojen takaa, mutta vanhemmiten se on alkanut jättää kaikkien tallilaisten rakastaman tapansa vähemmälle. Onneksi! Ratsuna Teppo on aivan omaa luokkaansa. Se on toki vauhdikas ja sisukas, mutta myös äärettömän nöyrä ja miellyttämisenhaluinen tapaus. Se totteleekin lähes poikkeuksetta ratsastajansa apuja, toki välillä on huonot päivät jolloin ei työnteko maistuisi lainkaan ja Teppo vain riuhtoo päätään ja kieltäytyy kuuntelemasta apuja. Useimmiten se kuitenkin liikkuu varsin sulavasti pikkuponiksi ja työskentelee innolla. Tarmoa ja energiaa tältä ponilta löytyykin vaikka muille jakaa! Mitä kouluratsastukseen tulee, Teppo on varsin pitkäjänteinen ja kärsivällinen kumppani kentälle. Siltä ei pala päreet vaikkei kaikki aina menisikään ihan nappiin - se onkin loistava kaveri hätäilevälle ratsastajalle! Apuihin Teppo vastaa perustason mukaan, aina ei mene läpi ihan ekalla yrittämällä.

Esteratsuna Teppo on aivan toista maata. Vauhtinappula on herkässä, eikä sitä tarvitse kuin hipaista ja ori ampaisee jumalattomaan kiitolaukkaan radan läpi. Intoa siis löytyy vaikka muille jakaa, mutta ponin pidätteleminen onkin sitten jo aivan oma sirkusnumeronsa. Esteet kuitenkin useimmiten ylittyvät, tosin vaaratilanteita kaihtamatta. Rehellisenä hyppääjänä Teppo pyrkii yli vaikkeivat askeleet osuisi ihan kohdalle tai vaikka lähestyminen olisi vähän vino. Ihan mahdottomuuksiin tämäkään poni ei kuitenkaan pysty.

Maastossa Teppo on menevä ja kulkisi mielellään täyttä vauhtia kokoajan. Teppo onkin siis ykkösratsu niille poniratsastajille, jotka rakastavat vauhtia ja joskus jopa vaaratilanteita. Ratsastajan on kuitenkin oltava osaava, jotta poni pysyy hallinnassa tiukan tilanteen sattuessa. Erityisesti kilpalaukoissa on oltava tarkkana, jos mukana on isompia ja täten nopeampia hevosia. Teppo ei voi sietää kauas viimeiseksi jäämistä ja osoittaa harmistuksensa useimmiten pukittelemalla.

Radalle päästessään Teppo tuntuu aina unohtavan ympäröivän maailman tyystin: se on synnynnäinen taistelija, joka ei ole koskaan luovuttanut. Niimpä se onkin täydellinen laukkaponi, sillä se taatusti juoksee loppuun asti ja pistää aina kaikkensa peliin. Tepon ratatyöskentelyä onkin aina ilo katsella.

Uudelleenkoulutuksen jälkeen Teposta kuoriutui myös varsin loistava ratsu. Ori kilpailee nykyään koulu- ja esteratsuna, mutta omaa edelleen laukkaponin tulisen luonteen. Niinpä sillä on myös kouluradoilla tarvittavaa omaa moottoria, sekä liikettä. Suurimpia ongelmia orin kanssa on edelleen pidätteiden läpi saamisessa, varsinkin esteillä se innostuu niin, että ratsastaja välillä voi vain toivoa parasta ja pitää kiinni.

Luonne © Hapero

Suku

Isä: Willbald RH
she, m, sk 106cm
Ko HeB, re50cm, sileä G2, risut G1
Ii: Yngvid AB
she, trn, sk 103cm
Iii: Nevada Sky
sk 104cm
Iie: Magic Night
sk 106cm
Ie:Zandra 45
she, mrn, sk 100cm
Iei: Mighty Snazy
sk 104cm
Iee: Rosie Sunshine
sk 102cm
Emä: Lisegärd Cll
she, trt , sk 103cm
Ko HeA, sileä G1
Ei: Folkbiörn
she, m, sk 102cm
Eii: Playboy
sk 106cm
Eie: Reelika
sk 100cm
Ee: Ragnveig TT
she, m, sk 102cm
Eei: Durango
sk 102cm
Eee: UnA Poco
sk 102cm
i: Willbald RH on Tepon isä oli komea 106 cm korkea ori. Pääasiassa ori kilpaili risuesteillä, jossa voittikin g1 tason lähtöjä, joista muutama oli arvokilpailuja. Sileillä ori juoksu myös jonkin verran, jääden G2 tasolle. Laukkauran jälkeen ori oli hetken vain siitoskäytössä, jonka jälkeen siitä alettiin kouluttaa omistajan lapsille kouluponia. Willbald kilpailikin hieman HeC ja HeB tasoilla, sekä esteillä, lähinnä ristikkoluokkia. Teppo on Willbaldille viimeinen jälkeläinen ja ori kuoli Tepon syntymää seuraavana kesänä äkillisesti laidunkaverin potkastua tämän jalan poikki.
ii: Yngvid AB on Tepon isänisä. Tämä tummanruunikko laukkaponi eli lyhyen mutta melko vaiheikkaan elämän. Ori juoksi useita laukkakilpailulähtöjä niin sileillä kuin risuillakin kummassakin lajissa voittaen Briteissä G1 tason lähdöt. Osallistuipa se pariin suurkilpailuunkin Ruotsissa, mutta ei pärjännyt niissä kovin hyvin. Tämän jälkeen poni koulutettiin esteille, joita se kilpaili hieman, kunnes kuoli ähkyyn vain 11 vuotiaana.
iii: Nevada Sky on yleisponina toiminut ori, Tepon isänisänisä, joka kävi piipahtamassa pari kertaa myös sileissä laukoissa. Esteitä poni ei suostunut hyppäämään millään, joten sillä kilpailtiin sileiden laukkojen ohella hieman koulussa helppo B tasolla. Enemmän Nevada Sky oli näyttelyponi ja se onkin sekä Iso-Britannian että Ruotsin muotovalio. .
iie: Magic Night on Tepon isänisänemä. Tämä kaunis tamma pärjäsi hienosti niin risuestelaukoissa kuin rataesteillä. Tamma on periyttänyt erityisesti hyvää luonnettaan, jonka se on perinyt upeilta vanhemmiltaan. Tamma jätti jälkeensä useita sileillä upeasti juosseita jälkeläisiä. Menehtyi vanhuuden vaivoihin 23-vuotiaana
ie: Zandra 45 on Tepon isänemä. Melkoinen riiviö poniksi, vaikkakin pärjäsi hyvin esteillä ja laukoissa kummassakin lajissa. Sileillä poni voitti grade 3 lähdön ja risuilla ylsi grade 2 lähdön voittoon parikin kertaa. Tammasta jäi vain pari varsaa, sillä sitä ei haluttu käyttää enempää sen huonon luonteen vuoksi, vaikka tamma olikin upea rakenteeltaan. Siirtyi vehreämmille laitumille 20-vuotiaana.
iei:Mighty Snazy on isänemänisä, komea yleispainotteinen poni, joka ei koskaan kilpaillut laukoissa. Lähinnä poni oli näyttelyitä kiertävä ruusukehai ja kävi lähinnä este- ja koululuokissa kotimaassaan Iso-Britanniassa. Mighty Snazy eli lähes 28 vuotiaaksi kuollen laitumelleen rauhassa.
iee: Rosie Sunshine on isänemänemä oli lähinnä näyttelyponi, jolla ei juurikaan ratsastettu. Pari kertaa sillä on käyty ravikilpailuissa mutta koska se ei pärjännyt kovin hyvin, jäi poni vain koristeeksi. Hyvin laukoissa pärjänneiden vanhempiensa vuoksi Rosie Sunshine oli silti aikanaan suosittu jalostusponi ja sillä onkin toista kymmentä jälkeläistä.
e: Lisegärd Cll on Tepon ihastuttava emä, 103cm korkea koulutaituri. Tamma taipui jopa HeA liikkeisiin ja vaikka esteet eivät ponille maistuneetkaan, laukoissa se juoksi sileillä grade 1 tasolle ja voitti useita suurkilpailuita. Rakenteeltaan tamma ei ollut ehkä kaikkien unelmamallia, mutta kun vielä poni juoksi muutamia startteja raveissakin saaden ennätyksekseen 2.26,1aly, joten vientiä riitti. Lisegärd CII:lle Teppo on sen toiseksi viimeinen varsa ja kaikkiaan jälkeläisiä tamma jätti yhdeksän, joista kaikki ovat pärjänneet koulussa tai laukoissa erinomaisesti.
ei: Folkbiörn on emänisä, musta 102cm korkea ori joka luuli olevansa vähintään kaksi kertaa isopi! Ori jätti pari jälkeläistä jonka jälkeen se ruunattiin, sillä kilpailuista ei tullut mitään. Myöhemmin omistaja taisi hieman katua päätöstään, sillä ori juoksi erinomaisesti sileillä radoilla voittaen uransa päätteeksi grade 2 tason lähdön. Kun ori vielä hyppäsi 60-70cm esteitä, tammoja olisi riittänyt. Poni oli orivuosinaan pärjännyt myös näyttelyissä ja menestys jatkui vielä ruunanakin.
eii: Playboy oli Tepon emänisänisä. Ori oli leppoisa kuin lammas ja vaikutti enemmän ruunalle kuin orille. Se oli HeB koulutettu ja kilpaili paljon omistajan lasten ratsastamana. Laukoissa poni ei pärjännyt joten se jäi vain kouluratsastusponiksi.
eie: Reelika oli pieni ja sievä 100cm korkea poni, Tepon emänisänemä. Tummanruunikko tamma pärjäsi hyvin kouluratsastuksessa, vaikkakin sen lahjat menivät hieman hukkaan kun se myytiin nuorena pakkohuutokaupassa ratsastuskouluun. Se ehti sitä ennen saada kaksi varsaa, joista toisesta ei ole mitään tietoa ja toinen on Folkbjörn, Tepon emän isä. Ratsastuskoulussa tamma sai vielä pari varsaa, joista ei ole juurikaan tietoa.
ee: Emänemä Ragnveig TT oli tempperamenttinen ja energinen poni, joka pärjäsi hyvin ponilaukoissa, varsinkin sileillä. Sileillä tamma oli G1 tasolla ja risuilla voitti G3 lähdön. Lisäksi tämä musta ponitamma kilpaili myös esteillä hyvällä menestyksellä ja vanhoilla päivillään näyttelyissä keräsi sertit muotovalion arvonimeen.
eei: Durango, emänemänisä, oli tulinen ori, joka ruunattiin heti kun se valmistui muotovalioksi ja oli astunut kymmenisen tammaa. Siitä otettiin kuitenkin pakasteita talteen ja Ragnveig TT on yhden tällaisen tapauksen tulos. Ori kilpaili ponilaukoissa ja pärjäsi varsinkin risuesteillä.
eee: UnA Poco on Tepon emänemänemä. Poni oli kiltti ja rauhallinen, liiankin rauhallinen ponilaukkoihin. Se kokeili muutaman kerran, mutta jäi sitten näyttelyponiksi ja lasten harrastusratsuksi. Rautias eli huomattavan pitkän elämän aina 32-vuotiaaksi saakka!
© Sukuselvitys Tierran käsialaa, muutokset Hapero.

Kisakalenteri

PLJ:n sileät kilpailut
Voittosumma: 8800v€ Statistiikka 9 : 1-2-1-2 (6)
Voittoprosentti: 11,1% Sijoitusprosentti 66,7%

30.11.2010 / PLJ Kutsu / maiden (hiekka) / 1/6 1500v€
22.12.2010 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 9/10 / 0v€
01.01.2010 / PLJ Kutsu / allowance (sileä) / 5/11 / 400v€
10.04.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 4/4 / 800v€
12.04.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 5/9 / 300v€
03.05.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 2/11 / 1800v€
13.06.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 4/4 / 600v€
15.06.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 3/4 / 1600v€
29.06.2011 / PLJ Kutsu / allowance (hiekka) / 2/4 / 1800v€

PLJ:n risuesteet
Voittosumma: 19 400v€ Statistiikka 6 : 4-0-0-1 (5)
Voittoprosentti: 66,7% Sijoitusprosentti 83,3%

08.12. 2010 / PLJ Kutsu / PLJ/maiden (nurmi) / 7/12 / 0v€
17.06. 2011 / PLJ Kutsu / maiden (nurmi) / 1/4 / 1000v€
24.06. 2011 / PLJ Kutsu / allowance (nurmi) / 1/5 / 4000v€
27.07. 2011 / PLJ Kutsu / grade 3 (nurmi) / 1/3 / 6000v€
28.07. 2011 / PLJ Kutsu / grade 2 (nurmi) / 4/4 / 1400v€
09.08. 2011 / PLJ Kutsu / grade 2 (nurmi) / 1/5 / 7000v€

KRJ:n alaiset sijoitukset 31kpl
02.03.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 4/60
04.03.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/60
18.03.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/50
18.03.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/40
19.03.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/40
14.07.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 1/30
24.07.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/40
25.07.2011 / KRJ Kutsu / HeC / 2/40
27.07.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 1/50
29.07.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 2/50
04.08.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 4/50
29.08.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 1/80
31.08.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 1/80
02.10.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 3/30
03.10.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 6/50
03.10.2011 / KRJ Kutsu / HeB / 5/30
21.05.2014 / KRJ Kutsu / HeC / 3/30
25.05.2014 / KRJ Kutsu / HeC / 2/30
27.05.2014 / KRJ Kutsu / HeC / 2/30
10.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 4/50
12.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 3/50
14.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 3/50
18.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 5/50
18.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 5/50
19.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 4/50
16.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 6/40
18.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 6/40
24.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 5/50
27.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 4/50
25.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 6/40
29.02.2017 / KRJ Kutsu / HeC / 2/40
ERJ:n alaiset sijoitukset 39kpl
16.03.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 5/40
29.03.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/34
29.03.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 6/39
01.04.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 6/40
09.07.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 4/40
12.07.2011 / ERJ Kutsu / 50-60cm / 1/100
14.07.2011 / ERJ Kutsu / 50-60cm / 3/100
23.07.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/40
26.07.2011 / ERJ Kutsu / 40cm / 3/47
26.07.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 3/45
28.07.2011 / ERJ Kutsu / 40cm / 5/40
30.07.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/40
07.09.2011 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/70
05.10.2011 / ERJ Kutsu / 40cm / 5/30
28.01.2012 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/40
29.01.2012 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/40
31.01.2012 / ERJ Kutsu / 50cm / 6/40
01.02.2012 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/40
10.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
17.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/13
18.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
20.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 2/30
20.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 5/30
21.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
21.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
26.05.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 5/30
31.05. 2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
01.06.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/40
03.06.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/40
04.06.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/40
15.06.2014 / ERJ Kutsu / 40cm / 1/30
15.06.2014 / ERJ Kutsu / 50cm / 1/30
13.02.2017 / ERJ Kutsu / 40cm / 3/23
15.02.2017 / ERJ Kutsu / 40cm / 3/23
09.02.2017 / ERJ Kutsu / 50cm / 3/15
10.02.2017 / ERJ Kutsu / 50cm / 3/15
11.02.2017 / ERJ Kutsu / 40cm / 4/16
18.02.2017 / ERJ Kutsu / 40cm /2/16
19.02.2017 / ERJ Kutsu / 50cm / 4/21
Villit koulusijoitukset
01.02.2011 / Kutsu / HeC / 10/316
06.02.2011 / Kutsu / HeC / 15/297
07.02.2011 / Kutsu / HeC / 17/297
10.02.2011 / Kutsu / HeB / 19/441
11.02.2011 / Kutsu / HeC / 15/291
14.02.2011 / Kutsu / HeC / 14/297
21.02.2011 / Kutsu / HeB / 4/441
21.02.2011 / Kutsu / HeB / 19/438
22.02.2011 / Kutsu / HeC / 6/316
22.02.2011 / Kutsu / HeC / 8/297
25.02.2011 / Kutsu / HeC / 14/297
27.02.2011 / Kutsu / HeC / 12/316
28.02.2011 / Kutsu / HeC / 4/290
11.06.2011 / Kutsu / HeB / 3/122
Villit estesijoitukset
01.05.2011 / Kutsu / 40cm / 1/21
02.05.2011 / Kutsu / 40cm / 2/21
10.05.2011 / Kutsu / 40cm / 2/21
18.05.2011 / Kutsu / 40cm / 3/21
19.05.2011 / Kutsu / 40cm / 2/21
20.05.2011 / Kutsu / 40cm / 3/21
20.05.2011 / Kutsu / 50cm / 4/44
21.05.2011 / Kutsu / 50cm / 1/44
24.05.2011 / Kutsu / 40cm / 4/21
26.05.2011 / Kutsu / 50cm / 5/44
9.05.2011 / Kutsu / 50cm / 2/44
31.05.2011 / Kutsu / 40cm / 4/21
07.07.2011 / Kutsu / 40cm / 6/118
18.05.2014 / Kutsu / 50cm / 4/32
27.05.2014 / Kutsu / 40cm / 2/21
28.05.2014 / Kutsu / 50cm / 2/32
31.05.2014 / Kutsu / 40cm / 3/21

Valmennukset & päiväkirja

05.05. 2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Jasmin
Teppo oli tallissa. Otin sen riimun ja narun. Talutin sen pihalle ja kiinnitin sen. Harjasin siitä kuivikkeet ja kaiken muun lian pois. Samalla tuli kyllä harjattua karvatuppojakin, joita näin keväällä lähti. Putsasin siltä vielä kaviot. Ajattelin ensin viedä sen takaisin talliin, mutta varmaankin sen olisi kivempi mennä tarhaan. Päästin sen yhteen tyhjistä tarhoista. Sinne se sitten ravasi toiselle puolelle tarhaa ja piehtaroi. Siinä meni harjaus hukkaan.

13.06. 2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Jasmin
Lähdin aamusta metsään kävelemään Tepon kanssa. Siellä se sitten aina välillä yritti lähteä johonkin suuntaan, mutta pieni narusta nykäisy aina välillä sai sen kulkemaan kiltisti jonkunaikaa. Takaisin kävellessä. Se vain kiihdytti enemmän vauhtia ja otti aina välissä muutaman raviaskeleen. Se yritti nykiä tarhalle päin, mutta ikävä kyllä vein sen talliin missä odotti puhdistettu karsina ja heinää. Eipähän se heinän nähdessään enää varmaan edes muistanut halunneensa tarhaan.

03.05. 2014 - Estevalmennus , valmentajana Norpatar
Ratsukko verrytteli kentällä ja suorastaan kiisivät ympäri kenttää. Aloitimme helpolla puomeista ja ristikosta koostuvaan harjoitukseen. Kaikki olivat suoralla linjalla, mutta puomien ylitse tehtiin voltit. Teppo alkuun painoi vain kaula vinossa kohti estettä, niinpä otimmekin ravissa ensimmäisen puomin ja Hapero nosti laukan vasta voltilta. Voltilla oli kartiot apuna, jotta ori ei pääse niin helposti oikomaan. Viimeisellä voltilla ori otettiin raviin, jotta se on avuilla. Pikkuhiljaa nostin ristikon pystyksi ja pääsimme jatkamaan laukassa esteen jälkeen voltille ja takaisin uralle. Aivan lopuksi pääsimme myös laukassa ensimmäiselle voltille. Kun ori kuunteli ratsastajaa annoin luvan tulla kaikki peräkkäin. Siirryimme tekemään pieniä radan pätkiä. ”Shettiksillä ei haittaa vaikka ne menisikin hiukan kovaa radalla, mutta muista silti säilyttää tasapaino ja kääntää riittävän lyhyet tiet. Muuten ei ole kisoisa mahdollisuutta pärjätä”, totesin ohjeet Haperolle. Radoilla kun Hapero oli vain menossa ja piti aina mielessään puolipidätteet ja mahdollisuuden kääntää tiukemmin. Siirryimme kevyeen raviin hieman aikaisemmin kun ajattelin, koska ori hiukan väsähti.

04.05. 2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Miivi
Teppo oli sisällä saapuessani talliin. Siellä se pikkuori hirnui karsinassaan ja katseli minua söpösti paksun harjan alta, hyvä että silmät näkyivät. Otin Tepon käytävälle ja harjasin sen. Se seisoi nätisti, eikä edes vastustellut kuolainten laitossa. Talutin orin ulos ja lähdin kohti metsää. Yöllä oli satanut ja ilma oli raikas. Teppo asteli virkeänä ja pysähtyi välillä tutkimaan vaikkapa kantoa tarkemmin, ikään kuin koira. Se ei malttanut edes lähteä kotia kohti kääntöpaikalla, mutta älytessään suunnan, joka oli kohti tallia Teppo lähti vetämään narusta, ja sai jopa laukan aikaiseksi. Se ei kuitenkaan saanut minua jäämään kyydistä, ja Teppo jäi ihan kiltisti viereeni kävelemään. Olin jättänyt suitsien alle riimun, joten päästessäni tallin pihaan lähti poni suoraan tarhaan. Tepolla oli kiire päällä, hädin tuskin sain suitset pois päästä ennen ponin reipasta lähtöä pukkilaukkaan.

14.05. 2014 - Päiväkirjamerkintä, entinen omistaja
Tänään ajattelin alunperin lähteä Tepon kanssa maastoon kirmailemaan, mutta rankkasade sai molempien mielen muuttumaan ja suuntasimme maneesiin hyppimään vähän pikkukaveletteja. Teppo tuntui heti alkuun tapansa mukaan varsin vauhdikkaalta ja kantaessani kavaletit kentälle alkoi poni jo steppailemaan. Yritin kuitenkin ratsastaa alkuverkan suht rauhallisessa temmossa, mutta lyhyen ajan, jottei Teppo ehtisi kuumua liikaa. Olin asetellut kavaletit pituushalkaisijalle sen suuntaisesti, joten ratsastin nelikaarista kiemurauraa kavalettien yli. Teppo karkasi aluksi jokaiselta kavaletilta laukkaan, mutta pikku hiljaa se pääsi irti alkuhuumasta ja alkoi pysytellä oikeassa askellajissa. Ratsastin samaa myös laukassa, vaihtaen laukan ravin kautta. Tämä toki tuotti jonkin verran ongelmia, kun Teppo ei olisi malttanut laskea raville lainkaan. Lopetin onnistuneeseen suoritukseen ja ratsastin loppuverkan rennosti.

Ikääntyminen

1 vuotta - 10.08.2010
2 vuotta - 10.12.2010
3 vuotta - 10.04.2011
4 vuotta - 10.08.2011
5 vuotta - 10.12.2011
6 vuotta - 10.04.2012
7 vuotta - 10.08.2012
8 vuotta - 10.12.2012
9 vuotta - 10.04.2013
10 vuotta - 10.08.2013
11 vuotta - 10.12.2013
12 vuotta - 10.04.2014
13 vuotta - 10.08.2014
14 vuotta - 10.12.2014
15 vuotta - 10.04.2015
16 vuotta - 10.08.2015
17 vuotta - 10.12.2015
18 vuotta - 10.04.2016
19 vuotta - 10.08.2016
20 vuotta - 10.12.2016

Tämä poni on virtuaalihevonen

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  Muokkaus Saila