Blair Of Swildie


Kuva © Tijuana, klikkaa kuva isommaksi.

Päiväkirja

Virallinen nimi Blair Of Swildie Koulutustaso KoHeB Re90cm Me80cm
Kutsumanimi Blair Painotus yleispainotus
Sukupuoli Tamma Säkäkorkeus 137cm
Rotu Ylämaanponi Väri ja merkit hiirakko
Syntynyt 27.09.2009, oma ikääntyminen Kasvattaja Swildie Highlanders
Rekisterinumero Ei rekisteröity vielä Omistaja Veera A. VRL-08026 / Virtuaalimaatila Katve

Luonne

Blair on leppoisa ja miellyttäväluonteinen tamma, joka tulee toimeen kenen kanssa tahansa. Tamma oppii mielellään uutta, ja sen kanssa on aina mukava puuhata milloin mitäkin. Se ei ole lauman arvo-asteikolla ylimpänä, vaan tyytyy alempiin sijoihin, ja sitä näkee usein rapsuttelemassa toista hevosta tai ponia.

Blair on hoitaessa innoissaan, saahan se huomiota. Tamma tulee heti karsinan ovelle hörisemään, ja ahne neiti on heti tutkimassa tulijan taskuja, jos sielllä olisi tammalle tulijaisia. Mikään hoitotoimenpide ei tuota ongelmia, eikä myöskään kengitys tai eläinlääkäritarkastuksetkaan tuota ongelmia. Lastaus on tamman mielestä hieman jännittävää, joten aikaa kannattaa varata riittävästi ja suojata poni kuljetussuojilla ja loimella.

Ratsastettavana Blair on reipas ja eteenpäinpyrkivä. Se on sellainen monitoimiponi, kaikki on kivaa ja uutta nopitaan mielellään ja vaivattomasti. Automaattiponiksi Blairia on kuitenkin turha luulla, täytyy siellä selässä jotakin tehdäkin. Ilman satulaa ratsastettaessa poni on tavallistakin eloisampi.

Sukutaulu

  i. Ramsey of Swildie   ii. VIR MVA Ch Jemster Of Silence Hills

  iii. Monstermania

  iie. Lunnabye of Silence Hills

  ie. Rockriver's Celine   iei. Seashell's Cocktai
  iee. Rockriver's Cecily
  e. VIR MVA Ch Belyse Of Swildie   ei. Cigeon's Cogue   eii. Cigeon
  eie. Cinque
  ee. Caoimhe   eei. Gordon
  eee. Glenna

Jälkeläiset

päivämäärä sukupuoli Nimi rotu isä emä om.
00.00.0000 skp Nimi rotu Nimi Nimi Omistaja/Kotitalli
00.00.0000 skp Nimi rotu Nimi Nimi Omistaja/Kotitalli

Kuvagalleria


Kilpailut

Kouluratsastus Sijoittunut 02 kertaa, joista voittanut 01 kertaa
11.12.2011 KUTSU villit HeB 1/75
13.12.2011 KUTSU villit HeB 5/75
21.05.2014 kutsu KRJ He B 1/30
​ ​ ​​ ​ ​
Esteratsastus Sijoittunut 04 kertaa, joista voittanut 00 kertaa
15.12.2011 KUTSU villit 80cm 5/71
16.12.2011 KUTSU villit 90cm 8/88
18.12.2011 KUTSU villit 90cm 9/88
20.12.2011 KUTSU villit 80cm 5/71
27.12.2012 kutsu ​ERJ​ ​90cm​ 4/40
​30​.12.2012 kutsu ​ERJ​ 90cm​ 2/40
​02. ​0​1.201​3​ kutsu ​ERJ​ 90cm​ 4/30
​21.0 ​4​​.2013 kutsu ​​ ERJ​ ​80-90cm 4/40
​ ​ ​​​ ​ ​​ ​ ​ ​ ​​​ ​ ​ ​ ​ ​​ ​ ​​​​​​​ ​ ​​​
Gymkhana Sijoittunut 02 kertaa, joista voittanut 00 kertaa
päivämäärä kutsu luokka sijoitus
26.11.2011 KUTSU Flag Flyers 3/30
02.12.2011 KUTSU Este 3/21
14.08.2012 kutsu GY Flag Flyers 3/32
14.08.2012 kutsu GY Tötterö 5/34
​28.08.2012 kutsu GY Speed Weavers (joukkue) 1/5
​28.08.2012 kutsu GY Tötterö 2/31
​28.08.2012 kutsu GY Stepping Stones 1/29
KERJ
​10.11.2013​ kutsu ​KERJ​ ​Tutustumisluokka 2/25
14.11.2013 kutsu KERJ Tutustumisluokka 5/41
16.11.2013 kutsu KERJ Tutustumisluokka 6/41
18.11.2013 kutsu KERJ Tutustumisluokka avoin 4/40
MEJ
​30.08.2012 kutsu​ ​MEJ​ 80cm​ 4/40
12.11.2013 kutsu MEJ 80cm 2/34
16.11.2013 kutsu MEJ 80cm 1/34

Valmennukset ja muu toiminta

15.12.2013 Kouluvalmennus Hallavassa, valmentajana Aleksi
Blair oli melko innokkaalla tuulella, eikä kyllä meinannut missään vaiheessa valmennusta jäädä isompien hevosten jalkoihin. Hidastukset tuottivat alkutunnista hieman päänvaivaa, mutta tiiviillä istunnalla ja useilla puolipidätteillä sait Blairin kuitenkin kuuntelemaan apujasi. Taivuttelujen avulla poni pikkuhiljaa rentoutui, mutta laukkatehtävän aloittaessamme löytyi taas sitä energisyyttä yllin kyllin. Pari ensimmäistä kierrosta menivät laukassa nopaesti edellä menevän häntään kaahottaen, mutta päättäväisyydellä sait tässäkin tehtävässä Blairin pikkuhiljaa kuuntelemaan ja kokoamaan laukkaansa lyhyemmäksi. Vastalaukka oli tammalle selvästi vaikeampi oikeaan kierrokseen, joten jatkoa ajatellen neuvoisin teitä työstämään vasenta laukkaa. Väistöt sujuivat melko hyvin, ja kokonaisuudessaan valmenus meni aikalailla tyylikkäästi. Onnea kisoihin!

07.06.2013 Kesälaitumille, päiväkirjamerkinnän raapustanut Veera
Hevoset pääsivät kesälaitumelle hieman ajateltua aiemmin, sillä pohdittiin Erkin kanssa, että olisi hyvä siirtää hevoset pois remontin tieltä, jotta saisimme kirittyä aikatauluamme. Remontti etenee nyt reippaasti ja mutkattomasti. Loppukesällä viimeistään Katveen mailla tehtävä remontti on valmistunut.
Hevoset siirrettiin isolla poppoolla laitumille ja suurimpiin tarhoihin ja pihattoihin. Saimme innokkaiksi apulaisiksi vanhat koiratytöt Katien, Sinnan ja Sessin, ja ujona vierestä seurasi ja vanhemmilta rouvilta mallia otti Jade.
Aloitimme siirtämällä raskasrakenteisen (poislaskien Jöffe) poikaporukan kesäasuntoon. Darragh, Bica, Boris, Jöffe ja Nauris pääsivät kirmaamaan ensimäisinä laitumelle. Nuoremmat pojat tulevat Jöffen, Bican ja Boriksen kanssa mainiosti juttuun, mikä mahdollistaa niille leppoisan kesän poikamiesporukassa.
Toinen suurista laitumista meni akkalaumalle. Briida kellahti heti laitumelle päästyään selälleen ja alkoi piehtaroida onnessaan. Briidan lisäksi laitumelle pääsi myös Blair, Kiia, Gwen, Linnee, Rina, Emma ja Thara. Tammamammat tulevat mainiosti toimeen keskenään, ja niille on suunnitteilla rento kesä, maksimissaan vain kevyttä liikuttelua.
Bassea koulutetaan nyt kesän aikana niin intensiivisesti kuin remonttitöiden vuoksi voimme. Basse asuu yhdessä pihatossa Felixin ja Solanan kanssa.
Toista pihattoa asuttavat Gonur, Kurro, Zoloto ja Roni. Pojat saavat näin hakea huonolla säällä suojaa, etenkin kun Gonur vihaa sadesäätä oikein olan takaa.
Tarhoissa laiduntavat murkkuikäinen Coro, jota ei uskallettu laittaa poikaporukkaan jatkuvan isottelun vuoksi, Huima, joka edelleen äksyilee muille hevosille, intensiivikoulutuksessa olevat Imtiyaz kaverinaan Nestor, Ville Riiviön kämppiksenä ja Mansoora toverinaan Noye. Ylda toipuu pienestä nyrjähdyksestä Samara seuraneitinään. Heti kun Yldan jalka kestää varmasti vaihtelevan, epätasaisen maaston, tytöt pääsevät nauttimaan kunnon laitumesta. Randomia totutetaan satulaan, mutta tamma ei viihtynyt yksin, joten valitsimme pienikokoisen Ummin tytölle kaveriksi, ja Ummi osoittautuikin sopivaksi seuraponiksi.
Suklis olikin ainoa joka muutti aivan erilaisen otuksen kanssa samaan tarhaan. Suklis jakaa oman pihattonsa nimittäin aasitamma Fannin kanssa. Aasi ja miniponi tutustuivat nopeasti, ja tulevatkin nyt juttuun mitä mainioimmin. Saa nähdä saako näitä kahta kaverusta enää syksyllä erotettua toisistaan, vai onko niistä muodostunut kuin paita ja peppu.

11.01.2012 Estevalmennus Reinivuorella, valmentajana Johanna K
Tullessani Renivuoreen hevoset alkoivat olla valmiita ja ratsastajat tuntuivat olevan innoissaan. Lähdin itse etukäteen kentälle laittamaan esteet. Pian ratsastajatkin tulivat, mittasivat vähän normaalia lyhemmät jalustimet ja nousivat selkään. Kaikki ponit olivat kivan reippaita joten käskin ratsastajien mennä alusta alkaen reipasta käyntiä ja paljon voltteja pitkinkin ohjin. Kun oltiin kävelty tarpeeksi molempiin suuntiin, käskin ottaa ohjat ja alkaa ravailemaan ilman sen kummempia käyntityöskentelyjä - esteitähän tänne tultiin hyppäämään!
Bondi meinasi vähän kiemurrella ja oikoa, " Voit sinä sillä raipallakin vähän napauttaa jos se ei käänny uralle!", selitin.
"Tehkää päätyihin isot pääty-ympyrät ja yrittäkää saada poneja edes vähän taipumaan. Ja älkää unohtako ulko-ohjan tukea! Muistakaa myös käyttää ratsastaessanne ohjaukseen myös jalkoja eikä pelkkiä käsiä."
Ponit olivat tosi reippaina ja pari pukkiakin esiintyi. Bondi meinasi välillä pörhistellä tammoille, mutta ratsastaja oli hereillä eikä poni kerennyt tehdä mitään.
"Täällä kentän keskellä on nyt maapuomeja, ja niiden väleihin mahtuu 1 normaali askel. Nouskaa puomien päällä pieneen esteistuntaan ja miettikä, että kantapäät ovat alhaalla .Eikä sitten oijota,vaan käytetään kaikki tila hyväksi ja ratsastetaan ihan aidan luo ennen kääntymistä" neuvoin.
Kaikilla puomit menivät tosi hyvin, välillä pari kolautusta tai ratsastaja "syöksyi" istunnan kanssa hieman liikaa. Maapuomeja tultiin hetki kummastakin suunnasta, ja isonsin välejä.
"Tullaan nyt laukassa ja väleihin mahtuu taas yksi normaali laukka-askel."
Ensin Blair kiersi yhden puomin kunnon loikalla ja sen ratsastaja, Veera horjahti mutta hatkoi suoritustaan.
"Tulkaa vain uudestaan! Käytä oikean puolista pohjetta niin se ei puske ulos puomeilta."
Tälläkertaa poni menikin puomin yli, mutta vain jättiloikalla. Onneksi ratsastaja pysyi kyydissä ja he jatkoivat maapuomeja. Anna ja Bondi meni puomit hyvin.
"Nyt kun ollaan saatu poneja verryyteltyä mukavasti, kävelkää vähän ja minä korotan esteitä" Pian selitinkin jo uutta tehtävää:
"Eli ensin tulette tämän ristikkosarjan, mikä on tässä pitkänsivun vieressä. Väliin mahtuu kolme askelta. Sitten ratsastatte ihan aidan luo päätyyn ja käännytte kentän keskelle tuolle pienelle, noin 30cm esteelle. Sen jälkeen ratsastatte taas sinne päätyyn ja käännytte toiselle pitkälle sivulle, jossa on 40cm pystyeste. Eli teemme vähän kuin tämmöisen litistyneen S-kuvion. Ja kantapäät sitten alas ja käsi myötää!"
Ensin tuli Sonju Bondin kanssa. Ratsastajalla oli kantapäät hyvin alhaalla, istunta hyvä mutta kädet eivät myödänneet kunnolla. Seuraavana oli Mariella ja Anna. Veera ratsasti mallikkaasti, vähän oikomista ilmaantui sekä pientä ryöstämisen makua, mutta ei pahasti. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Veera ja Blair. Blairilla oli joku ihmepäivä ja heti ensimmäisellä ristikolla kiersi vauhdikkaasti. Veera ratsasti jämäkästi ponin uudelleen esteelle ja puhtaasti meni koko rata.
"Hyvin meni kaikilla. Tullaan sama tehtävä mutta vain toisinpäin ja isoimmin estein"
Ponit tuntuivat jo vähän turhankin innokkailta ja pari pudotustakin tuli vauhdikkuuden takia. Tultiin kuitenkin tehtävää aina niin kauan, että meni hyvin.
"Noniin, eiköhän tämä riittäisi täksi kerraksi. Kävelkää ensin pitkin ohjin, ravatkaa pitkin ohjin tehden pljon ympyröitä ja sitten vielä kävelkää. Tälle ryhmälle luulisin olevan tarjolla ensikerraksi kouluvalmennus, katsotaan. Mutta kiitos vielä osallistujille!

24.11.2011 Pimeämaasto Simorassa
Ilta pimeni hurjaa vauhtia. Ratsastajat keskustelivat rennosti keskenään samalla kuin laitoimme hevosia lähtökuntoon. Blairin takkuinen harja sojotti taas jokaiseen ilmansuuntaan, ja se vetäisi ilmaa keuhkoihinsa kun aloin kiristää satulavyötä. Napakalla äänellä kutsuttuani sitä nimeltä se katsoi minuun empien ja puhalsi ilmaa keuhkoistaan. Nauroin tammalle, ja rapsutin sitä mielissäni siitä että se oli niin kiltti.

Blair liikuskeli alapuolellani malttamattomana, kun kuljimme jonossa kohti metsästysmajaa. Suoristin kypärääni, ja yritin nähdä otsalampun valossa edes jotakin, mutta lamppu valaisi vain pienen tilkun maata edessämme. Annoin Blairille ohjaa, ja se kipitti kiltisti edessämme kulkevan ratsukon ja meidän välimatkan umpeen. Jonon etupäästä kuului kehotus siirtyä raviin, ja odotin kunnes kaikki ratsukot edellämme siirtyivät haluttuun askellajiin. Kannustin tammaa, joka lähti välittömästi ravaamaan reippaasti. Otsalampun valokeila pomppi edessämme, ja annoin ponin valita itse reittinsä, kun itse en mitään nähnyt. Blair väisti nopeasti suurehkon vesilätäkön jonka läpi muut olivat kulkeneet. Annoin sen edelleen valita askeleensa, mikä olikin huono idea. Sain naamani oksan, kun Blair ravasi matalalla roikkuvan kuusenoksan alta. Tipuin selälleni kohmeiseen maahan ja sain sylkeä neulasia suustani. Edellämme mennyt ratsukko huomasi itsekseen viipottavan Blairin, ja koko letka jäi odottamaan meitä.

virtuaalihevonen / a sim-game horse READ MORE
Tekstit © Veera A., Kuvat © Tijuana, Ulkoasu © Veera A., Taustakuva © Ritva's Gallery