Muistoissamme Lyckligs Åsa

virtuaalihevonen

Oosa oli suosikkitammani ja ensimmäinen Katinaan saapunut hevonen. Se pärjäsi upeasti koulukisoissa. Voitimme kahdettoistakilpailut ja luonnollisesti kisaura lopetettiin voittoon! Parhaimmillaan kisasimme kansallisen tason Intermediate II -luokissa, joista kävimme myös yhden voiton hakemassa. Sijoitus KRJ CUP:ssa oli myös yksi saavutuksistamme. Oosa jätti meille kolme kaunista tammavarsaa, joista ensimmäinen, Katinas Linn, jatkaa sukua omassa tallissamme.

Oosa lopetettiin reilun 30 vuoden iässä yhdessä Elovs Håkanin ja Kastanj:n kanssa. Kaikki kolme olivat vielä kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta päätimme päästää rakkaat ratsumme vihreämmille laitumille, ennen kuin vanhuudenvaivat olisivat päässeet ottamaan vallan. Kaikki olivat kuitenkin saavuttaneet jo kiitettävän ja kunnioitettavan iän. Vietimme monta upeaa yhteistä vuotta enkä yhtäkään vaihtaisi pois.

Lyckligs Åsa † 8. joulukuuta 2011

ruotsalainen puoliveritamma
rekisterinumero VH05-043-3448
ruunikko, 158cm

lippus. 02.12.2007, ikä
täyttänyt 4v. 11.06.2008

kouluratsu, kilpaillut kansallisella tasolla
ko Intermediate II, re 90cm

kasv. Stall Lycklig
om. Stall Katina (VRL-00692)


Oosa saapui talliimme Stall Lyckligistä iltaviiden aikoihin. Kävellessään ulos trailerista tamma oli litimärkä hiestä; se ei oikein pitänyt matkasta. Se oli onnellinen päästessään pois kammottavasta liikkuvasta aluksesta. Aloinkin heti miettiä, että millaisia kisamatkoistamme tulee. Kasvattaja sanoi, ettei Oosan kanssa ole ongelmia lyhyillä matkoilla, joten taidamme neidin kanssa kisailla vain lähitalleilla ja tietysti omissa kisoissamme. Ja kuka tietää, jos tamman matkapelko hiipuisi joskus pois.

Tuona iltana koin myös sen, mitä tamma tykkää vedestä, pestessäni hiet pois. Oosa ei pitänyt tästäkään lainkaan, mutta onneksi se kuitenkin lopulta suostui pysymään aloillaan ja olemaan nostelematta jalkojaan. Kuivatessani tammaa, se oli jo täysin rauhoittunut. Lopulta tamma sai mennä uuteen karsinaansa. Se ei sen kummempia miettinyt, kun jo heittäytyi maahan piehtaroimaan. Tämän jälkeen se jäi makaamaan ja sulki silmänsä. Matka oli tainnut rasittaa sitä todenteolla.

Jo ensimmäisestä hoitokokemuksesta lähtien olen voinut sanoa, että se on hoitaessa unelma. Vaikka pikkulapsi voisi hoitaa ja harjailla sitä ilman huolen häivää. Tamma nauttii harjauksesta ja pysyy kiltisti aloillaan. Varsinkin jos tamman ympärillä on lapsia, se yrittää parhaansa mukaan olla liikkumatta, ettei vain satuttaisi heitä. Joskus Oosa laskee päänsä alas, jos lapsi haluaa harjata tai silittää sitä päästä. Kavioiden putsaaminenkaan ei ole tuottanut ongelmia, eikä niinkään varusteiden laittaminenkaan.

Ratsuna Oosa on oikein taitava. Tällä hetkellä olemme siirtymässä harjoittelemaan helpon A:n ohjelmaa, mutta kapasiteettia löytyy varmasti gp-tasolle. Tammalta onnistuu tällä hetkellä niin vasta-, kuin tietysti myötälaukkakin. Sillä on erinomaiset, lennokkaat askeleet. Oosa on myös erittäin kuuliainen ja joskus myös todella miellyttämishaluinen. Kouluratsastuksessa tamma on parhaimmillaan, mutta myös esteet onnistuu, ovathan ruotsalaiset puoliveriset monipuolisia hevosia. Muutaman kerran olemme valjakkoajoakin kokeilleet, eikä siinäkään ongelmia juurikaan ollut. Kärryt vain tietysti tuntuivat oudoilta, mutta lopulta tamma oli innoissaan.


Kuvat © HW Farm (Thanks!)


Sukutaulu

i. Hjortron
SWB, rn, 170cm
ii. Noak
SWB, rn, 170cm
iii. Osvald
iie. Vilhelmina
ie. Pernilla
SWB, trn, 161cm
iei. Manfred
iee. Camilla
e. Fotografisk
SWB, prn, 157cm
ei. Staffan
SWB, rn, 160cm
eii. Friiman
eie. Rakel
ee. Agneta
SWB, tprn, 159cm
eei. Oskar
eee. Juldagen

Oosan suvusta löytyy pääasiassa koulupainotteisia ruotsalaisia puoliverisiä, kuten tamman isä, Hjortron. Ori kisasi aktiivisesti korkean tason koulukisoissa, ja se saavutti monien tuomarien suosion eleganteilla ja lennokkailla liikkeillään. Tästä johtuen ruotsalainen puoliverinen sijoittuikin melko monta kertaa, ja myös voittoja ropsahteli jopa kansainvälisistä kisoista. Luonteeltaan Hjortron oli kiltti ja kuuliainen. Orin omisti koko sen elämän ajan sama omistaja, joka myös kisasi Hjortronilla lähes aina itse. Jälkeläisiä ruotsalainen puoliverinen jätti maailmaan neljä kappaletta, ennen kuin hieno kilpaori jouduttiin lopettamaan jalan murtumisen takia.

Hjortronin isä, Noak, oli yleispainotteinen ruotsalainen puoliverinen, joka tunnettiin varsinkin kotiseudullaan erittäin hyvin. Tämä hyvin orimainen herra kilpaili enimmäkseen esteillä ja koulussa, mutta otti kosketusta myös muihin lajeihin. Alunperin uskottiin, ettei orista tulisi yhtään mitään, ja niinpä varsaa pyöriteltiikin omistajalta toiselle, kunnes sen osti osaava puoliverikasvattaja, joka ryhtyi kisaamaan Noakin kanssa. Noak sijoittui yli kymmenen kertaa, ja voitti lukuisia koulu- ja esteratsastuskilpailuja myös vaikeissa luokissa. Kymmenen vuotiaana ruotsalainen puoliverinen ori erittäin haluttu jalostukseen, joten se sai yhteensä kuusi jälkeläistä. Noak laukkasi vihreämmille laitumille 25-vuoden iässä.

Oosan isänisänisä, Osvald, toimi aluksi lähinnä harrasteratsuna, kunnes omistaja päätti kokeilla sen kykyjä koulukilpailuissa, ja Ossiksi kutsuttu herrasmies ylitti kaikki odotukset sijoittumalla viidenneksi heti ensimmäisissä kisoissaan. Tämän jälkeen Ossilla kisattiin useasti jopa eri puolilla maailmaa, eikä aivan huonolla menestyksellä. Hienon rakenteen omaava herra pääsi myös esiintymään näyttelyissä, ja toi kotiin ruusukkeita sieltäkin puolelta. Ori kantakirjattiin KTK-II-palkinnolla, ja jälkeläisiä se sai kolme. Hieno puoliverinen kuitenkin jouduttiin lopettamaan vakavan suolisolmun takia.

Yksi Ossin morsiamista oli Vilhelmiina, hyväsukuinen ruotsalainen puoliverinen, jolla oli kapasiteettia niin kouluun, kuin este- ja kenttäkisoihinkin. Vilhelmiina aloitti aktiivisen kisaamisen nuorena, ja jatkoi sitä aina eläkepäiviin saakka. Pitkän kisauran johdosta Vilhelmiinalla olikin mukavasti sekä sijoituksia, että voittoja. Tamma sai neljä jälkeläistä, ja se oli omistajansa silmäterä. Puoliverinen menehtyi vanhuuden voittamana 23-vuotiaana.

Oosan isänemä, Pernilla, oli menestyneen kilpahevossuvun varsoja ja se myytiinkin tarkkaan valittuun kotiin. Pernilla taisi lähinnä koulua, mutta se käväisi myös koettamassa taitojaan esteillä. Tamma sai sijoituksia noin kymmenen, joista voittoja oli neljä. Näyttelyissä Pernilla menestyi kauniin ulkomuotonsa ja hyvän rakenteensa ansiosta. Niinpä tamma saikin muotovalion arvonimen ja Pernillan jälkeläiset olivat haluttua tavaraa. Tamma sai neljä jälkeläistä, ja pääsi myös kantakirjaan palkinnolla KTK-III. Puoliverinen menehtyi 26-vuotiaana.

Pernillan isä, toisin sanoen Oosan isänemänisä, Manfred, oli upeasti koulukentillä menestynyt ruotsalainen puoliverinen, jonka taitoja ja näyttäviä liikkeitä ei hevillä unohda. Manuksi kutsuttu herra oli luonteeltaan melkoisen tulisieluinen, eikä sen kanssa ollut helppo tehdä yhteistyötä. Osaavien ratsastajien kanssa oriherran lahjat tulivat kuitenkin esiin ja se niitti mainetta sijoittumalla ja voittamalla lukuisia koulukisoja.

Jälkeläisiä Manu sai yhteensä peräti seitsemän, kunnes se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen jalan katkeamisen takia. Ori oli lopettamisen aikaan 21-vuotias. Tamma, jonka kanssa Manu sai kolme jälkeläistä, oli Camilla. Tämä yleispainotteinen ruotsalainen puoliverinen on Manfredin tavoin menestyneestä suvusta ja suuren siitostallin kasvatti. Camilla kisasi aktiivisesti koulussa sekä esteillä, ja menestyi kummassakin ihan mukiinmenevästi. Jälkeläisiä tamma sai kaksi, ja se vietti eläkepäivänsä toimien lähinnä harrasteratsuna. Tamma kuoli 24-vuoden iässä luonnollisesti.

Oosan emän puoleinen suku on yhtä hieno kuin isän puoleinenkin. Tamman emä, Fotografisk, oli koulupainotteinen ruotsalainen puoliverinen, joka nousi seurakisoista kansainväliselle tasolle asti keräten sijoituksia ja voittoja. Ihmisystävällinen Fannyksi kutsuttu neitokainen toi mainetta ja kunniaa niin omistajalleen, kuin kasvattajalleenkin. Myös näyttelypuolella Fanny menestyi mainiosti. Tamma oli haluttu jalostuksessa, ja se sai viisi jälkeläistä. Enempää varsoja Fannylla tuskin teetetään, ja tällä hetkellä puoliverinen kisaa vielä rennolla tempolla kunnes siirtyy eläkepäiville.

Fannyn isä, Staffan, kiersi koulukentillä pitkään. Ori on jokseenkin menestyneestä suvusta, ja sitä käytettiin jalostukseen myös kilpauran aikana. Sijoituksia ja voittoja Staffan keräsi kehuttavan määrän, ja siirtyessään jalostuksen puolelle ori sai kahden entisen jälkeläisen lisäksi vielä neljä lisää. Staffan vietti rauhaisat eläkepäivät hyvin suoritetun koulu-uran jälkeen, ja laukkasi vihreämmille laitumille 27-vuoden iässä.

Oosan emänisänisä, Friiman, oli hyvin kilparadoilla menestynyt, ja myös näyttelyissä kiertanyt ori. Tämä epäluuloinen herrasmies hurmasi niin koulu- kuin näyttelytuomarat lennokkailla liikkeillään. Friimanilla oli myös hieno rakenne ja se oli kouluratsu jo monennessa polvessa. Koulukilpailuista tulikin sijoituksia melkoinen määrä, ja herra menestyi näyttelyissäkin. Kantakirjauksessa Friiman onnistui saavuttamaan KTK-II-palkinnon, josta sieti olla ylpeä. Jälkeläisiä orille kertyi siitosuran aikana kahdeksan, kunnes ruotsalainen puoliverinen siirtyi eläkepäiville. Herra nukkui pois 25-vuoden iässä vanhuuden takia.

Friimanin yksi morsian, Rakel, on suuren kilpatallin ensimmäisiä kasvatteja, ja tamma on menestynyt kertakaikkiaan upeasti. Ruotsalaiselta puoliveriseltä löytyy sijoituksia niin koulusta kuin esteiltäkin, ja pari sijoitusta on tullut myös kenttäratsastuksesta. Rakel menestyi myös vaikeissa luokissa ja herätti kiinnostusta kasvattajissa. Niinpä tamma sai peräti kuusi jälkeläistä, ja menehtyi vanhuuteen ansaittujen eläkepäivien jälkeen vasta 28-vuotiaana.

Oosan emänemä, Agneta, oli kipakka ruotsalainen puoliverinen, jolta löytyi kapasiteettia vaikean tason koululuokkiin. Kyvykäs tammavarsa aloitti kisaamisen heti koulutuksen päätyttyä ja vaikka ensimmäiset kisat eivät "Anskun" kanssa ihan nappiin menneetkään, tamma voitti myöhemmin urallaan muutamia kisoja ja sijoittui mainiosti. Ruotsalaisen pikkutallin ylpeys ei käynyt näyttelyissä, mutta sen jälkeläiset olivat melkolailla haluttuja. Ansku sai jälkeläisiä neljä, ja neiti jouduttiin lopettamaan pahan kaviokuumeen takia 19-vuotiaana.

Tamman isä, Oskar, oli kuuluisa vaikeasta hallittavuudestaan, mutta ennen kaikkea upeista liikkeistään. "Oskari" liikkui mainiosti niin kotitreeneissä kuin kilparadallakin, kunhan sen sai kuuntelemaan. Myös esteillä pari kertaa sijoittunut herra voitti myös parit kansainväliset koulukisat, ja haali näin lisää mainetta itselleen. Vaikka Oskarin vanhemmat eivät olleet paria kertaa sijoittuneita harrasteratsuja kummempia, tuli orista yksi hienoista jalostusoreista. Herran kaikki kahdeksan jälkeläistä ovat pärjänneet erityisesti koulukilpailuissa mainiosti. Oskari siirtyi vihreämmille laitumille 24-vuoden iässä.

Oosan emänemänemä, Juldagen, oli muutaman kerran koulukisoissa sijoittunut tamma, jolla oli kuitenkin hyvä rakenne. Nöyrä ja miellyttämishaluinen ruotsalainen puoliverinen ei kisannut kansainvälisesti, mutta näyttelyissä se menestyi, ja näin nappasi KTK-III-palkinnon kantakirjauksessa. Juuliaksi kutsuttu neitokainen oli kotoisin pienestä tallista Ruotsin pohjoiskolkasta. Tamma sai yhteensä kolme jälkeläistä, joista kaksi oli oreja, ja kaksi tammoja. Siitosuransa jälkeen Juulia vietteli eläkepäiviään, kunnes tamma jouduttiin lopettamaan sen kolaroitua auton kanssa.
(Suvun selvitti yukitora. Kiitoksia!)


Jälkeläiset

1. SWB-t. Katinas Linn s. 10.05.2009 isä Elovs Håkan
2. SWB-t. Katinas My s. 15.01.2010 isä Blue Moanin'
3. SWB-t. Katinas Saga s. 04.05.2010 isä Salentin Frid

Kilpailutulokset

25.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Regndamm Gård, luokka Prix St. Georges » 1/7, 10rp.
22.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Xcalibur, luokka Intermediate I » 4/6
18.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Intermediate II » 3/7
17.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Intermediate I » 2/2
10.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Intermediate II » 1/6, 10rp.
08.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Intermediate I » 4/9

06.10.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Intermediate II » 7/7
06.10.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 10/12

30.09.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Heathermoor Heights, luokka Intermediate I » 3/11, 6rp.
30.09.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Heathermoor Heights, luokka Prix St. Georges » 7/11

10.08.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Virtuaalitalli Hiprakka, luokka Vaativa A » 2/6, 8rp.
02.08.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Prix St. Georges » 5/8

11.07.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Divine Angel, luokka Intermediate I » 7/9
11.07.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Divine Angel, luokka Prix St.Georges » 3/15, 6rp.
15.07.2009 KRJ cup, järjestäjänä Barrier Stall, luokka Vaativa A » 17/270

30.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 6/7
29.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 2/5, 8rp.
28.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 1/7, 10rp.
21.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 14/17
18.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 10/10
15.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 8/14
01.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Intermediate I » 10/13
01.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 6/6

31.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Traviata Lipizzaner, luokka Intermediate I » 11/11
31.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Traviata Lipizzaner, luokka Prix St. Georges » 1/11, 10rp.
25.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 2/22, 8rp.
24.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 5/15
23.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 9/15
22.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 1/17, 10rp.
21.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 3/39, 6rp.
12.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Friesians of Djinn, luokka Prix St. Georges » 10/15
12.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Friesians of Djinn, luokka Vaativa A » 3/19, 6rp.

27.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 15/16
26.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 1/16, 10rp.
25.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 7/17
24.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 13/28
24.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 10/23
23.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 18/18
23.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 5/20
22.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 21/31
22.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 20/28
12.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Vaativa A » 4/9
12.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Helppo A » 1/19, 10rp.

28.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 6/14
28.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 13/15
24.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 9/28
24.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 16/21
20.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 11/27
20.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 19/30
16.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Vaativa B » 11/13
16.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Helppo A » 9/15
02.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 5/6
02.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 2/8, 8rp.

22.02.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 6/20
21.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Vaativa B » 4/24, 4rp.
21.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 3/30, 6rp.
12.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 1/19, 10rp.
12.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo B » hyl. korkeat pisteet
06.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Rimvik, luokka Helppo B » 1/30, 10rp.
06.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Rimvik, luokka Helppo C » 1/30, 10rp.
01.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kk Bailador, luokka Helppo C » 1/24, 10rp.

31.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Acantha Farm, luokka Helppo B » 10/50
31.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Acantha Farm, luokka Helppo C » 8/50
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 17/30
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka KN Special » 20/30
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo B » 7/35
17.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo A » 45/53
17.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka KN Special » 27/64
14.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo A » 24/49
14.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka KN Special » 28/59
10.01.2009 KRJ seurataso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 1/36, 10rp.
03.01.2009 KRJ seurataso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo C » 4/20, 4rp.

26.12.2008 KRJ seurataso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo C » 31/67

virtuaalitalli   -   ett internetstall   -   a sim-game stable
Lue tallin tekijänoikeuksista   -   Palaa edelliselle sivulle   -   Pääsivulle   -   Sivun alkuun