Päiväkirja - Kilpailukalenteri

Musta lammas

Virallinen nimi:  Kekan Virvatuli
Kutsumanimi:  Virma
Sukupuoli:  tamma
Rotu:  suomenhevonen
Väri:  rautias
Säkäkorkeus:  152cm
Syntynyt & ikä:  24.04.2008, oma ikääntyminen, 4-vuotias

Omistaja:  Veera A. VRL-08026 / vm Katve
Asuintalli:  Talli
Kasvattaja:  Kerystonin Kartano
Rekisterinumero:  Numero

Koulutustaso:  ravikoulutus
Painotus:  ravipainotus

Kouluratojen kuningas vaiko Pegasoksen pojan poika?

Parons Shout on itse herra Mysteeri. Sen luonteesta ei saa aluksi selvää, mutta siihen täytyykin tutustua ensin. Parons Shout eli Ron tai Roni, on luonteenpiirteiltään hieman ailahteleva, kiehtova ja lempeä. Se saattaa ensi silmäykseltä näyttää tuliselta sielulta, mitä se ei kuitenkaan ole. Tämä herra on lempeä otus, mutta lähinnä sen omille ihmisilleen. Ron on muutaman ihmisen hevonen, ei yhden, ei kaikkien. Useammalla tallilla elänyt Ron tutustuu yleensä sen omistajaan, hoitajaan, ruokkijaan ja ratsastajaan. Välillä tosin käy että nuo kaikki hommat hoitaa yksi ihminen, jolloin Ron tutustuu vain siihen. Vain valitsemilleen ihmisille Ron näyttääparhaat puolensa ja suuren määrän hellyyttään.

Potenttiaalia Ronilla on paljon. Siitä voisi tulla hyvinkin suurten luokkien hyppääjä tai vaikka kuuliainen kouluratojen konkari. Sen on tarkoitus kilpailla useammassa kuin yhdessä lajissa. Ron saattaa menestyä elämänsä aikana hyvinkin, mutta jos ei menestystä suoda, niin ei se mitään, Ron on meillä luonteensa ja itsensä vuoksi, ei hyvien kilpailutulosten. Ronille ei välttämättä ikinä valita tiettyä painotusta, koska pyrimme pitämään Ronin monipuolisena hevosena, jollaisena se varmasti pysyykin.

Ron on ratsastaessa kuuliainen ja herkkä. Ron ei sovellu pienten lasten ratsuksi, tai edes kokemattomien. Ronilla täytyy olla kokenut ratsastaja selässään että hevonen kulkee kunnolla. Ronilla on hieman hankaluuksia hyvin pienissä volteissa. Jos Ronilta kysyttäisiin sen lempi askel lajia, varma vastaus löytyisi laukasta. Ronin askellus laukassa on pitkää ja matkaavoittavaa. Kun työskentelee Ronin kanssa ratsain, olisi suotavaa harjoitella laukassa askeleen lyhentämistä, koottua laukkaa ja niitä voltteja vaikka käynnistä. Ron on miellyttävän kärsivällinen, mutta jos toistetaan koko ajan vain samaa harjoitusta, se alkaa sujua nopeasti rutiinina ja Ronille jää aikaa miettiä ja tutkia maailman menoa. Onko tuo varis vaarallinen, hyökkääkö aidan takaa tiikeri tai onko täällä jotain muita vaaroja? Entäs olisiko tuolla ruoho maukasta? Tai tammoja laitumella mahdollisesti tuolla päin? Ei, jos Ron rupeaa mietiskelemään, se saattaa tehdä jotain typerää ja äkkiarvaamatta. Ronin askel lajeissa on helppoa istua mukana. Ron ei varsinaisesti kuumu missään tietyssä lajissa, joskus välillä se saattaa hurjastella jos on sillä tuulella.

Kun Ronia käsittelee noin muuten kuin ratsailta käsin, oppii hevosesta paljon uutta! Ron koskettaa turvalla kylkeään-vatsaansa, jos sinne on jäänyt mutaa, tai Ron nostaa hoitajalta pudonneen harjan. Ele on suloinen, ellei sinua haittaa kuolassa oleva harja. Ron saattaa ruveta turvallaan hieromaan hoitajaansa jos hoitaja löytää aivan ihanan paikan mistä rapsuttaa. Pikkulapset eivät saisi tulla häiritsemään Ronia karsinaan, sitä ärsyttää pienet vikisevät ihmis olennot. Ei Roni kuitenkaan lapsille pahaa tee, luimii ja potkii karsinan seinää. Ron on hyvin hiljainen ori, hoitajalle ja omistajalle yleensä puhaltaa tervehdykset. Saattaa kuulua jopa aivan hiljaista matalaa hörinääkin, jos Ron on kunnolla kiintynyt ihmiseensä.

Ron on tuotu Tanskasta, Reran puoliverisiittolasta, jossa kasvatetaan hienoja puoliverisiä lähinnä kouluradoille, esteille ja kenttäratsastukseen. Siinä piilee myös Ronin tulevaisuus. Tuon Reran siittolaan suomesta puoliverisiä, ja tuon sieltä suomeen puoliverisiä. Ostin Ronin sen ollessa 2,5 vuotias, mutta jätin sen Tanskaan puoleksi vuodeksi vielä koulutukseen. Ron astui Suomeen ensimmäisen kerran ollessaan 3 vuotias. Aloitin Ronin kisoihin raahaamisen kunhan se oli tottunut minun, mutta kilpailemaan Ron ei mennyt, vaan totuttelin sitä kilpailuiden vilinään ja touhuun, koska sitten kun sen aika olisi kilpailla, se olisi tottunut jo touhuun melkeinpä kokonaan, jolloin suorituksetkin saattaisivat mennä paremmin. Kun ratsastaminen sujui hyvin Ronin kanssa, aloimme yhdessä valmennuksissa käymisen. Ron oli erityisesti nuorena hyvin hermostunut ja herkkä.Aatelinen?


Ronin suku on evm. Suku tulossa!


Pikku Ronit

ei jälkeläisiä, kunhan on tarpeeksi kypsä ja kisannut niin otetaan siitokseen.

Paparazzi?

Kilpailukalenteri

Ravit Statistiikka 3:1-0-0-0, voittosumma: 1500v€, ennätys: 1.35,0
päivämäärä kutsu jaos lähtö sijoitus / aika / voittosumma
(15.07.2011 KUTSU VRER koelähtö/tas.ajo 2100m hyväksytty / 42,4ke / 50v€)
16.08.2011 KUTSU VRER Ryhmäajo 2100m 9/10 / 1.41,9 /0v€
15.02.2012 KUTSU villit Ryhmäajo 1600m 1/12 / 1.35,0 / 1500v€
27.02.2012 KUTSU villit Ryhmäajo 1600m 5/7 / 35.5 / 0v€
virtuaalihevonen / a sim-game horse
Tekstit copy; Veera A., Kuvat copy; lumienkuli, Alegre, Ulkoasu copy; Veera A., Taustasta kiitos Ritva's Gallery