Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

Lierse

Het verslag

Lierse SK v VW Hamme: op de tribune met Filip De Winter

Deelnemers: SuperJohn, Evelien en Sir Stanley Matthews

Na het optrekken van de juridische stofwolken kon afgelopen zondag dan toch eindelijk worden begonnen met de eindronde in de Tweede Klasse, waarbij de winnaar komend seizoen mag uitkomen in de Eerste Klasse. Deelnemers zijn Lierse SK, Hamme, KVSK United en Verbroedering Geel. Die laatste ploeg kan komend seizoen, afhankelijk van de prestaties op het veld en in de rechtszaal, nog gaan uitkomen in de Eerste, Tweede of Derde Klasse. Na het bekijken van de fixture list besloten SSM en ondergetekende om de wedstrijd Lierse SK - Hamme te gaan bezoeken.

Op weg naar Lier werd een omweg gemaakt naar Tilburg, waar meneer en mevrouw Matthews al klaarstonden om in de Pimpcar te stappen. De routeplanner op internet had aangegeven dat het beste via Antwerpen naar Lier gereden kon worden, wat we dus ook braaf deden. Onderweg waren SSM en ik aan het roddelen over Phoenix, toen Mevrouw Matthews opeens uitriep "daar ligt een dode wolf langs de weg". Met 150 km/u ben je echter al snel weer een stuk verder, dus wij hebben er niks van gezien. We keken elkaar eens aan met een blik van "vrouwen?!?" en reden verder. Op de ring van Antwerpen namen we de afslag naar Lier en via allerlei pittoreske binnenwegen kwamen we door een straat waar alleen maar vage sexclubs zaten met namen als "Club Flamingo" en "Aphrodite". Ook stonden er een aantal vage dancings. Voor de liefhebbers misschien leuk om eens te gaan kijken.

Uiteindelijk kwamen we in Lier aan en ons plan was om eerst het stadion van Lyra te gaan bekijken. We hadden het als snel gevonden en tot ons genoegen stond de poort wagenwijd open, omdat er op het naastgelegen tennisveld een toernooi bezig was. Het Lyra stadion is werkelijk schitterend; zie ook de foto's van Lyra. Aan de ene lange zijde een zeer mooie oude stand met een paddock en de onvermijdelijke kantine. Aan de andere lange zijde alleen maar een hoge wand met reclame borden. Achter de goal de onvermijdelijke containers met skyboxen, waar SSM haast klaar kwam toen hij een vaantje van Willem II ontwaarde in de bestuurskamer van Lyra. Achter de andere goal een zeer mooie stijl oplopende terrace. Het geheel ziet er zodanig uit, dat we meteen besloten om hier volgend seizoen een keer terug te komen voor het bezoeken van een wedstrijd. Nadat Nakatama Matthews voldoende foto's had gemaakt (die hij hier zal plaatsen) liepen we teurg naar de auto.

We reden verder richting het centrum van Lier en dat bleek een zeer mooi stadje te zijn. Het deed me een beetje denken aan Maastricht, qua oude gebouwen en sfeer. Na een beetje rondgereden te hebben zonder dat we wisten waar het stadion van Lierse lag, zagen we een bord staan die de richting aangaf naa de Lisperpoort. Omdat het stadion van Lierse 't Lisp heet, reden we daar naar toe en inderdaad zagen we al snel veel supporters in het geel-zwart rondlopen. De auto werd soepeltjes geparkeerd bij de platselijke Aldi en na een korte wandeling werd het stadion bereikt. Aan de buitenkant ziet het stadion er maar erg saai uit, wat voorla komt door de saaie facade van de nieuwe stand achter de goal. Voordat we naar binnen gingen werd uiteraard eerst een kaartje gekocht, voor de onoverdekte paddock. Gezien de dreigende grijze wolken geen verstandige keus, maar afgezien van hier en daar een spetter hebben we het de hele middag droog gehouden.

Na het verorberen van heerlijke Belgische frieten gingen we naar binnen. Het stadion viel me op het eerste geziht behoorlijk tegen. Achter de ene goal een grote nieuwe tribune met veel business seats, die tijdens de wedstrijd trouwens bijna geheel leeg bleven. Aan de lange zijde een karakterloze nieuwe zittribune en achter de andere goal alweer de onvermijdelijke skyboxen. Alleen de tribune waar wij stonden was erg mooi en oud, met bovenin zitplaatsen op houten banken en staanplaatsen op de paddock. De paddock liep behoorlijk vol en er werd al flink gezwaaid met de Vlaamse vlag. Het lijkt erop dat Filip DeWinter veel aanhangers heeft in Lier.

De wedstrijd begon en de beginfase was overduidelijk voor Hamme, dat leuk combineerde en een aantal kleinen kansen kreeg. Bij Hamme liep ook een neger rond en als hij aan de bal werd er door een groepje domme boeren luidkeels "oe-oe-oe-oe" geroepen, gecombineerd met teksten als "ga bananen plukken" en "ze moeten ze allemaal kapot schieten". Ik had al niet echt sympathie voor Lierse, maar dat was nu wel helemaal over. De wedstrijd zelf was zeer saai, er gebeurde gewoonweg niks. Lierse speelde erg slecht en door twee doelpunten die uit de lucht kwamen vallen stonden ze bij rust met 2-0 voor. Na rust geloofde Lierse het wel en aan Hamme waren zelfs de meest eenvouige kansen niet besteed, zodat de eindstand ook 2-0 was. Dit was werkelijk waar een van de meest saaie wedstrijden die ik ooit heb gezien, het had me bijna m'n hobby gekost.

Na afloop weer terug naar de auto, waar we aan vrouw tegenkwamen met een grote uil(!) op de arm. Ja, je komt wat tegen in Belgenland. Via een kortere route reden we uteindelijk weer terug naar huis.

Geschreven door: SuperJohnDe foto's

Zo ziet 't Lisp er op papier uit.

De buitenkant van "t Lisp is niet echt heel bijzonder.

Veel beton en staal. Dit had anders kunnen worden opgelost.

Een van de floodlights op 't Lisp. Die waren dan wel weer heel erg leuk.

Alvast een inkijkje bij het stadion.

Het frietkot was wel ok. Een van de vele Vlaamse vlaggen was hier al te zien.

Bij Lierse kun je je CV inleveren in het stadion. Heel bizar.

De zittribune aan de overkant waar een gezellig hoempapa-bandje zat.

De moderne hoofdtribune die niet echt volzat deze wedstrijd.

Ook hier weer een tribune bestaande uit skyboxen.

De leukste tribune van het stadion. Hier zaten wij in het "sfeervak".

Leuke crash barriers in de clubkleuren.

Ons vak zat aardig vol met, speciaal voor SuperJohn, tifosi.


 

 

2005AllRightsReserved.