Help > De Agenda - een eerste kennismaking > Tab Agenda

In dit tabblad worden tijdsblokken gedetailleerd uitgewerkt. Hier worden voornamelijk subactiviteiten, ontwikkelingsaspecten, documentatiefiches en notities ingevoerd.

Het tabblad Agenda is verdeeld in 2 vlakken: het linkse deel toont de agenda in detail terwijl het rechtse deel de broninformatie (doelen, documentatiefiches , hyperlinks en historiek) toont in functie van de activiteit van het tijdsblok of het belangstellingspunt van die dag zodat je steeds gerichte informatie ter beschikking krijgt.

Het editeer-venster (1)

In het linkse deel worden de agenda uitgewerkt. Je kan aanvangsuur, groep, activiteit, omschrijving activiteit, ervaringssituatie, ontwikkelings-aspecten/lijnen, documentatie en notities manueel invoeren of selecteren uit de bijhorende keuzelijsten.

Indien je een tijdsblok  wil uitsplitsen naar verschillende groepen met elk hun eigen activiteit (differentiatie) , dan maak je een extra tijdsblok aan met hetzelfde aanvangsuur maar een andere groep. Op die manier kan je ook een andere activiteit aan het tweede tijdsblok met bijhorende doelen toewijzen.

Het Tabblad Doelen (2)

Het tabblad Doelen toont alle leerlijnen die gerelateerd zijn aan de gekozen activiteit. De daarbijhorende leerlijndoelen worden tevens onderaan getoond.

Dmv dubbelklikken op één van de doelen wordt het doelennummer gekopieerd naar de eerste vrije plaats in het tijdsblok.

Wanneer je dubbelklikt op één van de leerlijndoelen dan worden èn doelennummer en leerlijndoel naar de agenda gekopieerd (1). Je kan uiteraard ook ontwikkelingsaspecten of ontwikkelingslijnen manueel intypen of geselecteerde informatie corrigeren.

Per tijdsblokje kan je maximaal 8 doelen toevoegen.

In bovenstaand voorbeeld ziet u tevens een aantal leerlijnen-prefixen met een lichtgele achtergrond oplichten. Dit zijn leerlijnen waarop in het KVS een aantal problemen genoteerd zijn. Door het subgegevensblad open te klikken ziet u om welke kinderen het gaat en wat de problematiek is.

Wanneer een leerlijn-prefix getoond wordt met een paarse achtergrond dan gaat het om een dominante leerlijn die aangeduid is voor het actueel belangstellingspunt.

Het Tabblad Activiteiten (3)

Het tabblad Activiteiten toont alle documentatiefiches en hyperlinks die gerelateerd zijn aan de gekozen activiteit. Selectie van een documentatiefiche gebeurt mbv dubbelklikken op de omschrijving.

Agenda plaatst de documentatiefiche met ontwikkelingsaspecten, ontwikkelingslijnen en inhoud in het tijdsblok. De hyperlinks bieden de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de applicatie de site aan te roepen.

Onderaan rechts verschijnen een aantal Hyperlinks die u toelaten om vanuit de agenda rechtstreeks Internet te starten en naar de gekozen site te bewegen.

Het Tabblad Belangstellingspunten (4)

Het tabblad Belangstellingspunten toont alle documentatiefiches en hyperlinks die gerelateerd zijn aan het gekozen belangstellingspunt. Selectie van een documentatiefiche gebeurt mbv dubbelklikken op de omschrijving.

Agenda plaatst de documentatiefiche met ontwikkelingsaspecten, ontwikkelingslijnen en inhoud in het tijdsblok. De hyperlinks bieden de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de applicatie de site aan te roepen.

Onderaan rechts verschijnen een aantal Hyperlinks die u toelaten om vanuit de agenda rechtstreeks Internet te starten en naar de gekozen site te  bewegen.

Het Tabblad Historiek (5)

In dit tabblad vindt u een overzicht van alle aangeboden activiteiten uit vorige agenda-dagboeken.

Daarbij worden volgende filters toegepast:

Er worden uitsluitend tijdsblokjes getoond waarvan de activiteiten een activiteitsgroep is toegewezen (zie hoofdstuk 6. Activiteiten).

U kan in Agenda Settings instellen vanaf welke datum de agenda getoond wordt. Deze datum bepaalt ook tot de uiterste datum die in de de historiek getoond wordt.

U kan deze tijdsblokjes naar uw agenda kopiëren mbv een dubbelklik op de omschrijving. Daarbij wordt de volledige inhoud (activiteit, subactiviteit, doelen en notities) naar de huidige agenda-dag gekopiëerd.