Muistoissamme Katinas Tindra

virtuaalihevonen

Katinas Tindra † 1. marraskuuta 2012

  • Class I (SHI)

ruotsalainen puoliveritamma
rekisterinumero VH06-043-9391
punaruunikko, 165 cm

s. 14.11.2009, 22-vuotias
täyttänyt 4v. 25.05.2010

kouluratsu, sijoittunut HeC-HeA
ko Helppo A, re 80 cm

kasv. Stall Katina
om. Stall Katina (VRL-00692)


Tindra on ihmisrakas ja usein hyvin hellyydenkipeä. Kuka tälläista ihanuutta ei sitten jättäisi huomioitta? Ei kukaan. Mikään ei sulata sydäntäsi niin nopeasti, kuin Tindra-neidin katse. On siis ymmärrettävää, jos Tindra suuttuu sille, joka ei neitiä tule rapsuttelemaan tai muuten hellimään. Lajitoverit, eli muut hevoset saavat sen lähes raivon partaalle, jos nämä saavat huomion, joka kuuluisi Tindralle itselleen (siis neidin omasta mielestä). Tällöin lähinnä neiti vain alkaa mököttää, irvistellä ja vähän luimia. Kiimaisena tamma ei päästä lähelleen muita hevosia, eikä oikein ihmisikään, mutta muutoin se ei ole niin agressiivinen.

Ehkä parasta, mitä Tindra tietää, on hoidettavana oleminen. Se pitää siitä kun tulee taas nätiksi ja puhtaaksi, sekä saahan tamma koko ajan haluamaansa huomiota. Ehkä kaikista eniten Tindra pitää hieromisesta. Peseminenkään ei tuota ongelmia, siitäkin se vain nauttii. Kaviot Tindra nostaa ilman mutinoita, mutta yrittää laskea sen alas omia aikojaan. Satuloiminen ja suitsiminen sujuvat sutjakkaasti nuoruusvuosien alkuvaikeuksista huolimatta. Loimea tamma ei mielellään päällänsä pidä, mutta kyllä se päällä kuitenkin pysyy kovilla pakkasilla ja sateilla.

Tarhaan mennessä Tindralla on tapana rynnätä, joten suosittelen olemaan varuillaan ja valmiina päästämään irti. Taluttaessa sen sijaan tamma kävelee nätisti vierellä, eikä yritä edes napata matkaevästä. Traileriin meno ei sujukaan sitten niin nätisti kuin luulisi, vaan kyllä neiti keinot keksii, ettei sinne joutuisi. Ihmettelen vain suuresti miksi täytyy olla niin hanakasti sinne menoa vastaan, kun kuitenkin loppujen lopuksi trailerissa käyttäytyy kuin enkeli. Minun kanssani lastaustilanteessa ei ainakaan ole mielestäni tapahtunut mitään sellaista, joka olisi tammaa järkyttänyt.

Ratsastaessa Tindra on eteenpäinpyrkivä ja erittäin miellyttämishaluinen. Tamma on erittäin taitava kouluratsastuksessa, mutta pienet esteetkin ylittyvät lennokkaasti taitavan ratsastajan kanssa. Kokemattomamman kanssa saattaa epäröidä esteitä hypätessä, mutta muutoin loikkaa useimmiten esteen yli itsevarmasti. Koulukin sujuu luonnollisesti paremmin kokeneen kanssa ja kokemattoman alla Tindra yleensä turhautuukin nopeasti.

Kisapaikalla tamma on tipan arempi, kuin kotopuolessa, mutta päästessään huomion keskipisteeksi kaikki huolet unohtuvat ja Tindra tekee parhaansa. Mikä onkaan mukavampi tunne kuin saada voittajaruusuke suitsiin. Tindra onkin oikein onnesta soikeana saadessaan hyvän suorituksen jälkeen paljon rapsutuksia ja taputuksia.


Sukutaulu

i. Elovs Håkan
SWB, rn, 169cm
ii. Elov
SWB, trn, 170cm
iii. Skärselden
iie. Vinglös
ie. Trollslända
SWB, rn, 169cm
iei. Nattlig
iee. Sångerska
e. Kastanj
SWB, prn, 161cm
ei. Igenläkt
SWB, prn, 168cm
eii. Forkunnare
eie. Åkerbär
ee. Kakao
SWB, prn, 159cm
eei. Kollrig
eee. Silkesfjäril

Elovs Håkanin isä on menestyksekäs, upearakenteinen ja hyväluonteinen jalostusori Elov. Tämä uljas tummanruunikko ori menestyi todella hyvin esteratsastuskisoissa Ruotsissa. Ori syntyi Ruotsissa mutta se myytiin aika pian Tanskaan. Siellä se koulutettiin ja sen ensimmäiset kisat alkoivat. Ori jouduttiin myymään ja se muutti takaisin Ruotsiin. Siellä se jatkoi upeaa alkanutta kisauraansa ja se pärjäsi aina kisoissa todella hyvin. Näyttelyissäkin sillä käytiin ja myös niissä se pärjäsi upeasti. Kouluratsastusta oriilla myös välillä kisattiin huvin vuoksi, kyllähän se niissäkin pärjäsi ihan hyvin mutta päälajina toimii aina esteratsastus.

Isänisä oli ori Skärselden. Tämä herran kisataipale ei alkanut niin hyvin, koska se oli todella hankala koulutuksessa ja sillä alettiin kisata liian aikaisin Norjassa. Omistajahan syytti huonosta menestystä täysin oriherraa, vaikka hän tiesi että kisaus oltiin alettu liian aikaisin. Kun ori myytiin Tanskaan, sille annettiin vuosi kisaustaukoa. Kun se palasi uudelleen kisaradoille, sen menestys vaan kasvoi ja kasvoi. Tummanruunikko ori oli osoittanut että kyllä se osaa hypätä. Orin kanssa muutettiin Ruotsiin missä se toimi siitosorina.

Isänemä oli tamma Vinglös. Tämä neiti oli oikea nirppanokka luonteeltaan, joka katseli enemmän oreja kuin keskittyi itse ratsastussuoritukseen. Tamma oli todella vaikea hallittava, joten se ei aina kisoissa pärjännyt niin hyvin koska se ei halunnut keskittyä. Neiti asusteli kuitenkin huippuratsastajan kisatallissa, koska ratsastaja ei luovuttanut toivoaan Vinglösin suhteen. Tamma toimi siitostammana ja se on saanut muutaman aivan upeaa jälkeläistä.

Elovs Håkanin emä on kuvankaunis, taitava estetamma Trollslända. Tamma on kuitenkin hieman pahaluonteinen, eikä se mielellään ole ison tammaporukan kanssa ja kisapaikoillakin se hermostuu muihin hevosiin todellakin helposti. Ihmisillekin se on todella kelju, näykkii enemmän kuin jopa muut sen tallin orit. Kuitenkin kun kisasuoritusta mennään tekemään Trollslända hieman alkaa enemmän keskittyä ja se mielellään voittaa ja tekee kunniakierroksia. Hyvin menestynyt esteradoilla sekä näyttelykehissä.

Emänisä Nattlig oli jalo ja hieno ruunikko ori jolla oli estetaitojen lisäksi hienot kouluratsastustaidot. Ori meni leikiten Vaativa A ratoja ja sillä mentiin myös muutamia intermediate luokkia. Nattligin omistaja oli nimittäin enemmän kouluratsastuksen intoilija, kun hänen siskonsa kilpaili orin kanssa esteitä. Ori oli ahkerassa jalostuksessa Ruotsissa ja oriilla on monta todella upeaa jälkeläistä. Näyttelyissäkin ori pärjäsi rakenteensa kanssa, mutta käyttäytymisellä ei ole oikein kehumista.

Emänemä Sångerska oli hieno tummanruunikko jolta ei puuttunut innostusta ja ylpeyttä. Tallissa tamma osasi olla oikea nirppanokka ja herättää todella paljon orien huomiota showllaan. Kuitenkin niin onhan tammalla syytä pieneen esittelemiseen, koska hän on rakenteeltaan aivan upea ja näyttelyissä tamma on pärjännyt. Myös kilpailusuoritukset sujuvat todella hyvin, esteet ovat tamman suuri intohimo. Tamma on saanut todella monta upeaa varsaa Ruotsissa!
(Suvun selvitti jarrow. Kiitoksia!)

Tämän kuvankauniin tamman isä, Igenläkt on tyttärensä mukaisesti punaruunikko ruotsinpuoliveriori ja Igenläktiltä löytyy säkäkorkeutta 168cm verran. Ori on luonteeltaan hyvin äkkinäinen ja tarvitsee päättäväisen hoitajan. Igenläkt omistaa aivan upeat koululiikkeet ja ori kilpaileekin Intermediate II-tasolla menestyksellisesti. Ori onkin kunnon rusettihai kouluratsastuksen parissa ja hyvin haluttu ori astumaan tammoja. Se onkin hassua, että orilla on vain viisi jälkeläistä sukunsa jatkeena. Mutta onneksi kaikki viisi, kuten Kastanj, ovat samanlaisia kuin heidän isänsäkin, kunnon rusettihaita koulunkentillä.

Igenläktin isä, Forkunnare, jolta säkäkorkeutta löytyy 169cm ja väritykseltään tämä suuri ja lihaksikas ori on ruunikko. Forkunnare oli kilpailuissa keskiverto sijoittuja, koska orin ensimmäinen omistaja ei ollut niin taitava korkeatasoisen oriin kanssa, että olisi saanut oriin kaikki hienot taidot esille oikein. Täten oriin kanssa ei tullut pyörittyä kilpailuissa, mikä olisi ollut Forkunnaren oikea paikka. Forkunnaren onneksi, jos näin voi sanoa, orii myytiin kilpailevaan kotiin, jolloin ori sai oikeanlaisen ratsastajan selkäänsä ja alkoi sijoittua kouluratsastuskilpailuissa. Ori kisasi enimmäkseen Intermediate I-tasoa. Ikä kuitenkin alkoi painaa oTindra, joten se jäi jalostusorhiksi täytettyään 16 vuotta. Jälkeläisiä Fortunnare jätti maailmaan ennen vihreille laitumille poistumista neljä kappaletta; kolme ori ja yhden tamman.

Åkerbär, Igenläktin emä, oli hyvin kaunis ja siro tummanpunaruunikko koulukiemuroita suorittava SWB-tamma. Kilpaili Grand Prix-tasolla kansallisella tasolla ja saavutti KRJ-II palkinnon. Tamma oli säikky luonteeltaan, joten oli hankala käsiteltävä niin kotona kuin kilpailuissa. Antoi kyllä aina kaikkensa kilpakentillä ja keräsikin hyvin sijoituksia ja voittoja. Tamma kerkisi vain kaksi jälkeläistä jättää maailmaan ennen kuolemaansa. Tamma kuoli hyvin pahaan ähkyyn ollessaan 12-vuotias.

Kastanjan emä, 159cm korkea punaruunikko SWB-tamma Kakao kilpailee kansallisella tasolla Grand Prix-luokkia menestyksellisesti. Vaikka tamma onkin luonteeltaan hyvin säikky ja herkkä, niin rusettihai tämä siltikin on. Näyttelyissäkin kierryllät tamma on hyvin haluttua jalostuksessa, niin kouluratsastuksen sekä kenttäratsastuksen jälkeläistoivossa. Tähän mennessä tamma on jättänyt jälkeensä 3 varsaa ja siirtyy viimeistään kahden vuoden päästä kokonaan jalostukseen. Silloin tammasta saa maksimissaan kolme varsaa, ja nekin vain koulupainotteisiksi.

Kakaon isä, suuri kokoinen koulupuolen puhutuimpiin hevosiin kuuluva tummanruunikko SWB-orii Kollring oli haluttua jalostuspuolella. Ori kirjattiin KRJ-I palkinnolla upean kilpauransa päätteksi. Ori jätti jälkeensä 7 varsaa, joista viisi oli tammoja ja kaksi oreja. Kaikki jälkeläiset kilpailevat tälläkin hetkellä kouluratsastuksessa tasoilla VaA-GP. Ori itse kilpaili Int II-tasolla. Ori kuoli vanhuuteen ollessaan 24-vuotias.

Kakaon emä, 161cm säkäinen punaruunikko ruotsinpuoliveritamma Silkesfjäril eli ensimmäiset 11 vuotta kilpailevassa kodissa, jossa tamman kanssa kierreltiin urakalla kilpailuissa, sekin menestyksellisesti. Kotonaan treenauksen jälkeen ratsukko lähti metsään loppu veryttelyiksi ja tällöin sattui onnettomuus, jonka seuraksena tamman jalka murtui niin, ettei tammalla päässyt enään kilpaileman kouluratsastusta korkeissa luokissa. Tämän seurauksena tamma myytiin SWB-jalostusta varten toiselle puolelle Ruotsia ja jälkeläisiä tamma pyöräytti maailmaan viisi kappaletta. Tamma lopetettiin vanhuuden piiskatessa tamman ollessa 23-vuotias.
(Suvun selvitti Reprobate. Kiitoksia!)


Jälkeläiset

1. SWB-t. Katinas Tekla s. 08.04.2011 isä Katinas Knut

Kilpailutulokset

07.03.2012 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 9/15, 64.585%

12.01.2012 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 15/18, 63.547%

23.12.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 3/21, 70.378%
10.12.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 20/24, 61.568%
04.12.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 10/18, 65.602%
01.12.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka KN Special » 4/15, 74.214%

21.11.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo taitoluokka » 14/14
06.11.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 15/15, 58.535%

29.10.2011 KRJ kouluratsastus, järjestäjänä Arctic, luokka Helppo A » 22/40
21.10.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo taitoluokka » 8/13
09.10.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 6/8, 51.339%
07.10.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka KN Special » 9/15, 67.455%
05.10.2011 KRJ kouluratsastus, järjestäjänä Mimmun kisatoiminta, luokka Helppo B » 12/48

21.09.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo taitoluokka » 6/10
06.10.2011 KRJ kouluratsastus, järjestäjänä Mimmun kisatoiminta, luokka Helppo B » 25/30

16.09.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka KN Special » 8/15, 53.691%

24.07.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 17/25, 55.36%
22.07.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 12/13, 60.171%

29.06.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Breawa, luokka Helppo taitoluokka » 5/5
26.06.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Gremja, luokka Helppo nopeusluokka » 14/20
25.06.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Gremja, luokka Helppo nopeusluokka » 17/20
24.06.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Gremja, luokka Helppo nopeusluokka » 11/20
21.06.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo taitoluokka » 5/19
19.06.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 2/16, 76.054%
10.06.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 8/13, 66.947%
09.06.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 8/13, 65.019%

21.05.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo nopeusluokka » 13/24
21.05.2011 KRJ kouluratsastus, järjestäjänä Sumujärvi, luokka Helppo C » 15/30
16.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stud Swallo, luokka Helppo C » 39/59
14.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Kisakeskus CK, luokka Helppo C » 19/22
14.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Elit, luokka Helppo C » 11/39
13.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Blackwell Inc., luokka Raviohjelma » 14/20, 49.878%
13.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Elit, luokka Helppo C » 35/39
12.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Elit, luokka Helppo C » 1/39
08.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 5/15, 58.124%
01.05.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Kisakeskus CK, luokka Helppo C » 8/25

30.04.2011 kouluratsastus, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 19/19, 53.47%
22.04.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Mighty Teddies, luokka Helppo taitoluokka (suurkilpailu) » 8/26
21.04.2011 SRY suunnistusratsastus, järjestäjänä Team K&T, luokka Helppo nopeusluokka » 7/17

23.10.2010 PV-Shownäyttelyt, järjestäjänä Briar Warmbloods, luokka Koulutammat » 5/5, II palk.

Meriitit

International Evaluations: Judge: Kmlnt, Sim Horses International
Breed- & Sex-type 8/10 pts. Movement, walk 8/10 pts.
Head, neck, body 7/10 pts. Movement, trot 8/10 pts.
Legs 7/10 pts.    
Class I 38/50 pts.    

virtuaalitalli   -   ett internetstall   -   a sim-game stable
Kuva © ei halua mainita nimeään (Thanks!)   -   Palaa edelliselle sivulle   -   Pääsivulle   -   Sivun alkuun