Over een kind met autisme

en het gezin om haar heen

Literatuur over autisme en ADHD

terug

Literatuurlijst:

klik op de titel om het werkstuk te openen:
Werkstuk voor het speciaal onderwijs
over pervasie ontwikkelingsstoornissen
van Janneke

Een vreemde wereld van Martine F. Delfos Een boek over autisme, het syndroom van Asperger en PDD-NOS. Voor ouders, partners, hulpverleners en de mensen zelf.

Een academisch maar heel toegankelijk boek. Het geeft een heel heldere en duidelijke uiteenzetting van wat er over autisme bekend is. De tekst van de pagina 'over autisme' is er een uittreksel/ bewerking van.

Een echt mens van Gunilla Gerland Een ontroerend en verbijsterend boek dat autisme van binnenuit bekijkt. Over een kind dat zich al van jongs af aan onbegrepen voelde.

Wil je meer weten over dit boek kijk dan op de pagina  'hartekreten van een autist'.


Kinderen en eigen wijsheid van A. Geelhoed, C. Visch, J. Petri en J. Zonneveld.
Dit boek gaat over eigenwijsheid van kinderen en hoe volwassenen daarmee omgaan De schrijvers laten zien hoe volwassenen juist gebruik kunnen maken in de dagelijkse aanvaringen met hun kinderen van de eigen wijsheid van kinderen en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan hun ontwikkeling.

Voorbij ADHD Van Coline Jongerden. Dit boek biedt een aanpak voor kinderen met adhd, met een benadering vanuit voeding, benadering, massage en oefeningen.

Aandacht, Een kopzorg? van Kathleen Nadeau Een gids voor volwassenen met concentratieproblemen.

Dit boek geeft een hele goede uitleg wat ADHD bij volwassenen inhoudt, welke verschillende verschijningsvormen er zijn, wat de effecten (positief en negatief) kunnen zijn voor de ADHD-er en zijn/haar omgeving en hoe je er mee om kunt gaan. Een aanrader voor volwassenen met ADHD en of hun partners.

Een tikje anders van Peter Muller

Wat doet het met je als je kind een jaar wordt opgenomen in dagbehandeling. Een emotioneel verhaal. Nuttig voor ouders in een vergelijkbare situatie, professionals die werkzaam zijn in de psychiatrische zorg, maar ook voor leraren en begeleiders die te maken krijgen met kinderen met psychiatrische stoornissen zoals autisme en ADHD. Een blik vanuit het perspectief van de ouders.

verkijgbaar bij uitgeverij Boekenbent.

Literatuur op het Internet

Collision. De Catastrofe. van Sarah Morton

Sarah Morton kan niet leven met wat een leraar, Gustaaf, heeft gedaan.Vorig schooljaar viel hij haar lastig. Sarah vermoedt dat andere leerlingen ook onder zijn gedrag lijden.

Verkrijgbaar bij: Free Musketeers en bol.com

Binnekort ook verkrijgbaar Collission deel II

Afwijkend en toch zo gewoon.autobiografie van een autist van Sarah Morton

Sarah was er in haar prille jeugd van overtuigd dat ze een normaal, alleen wat eigenzinnig kind. Haar omgeving zag echter dat haar gedrag afweek van dat van de meeste kinderen.

verkrijgbaar bij: www.aristosbv.com en bol.com

Sarah Morton heeft ook een eigen site: http://www.dus-sarah-morton.nl/

Op een blauwe dag geboren van Daniel Tammet

 Een biografie van een autistische man met een bijzonbdere gave. Een eerlijk en hoopvol verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Members Area