Kiharat DD, Fiifi & Halla

Tervetuloa - Welcome

Tältä sivustolta löydät kuvia ja tarinaa kiharakarvaisista noutajistani DDsta (Cimramin Decora), Fiifistä (Cimramin Estefania) ja Hallasta (Cimramin Himouimari).  Alla vasemmalla oleva kuva minusta ja Fiifistä: Päivi Korteleinen. From these www pages you may read some text added in English, telling you about the life of my curlies. Pic below on the left by Päivi Korttelainen.

Kiharakarvainen noutaja (curly coated retriever) on vanha englantilainen noutajarotu. Tunnusomaista kiharalle on maksanruskea tai musta tiiviskiharainen turkki. Suomessa, kuten muuallakin maailmassa, rotu on varsin harvinainen. Kihara on suurikokoisin noutaja (nartut 63cm, urokset 68cm). Luonteeltaan kihara on tyypillisesti pidättyväisempi ja itsenäisempi verrattuna esim. labradoriin tai kultaiseen noutajaan. Rotu ei ole jakautunut erillisiin näyttely- ja metsästyslinjoihin; näyttelykehien kauneimmat ovat myös erinomaisia metsästyskoiria.

Miksi päädyin kiharaan? Viime vuosisadalla Suonenjoella asuessani hankin ensin karkeakarvainen saksanseisoja Ninan. Kun Nina oli pentu, leikkikaverina usein oli ihastuttava musta kiharanpentu Roosa (Curlicues Dudine), joka jätti lähtemättömän tassunjäljen sydämeeni. Muutamaa vuotta myöhemmin hankin Ninalle kaverin, ja kotiini muutti kiharainen Olka (Absolutis Original Irish). Pitkään sainkin nauttia näiden karvakuonojen seurasta: mummelit poistuivat Sateenkaarisillalle muutaman kuukauden välein, Nina yli 15-vuotiaana ja Olka lähes 13-vuotiaana. Koiraton koti tuntui tyhjälle ja puolen vuoden odotuksen jälkeen olikin hienoa ajella Ouluun Sarkkisen Paulan luo uutta kiharanpentua hakemaan. Mutta eihän se yksi kihara riittänyt ja uusi pennunhakureissu Ouluun oli taas tehtävä. Nyt jaloissa pyörivät ihanat, toisilleen läheistä sukua olevat ruskeat kiharanartut Dupi-Dupi ja Fiifi.

Lisätty 20.6.2010: Kaksi kiharaa - kolme kiharaa: Laumaamme on liittynyt 18.4.2010 syntynyt Halla. Hallan emä on Fiifin sisko Cimramin Ernestina ja isä Softmaple Cimramin Journeyman alias Denzel.

Sivut avattu Reijolassa 27.10.2007

Aija 

 

 

Kävijälaskuri