Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Nyheter

Heba - min urkraft har f?tt somna in

Posted by hrekkur on April 4, 2011 at 5:06 AM

Förra veckan var en märklig vecka. Magdalena och jag skulle åka till Ewa-Kristina Pettersson i Umeå för att rida lektioner på hennes välskolade hästar. Dagarna innan växlade Hebas tillstånd och in i det sista var vi tveksamma om vi skulle kunna fara. Men så på tisdagen mådde Heba mycket bättre och vi åkte till Umeå.

På onsdagen ringde medryttare Tina och berättade att Heba blivit akut sämre med hög feber. Jag fick sätta mig hos hingsten Frost och känna hur jag ville göra och jag bestämde mig för att det fick vara nog för Heba nu. Hon hade lidit rillräckligt. 

Underbara Tina, hennes man Jonas och veterinär Josefina från distriktet såg till att Hebas övergång till vila blev stillsam och fin.

Nu saknar jag mitt fina sto. Jag saknar att bli mött vid grinden av ett gnäggande. Jag saknar att Heba öppnar boxdörren för att puffa ut höet och äta i gången. Aldrig mer ska jag få sitta på hennes rygg och känna kraften och välviljan. Ingen tapirnos när vi kliade henne på bästa ställena. Hon var vänligheten själv men med en smula humör. Hon ville alltid framåt. 


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Anette Alsterå
5:52 PM on May 7, 2011 
Ja, vad ska jag säga. Det känns tomt i stallet och en personlighet saknas. Hm, ibland kan jag inte låta bli att undra varför? Men det leder inget till. Heba har det bra där hon är nu och hon såg lugn och fridfull ut in i det sista. Härliga Heba, kommer att minnas hennes enorma travsteg - skutta vidare i hästhimmeln!

Sedan gav Heba mig kraft att lyfta telefonen och boka tid för min älskade hund - som somnade in veckan efter Heba. Tack!