Kennel Fatikon

Subtitle

 

Asumme Kanta-Hämeessä Janakkalassa.
Kennelimme sijaitsee maalla metsän ja pellon laidassa.
Kasvatimme ennen isoja koiria mm.keskiaasiankoiria, leonberginkoiria ja newfoundlandinkoiria, mutta koska liikumme paljon koirien kanssa, corgien ja sk.collieiden helppous vei voiton. (Jalostuksellisista syistä olemme lopettaneet corgien kasvatuksen.) 
         
    Ensimmäinen collie tuli meille usean mutkan kautta puoli vahingossa. Ihastuimme Didin mahtavaan persoonaan ja aina valmiiseen luonteeseen. Jotta saimme säilytettyä tämän hienon koiran ominaisuudet, teimme sillä pentueen, josta jäi kotiin Natta. Natta teki kolme pentuette, joissa ihana luonteisia ja perusterveitä koiria, joista osa on pärjännyt harrastuksissa todella hienosti ja toiset viettävät kotikoirien elämää omistajien omasta toivomuksesta. Nyt oma narttu-linja jatkuu jo neljännessä polvessa.

    Olen aina ollut sitä mieltä, että rotujen runsaus ei välttämättä ole järjen köyhyyttä, vaan sydämen laajuutta ja tiedon runsautta. Erilaisia rotuja kasvattaneena pystyn kertomaan pennun kyselijöille eri rotujen eroista tieto-ja kokemuspohjalta, sortumatta kuitenkaan monen niin harrastamaan roturasismiin. Joka rodusta löytyy hyvät ja huonot puolet kuten meistä ihmisistäkin. Kuka sitten arvostaa mitäkin ominaisuutta...
...onkin sitten toinen juttu.

    Suurin osa koiristamme menee ostajien toivomuksesta  kotikoiriksi,  koska arvostamme ennenkaikkea hyvää ja pysyvää kotia. Kotia jossa koira on ensisijaisesti perheenjäsen. Kasvattajana toivon, että kasvattini terveystutkittaisiin ja tietysti jokunen näyttelytulos haettaisiin. Eri harrastusmuodot ovat tietysti toivottavia, kuten esim.toko, agility, paimennus.

Olen Suomen Kennelliiton ja Suomen collieyhdistyksen jäsen, ja olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Ilmoituksen varaisen kenneltoiminnan vuositarkastus suoritetaan meillä vuosittain valvontaeläinlääkärin toimesta. 

Toivottavasti viihdytte kotisivuillamme!

.
Kuvien tai muun materiaalin kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

 


 

Recent Photos