Fuglaheim

- vårt fågelhem

 EN  TITT  I  FÅGELHUSET 

En sida om våra risfåglar, kanariefåglar, nymfkakaduor, lessons sparvpapegojor m.fl. sällskapsfåglar i fågelhus och voljärer.

Vi har haft pippi på fåglar sedan 70-talet i omgångar och nu har det slagit till på allvar. Anläggningen har växt rejält det senaste året.

Att leva i nära relation med dessa bevingade skyddslingar gör livet härligt. Särskilt om man kan åstadkomma miljö, utrymme, sysselsättning och sällskap för fåglarna så att de får ett så naturligt liv som möjligt.


ett gäng vuxna sebrafinkar

  

Vårt motto: 

"Motionen för djuren skall vara så naturlig som möjligt, den skall vara frivillig och den skall upplevas positivt. Att leta efter föda på olika ställen, smyga in i buskage, rota i jordtorvor, hävda revir, kunna sträcka på vingarna och ha social gemenskap är viktigt för fåglarnas vällevnad. Det måste också eftersträvas att det är harmoni i buren/voljären."

Citat av Jan Högberg, författare till kursboken Fåglar som sällskap och hobby, 2003.

 

 

  

Välkommen till
Fuglaheims GÄSTHOLK

Flaxa in i holken och lägg ett ägg!


sebrafinkar, ungar

 naturlig utevoljär

 

  

 Medlem i Svensk Fågelhobby 

 

 

_____________________________ 

Copyright © innebär att spridning av innehållet på denna hemsida, helt eller delvis, enligt lagen om upphovsrätt är förbjudet utan medgivande av Fuglaheim. Förbudet gäller varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller motsvarande. Om du absolut inte kan låta bli att låna någon bild för hemmabruk var snäll använd funktionen "spara bild som...".