★ Pikalinkit

- Hoitajatoiminta
- Ratsastustunnit
- Kasvatus
- Leirit
- Kilpailut ja muut tapahtumat

Toiminta

Toimintamme koostuu pääasiassa hoitajatoiminnasta. Pienimuotoisempiin toimintamuotoihin kuuluu muun muassa hevosten kasvatus, kilpailuiden järjestäminen ja tuntien pito. Toimintamme pyritään pitämään mahdollisimman tarina- ja piirrospainotteisena.

★ Hoitajatoiminta

Hoitajahaku -- Hevosten päiväkirjat

Hoitaminen on Peikkometsän päätoiminta, mutta se pyritään pitämään hoitajienkin osalta mahdollisimman rentona, suosituksena pidämme kuitenkin vähintään kahta hoitokertaa kuukaudessa. Jokaiselle hevoselle otetaan vain yksi hoitaja, ja yhdellä henkilöllä voi olla enintään kaksi hoidokkia samanaikaisesti. Hoitajaksi hakeminen tapahtuu foorumin kautta hoitajahaussa. Hoitajapostia lähetetään noin kerran kuukaudessa tai kahdessa ja hoitajalistaa siivotaan tarvittaessa kesä- ja joulukuussa.

Hoitaminen tapahtuu tarinan, runon, piirrustuksen tai minkä tahansa muun vastaavan luovuudenpurkauksen muodossa. Hoitomerkinnät kirjoitetaan kunkin hevosen omaan hoitokirjaan, jotka löydät foorumilta. Jokaisesta hoitotarinasta saa yhden hoitomerkinnän.

Hoitajan tehtävät

Hoitajan tehtävänä on huolehtia hevosen hyvinvoinnista: harjaus, varusteiden ja harjojen kunnosta ja puhtaudesta huolehtiminen sekä liikuttaminen jos se ei mene tunnille kyseisenä päivänä (ratsain, ajaen, taluttaen, juoksuttaen; otathan huomioon ratsastustasosi ja hevosen koulutustason). Joillain hevosilla voi olla myös joitain päivittäin suoritettavia lisähoitotoimenpiteitä, esimerkiksi jalkojen kylmäys, jonka hoitaja suorittaa. Kunkin hevosen sivulla on niille suunnitellut hoito-ohjeet, joista löydät hevoselle suoritettavat hoidot.

Palkitseminen

Hoitajia palkitaan merkein ja piirroksin. Hoitaja saa ensimmäisen piirrospalkinnon kymmenennen hoitokerran jälkeen, jonka jälkeen piirroksia tulee satunnaiseen tahtiin. Merkkejä voi saada osallistumalla tiettyihin tapahtumiin. Mahdollisesta saatavasta merkistä ilmoitetaan tapahtuman kutsusivulla.

Joka toinen kuukausi valitaan kuukauden hoitaja. Kyseisen tittelin saa hoitaja, joka on hoitanut ahkerasti hoidokkiaan ja osallistunut aktiivisimmin Peikonjoen toimintaan kuluneen kahden kuukauden aikana. Ensimmäinen kuukauden hoitaja tullaan valitsemaan marraskuussa 2012.

Hoitajien muut aktiviteetit

Kisaryhmä. Kisaryhmään sinun on mahdollista päästä, kun sinulla on vähintään 10 hoitomerkintää, olet ollut hoitajana 3 kuukauden ajan ja suorittanut alkeiskurssin. Kisaryhmäläisille järjestetään satunnaisesti omia tunteja ja heillä on mahdollisuus päästä kilpailemaan omalla hoitohevosellaan myös Peikonjoen ulkopuolella. Lisäinfoa ja listan kisaryhmäläisistä löydät täältä.

★ Ratsastustunnit

Peikonjoessa tunnit suoritetaan tasokohtaisesti. Suoritettuasi yhden tason voit jatkaa seuraavalle. Ryhmän maksimikoko on neljä ratsukkoa. Meillä voit suorittaa tarinatunteja, nimilista-tunteja sekä lomaketunteja, joissa vain raksit haluamasti vaihtoehdot. Lisäinfoa tuntien suorittamisesta, tuntilaisista sun muusta löydät täältä.

Tuntitasot

Alkeiskurssi (3h + teoriatunti). Alkeiskurssilla opetellaan perusasiat: miten hevosen saa liikkeelle ja pysähtymään, miten käännytään sekä perehdytän käyntiin ja harjoitusraviin. Ratsastusradan teistä tutuiksi tulevat keskihalkaisija ja kaarto radan poikki. Läpäistäksesi alkeiskurssin sinun on osallistuttava vähintään kahdelle tarinatunnille ja yhdelle nimilista- tai lomaketunnille ja läpäistävä teoriakoe, jonka saat foorumilla yksityisviestinä ratsastustunnit suoritettuasti.

Jatkokurssi (6h + teoriatunti). Jatkokurssille päästäksesi sinun on täytynyt suorittaa alkeiskurssi. Jatkokurssilla jatketaan perusasioiden opiskelua: kevyt ravi, laukka ja asettaminen. Ratsastusradan teistä opitaan ympyrät ja voltit. Kurssilla on myös hieman puomityöskentelyä sekä käyntimaasto. Läpäistäksesi jatkokurssin sinun on osallistuttava vähintään kolmelle tarinatunnille ja kolmelle nimilista- tai lomaketunnille ja läpäistävä teoriakoe, jonka saat foorumilla yksityisviestinä ratsastustunnit suoritettuasi.

Jatkokurssin suoritettuasi voit jatkaa koulu- ja/tai esteratsastuksen parissa. Lisää infoa kursseista tulee myöhemmin, kunhan ensimmäiset tuntilaiset ovat suorittaneet alkeiskurssin. :)

Tuntitaulukko

Tunteja järjestetään tiistaista lauantaihin. Sunnuntaisin on hevosten vapaapäivä ja lauantaisin hoitajat ja henkilökunta liikuttavat hevosia.

klo.tiistaikeskiviikkotorstaiperjantailauantai
16-17alkeiskurssijatkokurssitalutustunti (30 min)este1talutustunti (30 min)
17-18jatkokurssieste1alkeisesteajotuntikisaryhmä *
18-19helppo Chelppo Beste 2helppo Cmaasto
19-20alkeisestealkeiskurssihelppo Ahelppo B

- linkki = ylläpito järjestää, lue lisäinfoa tunnista linkin kautta
- musta = järjestetään (ainakin toistaiseksi) kuvitteellisesti, tuntia voi käyttää hoitotarinoissa
- * = järjestetään satunnaisesti

★ Kasvatus

Kasvatus on aktiivisen epäaktiivinen toimintamuoto, varsoja syntyy noin viitisen kappaletta vuosittain. Pyrimme kasvattamaan hyväluonteisia hevosia tunti- ja kilpakäyttöön. Kasvatusnimenä käytetään hevosen nimen loppuun lisättävää P-kirjainta - poikkeuksena suomenhevoset, joilla ei käytetä mitään kasvatusliitettä. Tammojen tiineys kestää noin 3,5 kuukautta.

Suurin osa kasvateista jää talliin, osa menee myyntiin. Myytävistä kasvateista ja tilareista voi kysellä sähköpostitse hyvin otsikoituna.

- 13.09.2011 rp-t. Alecto P (i. Merlin, e. Snidget) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 15.09.2011 sh-o. Tulikello (i. Usvatuulen Revontuli, e. Kellotar) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 16.12.2011 rp-o. Rodolphus P (i. Reimari, e. Merope) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 18.04.2012 isl-t. Rella frá Peikonjoki (i. Týr frá Sverige, e. Dóttla frá Norge) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 20.04.2012 fwb-t. Demolition Lover P (i. ML Zamiro, e. For You Kukkis) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 09.05.2012 hann-o. Frankie P (i. Spuk of Kukkis, e. GH's Gerlinde) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 14.09.2012 sh-t. Kellottaja (i. Popittaja, e. Kellotar) om. Tinúvel/Hirttivaara
- 01.10.2012 c-t. Like the Never-Ending Sun (i. Restless Heart, e. Snidget) om. Tinúvel/Peikonjoen tila
- 01.01.2013 wpb-t. Geraldina P (i. DD Willard, e. GH's Gerlinde) om. Daydream
- 04.01.2013 wpb-t. Crazy Cat Lady P (i. CRH Eat My Shorts!, e. N's Lolita Love) om. Daydream
- 08.01.2013 rp-t. Melody P (i. Túrin ox, e. Merope) om. Daydream

★ Leirit

Leirikutsut

Leirimökit valmistuivat Peikonjokeen joulukuussa 2011, ja leiritoiminta starttasi keväällä 2012. Peikonjoessa järjestetään pidempiä leirejä pääasiassa kesäkuukausina, mutta viikonloppuleirejä järjestetään satunnaisesti ympäri vuoden. Yhdelle leirille mahtuu maksimissaan yhdeksän leiriläistä. Leirikutsut lisätään foorumille noin kuukautta tai kahta ennen leiriä.

★ Kilpailut ja muut tapahtumat

Tapahtumakutsut

Kilpailuja ja muita tapahtumia järjestetään satunnaisesti. Suurin osa tapahtumista on avoinna myös ulkopuolisille hevosille ja ratsukoille, mutta osa saattaa olla suunnattu vain tallin omalle porukalle. Kilpailuilla on useimmiten jokin teema/ne viittaavat johonkin juhlapäivään. Kutsut lisätään foorumille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

ulkoasu © najadi.net/a/vapaasti / muokkaus & kaikki muu © Tinúvel, ellei toisin mainita
tämä on virtuaalitalli / this is a SIM-game stable