Kaviopolun Linnee


Kuva © Laura, klikkaa kuva isommaksi.

Päiväkirja

Virallinen nimi Kaviopolun Linnee Koulutustaso KoHeA, Re50cm, Me40cm
Kutsumanimi Linnee Painotus koulupainotus
Sukupuoli tamma Säkäkorkeus 99cm
Rotu shetlanninponi Väri ja merkit (tumman)rautiaankirjava
Syntynyt 16.03.2008, 8-vuotias, oma ikääntyminen Kasvattaja Laura VRL-00087 / Kaviopolun Ratsastuskeskus
Rekisterinumero VH14-017-0370 Omistaja Veera A. VRL-08026 / Virtuaalimaatila Katve

Luonne

Linnee on valloittava persoona, ihanan reipas ja terhakka. Linneen nähdessään rupeaa väkisinkin hymyilemään, sen koko olemus kielii sen halua tehdä jotakin. Linnee oppii uutta mielellään, ja sen huomaa useampaankin otteeseen arjessakin. Linnee antaa omalla suoisella tavallaan itsestänsä paljon muille, antaa kaikkensa ihan vain miellyttääkseen ihmistä taikka saadakseen tekemistä.

Vaikka Linnee onkin liikunnan haluinen, se ei pyri hullun lailla eteenpäin ratsastettaessa. Sen ei ole pakko saada mennä kovaa ja täysillä, mutta reippaasti kuitenkin. Linnee on kestävä, siksi se otetaan pidemmillekkin vaelluksille mukaan silloin tällöin. Linnee on miellyttävä yksinkin ratsastettavana, se pysyy rauhallisena ilman toisten hevosten jatkuvaa seuraa. Linnee säikähtää suht harvoin ja lähtee pakoon vielä harvemmin. Jos hyvin lähellä sen edellä kulkeva hevonen lähtee ryöstämään, saattaa Linneekin lähteä mukaan. Mutta kuitenkin harvoin se lähtee kunnolla pakenemaan, sillä tavalla että se vain juoksisi ja vähät välittäisi avuista, yleensä se laukkaa eteenpäin ja rauhoittuu helposti, ja on ihan ohjattavissa. Jos Linneellä on ollut useampi vapaapäivä peräkkäin, se saattaa olla hieman hankalalla tuulella , sillä silloin se tahtoo juosta. Silloin jos kukaan sen lähellä olevista ratsuista riistäytyy käsistä, niin Linnee ottaa mallia. Pienet pukkilaukathan eivät olisi pahitteeksi, eihän? se tuntuu ajattelevan. Mutta siihen auttaa vain napakka ratsastaja, ei mikään muu. Linneen askeleet ovat shettismäosiä, lyhyitä ja töpötteleviä. Laukka on keinuvaa, ravi pompottaa. Linnee kuuntelee apuja, ja saadessaan hätäisiä tai sekavia apuja se menee hämilleen ja keskittyy kunnolla apuihin ja niiden ymmärtämiseen, - ja samalla ei keskity muuhun kuin apuihin. Tämä tyttö hyppää esteitä mielellään ja vähän kuumuukin esteille. Silloin kannattaa käyttää paljon pääty ympyröitä ja voltteja hyväksi, että saa hidastettua ehed hieman neidin vauhtia. Kouluratsastuksessa Linnee tekee parhaansa, niinkuin yleensä muutenkin. Sopii siis ratsastettavuudeltaan monelle, kunhan ratsastaja osaa antaa selkeät avut. Joskus voit olla varma, että kuulet kuinka sen aivot raksuttavat, sen saadessa vaikean tehtävän.

Linnee oli varsana melko pienikokoinen, mutta hyvin hoidettu. Pelättiin, että Linnee jää isompien varsojen jalkoihin tai ei pysy leikin temmellyksessä mukana, mutta vielä mitä! Tämä pikkuinen varsa oli sitkeä kuin mikäkin ja pysyi aina leikissä mukana, silloinkin kun muut varsat eivät jaksaneet enään leikkiä, haastoi Linnee jotakin toista leikkiin. Linnee on hyvin sosiaalinen muita hevosia kohtaan, eikä valitse ystäviään koon mukaan. Linnee ei ole johtaja sorttia, mielumin se on vain lauman jäsen, ei sen pää. Linnee on kasvanut korkeammaksi mitä sen luultiin kasvavan. Pikkuruisesta varsasta tulikin ihan hyvän kokoinen shetlanninponi.

Linnee on vielä kuitenkin niin nuori, että se ehtii oppia ja tehdä monenmoista elämänsä aikana. Aluksi koulutamme sen, sittemmin kisaamme sillä jonkin verran. Pelkäksi kilpailukenttien kiertäjäksi Linneetä ei ole ostettu, ja silla kisataan sen verran kun hyvältä tuntuu. Varsoja Linneelle saattaa ehkä joskus muutama tulla, mutta ei kauhean montaa. Tunnollinen hoitaja olisi myöskin kuvassa olennaisessa osassa. Hoitajaa toivomme Linneelle enemmän kuin hyviä sijoituksia kilpailuista tai upeimpia varsoja. Hoitajaa Linnee kaipaa edellämainittuja enemmän.

Sukutaulu

i: Klaus vd. Fårvare ii: Wilkenth v. st. Hof iii: Waalkenth v. st. Hof
iie: Miranda III
ie: Audrey iei: Atrocious
iee: Annoy KTK-II
e: Särkyvän Outi ei: Sharer Medium eii: Särkyvän Vahva Lupaus
eie: Sinderel
ee: Cinderella GBR eei: Black Warrior
eee: Bell's PrideJälkeläiset

päivämäärä sukupuoli Nimi rotu isä emä om.
00.00.0000 skp Nimi rotu Nimi Nimi Omistaja/Kotitalli
00.00.0000 skp Nimi rotu Nimi Nimi Omistaja/Kotitalli

Kuvagalleria


Kilpailut

Kouluratsastus 04 sijoitusta, joista 01 voittoa.
päivämäärä kutsu jaos luokka sijoitus
18.07.2011 KUTSU villit HeC 3/43
18.07.2011 KUTSU villit HeA 4/28
19.07.2011 KUTSU villit HeC 4/43
26.07.2011 KUTSU villit HeC 1/18
07.08.2011 KUTSU villit HeC 4/36
09.12.2011 KUTSU villit HeC 5/75
14.12.2011 KUTSU villit HeC 1/75
10.11.2013 kutsu KRJ HeA 2/40
​​ ​​ ​
Esteratsastus 01 sijoitusta, joista 00 voittoa.
päivämäärä kutsu jaos luokka sijoitus
02.08.2011 KUTSU villit 50cm 6/35
15.12.2011 KUTSU villit 50cm 8/72
​25. ​1​2​.201​2​ kutsu ​​ ERJ​ ​50cm misery. ​ ​1/30
​​ ​ ​​ ​
Gymkhana 02 sijoitusta, joista 01 voittoa.
päivämäärä kutsu luokka sijoitus
26.11.2011 KUTSU Speed Weavers 1/30
26.11.2011 KUTSU Flag Flyers 2/30
Maastoesteet
​15.08.​2012​ ​ kutsu ​MEJ​ ​30-40cm​ ​Jenna​ 3/18
31. ​0​8.2012 kutsu ​MEJ​ ​30cm​ ​Minttu 2/5

Valmennukset ja muu toiminta

07.06.2013 Kesälaitumille, päiväkirjamerkinnän raapustanut Veera
Hevoset pääsivät kesälaitumelle hieman ajateltua aiemmin, sillä pohdittiin Erkin kanssa, että olisi hyvä siirtää hevoset pois remontin tieltä, jotta saisimme kirittyä aikatauluamme. Remontti etenee nyt reippaasti ja mutkattomasti. Loppukesällä viimeistään Katveen mailla tehtävä remontti on valmistunut.
Hevoset siirrettiin isolla poppoolla laitumille ja suurimpiin tarhoihin ja pihattoihin. Saimme innokkaiksi apulaisiksi vanhat koiratytöt Katien, Sinnan ja Sessin, ja ujona vierestä seurasi ja vanhemmilta rouvilta mallia otti Jade.
Aloitimme siirtämällä raskasrakenteisen (poislaskien Jöffe) poikaporukan kesäasuntoon. Darragh, Bica, Boris, Jöffe ja Nauris pääsivät kirmaamaan ensimäisinä laitumelle. Nuoremmat pojat tulevat Jöffen, Bican ja Boriksen kanssa mainiosti juttuun, mikä mahdollistaa niille leppoisan kesän poikamiesporukassa.
Toinen suurista laitumista meni akkalaumalle. Briida kellahti heti laitumelle päästyään selälleen ja alkoi piehtaroida onnessaan. Briidan lisäksi laitumelle pääsi myös Blair, Kiia, Gwen, Linnee, Rina, Emma ja Thara. Tammamammat tulevat mainiosti toimeen keskenään, ja niille on suunnitteilla rento kesä, maksimissaan vain kevyttä liikuttelua.
Bassea koulutetaan nyt kesän aikana niin intensiivisesti kuin remonttitöiden vuoksi voimme. Basse asuu yhdessä pihatossa Felixin ja Solanan kanssa.
Toista pihattoa asuttavat Gonur, Kurro, Zoloto ja Roni. Pojat saavat näin hakea huonolla säällä suojaa, etenkin kun Gonur vihaa sadesäätä oikein olan takaa.
Tarhoissa laiduntavat murkkuikäinen Coro, jota ei uskallettu laittaa poikaporukkaan jatkuvan isottelun vuoksi, Huima, joka edelleen äksyilee muille hevosille, intensiivikoulutuksessa olevat Imtiyaz kaverinaan Nestor, Ville Riiviön kämppiksenä ja Mansoora toverinaan Noye. Ylda toipuu pienestä nyrjähdyksestä Samara seuraneitinään. Heti kun Yldan jalka kestää varmasti vaihtelevan, epätasaisen maaston, tytöt pääsevät nauttimaan kunnon laitumesta. Randomia totutetaan satulaan, mutta tamma ei viihtynyt yksin, joten valitsimme pienikokoisen Ummin tytölle kaveriksi, ja Ummi osoittautuikin sopivaksi seuraponiksi.
Suklis olikin ainoa joka muutti aivan erilaisen otuksen kanssa samaan tarhaan. Suklis jakaa oman pihattonsa nimittäin aasitamma Fannin kanssa. Aasi ja miniponi tutustuivat nopeasti, ja tulevatkin nyt juttuun mitä mainioimmin. Saa nähdä saako näitä kahta kaverusta enää syksyllä erotettua toisistaan, vai onko niistä muodostunut kuin paita ja peppu.

virtuaalihevonen / a sim-game horse READ MORE
Tekstit ja ulkoasu © Veera A., Kuvat © Laura, Taustakuva © Ritva's Gallery