Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Nyheter

Tre l?rom?stare

Posted by hrekkur on April 29, 2011 at 4:54 AM

Sista månaden har jag haft den fantastiska ynnesten att rida tre riktiga läromästare. De två första var när vi var hos Ewa-Kristina Pettersson i Umeå. Utöver att se henne rida sina fina hästar och få oss massor av tankar till livs så fick Magdalena som jag reste med och jag rida på Judith, en kallblodstravare, och Frost en bruksnordishingst.

Judith var så himla fin. Gjorde man lite galet där uppe på ryggen så var det som att hon sa att "jaha, du vet ju inte alls vad du håller på med, jag gör så här i stället till dess det blir rätt". Med underbara Frost var det som att han sa "Lilla hjärtat, till dess du trasslat ut dina hjälper så glider jag runt i det jag höll på med". Båda hästarna var så välskolade och så snälla. Det är intressant och nyttigt att få rida hästar som kan så mycket och samtidigt har ett sådant tålamod med den som inte är lika välskolad där uppe på ryggen. Ewa-Kristina en fantastisk pedagog som lyckades förklara vad man höll på med där uppe.

Första passet fick vi vara i lina. Fina Judith som var som en stor Heba. Det kändes fint att sitta på henne eftersom jag just tagit beslutet att Heba skulle få somna in. Att sitta på Judith var som att få behålla en bit av Heba i hjärtat.


Frost lärde oss hur det går till att göra galoppanslag.


Några veckor senare skulle Susan och jag åka på vår årliga lyxresa till Birgitta och bo på Wahlsunds säteri. Lördagen en vecka innan hittade jag Hrekkur rejält halt i hagen. Det kändes verkligen som att jag har maximal otur just nu. Först Heba och så Hrekkur. Veterinären ordinerade boxvila (blev sjukhage) och smärtstillande. Torsdagen innan vi skulle resa var Hrekkur fri från sin hälta. Troligen hade han sträckt sig när grabbarna busade kring i hagen. För att vara extra försiktig fick han vila de två första dagarna här på Wahlsund och jag fick i stället rida ytterligare en läromästare. Birgittas 26-åriga Karamelle. En riktig Lady med stort tålamod. Även här fick jag känna på att om jag gör rätt blir det rätt. Efter att rida de här tre hästarna förstår jag också hur mycket Hrekkur kan, hur välskolad han börjar bli fast på islandshästvis där gångarterna ofta strular till det så att det tar längre tid. Och där man ofta får ha ett annat mål än med en "tregångare". 

Karamelle och med mig på ryggen. Inte kan man se att hon är 26 år?

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Anette Alsterå
5:54 PM on May 7, 2011 
Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga. Ibland så känner du dig rädd för hästar och så sitter du nu på tre olika hästar inom kort tid. Du är ju supermodig!!!
Måsta säga att Frost ser maffig ut, den bilden är kittlande i magen för mig... Du är befriad, din rädsla är över. From nu känner du trygghet och vilken erfarenhet du har fått! :)