Hondentrim- en wassalon Spetter

Hondentrim- en wassalon Spetter

In de trimsalon

het is belangrijk dat de hond zich prettig voelt in de trimsalon en niet ongemakkelijk, al is een trimbeurtje natuurlijk niet altijd even leuk. Ik probeer het voor de hond zo leuk mogelijk te houden. Bij een eerste trimbeurt laat ik hem rustig aan alles wennen: de vreemde omgeving, de hondengeurtjes, de trimtafel, de borstel en de kam, het wassen, en het fohnen. We doen het rustig aan en nemen de tijd, ik laat merken dat ik de hond geen pijn doe.

Oudere honden mogen zoveel mogelijk liggen als ze niet goed kunnen blijven staan en tussendoor mogen ze even van tafel om de beentjes te strekken.

Wanneer kan ik mijn hond voor het eerst laten trimmen?

U kunt het beste zo vroeg mogelijk met uw hond naar de trimsalon gaan om even kennis maken met alles. Zo merkt de hond al snel dat het helemaal niet erg is om gekamd/ geborsteld/geplukt/gewassen en geknipt te worden. Een eerste puppyknip neemt niet veel tijd in beslag.

Puppy's tot 4 maanden krijgen gratis een puppyknip in hondentrim -en Wassalon Spetter      uitsluitend op afspraak

 

Wat u zelf kunt doen:

-Leer een hond zo vroeg mogelijk om op een tafel te gaan staan, zet hem eens op het aanrecht als pup of op een tuintafel, zorg dat de pup er niet af valt! Je kunt er nu zelf makkelijk bij om hem te borstelen en te kammen

-Controleer zijn tandjes, door het lipje op te tillen

-Controleer de oortjes van binnen en van buiten

-Controleer de voetjes, tussen de teentjes en de voetzoeltjes, en de nageltjes

-Borstel een pup met een zachte borstel, een harde (pennen)borstel kan pijn doen

-Kam het haar door met een kam

Belangrijk! Als de pup het niet fijn vind stop je! Doe niets wat de pup niet wil! Wordt niet kwaad! Dwing de pup nergens toe!

Beloon als de pup goed meewerkt, aai de pup op de borst of achter zijn oortjes want dat vinden ze meestal fijn! Geef de pup iets lekkers en praat met een vriendelijke hoog stemmetje naar de pup, prijs hem de hemel in zodat de pup weet dat hij het goed heeft gedaan!

Oefen 10 tot 15 minuten, langer hoeft niet. Doe dit ongeveer 1 keer per week

 

 

 

Wassen:

 

Alle honden worden gewassen, tenzij de eigenaar aangeeft dat het niet nodig is.

De honden worden gewassen met proffesioneel hondenshampoo.

U kunt uw hond ook alleen laten wassen in de trimsalon