GYĐJULIND IJslandse Paarden

12-05-2009: Kría ingereden door Linda Roosen

De afgelopen maanden heeft Kría doorgebracht bij Linda Roosen om door haar ingereden te worden. Het ontbrak ons aan tijd en energie om dit zelf te doen, maar we hebben Kría er door het grondwerk, wandelen en longeren wel enigszins op voor kunnen bereiden. Kría en Linda hebben samen hard gewerkt en het resultaat mag er dan ook zijn. Linda heeft Kría op een positieve manier opgeleid tot een vrolijk, vlot en meewerkend paard, dat zelfs al aardig begint te tölten.
Afgelopen vrijdag hebben we Kría, na een fijne buitenrit bij Linda, weer mee naar huis genomen. Ze was door het dolle heen om haar kuddemaatjes weer te zien en heeft flink wat rondgerend.
Ik heb inmiddels hier thuis samen met Richard en Birki een buitenritje gemaakt op Kría en een keer in de bak gereden en ze heeft goed haar best gedaan en geen stap verkeerd gezet :-). Hieronder een paar foto's uit de periode bij Linda.

 

Alle foto's van het inrijden vind je in dit fotoalbum (klik rechts als je het album in een nieuw scherm wilt openen).

02-08-2008: Kría's leerproces

Net als Sægola zit ook Kría in het leerproces tot rijpaard. Richard houdt zich met haar bezig. Hij longeert haar zo nu en dan of doet wat ander werk aan de hand. Ook gaan we regelmatig samen wandelen met de jongedames. Dit vindt Kría erg leuk en ze is buiten heel onverschrokken. Ze loopt door plassen en klautert in en uit greppels alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Alles wil ze onderzoeken door er met haar voorbenen flink op te stampen, dat is een erg grappig gezicht. Deze dame heeft echt gevoel voor humor!
Het enige dat ze nog echt geen goed idee vindt, is het bit. Ze draagt het op zich probleemloos in haar mond, maar zodra je er ook maar een beetje druk op geeft komt ze in verzet. Ze uit sowieso verzet snel in haar mond of hoofd, ook zonder bit; beetje happen als ze onzeker is, of uit frustratie ontzettend met haar hoofd gaan schudden. We gaan haar nu eerst maar eens leren wijken voor druk en sturen met een kaptoom en laten het bit even voor wat het is. Stap voor stap komen we er wel. Haar dapperheid buiten is in ieder geval goud waard!

Naar boven