GYĐJULIND IJslandse Paarden

17-05-2008: Sefja is weer thuis

Na twee jaar lang in de Groesplaat de tijd van haar leven te hebben gehad, is Sefja, inmiddels 3 jaar oud, weer thuis. We hebben haar vanochtend opgehaald in Sleeuwijk. Birki was mee als 'babysitter', gezelschap in de trailer voelt voor zo'n jonkie uit de begrazing toch altijd een stuk veiliger dan ineens moederziel alleen zonder je kuddegenoten op reis te moeten.
Sefja leek meer op een nijlpaard dan op het elegante merrietje dat toch ergens diep in haar verstopt moet zitten. Het is maar goed dat de 3-jarigen nu uit het gebied moesten, anders zou hoefbevangenheid toch een reëel risico worden. Over hoeven gesproken: Sefja was verschrikkelijk kort bekapt en liep dan ook op eieren. Ik heb haar hoeven nog nooit zo kort gezien en ze liep rechtsvoor in draf zelfs niet rad.
Ze stond trouwens in een paar minuten in de trailer. Het beproefde recept werkte weer: emmertje voer voor haar neus, vooral níet trekken, en één voor één haar benen naar voren zetten. Zonder enige stress lukte het zo prima.
Thuisgekomen verliep de integratie in de kudde ook al van een leien dakje. De enige die wat lelijk tegen haar deed en zich nogal dominant gedroeg, was Sefja's moeder Ánægja. 't Is blijkbaar niet haar favoriete dochter...

Naar boven