H.Klompenhouwer & Zn. (Amersfoort)

Welkom op de website van Henk en Roy Klompenhouwer

 

"Het kleine hok met grootse prestaties knokt zich terug"

 

Als we over postduiven praten, maken we kennis met de superlijnen die Henk en Roy koesteren.

Topduiven zijn volgens vader en zoon Klompenhouwer de sleutel tot het succes en daarom bevinden zich op de hokken bewezen kopvliegers en duiven van sterk spelende Nederlandse liefhebbers.

Na vele jaren te domineren in Amersfoort en omstreken moest er op de rem getrapt worden. Door gezondheidsredenen bij Henk en een drukke studie van Roy moest de duivensport op een lager pitje worden gezet maar vader en zoon zijn altijd positief en fanatiek gebleven en hun inzet lijkt, gezien de uitslagen, te worden beloond.

 

Het basisras op het hok Klompenhouwer zijn de duiven van Jan Huijbregts (Bladel) waar al jaren succes mee word geboekt in binnen- en buitenland. Vanaf 1990 werden er bij Jan Huijbregts duiven gehaald waar tot op heden succes mee wordt geboekt!

Daarnaast gingen Henk en Roy op bezoek bij Nederlandse topliefhebbers om vervolgens het beste van het beste naar Amersfoort te halen.

 

In 2003 werden er bij Ad Schaerlaeckens een aantal duiven gehaald waaronder een dochter van de beroemde superkweker/vlieger 'Home Alone' (o.a. 1e Creil - 13.203 d.(7 min.los), 6e Creil - 6.969 d., 7e Etampes - 7.521 d., 8e Etampes - 14.320 d.) Hij is vader van: 04-026 (1e Creil - 1.343 d./2e - 9.526 d., 1e Nijvel - 10.149 d., 1e Nijvel - 1.379 d.) en 04-091 (1e Pithviers - 3.480 d., 3e Nijvel - 10.149 d.)

 

In het kweekhok bevinden zich inmiddels rechtstreekse duiven van o.a. Ad Schaerlaeckens, Harm Vredeveld, Berrie van de Brand, Wal Zoontjens & Zoon, v.Rijn-Meeder, Joop Koch, Ane Bosma en vele andere topliefhebbers. In 2011 is Roy na wat speurwerk bij Marco van der Wal terecht gekomen. Hij was nog in bezit van de pure Huijbregts duiven en er zijn er meerdere naar Amersfoort verhuist.

 

Kortom, Henk en Roy Klompenhouwer zijn en blijven altijd op zoek naar het beste vlieg- en kweekmateriaal en dit heeft er mede toe geleid dat ze in Amersfoort en omstreken al jaren niet meer bij de kampioenen weg te denken zijn!

 

Op deze website zult u kennismaken met de fantastische lijnen van het hok Klompenhouwer en ook zullen er een aantal topduiven in beeld gebracht worden. Veel lees- en kijkplezier!