Huiskuliinan coton de tulear pentuja

Päivitetty 1.12.2018  Uutisia ja kuvagalleria

 Seuraava pentue meillä syntyy aikaisintaan keväällä 2019.

 

Alla kuva viimeisimmästä pentueestamme, joka syntyi 30.6.2018. Pennut lähtuvät maailmalle elokuun lopussa 8 viikon ikäisinä.

Huiskuliinan N-pentue sai helteisen kesän kasvukautensa kunniaksi nimet nurmelta poimittujen nimikkokasvien mukaan. Pojat ylhäällä, tytöt alhaalla.

Pennut syntyivät 30.6.2018, kolme narttua ja kaksi urosta. Emä on suloinen Huiskuliinan Ihana Iltatuuli ja isä ihastuttava Carbonebianco Figaro. Pentujen sukutaulu aukeaa tästä.

 

 Kuvassa kesäkukkien keskellä vasemmalla tulossa olevien pentujen isomummu Lina, keskellä emä Tuuli ja oikealla mummo Senni.

 
Marraskuussa 2017 meille syntyi edelliset pennut, kun Huiskuliinan Hohtava Helmi sai toiset pentunsa, kolme tyttöä ja yhden pojan. Kaikki pennut lähtivät koteihinsa vuodenvaihteessa. Pentueen isä on Merihelmen X-Son Man. Yhdistelmän sukutaulu näyttää tältä.

Sitä ennen meillä oli pennut talvella 2016-2017, kun Senni-tyttömme sai viisi suloista pentua joulukuun ensimmäisenä päivänä. Senni on ollut aina erittäin hyvä emo lapsukaisilleen ja välillä myös toisten narttujen pentusille.

 

     

 Yllä vasemmalla on näiden pentujen isä Zoni ja oikealla Senni.

Sekä Senni että Zoni on MyDogDNA-geenitestattu.

************************************************************

Joitakin kuvia aiemmista pentueistamme on alla, mutta niitä on paljon lisää täällä jokaisen pentueen omassa albumissa.

 Helmin ensimmäiset pennut meillä oli helmikuussa 2016, kun Helmi sai kolme potraa poikapentua. Pennut lähtivät omiin koteihinsa silloin huhti-toukokuun vaihteessa.

Kesällä 2015 meille syntyi 6 pentua. Se oli Huiskuliinan Juhla-pentue, sillä ne olivat 10. pentueemme ja Huisku täytti samana vuotta 10 vuotta. Pennut luovutettiin omiin koteihinsa elo-syyskuun vaihteessa. Pentujen emä on Senni (Huiskuliinan Fanni Flanelli) ja isä Uuno (Merihelmen Barbidur).

Alla olevassa kuvassa pennut ovat 7 viikon ikäiset.

                         Alla pennut ovat vuorokauden ikäisiä

Ja tässä kuvassa ne ovat jo 3½ -viikkoisia.

   Alla vasemmalla on pikkuäippä Senni ja oikealla iskä Uuno.

 

Yllä Senni ja Uno lämpimänä kesäpäivänä. Aika samanlaiset ovat ilmeet, vaikkei sukulaisia ollakaan.  
 

Sennin ensimmäiset pennut syntyivät vuonna 2014:

 

Senni sai ensimmäiset silloin neljä pentua: kaksi narttua ja kaksi urosta. Pentueen isä on Roki, Merihelmen Jääpala Cocktail, viehättävä ja iloinen herrasmies. Suloiset tytöt Tuuli ja Peppi sekä pojat Pyry ja Milo, lähtivät omiin koteihinsa loppuvuodesta. Tuuli-tyttönen, Huiskuliinan Ihana Iltatuuli, on sijoituspentu ja siitä toivottavasti aikanaan tulee vuorostaan pikkuäippä. Se vierailee täällä meillä sitä ennen niin usein kuin voi, jotta lapsuuskoti pysyy tuttuna. Tuuli on menestynyt hyvin näyttelyissä, ja siitä on paljon kuvia uutisissa.

Kuvia Sennin ensimmäisistä pennuista on kuvagalleriassa.

 

Alla Roki (vas.) ja Senni Mikkelin näyttelyssä kesällä 2013: Paras uros ja paras narttu eli ROP ja VSP -pariskunta!

Vuoden 2014 ensimmäinen pentue

Helmi syntyi 8.1.2014. Helmi asuu jo omassa kodissaan, mutta oli sijoitusnarttu, ja tapaamme edelleen usein, kun se tulee tänne leikkimään.

 

 

Pennun emä on Minttu (Huiskuliinan Kaunis Gabrielle) ja isä on Teuvo (Fievelson). Yhdistelmän sukutaulu näyttää täältä. 

Yllä olevassa kuvassa ollaan kesälomamatkalla Kellon Kiviniemessä: lämmintä oli! Huisku, Lina ja Senni.

Alla taas talven tunnelmia; kuva Erja Romppanen.

Huiskuliinan pennut myydään rekisteröityinä ja tunnistusmerkittyinä. Pentujen vanhemmilla on DNA-tunnisteet. Viimeisimpien pentueiden vanhemmat on geenitestattu. Jokaisella pennulla on eläinlääkärin todistus. Pentuja totutetaan kaikenlaiseen käsittelyyn kasvatuskodissa, ja niiden mukaan tulee pentupakkaus, jotta pennun elämä uudessa kodissa käynnistyy mahdollisimman mutkattomasti. Pentujen kauppakirjat tehdään Kennelliiton ohjeiden mukaisesti (sopimusmalli).