Missway's Gwendolen


Kuva © kasvattaja, klikkaa kuva suuremmaksi

Päiväkirja

Nimi Missway's Gwendolen Kutsumanimi Gwen
Rotu, sukupuoli welsh mountain, tamma Väri, säkäkorkeus rautias, 118cm
Syntynyt 21.07.2007, 6-vuotias, oma ikääntyminen Rekisterinumero VH04-024-8793
Omistaja Veera A. VRL-08026 / virtuaalimaatila Katve Koulutustaso, painotus ko HeA, re 70cm, me 50cm, kouluratsastus
Kasvattaja Missway Stable

Upea otus kauniineen, joustavineen liikkeineen. Gwen on hieman diivaileva neiti, joka vihaa kurakelejä. Tämän neidin varalle on hieman jo suunnitelmiakin, koulutetaan kouluratsuksi. Gwen oppii uutta helposti, mutta toistaa oppimansa vain selkeinden apujen kera. Gwen on kokonaisuudessaan varsin miellyttävä poni neiti johon kannattaa tutustua ja jonka varalle on runsain mitoin tulevaisuuden suunnitelmia, sisältäen kisoja, varsoja ja paljon hoitoa ja rakkautta.

Gwen on ratsastaessa hieman säikky, aivan kuten muutenkin. Gwen on herkkä ja kuuliainen ratsastaessa, ja se tarvitsee varsin pienet ja selkeät avut. Gwen saa sätkyn liian rautaisista pohkeista kyljissään tai toistuvista raipan iskuista. Gwen on miellyttävän eteenpäin pyrkivä, mutta kyllä sitä saa välillä vähän kovempaan vauhtiin kannustaakkin. Askel lajit ovat Gwenillä mukavan pehmeät, eivät ollenkaan ponimaisen lyhyet ja töksähtelevät. Ravi on helppoa istua niin kevyessä- kuin harjoitusravissa. Käynti on suht tavallista. Laukka on ennemminkin korkeaa ja koottua kuin matalaa ja runsaasti eteenpäin pyrkivää. Niin kuin aikaisemmin mainittu, Gwen on hieman säikky. Kentän laidalla seisova tyttö sateenvarjoineen, ohi lentävä muovipussi tai jopa ratsastajan juuri riisunut takki, jonka ratsastaja on ojentamassa ystävälleen kentän laidalle. Tytöllä on kuitenkin monet tavat säikkyä. Pari sivuaskelta, kiihtynyt kiljaisu ja sivuun hypähdys, laukka pyröhdys taikka kiitolaukka pukkeineen kaikkineen. Gwen hyppää esteitä ihan mielellään, kuumuu hiukan, ja kieltää hyvin helposti. Hyppää hyvin ohjattuna ja kannustettuna puhtaan pieni esteisen radan.

Hoitaessa Gwen on samaan aikaan hermostunut ja nauttinnoissaan. Se pitää lapojen ja sään seudun rapsuttelusta, mutta niskaan ja vatsaan ei saisi juuri koskea. Vatsa on arka paikka harjata, joten sitä on turha ruveta kovalla harjalla sukimaan, Gwen rupeaa potkimaan mahan alle, luimimaan, näykkimään tai jopa kiljumaan kiihtyneenä. Kaviot se antaa ottaa ihan hyvin ja nätisti, ja se on oppinut pitämään ne paikallaan ihmisen ottaessa sen kavioista kiinni, mikä helpottaa hoitajan työtä suunnattomasti kavioiden puhdistuksessa, kun ei tarvitse riuhtoa kaviota ylös hevosen laskiessa sitä jatkuvasti alas. Harjan ja hännän voi puhdistaa helposti, ja välillä ne on ihan purussa, koska Gwen nukkuu mielellään makuultaan karsinan pohjalla.

Gwen on hyvin seurallinen, niin ihmisille kuin muillekkin hevosille, erityisesti muille hevosille. Neitinenhän on kaunis ilmestys, ja oriit ja jopa ruunat machoilevat ja hirnuvat sen nähdessään. Tamma sopii tarhakaveriksi vain muille tammoille, ja pomottelee muita ellei laumassa ole jotakin muuta tammaa mikä on selvästi arvojärjestyksessä sen yläpuolella. Vierailla paikoilla Gwen on ihan suht normaali, ellei ratsastaja hermoile. Silloin sen askeleet muuttuvat lyhyiksi ja ahtaiksi ja sen koko olemus on jännittynyt kuin viulun kieli. Siksi ratsastajan tulisi olla rauhallinen myös viraissa paikoissa. Ei pelkää henkilöautoja, mutta rekat, moottoripyöröt ja skootterit saavat tamman hieman pelokkaaksi.

i: VIR MVA Ch WS Difyr KTK-I ii: Kilderoyan
ie: Ceinwen Eira
e:Ch Missway's Donatrice ei: Gwyddawg Daniel
ee: VIR MVA Ch Tyford Brilliant

07.06.2013 Kesälaitumille, päiväkirjamerkinnän raapustanut Veera
Hevoset pääsivät kesälaitumelle hieman ajateltua aiemmin, sillä pohdittiin Erkin kanssa, että olisi hyvä siirtää hevoset pois remontin tieltä, jotta saisimme kirittyä aikatauluamme. Remontti etenee nyt reippaasti ja mutkattomasti. Loppukesällä viimeistään Katveen mailla tehtävä remontti on valmistunut.
Hevoset siirrettiin isolla poppoolla laitumille ja suurimpiin tarhoihin ja pihattoihin. Saimme innokkaiksi apulaisiksi vanhat koiratytöt Katien, Sinnan ja Sessin, ja ujona vierestä seurasi ja vanhemmilta rouvilta mallia otti Jade.
Aloitimme siirtämällä raskasrakenteisen (poislaskien Jöffe) poikaporukan kesäasuntoon. Darragh, Bica, Boris, Jöffe ja Nauris pääsivät kirmaamaan ensimäisinä laitumelle. Nuoremmat pojat tulevat Jöffen, Bican ja Boriksen kanssa mainiosti juttuun, mikä mahdollistaa niille leppoisan kesän poikamiesporukassa.
Toinen suurista laitumista meni akkalaumalle. Briida kellahti heti laitumelle päästyään selälleen ja alkoi piehtaroida onnessaan. Briidan lisäksi laitumelle pääsi myös Blair, Kiia, Gwen, Linnee, Rina, Emma ja Thara. Tammamammat tulevat mainiosti toimeen keskenään, ja niille on suunnitteilla rento kesä, maksimissaan vain kevyttä liikuttelua.
Bassea koulutetaan nyt kesän aikana niin intensiivisesti kuin remonttitöiden vuoksi voimme. Basse asuu yhdessä pihatossa Felixin ja Solanan kanssa.
Toista pihattoa asuttavat Gonur, Kurro, Zoloto ja Roni. Pojat saavat näin hakea huonolla säällä suojaa, etenkin kun Gonur vihaa sadesäätä oikein olan takaa.
Tarhoissa laiduntavat murkkuikäinen Coro, jota ei uskallettu laittaa poikaporukkaan jatkuvan isottelun vuoksi, Huima, joka edelleen äksyilee muille hevosille, intensiivikoulutuksessa olevat Imtiyaz kaverinaan Nestor, Ville Riiviön kämppiksenä ja Mansoora toverinaan Noye. Ylda toipuu pienestä nyrjähdyksestä Samara seuraneitinään. Heti kun Yldan jalka kestää varmasti vaihtelevan, epätasaisen maaston, tytöt pääsevät nauttimaan kunnon laitumesta. Randomia totutetaan satulaan, mutta tamma ei viihtynyt yksin, joten valitsimme pienikokoisen Ummin tytölle kaveriksi, ja Ummi osoittautuikin sopivaksi seuraponiksi.
Suklis olikin ainoa joka muutti aivan erilaisen otuksen kanssa samaan tarhaan. Suklis jakaa oman pihattonsa nimittäin aasitamma Fannin kanssa. Aasi ja miniponi tutustuivat nopeasti, ja tulevatkin nyt juttuun mitä mainioimmin. Saa nähdä saako näitä kahta kaverusta enää syksyllä erotettua toisistaan, vai onko niistä muodostunut kuin paita ja peppu.

​ ​ ​ ​ ​
Kouluratsastus
Päivämäärä Kutsu Alaisuus Luokka Tulos
18.07.2011 kutsu villit HeB 6/41
20.07.2011 kutsu villit HeB 4/41
20.07.2011 kutsu villit HeA 2/29
01.08.2011 kutsu villit HeA 8/65
02.10.2011 kutsu KRJ HeA 5/34
10.12.2011 kutsu villit HeA 2/97
14.12.2011 kutsu villit HeB 1/75
21.05.2014 kutsu KRJ HeA 4/30
Esteratsastus
Päivämäärä Kutsu Alaisuus Luokka Tulos
17.12.2011 kutsu villit 60cm 7/80
19.12.2011 kutsu villit 60cm 3/80
02.08.2011 KUTSU villit 40cm 4/30
05.08.2011 KUTSU villit 70cm 1/13
10.08.2011 KUTSU ERJ 60cm 2/25
30.09.2011 KUTSU ERJ 40cm 14/175
30.09.2011 KUTSU ERJ 60cm 8/253
​17​. ​1​2​.2012 kutsu ​ERJ​ 70cm Jjune ​ ​3/50
​21​. ​1​2​.2012 kutsu ​ERJ​ 70cm Jjune ​ ​4/50
Kenttäratsastus
Päivämäärä Kutsu Alaisuus Luokka Tulos
20.11.2013 kutsu KERJ Harrasteluokka avoin 3/40
Gymkhana
​28.08.2012 kutsu GY Speed Weavers (joukkue) ​Tierra 1/5

virtuaalihevonen / a sim-game horse READ MORE
Tekstit © Veera A., Kuvat © kasvattaja