Atlas, Hrekkur, Heba & Blossom

Nyheter

Isprinsessan, B?ra och annat

Posted by hrekkur on February 20, 2012 at 12:45 AM

Förra hösten och vintern hämtade jag hem min fina Töfradis frá Laekjamoti från Island. Med Susanne Myhre, i vår familj kallad Toppa-Susanne och jag åkte till Norrköping den 12 november för att hämta henne. När vi kommit till Ulricehamn ringde telefonen. Planet hade aldrig lyft från Keflavik på grund av dimma i Norrköping. Vi fick vända och åka tillbaka nästa dag och efter en låååång väntan på Norrköpings flygplats fick vi lasta Prinsessan och åka hemåt. Vi lastade av henne mitt i natten, hon fick rulla sig i paddocken och sen stå innen till nästa morgon då hon fick träffa sina nya kompisar i hagen.

Här väntar Töfradis på Norrköpings flygplats

Hemma fick hon vila i över en månad. Vi tog in henne och borstade, hon fick komma in och äta mineraler och pysslas med. Medan jag var i Antarktis tog Tina även med henne på promenad ibland så att hon fick se sig omkring. 

Sen dess har vi börjat rida henne och det går riktigt bra. Hon är pigg, väldigt snäll och lättlärd. Här är några bilder.

Först hennes fantastiska boxskylt, målad av Anette Lindmark på stallet.

När Sandra var här i februari passade vi på att rida lektion. Här kommer vi i trav.

Här med.

Och här i tölt.

Sandra passade även på att prova Hrekkur. Så här fin var han.

Här kommer han i galopp.

Och här i tölt.

På nyårsafton försvann mitt fina 1-klassto Bára. Hon var bara puts väck. När Sandra och Raggi skulle ta in alla hästarna inför nyårsaftons fyrverkerier var fölet Rakel där men inte Bára. Vi tror att hon kanske gått ner sig i ett djupt dike, sådant händer på Island ibland. Sandra, Raggi och massor av andra har finkammat hagen, åkt snöskoter och letat, kollat igenom flockarna på granngårdarna och efterlyst Bára, men ingen häst. Det är väldigt sorgligt. Tur i oturen att hon fick ett stoföl och att jag har henne kvar. Bára var dräktig med Adam frá Asmundastödum, det hela är riktigt sorgligt.

Det finns ju alltid en skaderisk när hästar får leva hästliv. Jag tänker som så att hon i alla fall fick ett fint liv. Andra hästar som står i små fyrkanter lever ju som i ett dike hela livet. 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments