CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL TRIBUTEBAND. "DOWN ON THE CORNER"

THE OLD MAN IS BACK !!!

  •  

Down on the Corner is een CCR/John Fogerty tributeband met grote liefde voor de songs van de "Godfather of the Flanel shirt." Ze nemen je tijdens hun optredens mee op een muzikale trip, met een mix van rock and roll ,country&western en rhytm&blues.Van de broeierige swamps in Louisiana [ New Orleans], langs de stoffige wegen van de Midwest naar plaatsen als Lodi, San Bernadino en Memphis. Met zang in de Fogerty traditie! Met instrumenten [ Rickenbacker,Les Paul,Fender ] en versterkers [ Kustom, Fender ] die de authentieke Fogerty-sound doen herleven. Met een XL"Blue Moon Swamp" podiumdoek, dat samen met een uitgekiende lichtinstallatie, zorgt voor een sfeer als in Fogerty,s Born on the Bayou. Een krachtige en loepzuivere Electrovoice-PA zorgt voor een swampy sound in de zaal.Beleef deze Revival-ervaring en boek de band voor een optreden of bezoek het volgende optreden. Down on the Corner is "out there on the street"!!! 

Voor  info en boekingen:

Paul van der Veer    tel:  0640164753     bgg: 0653163749

Email: paulusveer@hotmail.com

 

 

Biografie Paul van der Veer

Als jongen van 12 kocht ik mijn eerste CCR single, "Who"ll stop the rain". Vanaf dat moment ben ik all-time CCR/JOHN FOGERTY-fan. Mijn ouders hebben mij gestimuleerd om een instrument te gaan spelen. Dit werd dus de gitaar. Ik heb 2 jaar les gevolgd en speelde zoveel mogelijk mee met mijn platencollectie van CCR. Daarna heb ik in diverse coverbands gespeeld en gezongen. Het verlangen om in een CCR-band te spelen werd in de loop van de tijd steeds sterker. Een aantal jaren geleden heb ik een advertentie geplaatst om muzikanten te vinden, die mijn passie delen. We hebben nu een fantastische groep mensen bij elkaar. De bandnaam DOWN ON THE CORNER geeft weer wat we graag willen, 4 muzikanten die met veel plezier muziek maken en de mensen een goed gevoel geven. Het mooiste van optreden is het moment, dat mensen enthousiast reageren op de muziek, die je speelt.

 

Biografie Gerard van den Bosch

Als pakweg 13-14 jarige jongen speelde ik bij een drumband. Ik kocht op mijn zestiende mijn eerste single van CCR.  Twee hits voor de prijs van n: Who'll stop the rain + Travelin' band.  Naderhand een paar keer geprobeerd een bandje op te richten, nadat er eindelijk een oefenruimte was gevonden. Door andere hobbies, waaronder het maken van een speelfilm, kwam er van muziek maken weinig meer terecht. Nadat ik het ouderlijk huis had verlaten, mijn drumstel verkocht en niet meer gedrumd. Voor mijn veertigste verjaardag een drumstel van mijn vrouw gekregen, want ik had wel eens aangegeven toch graag weer eens wat met een band te beginnen. Met enkele muzikanten uit de buurt van Hoorn en Enkhuizen een band opgezet, wat helaas al redelijk snel stuk liep door wat onenigheid tussen de gitaristen. Advertentie gelezen, een "ruitertje" van Paul, de zanger van onze band, waarin hij diverse muzikanten zocht om een Creedence Coverband te beginnen. Sindsdien met veel plezier en regelmaat muziek met elkaar aan het maken.

 

Biografie Ard Dijkman

Hallo, ik ben Ard Dijkman en ben sinds 28-06-08 de vaste bassist van 'Down On The Corner' en tevens de Benjamin van de groep. Als jongetje van 4 jaar oud luisterde ik al volop naar de muziek, die door mijn ouders werd gedraaid, voornamelijk muziek uit de 50-er en 60-er jaren. The Beatles voorop, gevolgd door Cliff Richard (met zijn Shadows), Fats Domino en talloze andere musici uit deze geweldige periode. Een kennis van mijn ouders had een basgitaar en ik kreeg deze voor de grap in mijn handen gedrukt en speelde een paar noten mee met de muziek van de Shadows.Vervolgens keek ik er niet meer naar om, omdat ik veel liever wilde drummen. Pas 11 jaar later heb ik weer eens een basgitaar ter hand genomen tijdens een muziekles op de middelbare school en was toen meteen verpest. Ik kocht mijn eerste basgitaar en er werd direct een schoolband opgericht, waarmee ik optrad tijdens diverse eindexamenfeesten en musicals.Samen met een schoolvriend, inmiddels mijn zwager, oefenden wij ons helemaal suf en kort daarop werd ik gevraagd voor een popschool-presentatie in het 3-Luik te Zaandam. Hier leerde ik de zoon van Rob Hoeke kennen en de band "Blues On The Road'' werd gevormd. Er werd fanatiek geoefend en veel optredens volgden. Leuk feit was, dat wij op dat moment de jongste bluesband van Nederland waren, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. Aangezien school ook afgemaakt  moest worden, viel deze band uit elkaar. Later heb ik toch nog een paar jaar gedrumd, wederom via de popschool, aangezien er op dat moment een tekort aan drummers was. Vervolgens werd er een rock and roll band opgericht. Hierin nam ik de bas weer ter hand en kon mij uitleven op de muziek, waar ik altijd van gehouden had. Hierna volgden nog enkele bands tot ongeveer 5 jaar geleden. Door het drukkere priv-leven was er even geen tijd meer voor de basgitaar. Er werd hooguit een beetje in de woonkamer geoefend zonder versterking. Maurice vroeg mij een paar maanden geleden of ik er oren naar had om bassist te worden bij de band "Down On The Corner''. Ik had de jongens al eens zien optreden in Oterleek en de muziek van Creedence was voor mij absoluut niet onbekend. Zodoende woonde ik een oefenavond bij en trof een club van geweldige mensen aan, waarbij ik mij direct thuis voelde. Het Creedence-virus heeft mij inmiddels in zijn greep en ik hoop jullie gauw te zien bij, het liefst al, onze optredens.          Tot ziens.

 

Biografie Mark Meulenberg

Sinds de zomer van 2012 ben ik aangesloten bij Down on the Corner. Was bekend met de CCR-krakers en iets meer met het latere werk van Good Ole John. Maar dat er zoveel nummers zijn met ieder een specifieke hook, bracht toch de uitdaging die ik niet direct bij 3 accoorden verwachtte. Met een voorliefde voor de Swamp-sound waar gitarist, gitaar & versterker de sound maken, was de keuze dus snel gemaakt.

Na diverse bandjes en een aantal jaren een piano uitstapje, zijn gitaren en mijn eigen Mighty Mark Studio de resultaten van een ietwat uit de hand gelopen hobby. Gecertificeerd in studio productie, geven de combinatie van het spelen in een live band en het werken in een studio omgeving een mooie mix van oude en vertrouwde instrumenten en de onbeperkte mogelijkheden van nieuwe technologie. 

Het mooiste blijft natuurlijk de interactie op de planken met een groep muzikanten en publiek. Dus,  komt dat zien! Vergeet niet onze facebook pagina te "liken" zodat je op de hoogte blijft waar en wanneer we spelen.

See y'all folks            

Pictures

All pictures  ''WAERDSE TEMPEL'' made by  Roel Peeters 

All pictures "NIEUWE BANDFOTOS 2012" made by  www.sandervdbosch.nl

COPYRIGHT:  DOWN ON THE CORNER.