R.I.P. rp-o. Carvin ReeyahNimi Carvin Reeyah Rotu ratsuponi 35.9375% !! HUOM !!
Syntymäaika 31.03.2009, ikä Ikääntyminen YIL (70 IRL pvä = 1 virt. vuosi)
Väri mustankimo Säkä, skp 138cm, ori
Kasvattaja Reeyah Ponies   Omistaja indy (VRL-06701)
Koulutustaso vaB, 130cm, estepainotteinen Saavutukset -

Luonnekuvaus    © veeti

Carvin Reeyah on luonteeltaan hyväkäytöksinen ja todella kiltti poniori. Hyvin lempeästi käyttäytyvä Kaki käyttäytyy myös pienempien lasten käsissä erittäin mallikkaasti ja osaa "käsitellä" niitäkin ystävällisesti. Kakissa on havaittavissa myös runsaasti uteliaisuutta, mistä johtuen sillä on korvat jatkuvasti tiiviissä hörössä. Ratsuna ori on hyvin yritteliäs ja omaa loistavat hyppytaidot. Poni kuumuu kuitenkin helposti, eikä sen takia sovellu kokemattomien käsiin. Kun orille antaa selkeät ohjeet, se menee todella varmasti ja malttaa kuunnella taitavasti ratsastajansa ohjeet.

Kun Kakin hakee tarhasta, osaa se yleensä muutaman huudon jälkeen tulla portille vastaan, lähinnä vain silkasta uteliaisuudesta. Ori on siis suhteellisen helppo saada kiinni. Poni on nuorempana saanut traumaattisia kokemuksia sähköaidasta, minkä takia se ei sähköpaimenella varustetussa tarhassa tule ikinä aivan aidan viereen. Taluttaessa Kaki kulkee reippaasti pää ylhäällä, mutta kulkee täysin ongelmitta. Joskus ori saattaa hieman hoppuilla, mutta narusta kerran nykäisemällä se ymmärtää olla kiirehtimättä ja pysyttelee kiltisti ihmisen tahdissa. Karsinassa Kaki käyttäytyy todella mallikkaasti ja useimmat saattavat ajatella, ettei oria tarvitse sitoa kiinni. Tämä on kuitenkin hyvä tehdä siltä varalta, että poni ailahtelevaisessa persoonassaan päättäisi yhtäkkiä karata karsinasta. Joskus tämä kuitenkin vain kurkistelee korvat hörössä ovelta käytävälle, saamatta sen ihmeempiä ajatuksia päähänsä. Kaki nauttii harjattavana olemisesta ja yleensä se pysytteleekin rentona koko toimenpiteen ajan. Lerputtava alahuuli ei siis ole mikään harvinainen näky. Poni on todella helppo harjattava, eikä se tuota juurikaan ongelmia. Pienet ja omituiset asiat saavat ponin mielenkiinnon aina kohoamaan, mistä johtuukin se, että ori pitää kovasti lapsista ja Kakin tavaksi on tullutkin hapuilla pienten lasten hiuksia ja muutenkin osoittaa niille hieman omituisempaa huomiota. Mutta se on orin tapa tehdä lapsiin hyvä vaikutelma. Kakin käytöksessä ehdottomasti omituisinta on se, että poni on nirso herkkupaloille. Ori kyllä syö herkun, jos sitä tarjotaan, mutta jos esimerkiksi viereisessä karsinassa hevoselle syötetään jotain hyvää, ei Kaki välttämättä edes vilkaise. Sokeripaloista ori ei pidä oikeastaan yhtään, joten niitä on turha yrittää ponille syöttää. Kaki on helppo laittaa kuntoon ja ponin voi saada valmiiksi jopa viidessä minuutissa. Ori ei ole oppinut pullistelemaan taikka nostelemaan päätään, joten satuloiminen ja suitsiminen onnistuu mutkattomasti. Ainoa asia, mikä voi hankaloittaa varustusta hiukan, on, että kun kuolaimet ovat suussa, ponilla on tapana heilutella päätään samalla kun remmejä yritetään laittaa kiinni. Kaki on hyvin sosiaalinen muita hevosia kohtaan ja tervehtii niitä aina, esimerkiksi tarhaan päästyään. Poni on myös aktiivinen rapsuttaja. Tammat saavat Kakin aina innostumaan, muttei kuitenkaan siinä määrin, että unohtaisi kokonaan muun ympäristön.

Ratsastaessa Kaki on eteenpäinpyrkivä ja reipas. Selässä tulee istua mahdollisimman rennosti, sillä muuten ori itsekin jäykistyy todella helposti ja menosta voi tulla hassun ja sekavan näköistä. Ponin käyntiaskeleet ovat pitkät ja se on lähellä astua joka askeleella omien jalkojensa päälle. Raviaskeleet ovat lennokkaat ja kevyet. Laukka on tarmokasta ja hyvin pyörivää ja selässä on todella helppo istua tasaisten askellajien takia. Kaki ei ole yliherkkä, mutta tottelee kyllä hyvin pehmeämmästäkin pohjeavusta ja ohjasotteesta. Ori on kuuliainen ja todella yritteliäs, eikä koskaan jätä tekemättä pyydettyjä asioita, vaikka jotkin niistä voivatkin tuottaa ponille vaikeuksia. Kaki on hyvin koulutettu ja asiat on opetettu sille hyvin selkeästi, mistä kuitenkin johtuu, että ori vaatii ratsastajaltaankin selkeitä apuja. Pelkillä pohjeavuilla ei laukka suinkaan nouse, vaikka jaloilla kuinka hakkaisi, vaan poni vaatii aina myös selkeän ohjasotteen. Kouluratsastus sujuu Kakilta hyvin ja se osaa kaikki koulutustasonsa asiat hyvin ja harvemmat asiat tuottavat sen suurempia ongelmia. Siirtymisissä ori osaa olla hyvin tarkka ja poni siirtyy mallikkaasti esimerkiksi pysähdyksestä suoraan raviin. Kouluradalla Kaki pyrkiikin tekemään parhaansa. Ori kulkee hyvin ryhdikkäästi, mikä tuokin varmasti lisäprosentteja koulukilpailuissa. Poni onkin melko helppo saada peräänantoon, kunhan vain saa sen kanssa hyvän yhteistyön alkuun. Kaki kulkee aina melko rennon näköisesti ja hyvin helposti se rentoutuu juuri niskastaan samanaikaisesti polkien hyvin takajaloillaan. Esteet Kaki ylittää aina vauhdikkaasti, oli sitten kyseessä pienempi ristikko tai metrin korkuinen okseri. Tajuttuaan, että tänään hypätään ponista tulee huomattavasti energisempi ja pidätteitä tulee tehdä paljon enemmän kuin koulua mentäessä. Mutta pidätteiden kuuluu olla hyvin selkeitä, sillä pienistä pidätteistä ei juurikaan ole hyötyä silloin, kun tämä poni innostuu. Laukassakin Kaki nostelee huomattavasti enemmän jalkojaan. Orilla on hyvähyppytekniikka, jolla se pystyy hyppäämään 120 senttisiäkin esteitä. Poni on ketterä jaloistaan, minkä ansiosta jyrkät kaarteetkin onnistuvat helposti ja nopeasti. Kaki jättää aina turvallisen ilmavaran itsensä ja esteen väliin. Niin kuin kouluratsastuksessakin, myös esteillä orille on annettava selkeät ohjeet, sillä muuten se kieltää helposti tai yksinkertaisesti kiertää esteen. Joskus poni on jopa hypännyt aivan väärän esteen. Ratsastajan tulee olla koko ajan valppaana ja ratsastaa ponia koko ajan, sillä silloin hyppääminen sujuu vaivattomasti. Maastossa Kaki voi olla hieman valpas, muttei säiky, vaikka pusikosta lennähtäisikin yhtäkkiä lintu. Maastossa poni myös innostuu ja pidätteitä saa tehdä jatkuvasti. Maastoesteitä Kaki kammoksui aiemmin hirveästi, mutta ensimmäisen onnistuneen hypyn jälkeen ori on ruvennut pitämään niistä. Maastoesteillä ori ponnistaa huomattavasti voimakkaammin kuin tavallisilla esteillä.

Kisoissa Kaki piristyy, mutta kilpailusuoritukset saattavat vain parantua kotona esitettyihin taitoihin verrattuna. Ori esiintyy ihmisille mielellään ja se ymmärtää, että tässä nyt jotenkin testataan taitoja. Kisoissa Kaki siis yrittää täysin parhaansa ja keskittyminen on korkeimmillaan.


Sukutaulu ja -selvitys

   Fox Eye's Crownprince
   ratsuponi 28.125%, km, 135cm
   56 ERJ-sijoitusta
   Windrun xx
   englantilainen täysiverinen, trn, 159cm
   evm
  Mellowdust xx
  englantilainen täysiverinen, evm
  Child's Play xx
  englantilainen täysiverinen, evm
   Fox Eye's Camillomine
   ratsuponi 56.25%, km, 139cm
   evm
  Kelt Dustin
  ratsuponi 37.5% (hann x rp 75%), evm
  Cillasonga One
  ratsuponi 75% (nf x rp 50%), evm
   Bengamin's Solitaire
   ratsuponi 43.75%, rnvkk, 146cm
   46 ERJ-sijoitusta
   Cassio LS
   holstein, rn, 165cm
   evm
  Clarinetto
  holstein, evm
  Riwolane
  holstein, evm
   Bengamin's Agnes
   ratsuponi 87.5%, rnvkk, 145cm
   evm
  Rudolf ZX
  new forest, evm
  Bengamin's Snooper
  ratsuponi 75% (conn x rp 50%), evm

Kakin isä, Fox Eye's Crownprince, tutummin Kettu, on komea kimo ratsuponi (28.13%). Tämä 135cm korkea ori on luonteeltaan kärsimätön, ja orimainen. Hoitaessa vaativa, ja hankala, mutta ratsastaessa - varsinkin esteillä - helppo. Innokas Kettu taitaa siis hyvin esteet, ja ne ovatkin aina olleet sen erikoisalaa. Tämän voi huomata myös orin 56 ERJ sijoituksesta, joka onkin ihan mukava määrä. Esteitä ori kilpaili maksimissaan 120cm tasolla. Kettu sai myös muutamia jälkeläisiä, jotka ovat ratsuponiori Orlando Reeyah, Kelmin Beverley sekä Carvin Reeyah, Kaki. Kettu asuu Reeyah poniesissa.
Ketun isä on englantilainen täysiverinen Windrun, jolta löytyy menestystä niin koulu- kuin esteratsastuksenkin saralla. Tällä kylmänrauhallisella ja diivamaisella orilla on säkäkorkeutta 157cm, ja komealla ulkonäöllä Windrun saavutti menestystä myös näyttelyissä. Windrunia kutsuttiin omalla tallillaan Roniksi, ja tämä harmaankimo ori olikin tallinsa suosituin hevonen. Windrun asui pienellä yksityistallilla, jolla sillä kisattiin, ja käytettiin satunnaisesti jalostuksessa. Ori koki valitettavan kuoleman auton alle jäädessään yhdentoista vuoden iässä.
Ketun emä, Fox Eye's Camillomine (56.25%), on kipakka tamma, jolta ei kyllä luonnetta puutu. Tältä rautiaalta ratsuponilta on saatu monia menestyneitä jälkeläisiä, joista osa on kilpaillut esteillä hyvinkin menestyksekkäästi. Millaksi tätä pientä ihmettä on kutsuttu kotitallillaan Kafrehornella, jossa tammaa käytettiin pääasiassa siitoksessa, mutta myös kilpailuissa, painotuslajina esteratsastus.

Kakin emä, Bengamin's Solitaire (43.75%), eli Tykki asui Ketun tapaan myöskin Reeyah poniesin tallissa, ja kilpaili menestyksekkäästi esteratsastuksessa. Sijoituksia on sitä kautta tullut 46 kappaletta. Iso poni, 147cm korkea Tykki, on saanut myös pari jälkeläista, Kakin lisäksi on syntynyt ratsuponitamma Passiana Reeyah. Luonteeltaan tämä ruunikko Bengamin's Solitaire on aina ollut pippurinen ja vauhdikas, mikä ei aina ole ollut paras mahdollinen luonteenpiirre. Silti tamma on saanut hyvän ja rakastavan kodin.
Bengamin's Solitairen isä on upea, tummanruunikko Cassio LS, jolta löytyy säkäkorkeutta 170cm. Luonteeltaan Cassio LS oli vauhdikas, ja tuotti omistajilleen usein päänvaivaa tulemalla aidoista läpi. Kisakentillä ori käyttäytyi kuitenkin erittäin mallikkaasti, ja loi itselleen sillä loistavan uran. Tällä holsteinorilla kilpailtiin pääasiassa kouluratsastuksessa, mutta kapasiteettiä tällä vauhdikkaalla orilla olisi ollut myös esteratsastukseen. Cassio LS niitti yhteensä 72 sijotusta kilpailu-uransa aikana: 4 esteratsastuksessa, ja 68 kouluratsastuksessa. Ori siirtyi pelkästään siitosoriksi kymmenen vuoden iässä.
Bengamin's Solitairen emä Bengamin's Agnes (87.5%), jota kutsuttiin useimiten ihan vaan Agnesiksi, oli kuvankaunis ruunikko tamma, joka oli säkäkorkeudeltaan 140cm korkea. Agnes oli rauhallinen ja kiltti tamma, joka ei satuttaisi edes kärpästä, tahallaan ainakaan. Tamma kilpaili esteratsastuksessa, mutta saavutukset eivät olleet päätä huimaavia.
© Soneü


Jälkeläiset

Kaki ottaa vastaan rajoitetusti ratsuponijalostukseen sopivia tammoja. Mikäli kinnostuit, ota yhteyttä omistajaan.

20.09.2012 tammavarsa Vuornan Coco Creme tammasta Coco Catnap SLC, omistaa Vuorna
02.10.2012 tammavarsa Mulberry Hoopti tammasta Mulberry Hippie, omistaa Gestüt Champ'
22.10.2012 orivarsa Foul Play Call BER tammasta Cantara krum, omistaa Kirbera
21.12.2012 tammavarsa Breven Calicalcina tammasta One O'Clock Call, omistaa SLC Ponies


Kilpailutulokset

Kalenteriin merkattu vain sijoitukset. Voitot punaisella. ERJ-sijoituksia yhteensä 41, joista voittoja 4.

ERJ- 22.09.2009 - Reeyah Ponies - 110cm - 2/50
ERJ - 05.10.2009 - Kölni - 100cm - 4/50
ERJ - 09.10.2009 - kutsu - 100cm - 2/50
ERJ - 12.10.2009 - kutsu - 110cm - 3/46
ERJ - 12.10.2009 - Dainty - 100cm - 2/50
ERJ - 12.10.2009 - Dainty - 100cm - 4/50
ERJ - 12.10.2009 - Dainty - 110cm - 7/50
ERJ - 12.10.2009 - Dainty - 120cm - 5/50
ERJ - 12.10.2009 - Kilpailukeskus Stewart - 120cm - 3/30
ERJ - 16.10.2009 - Kyynelehtivä - 90cm - 6/36
ERJ - 16.10.2009 - Eucarya Warmbloods - 90cm - 7/60
ERJ - 18.10.2009 - Rownshock - 120cm - 5/100
ERJ - 20.10.2009 - Retroradio - 90cm - 6/100
ERJ - 20.10.2009 - Retroradio - 110cm - 1/100
ERJ - 22.10.2009 - Naveyard - 120cm - 2/100
ERJ - 23.10.2009 - kutsu - 110cm - 4/80
ERJ - 30.10.2009 - Naveyard - 100cm - 4/30
ERJ - 10.11.2009 - Farewell - 100cm - 2/50
ERJ - 21.12.2010 - Huoleton - 100cm - 5/70
ERJ - 26.01.2011 - Eillyn - 120cm - 1/40
ERJ - 29.01.2011 - Charmyard Stud - 120cm - 3/50
ERJ - 26.03.2011 - Lebenyard - 120cm - 4/40
ERJ - 26.03.2011 - Koston Suomenhevoset - 120cm - 5/40
ERJ - 27.03.2011 - Lebenyard - 120cm - 6/40
ERJ - 27.03.2011 - Lebenyard - 120cm - 1/40
ERJ - 28.03.2011 - Lebenyard - 120cm - 5/40
ERJ - 29.03.2011 - Lebenyard - 120cm - 4/40
ERJ - 31.03.2011 - Koston Suomenhevoset - 120cm - 3/40
ERJ - 05.04.2011 - Derbyn Suomenhevoset - 120cm - 2/40
ERJ - 07.04.2011 - Derbyn Suomenhevoset - 120cm - 4/40
ERJ - 07.04.2011 - Derbyn Suomenhevoset - 120cm - 4/40
ERJ - 12.04.2011 - Katvusto - 120cm - 5/30
ERJ - 27.03.2011 - Riiviöt - 120cm - 5/40
ERJ - 25.05.2012 - Mulberry Ponies - 120cm - 5/30
ERJ - 29.05.2012 - Mulberry Ponies - 130cm - 3/23
ERJ CUP - 31.05.2012 - Dark Side Trakehners - 130cm - 4/125
ERJ - 27.06.2012 - Luxus Ponies - 120cm - 1/50
ERJ - 01.07.2012 - Luxus Ponies - 110cm - 6/50
ERJ - 02.07.2012 - Luxus Ponies - 110cm - 3/50
ERJ - 02.07.2012 - B Ponies - 120cm Ratsuponien joukkuekilpailu - 6/56
ERJ - 04.07.2012 - B Ponies - 130cm - 4/48

KeRJ-sijoitusksia yht. 1, joista voittoja 0
KeRJ - 06.04.2011 - Kilpailukeskus Stewart - CCI/CIC** - 5/30

KRJ-sijoituksia yht. 5, joista voittoja 0
KRJ - 17.02.2013 - Helppo A - Mulberry Ponies - 6/40
KRJ - 18.02.2013 - Vaativa B - Fiktio - 2/40
KRJ - 18.02.2013 - Vaativa B - Mulberry Ponies - 4/40
KRJ - 20.02.2013 - Vaativa B - Mulberry Ponies - 5/40
KRJ - 21.02.2013 - Helppo A - Mulberry Ponies - 3/40

Kuvagalleria    © MA

               

Päiväkirja ja valmennukset

16.02.2013, estevalmennus, valmentajana Destiny
Kun tulin maneesiin, Indy ja Carvin Reeyah veryttelivät jo. Tänään hyppäisimme 100cm-110cm korkeita esteitä, sillä en ollut varma ratsukon tasosta. Käskin Indyä tekemään pysähdyksiä, peruutuksia ja voltteja jotta ponista tuli herkempi ja se tulisi reippaamaksi. Ori oli hieman jännittynyt, muta kun Indy itse rentoutui niin Kakikin rentoutui. Kun ratsukon työskentely näytti sujuvan laitoin indyn ratsastamaan puomeja, jotka olivat maneesissa jo valmiiksi. Kaki ravasi hienosti puomien yli, kuin esitelläkseen taitojaan. Tein puomeista "kasoja" jotka ratsukko sitten tuli laukassa. Kaki oli niin innoissaan että melkein juoksi läpi kasoista. Hetken päästä ori tajusi kasojen tarkoituksen ja lähti hyppimään niitä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hain pari tolppaa ja kasasin niistä ja puomeista kolme noin 70cm korkuista pystyä. Ratsukko tuli ne hienosti ja aivan keskeltä. Nostin puomit sillein että ensimmäinen este oli 90cm, toinen 100cm ja kolmas 110cm. Kaki epäröi vain hetken, kunnes lähti hyppimään iloisesti esteitä. Parilla ensimmäisellä kerralla puomit tulivat alas, sillä poni ei nostanut jalkojaan hirveästi. Hetken päästä Kaki koki Ahaa- elämyksen ja hyppäsi esteet hienosti. Valmennus meni todella hyvin ja indy saa olla tyytyväinen itseensä ja hienoon poniinsa.

28.01.2013, estevalmennus, valmentajana turjake
Wannabee kimo poni oli kentällä juoksentelemas vapaana joten juoksin sinne nopeasti ja näin että indy makasi hiekassa ja oli juuri nousemassa. Hän kirosi parisataa kertaa jonka jälkeen kysyin että mitä tapahtu. Noh, vastaukseksi sain vain pari kirosanaa ja että pelästyi jotain. Puolisen tuntii meni että yritimme ottaa kiinni Kakin, lopuksi se kuitenkin onnistui. Pääsit takaisin selkään ja sait ravata pari kertaa uralla. Pistin nopeasti pari estettä toiselle pitkälle sivulle jumppasarjoiksi ja saitte tulla aluksi ravissa. Kaki ei aluksi ymmärtäny minne piti mennä, koska oli aika jyrkkä käännös esteille. Teit voltin esteiden viereen ja tulitte uudelleen. Tälläkertaa kuitenkin paremmin ja ori pomppi iloisena kaikkien yli ilman mitään vaikeuksia. Nostin esteitä ja saitte tulla laukassa sisään. Ori intoili ehkä pikkasen liikaa, mutta sait sen pysymään tahdissa hyvin. Lopputunnista esteet olivat 50cm, 70cm, 90cm ja vika oli 110cm. Laukassa ja keskelle ekaa estettä. Carvin Reeyah hyppäsi kaksi ekaa hyvin, tokalle tuli vähän ahdasta jonka seurauksena vikasta esteestä tippui puomi. Vielä kerran ja tälläkertaa meni mahtavasti! Superduperpari!Ulkoasu © VRL-08514 (2013)
Tämä on virtuaalihevonen! || This is a sim-game horse!