FI*Alcarinqua

Perustietoja Hannibalista

syntynyt: 24.9.2003
virallinen nimi: Sirucats Neelam
rotu ja väri: bengali, ruskeatäplikäs
paino: 6.75 kiloa
sukupuoli: uros, kastraatti
sukutaulu


Olin jo kauan haaveillut bengalista ja kun näin Hannibalin kuvan kasvattajan nettisivulla, tiesin, että minun täytyy saada tuo kissa. Aluksi olimme siis ottamassa vain yhtä pentua, mutta kuinkas sitten kävikään, meille tuli myös Hannibalin veli Attila, mutta siitä enemmän Attilan omalla sivulla.

               
            Kuva/picture Sirpa Järnberg
            Tämä on juuri SE kuva,  joka kertoi minulle, että Hannibal kuuluu minulle!  This is THE Picture of Hannibal why I fell in love


Hannibal on suloinen, hellyydenkipeä iso kissa, joka suorastaan tuhlailee kehräystä ja hellyyttä omille ihmisilleen. Hannibal on ollut pennusta asti arka vieraille ja aikusena tuntuu päättäneen, että sen maailmassa on kolme ihmistä, emäntä, isäntä ja emännän sisko. muita ei tarvita. Hannibal on oikea sylikissojen sylikissa, varsinkin kun pitäisi saada jotain tärkeää tehtyä tietokoneella syliin ilmestyy jostakin hirmuisesti kehräävä kissanrontti, joka loukkaantuu jos sitä ei huomioida täysipainoisesti

Ruuan suhteen Hannibal on hyvin joustava, sen ruokahalu on ollut aina hyvä, joskus liiankin hyvä. kun vielä noita silmiä ei voi vastustaa täytyy Hannibalin linjojen säilyttämiseen kiinnittää erityistä huomiota. Jos Hannibalia haluaa erityisesti hemmotella, laitetaan lautaselle hirveä. Silloin tuo muille kissoille kiltti herrasmies puolustaa muristen aarrettaan, eikä muilla kissoilla ole mitään asiaa saaliille.

            
            Kasvissyöjä?

Hannibal on kova poika leikkimään kaikenlaisilla leluilla, jos sopivaa ei tarjota, niin tämä poikahan keksii, leluksi kelpaa mikä tahansa mitä voi retuttaa ja potkia takajaloilla, moppi, lapanen, pyyhe jne. Myös juoksuleikit ovat suosioissa. Hannibal ulkoilee mielellään kuten muutkin kissamme, valjaissa. Ulkoillessaan Hannibal on määrätietoinen oman tiensä kulkija, häntä pystyssä mennään eikä meinata.

Hannibalin näyttelyura jäi yhden näyttelyn mittaiseksi. Ulkomuotonsa puolesta se olisi ollut erinomainen näyttelykissa, mutta arkana kissana näyttely ei ollut Hannibalin paikka. Hannibalin ulkomuotovalttina ovat kauniit, suuret silmät, hyvät kuviot ja uskomaton, todella vaalea vatsa tummilla kaksivärisillä täplillä. Vaalea vatsa on bengalilla erittäin toivottu, joskin harvinainen ominaisuus. 

                
             Hannibal aikuisena ulkoilemassa/ Hannibal as an adult cat  on a walk

Hannibalista, samoin kuin veljestään Attilasta on tullut nyt kolmevuotiaana kissana pesunkestävä sylikissa. Jos otan torkkupeiton jalkonei päälle niin Hannibal tunkee mielellään syliin peiton alle. Arvata vaan sopii tuleeko lämmin? Kyllä tulee. Kissa on lämpöpullo parhaasta päästä. Ja kun Hannibal on ihan hyvän kokoinen kissa, sitä lämpöä riittää, sylin täydeltä. Hannibalin sylikissuudessa hassua on se, että sitä ilmenee lähes ainoastaan työhuoneessa. Muuten Hannibal tulee viereen tai sohvalle pesään torkkupeiton alle.


               
                Sylikissa Hannibal

 

 Perustietoja Attilasta

syntynyt: 24.9.2003
virallinen nimi: PR
SiruCats Neeraj
titteli: Premior
sukuluoli: uros, kastraatti
sukutaulu
rotu ja väri: bengali, himalajanaamio ruskeatäplikäs
paino: 6.5 kg


Attila on meidän yllätyskissamme. Olimmehan aluksi ottamassa vain yhtä kissaa, koska eihän normaaleilla, järkevillä ihmisillä VOI olla useampaa kisaa kuin yksi, eihän. No, näin siinä sitten kävi. Olin kertonut kasvattajalle, että olisin kiinnostunut myös käymään näyttelyissä kissani kanssa ja koska kasvattaja arveli, että Hannibal ei ehkä viihtyisi näyttelyssä, hän tekin meille tarjouksen, josta oli mahdoton kieltäytyä. Meille tarjottiin myös Hannibalin lumiväritteistä veljeä, Neerajta. Asiaa piti miettiä ja sovimme, että soitan seuraavana päivänä mitä päättäisimme. No, aikaa kului ehkä vajaat 5 minuuttia kun soitin takaisin ja sanoin, että haluamme molemmat. Kuka tälle voisi sanoa ei?Kuva/picture Sirpa Järnberg


Niinpä meille tuli sitten kaksi kissaa samalla kertaa, eikä sitä päätöstä ole tarvinnut kertaakaan katua. Kahden kissan kanssa on kolmin verroin hauskempaa ja samalla vaivalla ne hoitaa kuin yhdenkin.

Attila on valloittava tapaus, leikkisä, hellä ja kuten myös veljensä, fiksu kissa. Attilasta on kuoriutunut viime aikoina sylikissa vailla vertaa. Attila on hurja spurttailija ja kova painimaan, ehdottomasti painikuningas meidän kissalaumassamme. Attila on mahdottoman hauska ja ilmeikäs kissa ja sillä on huikea varasto erilaisia ääniä, tuhahduksia, jodhausta, mouruntaa ja se pikkuinen "miu", joka ei tunnu ollenknaan sopivan tähän isoon, raamikkaaseen kissaan. Tällä hetkellä Attilalla on painoa 6.6 kiloa, mikä on juuri sopivasti tuohon kissaan. Attilalla onkin kadehdittava kyky syödä sopivasti, velipojalle taas ruoka maittaisi vähän liiankin hyvin, samoin emännälle!

Attila on väriltään himalajanaamio ruskeatäplikäs, noin lyhyesti ja ytimekkäästi. Suuressa maailmassa tuota väriä kutsutaan Seal lynx pointiksi. Epävirallisesti lumitäplikkääksi, onhan Attilakin melkoinen lumilepardi!
Lumiväritteisen "lynxin" silmät ovat siniset, niin myös Attilalla, joskin vaalean siniset. Attilalla on ns. mielialasilmät, väri vaihtelee lemmikinsinisestä harmaaseen. Attilan valttikortti on sen upea kuvio, kontrasti, pehmeä turkki ja valtava määrä glitteriä, bengalin omaa turkin kimallusta. Attilan glitter on kristallista kimmellystä. Attila on kaikenkaikkiaan melkoisen komea näky, varsinkin kun se ottaa "Iso kissa" kävelytyylin käyttöön. Se näyttää täsmälleen suurelta kissapedolta, takajalat hieman etujalkoja korkeammat, lavat liikkuvat rennon letkeästi kuin leijonalla.

Näyttelyura on tältäkin kissalta jo ohitse, jätimme sen suosiolla Premior-titteliin, ulkomaan reissaus ei oikein innostanut, kun Attila ei juurikaan nauti matkustamisesta. Kissojen ehdoillahan näissä asioissa pitää mennä. Välillä kyllä harmittaa, tuo poika kun vain komistuu!
Attila on reipas valjaskissa. Kun olemee jossakin mukavassa ulkoilupaikassa, kissa ikäänkuin unohtaa ihmisen siellä narun toisessa päässä ja keskittyy hajuihin, ääniin ja ulkoilman tuntuun. Pieni sadekkaan ei Attilaaa haittaa, kun on jännittävää tutkittavaa.


Attilan ulkoilutyylinäyte

Attilasta on sukeutunut viimeaikoina melkoinen sylikissa. Ja kuten kaiken muunkin mitä Attila tekee, myös tämän syliasian herra tekee täysillä kun hommaan ryhtyy. Attila ei ole sylissä joka hetki, ei edes päivittäin, mutta kun sylipula iskee, se iskee kunnolla. Katti jumittuu tuntukausiksi syliin. Ja kun kyseessä ei kuitenkaan ole ihan mikään pikkuinen kissimirri ja tälläkin kissalla on melkoinen lämmöntuotantokapasitetti, siinä on ihmisalusta joskus helisemässä. Mutta lämmin, pehmonen kehräävä kissa sylissä on jotain niin ihanaa, että ihan milellään sitä kärsii pienestä epämukavuudesta!


Attila on herkkusuu, se mielellään kokeilee uusia makuja, jäätelö, juusto, meksikonpata... Attila on hyvä hiipimään salaa lautasen ääreen ja ihan pikkaisen maistamaan. Kerran Attila pihisti salaatistani oliivin. Se osoittautui mainioksi leluksi, kunnes ahmatti päätti maistaa. Jatkossa ovat oliivit saaneet olla rauhassa, kissa osaa muuten sylkeä pahaa makua suustaan, ainakin Attila osaa!

Attila asuu nykyään vanhempieni luona. Riidat Hannibalin ja Laran kanssa äityivät niin pahoiksi, että lopulta vuosien yrittämisen jälkeen päädyimme tähän ratkaisuun. Attilasta viihtyy mummulassa ja sitä hemmotellaan hyvä vauhtua ihan piloille. Uusi koti ei ole kaukana ja Tapaammekin Attilaa usein :)

 


Attilasta...

Attila on taas poseerannut kameralle. Seuraavat kuvat on otettu toukokuun puolessa välissä.


Kesken pesupuuuhienValokuvamallina olo väsyttää...

Lisää Hannibalista


Hannibal on hyvin mielenkiintoinen kissapersoona, toisaalta se on sylikissa, hurinakone, hellyttävä pikkukisu, joka pienellä vienolla äänellä pyytää että ei unohdettaisi että täällä joku on nälkäinen ja jollekulle voisi hyvin kattaa lautaselle ison annoksen lihaa. Hannibal on nimittäin Lihansyöjä kissa, isoilla kirjaimilla. Muuten Hannibal on hyvin kiltti ja mukautuvainen, ehkä vähän liikaakin, mutta kun on kyse Kissan Oikeasta Ravinnosta Hannibal on hurja ja peräänantamaton. Kenelläkään muulla kissalla ei ole mitään asiaa tulla norkoilemaan Kissan lihalautasen ääreen. Varsinkin vaivihkaa leikkuulaudalta pihistetyn lihapalasen äärellä vahtii hurja otus, joka murinalla ja sähinällä ajaa jokasien alle puolentoista metrin päähän uskaltautuvan lajitoverin kauemmaksi. Lihan kanssa ei leikittä, ajattelee Hannibal.

  

"Hurja" lihansyöjäpeto ja sen kita

Muuten Hannibalin katu-uskottavuus on kieltämättä vähän heikohko, mutta näissä tilanteissa muut kissat kunnioittavat tuon kiltin ja leppoisan Hannibalin mielenilmausta (paitsi Lara välillä, ilmeisesti ihan huvin vuoksi).

Uusia kuvia Hannibalista


Tässä muutama uusi kuva Hannibalista. Hannibal on edelleen oma "salainen" kissamme. Se ei tule vieraiden ihasteltavaksi, vain oma väki saa nauttia Hannibalin tempauksista ja ihanasta luonteesta.


Hannibalin profiili

Lelulle kyytiä!Suuren suuri suuHannibalin suuret kauniit vihreät silmät!