Live your dreams...

Na 9 maanden reizen door Azie zijn we
naar Nieuw Zeeland geemigreerd en wonen we nu in Kirwee!!!

Wat zijn we aan het doen dan?

Op 11 december 2005 zijn Frank en Jessica uit Nederland vertrokken om een rondje Azie te doen. We hebben Thailand, Laos, Cambodja, India en Singapore en daarna Nieuw Zeeland bezocht. Het is ons in Nieuw Zeeland zo goed bevallen, dat we op 18 oktober 2006 hebben besloten om in Christchurch te gaan wonen. Sinds 22 februari 2007 zijn we de trotse bezitters van een New Zealand Residency Permit en we mogen dus blijven in dit prachtige land. We leven nog elke dag onze droom, kijk op: wonen in Nieuw Zeeland.

Hoe gaat het ermee?

Dat kun je uitgebreid lezen onder het kopje Wonen in Nieuw Zeeland. In het kort, 30 maanden nadat we NL hadden verlaten, hebben we een huis gekocht in het landelijke Kirwee, 36 km ten Westen van Christchurch. Het bevalt ons nog steeds heel erg goed in NZ, anders hadden we natuurlijk geen huis gekocht. Ondanks dat we hier ook moeten werken, schoonmaken en boodschappen doen, hebben we een levensstijl gevonden die we in Nederland niet konden vinden. We genieten, samen met onze hond Charlie en de kippen, van de ruimte, rust en natuur die NZ ons biedt. Onze nieuwe tuin biedt mogelijkheden om veel eigen groenten en fruit te kweken, veel werk maar een grote droom van ons. De hele reis begon met de slogan "Live your dreams"... we moeten concluderen dat we dat hier bijna elke dag nog doen!

Aan het begin van onze reis waren we nog heel moe van alle voorbereidingen en we deden nog veel dingen op zijn Nederlands, zoals zaken nog heel erg effectief en efficiënt plannen. Maar na 3 maanden reizen hadden we de Aziatische slag te pakken: gelaten wachtten we op bussen die te laat waren en boos worden over dingen deden we bijna niet meer. De eerste 6 reis-maanden gingen heel snel voorbij, maar als we dan opsomden wat we allemaal gezien hadden dan snapten we wel dat er al 6 maanden om waren. Het maag- en darmstelsel was ondertussen goed aangepast aan het eten in Zuid-Oost Azie, maar of dat ook zou gelden voor India? We hadden absoluut geen heimwee naar Nederland, maar we misten wel onze familie en vrienden. We hadden het gevoel dat we nog lang niet uitgereisd waren en keken vol verwachting uit naar de rest van de reis! Maar na 9 maanden reizen kwam de man met de reishamer: we waren een tijdje reismoe. India had onze gezondheid niet zo goed gedaan en dan is het moeilijk om te genieten. We hadden erg behoefte aan ons eigen stekje (ja dat klinkt lekker burgerlijk). Gelukkig wakkerde Nieuw Zeeland de reislust weer flink aan. Nu dat we uit Azie weg waren, vonden we het erg jammer dat we geen ontwikkelingswerk hebben kunnen doen, we hadden graag iets teruggedaan. 

Een jaar na ons vertrek uit NL reisden we niet meer, maar woonden we op de mooiste plek van Christchurch (vonden wij toen...). Het eigen stekje hadden we dus gevonden en alle andere burgerlijke dingen die er bij hoorden deden we ook: stofzuiger kopen, boodschappen doen op zaterdag en de auto wassen op zondag. De rest van onze tijd werd besteed aan onze aanvraag voor New Zealand Residency (inwonerschap) en solliciteren. Het was allemaal nog niet zeker of we in Nieuw Zeeland mochten blijven, maar het kwam allemaal goed: 14 maanden na vertrek uit NL waren we officieel inwoners van Nieuw Zeeland! We verhuisden van ons 1-kamer-appartementje naar een vrijstaand huis met een grote tuin. Nadat we onze Residency Permits hadden gekregen ging het met banen vinden ook veel sneller en we begonnen in maart 2007 met werken. We vinden het heerlijk om in NZ te wonen en werken, het is toch heel anders dan in NL: relaxtere werksfeer, ruimte, vrijheid en een prachtige omgeving. Het gevoel van ergens echt wonen kwam toen eigenlijk pas. Het jaar 2007 was echt een top-jaar voor ons waar alles op zijn pootjes terecht kwam.