Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Northampton verslag

Het verslag

    

Goede Faciliteiten bij Sixfields

Vrijdag op de rand van ochtend naar middag startte de dubbeltrip naar zes velden en een mooi uitzicht.
Vanaf station Eindhoven reed Superjohn richting een apotheek in Tilburg om daar SSM op te halen, die te laat was. Na enig gevloek tussen mijn Brabantse reisgenoten werd er koers gezet richting Teteringen. Binnen enkele minuten werd al duidelijk dat Superjohn nog niet helemaal wakker was, liefst tweemaal zag hij een groen verkeerslicht over het hoofd. Desondanks werd Teteringen bereikt en ditmaal kwamen we er ook zonder problemen en geflits weer uit.
Het voordeel van dit tijdstip was dat verder wel iedereen helemaal fris en wakker was. Normaal is het op het stuk naar Calais vrij rustig omdat iedereen nog wakker moet worden maar nu werd onder het genot van een lekkere plever gekeuveld over voornamelijk de politiek, Phoenix, voetbal, de Champions League loting, en regionalisme. Heetste onderwerp was echter welke stad nu lelijker is, Tilburg of Eindhoven.
Nadeel van dit tijdstip is dat het een stuk drukker op de weg is maar gelukkig werd Calais filevrij bereikt. We mochten vrijwel direct de trein inrijden en daar werd de vla aangesneden.

Vier uur voor de aftrap reden we de tunnel uit en omdat Northampton slechts twee uur rijden is waren we vrij optimistisch. Behalve SuperJohn die enorme files verwachte op de M25 en toegegeven hij ging gelijk krijgen. Tot Potters Bar was het slechts druk maar erna leek de weg verstopt. Alle forenzen ging naar huis. Met een slakkengang gingen we richting M1 en doemscenario het Hockey Stadium kwam in tijd een stuk dichterbij dan in kilometers.
Maar credits to Superjohn die dit allemaal voorzien had, in zijn planning was de file meegenomen. Het Hockeystadium lieten we dan ook links liggen en Northampton kwam in zicht.

Sixfields vinden is geen probleem. Het ligt aan de rand van de stad in een enorm vreetboulevard. Met nog een uur tot de aftrap werd de auto geparkeerd op een van de vele parkeerplaatsen en waren de kaartjes ons eerste doel. Hoewel Sixfields betrekkelijk nieuw is de ticket office / collection een keetje voor de hoofdtribune. De blonde trien deed er een kwartier over om Chocovlas achternaam te traceren maar uiteindelijk kwamen de tickets tevoorschijn.

Tweede doel was een geldmachine. Gezien de grootsheid van het winkelcentrum en de vreetboulevard zou een cash-machine er toch ook wel moeten zijn. Op een plaats waar je een hele maandlang iedere dag in een verschillend fast-food restaurant kan eten, je volledige huis kan inrichten, reservewieltjes voor je skateboard kan kopen en je voor een heel jaar boodschappen kan inslaan stonden slechts drie machines. En tot onze verbijstering weigerden alle drie de apparaten ons geld uit te keren. Teleurstelling voor Chocovla die zijn gewenste hoeveelheid Cherry-coke light in de gigantische Tesco moest laten staan. Zelfs dit  kon de blijdschap bij SSM vanwege de enorme hoeveelheid facilities waar zich al de hele tijd op verheugde niet wegnemen.

Teneergeslagen legden we onze weinige centjes bij elkaar en gelukkig was dit voldoende om programmaboekjes, wat sjaals en een mini-dress te kopen. Teruglopend richting stadion zagen we dat we juist op tijd waren. Daar waar wij slechts enkele minuten in de rij voor kaartjes stonden stond nu een rij zo lang dat ik dacht dat de helft van de mensen zelfs de aftrap van de tweede helft niet ging halen.

Sixfields ligt in een vallei en dat kon Superjohn wel bekoren. Vanaf de stadskant daal je het stadion in en heb je een mooi bovenaanzicht van de ground. De hoofdtribune is de naam niet waardig, van buiten ziet het er weinig indrukwekkend uit. De andere stands zijn ook niet je-van-het. Je krijgt het RKC gevoel erbij, pre-fab tribunedelen met een ijzeren dakje erop. Van binnen is het anders, doordat het vol zit oogt het best gezellig. Karakter en uitstraling heeft Sixfields desondanks niet en originaliteit is ook ver te zoeken maar voor het doel waarvoor het gebouwd is is het uitstekend. Op naar onze plaatsen. 

Waarschijnlijk wonen er in Northampton en omgeving slechts kleine mensen want het gebrek een beenruimte was schrikbarend. Zelf ben ik niet de grootste en SSM ook niet maar als zelfs wij al met onze knien de voorbuurvrouw/man in zijn/haar rug porren dan wil ik niet weten wat voor sardientjesgevoel SuperJohn gehad heeft. Het slijm van de zwaar hoestende man achter ons konden we in onze nek voelen. 

Northampton is een echte familieclub, de sfeer was dan ook niet geweldig. Er werd vooral in het begin wel wat geprobeerd maar echt los kwam het nooit. Ook Carlisle was redelijk stil. Maar wanneer je enkele weken een Sheffield derby als graadmeter hebt valt alles tegen. De eerste helft was uiterst amusant. Northampton domineerde de volledige eerste helft en het was een klein wonder dat juist Carlisle de leiding had bij rust. Een foute terugspeelbal zorgde dat Hawley de bal in een leeg doel kon schuiven. Probleem was dat de vele hoekschoppen die Northampton nooit aankwamen, volgens SuperJohn door de witte schoentjes, SSM ging er uiteraard weer fel tegenin, deze Ronaldinho speelt zelf ook op witte klompjes.

Het zelf uitproberen van de bekroonde catering was er niet bij deze keer, de rijen waren enorm.
In de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig, eigenlijk kon geen van beide ploegen nog iets van betekenis klaarspelen totdat we plots de keeper zagen grabbelen en het uitvak zagen exploderen, 0-2 dus. Later werd het zeer geflatteerd zelfs nog 0-3 waarna het stadion al helemaal leegliep. Carlisle leent heel simpel op haar uitstekende spits en keeper en dat schijnt te werken in League Two. Deeply frozen keerden we terug naar de auto verrassend snel zaten we weer om de snelweg richting Nottingham. 

Rond elf uur arriveerden we bij ons spotgoedkope hotelletje. Eerst werd er wat gegeten bij het tankstation omdat daar nog wat warms te krijgen waarna ieder zijn kamer opzocht. Dit hotel heeft heerlijke bedden en voor tien pond mag je eigenlijk niet klagen maar voor de tweede maal deed mijn TV het niet optimaal. Vorige maal geen Ceefax, nu helemaal geen beeld. Het heerlijke bed vergoede veel zoniet alles.

Geschreven door: JoostHet rapport

Het stadion

Het lelijkste stadion van Engeland. Punt. Wat een saaie bak daar in Northampton. Erg worden tegenwoordig wel vaker van dit soort blokkendozen gebouwd, maar dan heb je nog wel eens een terrace achter de goal. Dat was bij Northampton niet het geval. Alle vier de tribunes waren even saai. De architect is zeker geen liefhebber van nostalgie, want dit stadion is echt een straf voor het publiek.

De sfeer

Die was mat. Northampton Town was op het veld duidelijk de mindere van Carlisle en dat sloeg over op de fans. Opvallend veel Chavs die de hele tijd op en neer liepen. Het zat goed vol, maar de meeste mensen leken niet echt liefhebbers te zijn.

De wedstrijd

Nummer een tegen nummer twee, dan verwacht je wel wat. De wedstrijd was ook zeker niet slecht, maar Carlisle was toch iets te sterk voor de mannen uit Northampton. Dat kwam de spanning niet ten goede, ondanks dat het tot een kwartier voor tijd slechts 0-1 stond. Uiteindelijk zouden wel beide ploegen promoveren naar League One.

De omgeving

Het enige leuke aan Sixfields is dat het leuk ligt in een soort kuil. Je kunt vanaf de hellingen mooi het stadion inkijken. Het ligt wel een stuk uit de stad, maar dat wordt goedgemaakt door een 'retail park' net ernaast. Positief voor het pinnen en voor de inwendige mens, want er zit een 'Thank God It's Friday', een van de weinige restaurants in Engeland waar je fatsoenlijk kunt eten.

Overall

Op papier was de wedstrijd een topper, vandaar dat Sixfields ook erg vol zat. Ik ben blij dat we juist nu zijn gegaan, want ik moet er niet aan denken om op een halfvol Sixfields te zitten tijdens een wedstrijd die nergens om gaat. Dit had nog wel iets doordat het een avondwedstrijd was met veel belangen. Al met al viel het toch niet echt mee en dit is een van de weinige stadions die ik niet verwacht nog een keer te bezoeken.De statistieken

Northampton Town v Carlisle United 0-3 (10/03/2006)

21. Karl Hawley 0-1

74. Michael Bridges 0-2

83. Danny Livesey 0-3

Ground: Sixfields, Northampton

Visits: 1

Season: 2005-2006

Competition: League Two

Position Northampton Town: 4

Position Carlisle United: 1

Gate: 7045

Match Number in England: 24

Goals: 71

Line up Northampton Town:

Harper, Crowe, Chambers, Doig, Taylor (71. Gilligan), Kirk, McGleish (79. Smith), Jess, Hunt (63. Lee), Dyche, Johnson

Line up Carlisle United:

Westwood, Arnison, Livesey, Gray, Aranalde, A. Murray, Billy, Lumsdon, Holmes (82. Hackney), Hawley (77. G. Murray), Bridges

Yellow Cards:

Kirk (Northampton Town)De foto's

Sixfields: het stadion van Northampton Town Football Club.

Sixfields gezien vanaf de heuvel.

Sixfields gezien vanaf de zijkant.

De Alwyn Hargrave Stand; een familietribune.

De South Stand, waar de Carlisle-supporters zaten.

De West Stand; de grootste tribune van het stadion.

De Dave Bowen Stand; daar waar wij zaten.


 

 

2005AllRightsReserved.