Team Hanze Racing naar Dakar

Team Hanze Racing naast in de Breeduit, nu ook in de Streekkrant!!

donderdag 3 januarie is er een Journalist (Koos van der goot) van de streek krant langs geweest.

Klik HIER om de rest van dit kranten artikel en de vorige kranten artikels te lezen.

AANKOMST ZONDAG 20:00!!!

ZONDAG 20:00 UUR.

Wij arriveerder precies om 20:00 uur op de fluessen 2 in Drachten (thuis-basis van Willem-Jan). Zoals u had kunnen lezen was iedereen die ons wou verwelkomen uitgenodigd. onderweg waren we al wat aan het tellen geweest en kwamen op waarschijnlijk 20 mensen uit.

Toen we de hoek om kwamen en Willem-Jan's huis zagen... stonden daar minstens 50 mensen ons op te wachten met een groot spandoek, champagne, bloemen en een mooie beker. zelfs een paar leden van DE-7 waren er.
Een betere Eind-Finish hadden we ons niet in kunnen denken.

 

AANKOMST ZONDAG 20:00!!!

Zondag 16 december is het dan eindelijk zover. Willem-Jan en Geerard zullen weer aankomen in Nederland. Zoals het nu staat zullen ze om ongeveer 20:00 in Drachten aankomen op de Fluessen!! Ik heb net nog contact gehad met Willem-Jan, alles ging goed en ze rijden lekker door. Om ongeveer 14:00 (zaterdag) zullen ze de grens van Spanje naar Frankrijk passeren, dus het schiet al aardig op!!

Als je ze morgen wil verwelkomen in Drachten ben je van harte uitgenodigd! Als je langs wilt komen, zou je mij dan even een mailtje willen sturen op: jaapvdvegte@hotmail.com Dan kunnen we er rekening mee houden hoeveel mensen we hier kunnen verwachten.

Graag tot morgen,

Jaap

Nieuwsberichten

Hieronder trachten wij dagelijks logboekjes bij te houden door middel van SMS. In MauritaniŽ en de Westelijke Sahara schijnen we geen bereik te hebben en komen er dus ook geen berichtjes op de site. Op elk moment dat we in de bewoonde wereld zijn met internet proberen wij alle gemaakt foto's online te zetten. Dit zal ongeveer elke 4 dagen zijn.

We zijn binnen!!!!

Yes!! Dakar is gehaald! We zitten op een prachtige camping aan Lac Rose, een roze meer. Bij gebrek aan een echte finish hebben we met DE 7 zelf een finish gemaakt op het strand. Gisteren een nieuwe aandrijfas onder de Trooper laten zetten. Enorm veel gedoe, maar het is gelukt. Nu lekker chillen bij en in het zwembad met de meiden van BOB, Equipe Zijlstra en Zero 2 Hero. De rest is van,orgen vertrokken naar Banjul.
Morgen rijden we weer terug naar Nederland en daar hopen we de 20e aan te komen.
Groeten, Geerard en Willem-Jan

Nieuwe Update

De afgelopen week zijn we druk in de weer geweest om de Isuzu APK-klaar te maken.

De APK-meester was niet zo blij met enkele carrosseriebevestigingspunten. Deze waren nogal roestig. Dus zijn we weer druk aan het lassen geweest. Tijdens het flexen ging Willem-Jan's jas nog in de brand, dus hij loopt nu met een jas met ductape over het gat...

Ook hebben de cilinders van de achterremmen schoon en gangbaar gemaakt.

De foto's van afgelopen week zijn weer te vinden in het Fotoboek

Ook is het Logboek bijgewerkt.

 

De site is online

Welkom op de site van Team Hanze Racing.

 

Wij stellen ons even voor:

Geerard komt uit Lauwerzijl en is 20 jaar. Hij woont op een boerderij waar na hartelust aan auto's kan worden gesleuteld en gereden. Net als Willem-Jan is hij bezig met het 2e jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde. Nadat Willem-Jan hem vertelde over de Challenge wilde hij ook zeker meedoen. Na overleg met de school is het er dit jaar gelukkig van gekomen!

Willem-Jan is ook 20 jaar, komt uit Drachten en woont midden in een woonwijk waar gezellig op de stoep wordt gesleuteld aan een Renault 5 GT Turbo. Hij is al z'n hele leven geÔnteresseerd in auto's en kwam de Challenge 2 jaar geleden op het spoor. Hij wil sindsdien een keer meedoen en dat is er nu van gekomen.

Ze doen mee aan de Challenge als stage voor hun opleiding Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Hun uitdaging is om heelhuids en met de auto aan te komen in Dakar.
Daarnaast laten ze de Isuzu rijden op Puur Plantaardige Olie (PPO).

Create a Free Website