Anthony von Radon Sukulaiset Kisakalenteri Valmennukset Hoito-ohjeita

layout © background © tekstit ©
Anthony von Radon

Perustiedot

Nimi: Anthony von Radon
Kutsumanimi: Toni
Rotu: Westfalen
Rekisterinumero: VH-60373
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 30.12.2008(katso ikääntyminen alempaa!)
Väri: Ruunikko
Merkit: Tähti piirto, oej & vtj puolisukka
Säkäkorkeus: 167cm

Painotus: Kenttäratsastus
Ko: Int. I
Re: 140cm
Me: 130cm

Omistaja: Jenna
Kasvattaja: Kerppa/RDN Hevoskasvatus
Kotitalli:Raamikas
Tonin päiväkirjaan tästä
Tonin hoitaa Hevosklinikka Sköta

Kuvagalleria

© Benny de Ruites(I have permission! Real name of horse is Undercover.) / Klikkaa kuvia suuremmaksi

Luonteeltaan Toni on..
Toni on lupsakka hoidettava ja ensikertalainen ei välttämättä uskoisi hoitavansa oria. Toni nauttii harjailusta täysin rinnoin ja sen huomaa; Orilla painuu silmät kiinni ja korvat ovat sivuilla. Ainoa mistä Toni ei tykkää on päään harjaus. Tällöin ori nostaa turpansa kohti taivasta(ja siinä ori onnistuukin hyvin liki 170cm korkeana) ja sitten saakin houkutella päätä alas. Kun Toni vihdoin ja viimein suostuu se päänsä alas laskemaan on herra niin loukkaantunut kun häntä kohdellaan huonosti. Kavioita putsatessa nostaa jalat hyvin, mutta ei joka kerta muista pitää niitä ylhäällä. Kun Tonia alkaa varustaa oriin silmiin tulee innostunut pilkahdus. Tietää pääsevänsä pois tallista, joten ei viitsi temppuilla. Loimittaessa Toni on useimmiten nätisti paikoillaan ja katselee ihmiseen päin kun tämä kiinnittää hihnoja. Joka kerta Toni ei kuitenkaan halua lointa ja tällöin herra ilmoittaa asian kiskomalla loimen pois selästään. Taluttaessa kävelee kiltisti vierellä, mutta silti talutettava naru suussa, jottei mitään pääse vahingossakaan tapahtumaan. Emmehän halua tulevan tähden loukkaantuvan? Tammoille usein esittää ja niiden kiima-aikana ori on pakko taluttaa suitsilla jotta sitä voi kotrolloida.
Tarhaan päästyään Toni lähtee melkoista pukkilaukkaa aidan viertä, mutta rauhoittuu nopeasti ja alkaa käyskentelemään ihan rauhassa. Jos toisia oreja on lähettyvillä saattaa Toni ruveta uhittelemaan niille. Jos toinen ori ei vastaa uhitteluun ei Tonikaan kauaa jaksa, mutta auta armias jos toinen ori lähtee mukaan. Siitä syntyy soppa, jossa Toni on useimmiten ongelmissa. Tammojen kiima-aikana usein pahempi uhittelemaan kuin muulloin ja jos tammoja on lähellä esittelee Toni hienoa raviaan arvon neideille ja hirnuu niille kuuluvasti. Kun Tonia hakee tarhasta antaa se itsensä helposti kiinni. Laitumella Toni on muiden hevosten kanssa oikein mielellään, mutta kahnaukien välttämiseksi ori laiduntaa ruunien kanssa. Laitumella Toni viettää noin kuukauden joka kesä viettäen kisauksesta lomaa.
Ratsastaessa Toni on virkeä ja reipas. Koulussa ori on näyttävä ratsu lennokkaiden askeliensa kanssa. Kulkee kauniisti, kunhan sitä osaa siltä vaatia. Ei anna mitään ilmaiseksi. Toni tykkää koulukiemuroista ja nauttii ravityöskentelystä. Ravissa ori on ehdottomasti parhaimmillaan. Tonin lisäykset ovat erittäin kaunista katseltavaa. Askel on pitkä ja lennokas. Ahtaista askelista on turha tämän orin kohdalla puhua. Taipuu nätisti kaiken maailman kaareville urille ja ympyröille. Esteillä ponnistaa aina korkealle ja hyppää hyvällä tekniikalla. Toisinaan ori kuumuu melko paljon, jolloin joutuu oria pidettämään aika reilulla kädellä ja voimakkaalla istunnalla. Toni laukkaa reippailla pitkillä askelilla, joka on eduksi aikaradalla. Kääntyy myös suhteellisen pienellä alueella ja hyppää lähes kulmasta kuin kulmasta. Ei säiky erikoisempia esteitäkään. Ponnistuskohdan kanssa täytyy olla kuitenkin tarkkana. Sarjoilla pitää ottaa aina reippaasti kiinni heti maahantulon jälkeen, jotta sen saa koottua seuraavalle esteelle. Uusinta kierroksella Tonin kanssa täytyy olla todella takka, sillä muuten ori kaahottaa radan läpi. Maastossa Toni kulkee nätisti, mutta silti ei saa vain matkustaa. Ori rentoutuu mielellään maastossa pitkillä kävelylenkeillä. Ravaillessa ei kulje yhtä jämptisti muodossa kuin kentällä. Laukassa usein kaahottaa, mutta kun tekee riittävästi puoli pidätteitä pysyy ori käsissä. Maastoesteillä Toni on hitusen rauhallisempi kuin rataesteillä, mutta hyppää kuitenkin varmasti. Rohkeasti Toni hyppää jokaisen tulevan esteen. Ponnistuskohta on maastossa Tonille etsittävä vielä tarkemmin kuin muuten.
Kisoihin lähtiessä Toni nousee reippaasti traikkuun ja matkustaa kiltisti. Kisapaikalla orii tule runsain hirnumisin höystettynä alas. Maankamaralle päästyään tepastelee hetken ja sen jälkeen asettuu kiltisti. Varustaessa ei ole mitään hämminkiä. Lämmittelyyn kannattaa varata aikaa, jotta orin saa vetreäksi. Koulukisoissa keskittyy aina itse asiaan. Usein ori hurmaakin tuomarit massiivisella olemuksellaan, joka kuitenkin liikkuu höyhenen kevyesti. Estekisoissa ori hyppää hyvin ja vakuuttavasti. Esteen jälkeen saa ottaa kiinni aika reilusti kuten kotonakin. Ei siis juurikaan muutu kisapaikalle tultaessa. Maastoesteillä Toni tarvitsee paljon kannustusta alkuun, mutta kun se huomaa kaiken sujuvan hyvin ei orin menoa estä mikään. Kun kisasuoritus on ohi ja on aika jäähdytellä ori käy usein ylikieroksilla. Kannattaa siis laukata muutama iso ympyrä ja sen jälkeen ravailla erilaisia kaarroksia ennen kuin ottaa orin käyntiin ja antaa pitkät ohjat. Mahdollisessa palkintojen jaossa Toni on nätisti, se tietää tehneensä hyvän työn. Traikkuun menee tyytyväisenä ja mutustelee heinäverkosta heiniä kiitollisena. Kotona tulee sävyisästi alas traikusta. Palaa omaan karsinaansa oikein mielellään.

Ikääntyminen
1v - 30.01.2009
2v - 30.02.2009
3v - 30.03.2009
4v - 30.04.2009 
5v - 30.05.2009 Koulua
6v - 30.06.2009 Esteitä
7v - 30.07.2009 Kenttää
8v - 30.08.2009 Koulua
9v - 30.09.2009 Esteitä
10v - 30.10.2009 Kenttää
11v - 30.11.2009 Koulua
12v - 30.12.2009 Esteitä
13v - 30.01.2010 Kenttää
14v - 30.02.2010 Koulua
15v - 30.03.2010 Esteitä
16v - 30.04.2010 Kenttää
17v - 30.05.2010 Koulua
18v - 30.06.2010 Kisaeläkkeelle
19v - 30.07.2010 Täysipainoitteinen siitosori
20v - 30.08.2010 Täysipainoitteinen siitosori