FI*Alcarinqua

Lara

Perustietoja

syntynyt: 27.10.2005
virallinen nimi:
SiruCats Ultima Urania
rotu/väri: bengali, ruskeatäplikäs
titteli:FIFessäSupreme Premior,Grand International Champion TICAssa: Quadruple Grand Champion Alter
sukupuoli: naaras
sukupuu/pedigree

paino: 5.5 kg

HCM negat. ultraäänitutkimuksessa/scanning 12.11.2013

Pk-def: positiivinen/positive

Lara on leikattu/ Lara is spayed

 


Jossakin vaiheessa minusta alkoi tuntua siltä, että haluan kolmannen kissan. Ja nimenomaan tyttökissan, jos mahdolista sijoitukseen. Siinä vaiheessa oma ka vattajanimi ei vielä ollut harkinnassa. Niinpä kun kotirintamalta näytettiin vihreää valoa, otin asian puheeksi poikien kasvattajan kanssa. Sitten ei kun odotelemaan, SiruCatsin Sirpa ja Jukka halusivat, että meille tulisi se kaikkein kaunein ja ihanin tyttöpentu, mikä tietysti olisi heidän kasvatustyönsäkin kannalta järkevää. Niinpä odotimme. Ja odotimme, kunnes sitten viimein Klaaran (SiruCats Qwara) ja Ofin (Alfajiri Ofisiboi kwa Mitun) pennut syntyivät. Ja mikä upea pentue se olikaan! Kauniita tyttöjä ja komeita poikia. Näistä pennuista Sirpa ja Jukka sitten valitsivat meille toisen ruskeatäplikkäistä tytöistä, Laran.

                  
               Pikku Lara 5 viikkoa
               kuva. Sirpa Järnberg

Vihdoin tuli sitten helmikuu ja saimme pikkuneidin  kotiin. Vähän jännitti, kuinka tulokkaan enot,
Hannibal ja Attila suhtautuisivat. Vieraat kissat kun eivät olleet poikiemme mielestä mitenkään mukavia tuttavuuksia. Lara hyväksyttiin porukkaan yllättävänkin nopeasti. Lopullinen spoeutuminen ja tilanteen tasaantuminen otti kuitenkin enemmän  aikaa.  Lara on ollut pennusta asti erittäin määrätietoinen ja voimakastahtoinen. Se kietaisi näppärästi enot tassunsa ympärille. Lara on kissoistamme ehdottomasti rohkein, edes imuri ei ole pelottava tuttavuus. Itseasiassa  Lara pitää imuroida huonekalusuulakkeella aina kun sohviakin imuroidaan. Se tunkee väkisin imurin tielle. Bengalit ovat tunnetusti kovaäänisiä, mutta Lara on ehkä tavallistakin kovaäänisempi ja juttuisampi, isänsä tyttö ilmeisesti. Tirppanamme on myös kova tarpomaan ja kehräämään. Kun Hannibal ja Attila ovat aika tasaisesti sekä minun, että isäntänsä kissoja, Lara on ehkä enemmän mammantyttö.
 
  
Kalajuttuja...                                  Laralla on sievä naama

Laran kanssa olemme kiertäneet näyttelyitä aika ahkerasti ja menestystäkin on tullut ihan mukavasti, sekä pentuna, että aikuisena. Nyt kun Laran pennut on tehty, rouvaa nähdään vielä näyttelyissä kastraattisarjassa, silloin, tällöin.
Lara on ahkera ulkoilija, jota ei pieni sade tai lumihanki haittaa. Niin kuin kaikki muutkin uudet asiat ja tilanteet, valjaiden pukeminen ja ulkoilu sujuivat tältä kissalta todella sutjakkaasti. Myös vaistot ovat kohdallaan, kaikki saalistettavan kokoinen herättää pedon tässä kissimirrissä. Saa olla ulkoiluttaja tarkkana, että linnut ja oravanpoikaset eivät jää saaliiksi. Lara on taitava avaamaan ovia, suljetut ovet ovat jotain, mitä tämä kissaneiti ei sulata, varsinkin kun kyse on ruuasta ja sen rosvoamisesta, eivät siinä ovet juuri pidättele.                     

Lara on yhteensä kymmenen kauniin bengalilapsen emo, sillä on kaksi pentuetta maailmalla. Ensimmäisen pentueen isä on Ashanti Victory Dance, Vihtori ja toisen EC SiruCats Shima, Masi. Onhan Lara jo ehtinyt isoäidiksikin, kun Bea-tytär sai pentuja vuoden 2008 lopulla. Mummukissa siis tämä neilvuotiaamme!

Laran kuulumisia

Lara on jo aikuinen kissa. Toinen tuntuu vain niin pennulta, kun vertaa noihin isoihin poikiin, jotka ovat lähes puolet suurempia. Mutta mikä valtava ego tuossa pienessä kissassa asuukaan. Lara on kissaporukan kuningatar. Neiti täyttää jo kaksi vuotta syksyllä. Marraskuun lopulla Turokin järjestämässä näyttelyssä Lara valmistui Championiksi. Lara oli vuonna 2006 2. paras nuori sekä InCatissa (kat III) että Kes-Kis:ssa.  Laran näyttelykohtaiset tulokset löytyvät Näyttelyt/shows-osiosta. 2007 näyttelyt jäänevät vähemmälle, nyt on pentusuunnitelmien aika. Lara odottaa nyt pentuja, joista voit lukea enemmän pentu-osiossa.


Mustavalkopotretti Larasta


On tämän perheemme nuorimmasien elämä tietysti paljon muutakin kuin näyttelyissä käymistä. Lara on edelleen hurja tassuttelija ja kehrääjäkissa. Lara viettää suuren osan päivästään sylissani. Siitä voi todella sanoa että se on sylikissa. Mutta muiden sylit eivät kelpaa, vain minun. Leikeissä Lara on jo oppinut, että välillä on myös toisten vuoro juosta huiskalelun perässä. Enot ovat myös opettaneet Laralle yhden jos toisenkin painitempun. Oppilas on ollut ehkä liiankin hyväoppinen. Enoparat alkavat olla hätää kärsimässä kun pieni hippiäinen kääntää melkein puolet itseään isommat katit siltaan. Iltaisin Laran on päästävä syliini,  jos jompikumpi muista kissoista on ehtinyt valloittaa sylipaikan Lara tulee silti mukaan, sen mielestä pieni nelikiloinen mahtuu aina mukaan. Parhaimmillaan minulla on ollut 18 likoa bengalia kun koko lauma on vängännyt väkisin syliin, jalkojen päälle, ihan miten vaan. Siinä voipi tulla alustalle hieman lämmin.


Lara lukee Viiviä ja Wagneria!
Itsetietoinen neiti auringossa

Uusia kuvia Larasta

Lara on varsinainen linssilude, mikäs siinä, kun kamerakin tuntuu rakastavat tätä kuvauksellista tyttöstä! Lara käy läivittäin reippailemassa ulkona, citymaisemissa. Rohkeana tyttönä se viihtyy myös kaupunkiluonnossa, toisin kuin enot, joille pitää ulkoilupaikan olla rauhallisempi. Koirista Lara ei oikein piittaa, niille pitää pörhistellä ja köyristää selkää. Mutta juosta karkuun, ehei, ei sellainen sovi tälle kissaladylle. Lara luottaa siihen, että oma ihminen ei päästä koiria turhan lähelle.Lutakon rakenteella olevassa puistossa on kiva haistella kesätuulia ja jahdata öttiäisiä.
Siellä menee ihan varmasti polkupyörä!Tästä on mennyt kyllä joku!


Minä!