Comuna Fantanele judet Suceava

Prezentare sat Banesti si scoala Mihai Eminescu

 

 

 

Fantanele judet Suceava - Prezentare

Daca detineti informatii istorice cu privire la comuna Fantanele, va rog sa le impartasiti tuturor, astfel impreuna vom reusi sa contribuim la imaginea si trecutul istoric al acestei comunitati.

Va multumesc! Ionel Curcan

 http://fantanelesv.webs.com/PAGINA.swf

 

Nota: Datorita faptului ca spatiul de stocare pe domeniul ionelcurcan.ro este la limita, 131 MB utilizati din 150 MB, iar pe domeniul fantanelesv.webs.com
spatiul rezervat s-a epuizat (aici sunt postate  271  imagini foto, 71 clipuri video informatii, texte, gif-uri, swf-uri etc ) am deschis o noua pagina.
 
Astfel orce informatie, foto ,video text de la data de mai sus cu privire la comuna Fantanele, se va gasi la adresa web de mai sus , precum si pe pagina fantanele.ionelcurcan.ro in limita spatiului disponibil. Pagina pe care va aflati, va ramane disponibila si va putea fi accesata pentru vizualizarea informatiilor, a imaginiilor foto si video postate pana la data de mai sus.

Cu respect ! Ionel Curcan
 

Stema Fântânele

 

Amplasarea în cadrul județului

                                                                                                                                                                                     Date generale

Comuna Fantanele este parte a judetului Suceava fiind formată din satele: Banesti, Cotu Dobei, FântâneleStamate şi Slobozia. Acestea se fac remarcate prin sărbătoarea proprie, dar si prin fanfara, echipa de dansuri populare şi grupurile vocale. Pe teritoriul localităţii se poate găsi şi mormântul bunicii lui Mihai Eminescu  şi o importantă Biserica de lemn monument istoric, din anul 1706 ce poarta hramul Sf. Nicolae înscrise în limba ebraică pe piatră. Comuna este poziţionată la o distanţă de 7km de comuna Veresti, fiind cuprinsă între cele doua râuri: la vest Raul Suceava şi la est Raul Siret la 30 km. de Suceava, 40 km de Botosani şi de Falticeni, pe drumul judeţean DJ 290 ce duce spre Suceava, dar şi pe drumul comunal DC 65 . Cu trenul se poate ajunge până în halta Banesti. Populaţia din comuna Fantanele,la ultimul recensamânt era de 4985 de persoane,iar forţa de muncă angajată de 10 %. Locuitorii sunt specializaţi in diverse meşteşuguri, dar cele mai importatnte activitaţi la nivelul zonei vizeaza agricultura şi zootehnia. Solurile din comuna Fantanele sunt de gradul I, II şi III şi au un grad de productivitate ridicat existând un interes crescut pentru dezvoltarea unei agriculturi moderne cu centre de prelucrare a culturii.

                                                       

Verestisatul Banesti 
Raul Suceava   şi satul ChiliseniImagine:Roza vânturilor.pngRaul Siret  şi comuna Corni
 oraşul Liteni

 

 

     

Religie

Religia locuitorilor este majoritară ortodoxă (98%), alţi locuitori fiind creştini după evanghelie şi penticostali (2%).

Ca obiectiv turistic în aceasta comuna se afla o Biserica de lemn.


Legături externe

Vremea in SuceavaHoteluri Suceava

Galerie de imagini

Vezi imagini recente din comuna Fantanele

 

 

 

 

Ultimele videoclipuri

610 views - 0 comments