Deneon virtuaalikoirat

Devious Light

Click here to edit subtitle

Linkit

Alweer

hollanninpaimenkoirat + belgianpaimenkoirat

Bad Karma

hollanninpaimenkoirat + belgian- ja saksanpaimenkoirat

Hippisley's

schapendoes

Soturlinnun

kooikerhondje + noutajat & espanjanvesikoira

Eläkkeellä

Eläkeläiset ovat suunnilleen kisavalmiita (tai vähän ylikin), mutta odottelevat vielä vähän jotain, yleensä sulhasta tai morsianta.


hlku Willem van de Dienaar "Sokka"

shu Nicolaas Ton Zeeman "Noah"

Zeldzaamin hollantilaiset

Olin jo pitkään halunnut perustaa uuden kennelin ja nimikin oli valmiina, mutta mitä alkaa kasvattaa? Pyörittelin asiaa mielessäni useampaan otteeseen, mietin minkä rotuisia koiria löytyy jo, mitkä kiinnostavat ja mitä vielä haluaisin omistaa... Sitten päätin yhdistää pari suosikkirotuani, kielen jota parhaillaan opiskelen, suosikkimaani sekä jo valitun kasvattajanimen. Näiden jälkeen ei jäänyt kuin yksi vaihtoehto, joten saanen esitellä Zeldzaamin lentävät hollantilaiset!

Urokset

VALTTI

Viss Voulez-Vous

SINKO

Eeppinen Etälamautin

OMPPU

Hippisley's Apple Red As Blood

PIM

Putputpickles

PRIMO

Waiting For Tomorrow of Alweer

RYTMI

Zeldzaam Ritme van de Regen

NIKKO

Never Tell Lies with Bad Karma

Nartut

WIESJE

Äddison de la Dorado

JETTA

DL Niemand Als Jij

KURU

Mittaa Reikäleipä

PARIS

Petit a Petit

VIU

Qui Vivra Verra

KATTI

Hippisley's Delcatty Got Your Tongue

MALLA

Soturilinnun Aihkimettä

KALLA

Kehtolaulu

Kasvatus

Kasvatukseen käytetään vain terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia koiria. Näyttelymenestys ei ole minulle tärkeää, mutta koiran pitää tietysti olla rakenteeltaan terve. Rakennekuvalliselle koiralle riittää se useisiin valionarvoihin vaadittava H. Eniten arvostan käyttötuloksia; kisaan kaikkien koirieni kanssa rodunomaisissa kokeissa, ja edellytän pentueideni vanhemmilta näyttöä siitä että nämä pystyvät suoriutumaan rotujen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa. Meillä hollanninpaimenkoirat kisaavat palveluskoirakokeissa, kooikerhondjet spanielikokeissa, schapendoesit paimennuksessa, hollanninpeltopyykoirat kanakoirakokeissa jne. Nykyään virtuaalikoirilleni arvotaan myös terveystulokset (rodun IRL-terveystilanne ja vanhempien tulokset vaikuttavat todennäköisyyksiin), joihin kuuluvat lonkat, kyynärät, polvet, selkä, silmät ja sydän. Ihan uutena juttuna mukaan ovat tulleet myös luonnetestit. Jossain vaiheessa uudet koirat alkavat mahdollisesti käymään ennen luonnetestiä MH-kuvauksessa.


Toivon myös kasvattieni omistajilta kiinnostusta pitää yllä käyttöominaisuuksia, ja haluaisin nähdä meiltä lähteneitä pentuja aikanaan seuraamassa vanhempiensa tassunjälkiä. Kisamenestyksen tavoittelemista en vaadi, mutta arvostaisin sitä jos jokainen kävisi ainakin kokeilemassa.


Pentuasioissa (ja muutenkin) minut saa kiinni sähköpostilla, Twitterissä ja Karvaturrit-foorumilla nimimerkillä Deneo. Olen myös aloittanut taas pitkästä aikaa blogin kirjoittelun.


Pentuetopic Karvaturreissa. Vielä tälle vuodelle suunnitelmissa on lk hollanninpaimenkoiria (Sokka x Wiesje), kooikerhondjeja (Valtti x Jetta) sekä schapendoeseja (Noah x Kuru).

Kasvatit

Rob de Nijs, 2u+2n

s. 21.06.2017, pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira

evm x Bh Hk3 Tk4 vFIN KVA & TVA vDNKW-14 vFINW-15 vPVA vCCV vPoK1 Standby's Ironic Irene

VTR-17147, brindle

VTR-17149, brindle

VTR-17120, brindle

VTR-17148, brindle

Deneo / Zeldzaam

Litsikoira

Juinttu / Bad Karma

Sadi / Alweer