Muistoissamme Elovs Håkan

virtuaalihevonen

Niilo oli yksi Stall Katinan kantahevosista ja tulee varmasti pysymään ajatuksissamme ikuisesti. Katinaan jäi oriista kasvamaan kaksi tammaa, neljä muuta jälkeläistä ovat päässeet maailmalle. Ori menestyi elämässään hyvin, niin ratsastuskilpailuissa, kuin näyttelyissäkin. Kouluratsastuksessa kilpailimme parhaimmillaan kansallisen tason Intermediate I -luokissa, mutta rahkeita oriilla olisi varmasti vielä ollut, ellei kilpailutoimintaa olisi laitettu jäihin. II-palkinnon kantakirjaori on myös Muotovalio Champion ja saanut Class I-palkinnon. Vielä iäkkäänä herrana Niilo kävi yleislaatuarvostelussa pokaten toisen palkinnon.

Niilo lopetettiin reilun 29 vuoden iässä yhdessä tammojen Lyckligs Åsan ja Kastanj:n kanssa. Kaikki kolme olivat vielä kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta päätimme päästää rakkaat ratsumme vihreämmille laitumille, ennen kuin vanhuudenvaivat olisivat päässeet ottamaan vallan. Kaikki olivat kuitenkin saavuttaneet jo kiitettävän ja kunnioitettavan iän. Vietimme monta upeaa yhteistä vuotta enkä yhtäkään vaihtaisi pois. Elovs Håkan † 8. joulukuuta 2011

  • VIR MVA-arvonimi myönnetty 25.11.2009
  • Champion-arvonimi myönnetty 16.07.2009
  • Kantakirjattu II-palkinnolle 30.09.2009
  • Class I (SHI)
  • YLA2 (Yleislaatuarvostelu)

ruotsalainen puoliveriori
rekisterinumero VH05-043-3419
ruunikko, 169cm

lippus. 19.01.2008, ikä
täyttänyt 3v. 11.06.2008

kouluratsu, kilpaillut kansallisella tasolla
ko Intermediate II, re 95cm

kasv. Mats Hagelberg
om. Stall Katina (VRL-00692)


Tallin tammojemme tavoin myös Niilo saapui Stall Katinaan joulukuun 20. päivä. Matka sujui ongelmitta, sillä ori ei kammoksunut traileria. Ori oli kuin kotonaan ja mässytti tyytyväisenä matkaeväitään. Trailerista päästyään ori katseli korvat hörössä ympärilleen ja nuuhki ilmaa. Hetken päästä se päästi suustaan oikein kovaäänisen, mutta iloisen hirnahduksen.

Karsinaansa päästyään ori alkoi heti tutkia paikkoja ja asettui taloksi. Niilo taitaa siis olla todella sopeutuvainen. Ori on aina todella iloinen ja eloisa. Tällä hetkellä se joutuu tarhailemaan yksin, jonka vuoksi ori on hieman yksinäinen, mutta eiköhän päivät kulu nopeasti tammoja katsellessa. Sitä en tiedä miten herra muiden orien kanssa sitten käyttäytyy.


Hoitaessa Niilo on oikea herrasmies. Se ojentelee harjoja ja nostaa kiltisti jalkansa kavioita putsatessa. Rapsuttaessa oria kaulalta se nostaa päänsä korkealle ja haukottelee ja irvistelee oikein kunnolla. Satulan laitosta Niilo ei kovinkaan pidä, satulavyötä kiristäessä se voi yrittää näykkäistä, mutta sille on oltava napakkana. Suitset sen sijaan sujahtavat päähän ilman mitään ongelmia.

Taluttaessa sen kanssa on oltava aina tarkkana ja onkin hyvä käyttää ketjullista riimunnarua, joka sitten laitetaan turvan ympäri. Niilo on nimittäin aikamoinen naistenmies ja tammojen läheisyydessä yrittää kovasti päästä niiden luo. Samaan tarhaan Niilon kanssa ei voi laittaa ketään, sillä se ei siedä muita oreja, eikä pahemmin ruuniakaan. Ori viihtyy kuitenkin erinomaisesti yksinkin, päivät kuluvat rattoisasti syöden ja tammoja katsellen. Lisäksi riehumiskohtaukset ovat tutuja juttuja.

Eläinlääkäriä ori vihaa eniten koko maailmassa. Sitä täytyy rauhoittaa joka kerta, sillä muuten se riehuu niin, ettei sitä pidättele mikään. Kengitys ei onneksi tuota ongelmaa, vaikkakin Niilo tykkää koettaa näykkiä kengittäjää takapuoleen.

Niilo on oikea koulutaituri. Sillä on upeat, lennokkaat askellajit ja mitä mahtavin keskittymiskyky. Lisäksi ori on myös nopea oppimaan, mikä entisestään nopeuttaa koulutusta. Tämä ori saatetaan jo suht pian nähdä gp-radoilla, vaikka tällä hetkellä koulutus on vasta helpoissa ohjelmissa. Esteetkän eivät tälle oriille tuota ongelmaa, irtohypytyksessä ori hyppääkin 120 sentin esteitä. Katsotaan jos jossakin vaiheessa Niilo nähtäisiin myös esteradoilla. Maastossa Niilo on suht varma, mutta kyllä niitä mörköjä on pariin otteeseen tullut pelästyttyä.

Kilpailutilanteista löytyy jo roimasti kokemusta ja nykyään Niilo käyttäytyykin lähes moitteetta kisapaikalla. Pientä luimistelua ja ärhentelyä muita oreja, sekä ruunia kohtaan on vieläkin ja tokihan tammoille täytyy vähän itseään esitellä, mutta muutoin ori käyttäytyy rauhallisesti. Kisauran alussa Niilo oli haastamassa jokaisen vastaantulevan hevosen kanssa riitaa, joka johtui varmaankin stressistä. Nyt herra kuitenkin nauttii päästessään parrasvaloihin ja tekee kilpailusuorituksessa parhaansa.


Kuvat © Stal Roelofs (Thanks!)


Sukutaulu

i. Elov
SWB, trn, 170cm
ii. Skärselden
SWB, trn, 170cm
iii. Pål
iie. Susan
ie. Vinglös
SWB, trn, 163cm
iei. Frideborg
iee. Signe
e. Trollslända
SWB, rn, 169cm
ei. Nattlig
SWB, rn, 165cm
eii. Raymond
eie. Veronika
ee. Sångerska
SWB, trn, 166cm
eei. Bartolomeus
eee. Inez

Elovs Håkanin isä on menestyksekäs, upearakenteinen ja hyväluonteinen jalostusori Elov. Tämä uljas tummanruunikko ori menestyi todella hyvin esteratsastuskisoissa Ruotsissa. Ori syntyi Ruotsissa mutta se myytiin aika pian Tanskaan. Siellä se koulutettiin ja sen ensimmäiset kisat alkoivat. Ori jouduttiin myymään ja se muutti takaisin Ruotsiin. Siellä se jatkoi upeaa alkanutta kisauraansa ja se pärjäsi aina kisoissa todella hyvin. Näyttelyissäkin sillä käytiin ja myös niissä se pärjäsi upeasti. Kouluratsastusta oriilla myös välillä kisattiin huvin vuoksi, kyllähän se niissäkin pärjäsi ihan hyvin mutta päälajina toimii aina esteratsastus.

Isänisä oli ori Skärselden. Tämä herran kisataipale ei alkanut niin hyvin, koska se oli todella hankala koulutuksessa ja sillä alettiin kisata liian aikaisin Norjassa. Omistajahan syytti huonosta menestystä täysin oriherraa, vaikka hän tiesi että kisaus oltiin alettu liian aikaisin. Kun ori myytiin Tanskaan, sille annettiin vuosi kisaustaukoa. Kun se palasi uudelleen kisaradoille, sen menestys vaan kasvoi ja kasvoi. Tummanruunikko ori oli osoittanut että kyllä se osaa hypätä. Orin kanssa muutettiin Ruotsiin missä se toimi siitosorina. Isänisänisä Pål oli kuulemma komea ori, jolla pyörittiin enemmän näyttelykehissä ja valmennuksissa kuin kisoissa. Ori aina alkoi mellakoida kisapaikalla, niin että sen omistajat eivät oikein kisanneet kunnolla Pålilla. Harmi kyllä, koska valmennuksissa se loisti aina. Jalostuksessa oria sai myös nähdä. Kuoli vanhuuteen ollessaan 26 vuotias. Isänisänemä Susan oli todella holtiton tamma. Estekentillä se ei halunnut yhtään hypätä, vaan se aina kieltäytyi. Tämän tamman kanssa mentiin enemmän kouluratsastusta, jossa se kyllä meni hyvin. Tamma sai yhteensä 5 varsaa elinaikanaan ja kuoli sitten vanhuuteen.

Isänemä oli tamma Vinglös. Tämä neiti oli oikea nirppanokka luonteeltaan, joka katseli enemmän oreja kuin keskittyi itse ratsastussuoritukseen. Tamma oli todella vaikea hallittava, joten se ei aina kisoissa pärjännyt niin hyvin koska se ei halunnut keskittyä. Neiti asusteli kuitenkin huippuratsastajan kisatallissa, koska ratsastaja ei luovuttanut toivoaan Vinglösin suhteen. Tamma toimi siitostammana ja se on saanut muutaman aivan upeaa jälkeläistä. Isänemänisä Frideborgista ei tiedetä juuri mitään. Ainoastaan että ori syntyi Ruotsissa ja se muutti jonnekkin Norjaan. Ori menestyi näyttelyissä ja kilpaili esteillä mutta juurikaan muuta ei tiedetä. Isänemänemästä Signestä ei myöskään oikein tiedetä mitään. Tämä tamma oli kuitenkin enemmän näyttelytamma sekä siitostammana, kuin kisakumppaninan. Piileskeleviä hyppytaitoja tammasta kuitenkin löytyi.

Elovs Håkanin emä on kuvankaunis, taitava estetamma Trollslända. Tamma on kuitenkin hieman pahaluonteinen, eikä se mielellään ole ison tammaporukan kanssa ja kisapaikoillakin se hermostuu muihin hevosiin todellakin helposti. Ihmisillekin se on todella kelju, näykkii enemmän kuin jopa muut sen tallin orit. Kuitenkin kun kisasuoritusta mennään tekemään Trollslända hieman alkaa enemmän keskittyä ja se mielellään voittaa ja tekee kunniakierroksia. Hyvin menestynyt esteradoilla sekä näyttelykehissä.

Emänisä Nattlig oli jalo ja hieno ruunikko ori jolla oli estetaitojen lisäksi hienot kouluratsastustaidot. Ori meni leikiten Vaativa A ratoja ja sillä mentiin myös muutamia intermediate luokkia. Nattligin omistaja oli nimittäin enemmän kouluratsastuksen intoilija, kun hänen siskonsa kilpaili orin kanssa esteitä. Ori oli ahkerassa jalostuksessa Ruotsissa ja oriilla on monta todella upeaa jälkeläistä. Näyttelyissäkin ori pärjäsi rakenteensa kanssa, mutta käyttäytymisellä ei ole oikein kehumista. Emänisänisä Raymond oli oikea vikuroiva ori joka ei halunnut oikein pärjätä kisakentillä. Kotona sen kanssa mentiin aina todella hyvin mutta kisapaikalle tullessa suuri ihmisjoukko ja hevosmäärä sai orin hermostumaan niin paljon että kisasuoritukset eivät sujuneet. Luonteeltaan Raymond oli oikea jästipää jonka kanssa täytyi kunnolla tsempata ja tehdä töitä että sen kanssa pystyi tehdä kunnolla töitä. Emänisänemä Veronika oli oikea hienohelma tamma, joka kisasi enemmän koulua. Esteitä tamma ei halunnut oikein hyppäillä vaikka koko sen isänpuolinen suku oli estepainotteista. Kouluratsastuksessa tamma kuitenkin menestyi todella hyvin ja muutaman hienon varsan se myös sai.

Emänemä Sångerska oli hieno tummanruunikko jolta ei puuttunut innostusta ja ylpeyttä. Tallissa tamma osasi olla oikea nirppanokka ja herättää todella paljon orien huomiota showllaan. Kuitenkin niin onhan tammalla syytä pieneen esittelemiseen, koska hän on rakenteeltaan aivan upea ja näyttelyissä tamma on pärjännyt. Myös kilpailusuoritukset sujuvat todella hyvin, esteet ovat tamman suuri intohimo. Tamma on saanut todella monta upeaa varsaa Ruotsissa! Emänemänisä Bartolomeus oli hieno ori jolla käytiin paljon näyttelyissä. Omistajat eivät pitäneet kisausta kovin tärkeänä asiana, vaikka oriilla oli todella paljon lahjoja esteradoille. Oriista ei tiedetä oikein paljon. Elämänsä aikana ori sai kuitenkin asua 6 eri ihmisen luona. Emänemänemä oli hieno tamma nimeltään Inez. Tamma syntyi Ruotsissa mutta myytiin nuorena Suomeen. Siellä tamma kilpaili ahkerasti ja se asui todella huolehtivassa kodissa. Tamma jouduttiin myöhemmin myymään takaisin Ruotsiin talousvaikeuksien vuoksi. Tammalla on myös monta hienoa varsaa.
(Suvun selvitti jarrow. Kiitoksia!)


Jälkeläiset

1. SWB-o. Katinas Rurik s. 07.02.2009 emä Skön Låt
2. SWB-t. Katinas Linn s. 10.05.2009 emä Lyckligs Åsa
3. SWB-t. Kaja vd. Mellån s. 22.08.2009 emä Simona
4. rp-t. RH Bruis Estel s. 31.10.2009 emä Princess Starlight
5. SWB-t. Katinas Tindra s. 14.11.2009 emä Kastanj
6. FWB-o. Laurens Carl Ludvig s. 26.02.2010 emä Ayar-Amira

Kilpailutulokset

23.10.2010 PV-Shownäyttelyt, järjestäjänä Briar Warmbloods, luokka Veteraaniorit 16v. ja vanhemmat » LKV1, BIS-veteraani, II palk.
23.10.2010 Puoliverinäyttelyt, järjestäjänä Rockwell Warmbloods, luokka Ruotsinpuoliveriset » 1/3

25.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Regndamm Gård, luokka Prix St. Georges » 2/7, 8rp.
22.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Xcalibur, luokka Intermediate I » 3/6
18.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 3/12, 6rp.
17.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Vaativa A » 3/4
15.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Havu, luokka Vaativa A » 8/8
11.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Havu, luokka Vaativa A » 1/4, 10rp.
10.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 2/9, 8rp.
08.11.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Vaativa A » 3/17, 6rp.

06.10.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 6/12

30.09.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Heathermoor Heights, luokka Intermediate I » 11/11
30.09.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Heathermoor Heights, luokka Prix St. Georges » 6/11
10.08.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Virtuaalitalli Hiprakka, luokka Vaativa A » 3/6
07.08.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Rotusiittola, luokka SWB-orit » BIS1, MVA-SERT, JS
06.08.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Everlasting Halfway, luokka Harvinaiset orit » BIS1, MVA-SERT, JS
02.08.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Prix St. Georges » 6/8

11.07.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Divine Angel, luokka Prix St.Georges » 9/15

30.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 4/7
29.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 3/5
28.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 4/7
21.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 16/17
18.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 9/10
15.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 10/14
01.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Prix St. Georges » 5/6
01.06.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 4/6

31.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Traviata Lipizzaner, luokka Prix St. Georges » 4/11
31.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Traviata Lipizzaner, luokka Vaativa A » 14/15
30.05.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Salasana, luokka Muut puoliveriorit ja -tammat » LKV2, irtoSERT, JS
25.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 18/22
24.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 13/15
23.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa A » 12/15
22.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 2/17, 8rp.
21.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 27/39
12.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Friesians of Djinn, luokka Prix St. Georges » 13/15
12.05.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Friesians of Djinn, luokka Vaativa A » 12/19

27.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 7/16
26.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 13/16
25.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Elgwir Arabians, luokka Vaativa B » 3/17, 6rp.
24.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 19/28
24.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 4/23, 4rp.
23.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 15/18
23.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 18/20
22.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa A » 18/31
22.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Siero, luokka Vaativa B » 12/28
12.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Vaativa A » 3/9
12.04.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Helppo A » 5/19

28.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 11/15
28.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 9/12
24.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 12/28
24.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 15/21
20.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 13/27
20.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 6/30
16.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Vaativa B » 10/13
16.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Yksityistalli D'arc, luokka Helppo A » 4/15
10.03.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Amelie, luokka Nuoret orit » 6/15, KuMa, JS
02.03.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 5/8
02.03.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Luned Sporthorses, luokka SWB-orit » LKV1, irtoSERT, JS
02.03.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 2/9, 8rp.

28.02.2009 NJ näyttelyt, järjestäjänä Tijuana Stables, luokka Harvinaiset orit » LKV3, irtoSERT, JS
22.02.2009 KRJ kansallinen taso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 10/20
21.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Vaativa B » 7/24
21.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo A » 21/30
12.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Vaativa B » 5/12
12.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo A » 10/19
06.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Rimvik, luokka Helppo B » hyl. korkeat pisteet
06.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Rimvik, luokka Helppo C » hyl. korkeat pisteet
01.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kk Bailador, luokka Vaativa B » 16/22
01.02.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kk Bailador, luokka Helppo A » 9/26

31.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Acantha Farm, luokka Helppo B » 20/50
31.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Acantha Farm, luokka Helppo C » 1/50, 10rp.
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 20/30
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Stall Katina, luokka KN Special » 16/30
22.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo B » 22/35
17.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo A » 43/53
17.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka KN Special » 9/64
14.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo A » 19/49
14.01.2009 KRJ aluetaso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka KN Special » 15/59
10.01.2009 KRJ seurataso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo B » 3/36, 6rp.
10.01.2009 KRJ seurataso, järjestäjänä Stall Katina, luokka Helppo C » 4/36, 4rp.
03.01.2009 KRJ seurataso, järjestäjänä Gestüt Spiegelung, luokka Helppo B » 4/30, 4rp.

26.12.2008 KRJ seurataso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo B » 33/69
26.12.2008 KRJ seurataso, järjestäjänä Kaurisrannan Ratsastajat, luokka Helppo C » 32/67

Meriitit

Kantakirjaus 30.09.2009: Tuomarit: ?
Pisteet tuomareittain
(ei järjestyksessä)
17 + 18 + 19 + 16 Kommentit - hyvä rotu- ja sukupuolileima
- runko saisi olla syvempi
- hyväilmeinen pää
KTK II 70/100 p.    
International Evaluations: Judge: Tessa, Sim Horses International
Breed- & Sex-type 10/10 pts. Movement, walk 7/10 pts.
Head, neck, body 8/10 pts. Movement, trot 7/10 pts.
Legs 8/10 pts.    
Class I 40/50 pts.    
Yleislaatuarvostelu 22.06.2011: Tuomari: meym.
Rakenne 36/41 p. Sukulaiset 26/44 p.
Luonnekuvaus 26/50 p. Kilpailutulokset 35/40 p.
YLA2 123/175 p.    

Päiväkirja ja valmennukset

07.08.2009 - Näyttelyiden huumaa osa 2
Eipä mennyt kauaa sen toisen muotovaliosertin saamiseen! Jälleen kerran Niilo oli BIS-kehän ykkönen. Osallistujia ei tosin ollut paljoa, sillä näyttelyt olivat avoimet ruotsinpuoliverisille, eikä niitä ole niin suurta määrää, kuin esimerkiksi suomenpuoliverihevosia. Niilolle anotaan arvonimi, kunhan loputkin sertit lisätään bis-listalle.

06.08.2009 - Näyttelyiden huumaa
Olimme Niilon kanssa jälleen näyttelyissä ja ori oli luokkansa paras ja pääsi BIS-kehään. Mutta arvatkaa yllätyinkö, kun lopulta sitten julkistettiin BIS-kehänkin tulokset. Nimittäin meidän Niilo oli koko näyttelyiden paras ja sai näinollen muotovaliosertin! Enää tarvittaisiin toinen samanmoinen ja herrasta tulisi Muotovalio Champion.

10.07.2009 - Postia Näyttelyiden kermaa-toimihenkilölle
Laitoin hakemuksen Niilon Champion-arvonimestä postiin. Toivotaan, että arvonimi saadaan. IrtoSERTejä on, mutta missä muotovaliosertit? Toivoisin niin saavani Niilon kantakirjaan, mutta ei auta kuin yrittää vielä. On herra kuitenkin jo kerran ollut luokkansa voittaja ja näin ollen ollut ehdolla MVA-SERTille. Koulukisoista sen verran, että Niilo on tällä hetkellä PSG-luokissa, mutta vielä ei ole sen tason luokissa sijoittunut.

28.02.2009 - Näyttelymenestystä
Aluksi olin ajatellut, etten veisi hevosia lainkaan näyttelyihin, mutta jokin sai kuitenkin pääni kääntymään. Ihan hyvä, sillä Niilo nappasi tänään irtoSERTin ollessaan luokkansa toinen. Täytyy vaan pitää peukut pystyssä, että saataisiin edes tarvittava serti kantakirjaukseen. Tietysti jokin arvonimikin olisi mahtava, mutta katsotaan nyt ensin hiljaksiin miten tässä käy.

06.02.2009 - Kansallisen tason kouluratsu
Nyt on niin, että menestystä aluetasolta on jo sen verran, että pääsemme kilpailemaan kansallisissa kisoissa. Tähän mennessä Niilolla on kolme sijoitusta seuratasolta (yksi kolmas sija ja kaksi neljättä sijaa) ja yksi voitto aluetasolta. Luokkina se on mennyt jo helppoja, sekä vaativaa B:tä. Kansallisissa luokissa jatketaan aluksi helppoa A:ta ja vaativaa B:tä ennen kuin siirrytään vaativampiin.

03.01.2009 - Sijoitus!
Eipä haittaa yhtään, että viime kisoissa ei pärjättykään. Tänään Saksassa Gestüt Spiegelungissa Niilo sijoittui luokassaan neljänneksi! Osallistujia oli meidät mukaan luettuna kolmekymmentä. Ja mikä mahtavinta, saimme kaikille hevosillemme ensimmäiset ruusukkeet! Toivotaan, että menestys jatkuu.

26.12.2008 - Ensimmäiset yhteiset kisat
Kyseessä ei kuitenkaan ole Saksassa järjestettävät kisat, joista jo aiemmin mainitsin, vaan ehdin sen jälkeen ilmoittaa hevosia Kaurisrannan Ratsastajien järjestämiin kisoihin. Matka sujui ihan hyvin, mutta hevoset eivät tainneet olla ihan terässä. Niilo osallistui sekä helppoon C:hen, että B:hen ja molemmissa se sijoittui keskivaihteille. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, olivathan kilpailut kuitenkin sen ensimmäiset.

25.12.2008 - Niilo astutushommissa
Ensimmäistä kertaa täällä meillä Stall Katinassa Niilo pääsi miehen hommiin. Oma tammamme Lotta sai kunnian olla ensimmäinen astutettava tamma. Ongelmia ei ollut, vaikka ori olikin ensikertalainen. Lotalla on sen sijaan oli jo hieman kokemusta. Joka tapauksessa, varsan odotetaan syntyvän helmikuun seitsemäntenä.

20.12.2008 - Ori saapuu
Tänään saapuivat ensimmäiset hevoset talliin. Hevosia sateli vähän ympäri Ruotsia, mutta lopulta kaikki onneksi saapuivat ehjin nahoin tänne Stall Katinan maille. Ainoastaan tamma nimeltä Oosa oli pelännyt matkalla. Niilo sen sijaan oli heti kuin kotonaan. Olin niin innoissani oriista, että ehdin ilmoittaa sen jo kisoihin. Saa siis nähdä miten käy, kun matkaamme tammikuun kolmantenä päivänä Saksaan ja starttaamme helpossa B:ssä.

virtuaalitalli   -   ett internetstall   -   a sim-game stable
Lue tallin tekijänoikeuksista   -   Palaa edelliselle sivulle   -   Pääsivulle   -   Sivun alkuun