Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

LDV Vans Trophy verslag

Het verslag

     

De Provocerende Trundle

Na een goede nacht ging ik even mijn beste vriend een hand geven. Het was heel erg naar om terug te komen in de kamer, want er hing een ontzettend nare geur op de kamer (Neef wilde pers geen raam open, omdat hij het dan koud had). Nadat we ons een voor een (in tegenstelling tot Dokkie en kornuiten)  hadden gedoucht gingen we op weg naar de Little Chef. Maus koos als enige een Full English Breakfast en de rest voor de cerials en toast. De toast was bedoeld om kanker te krijgen, want die was zwart verbrand. Ook de heerlijke marmelade die we erbij krijgen was geen verwennerij. De Little Chef maakte zijn naam weer eens waar als kwaliteitsrestaurant. In het hotel waren trouwens diverse Carlisle-supporters en die gingen lekker een hamburger wegwerken op de vroege ochtend.

We namen afscheid van ons hotel en de mooie prinsesjes en vetrokken richting Cardiff. De Nederlander en Neef gingen tijdens het passeren van de brug over de Severn natuurlijk weer opscheppen over de brug in Normandi, net zoals ze al hadden gedaan bij de Dartford Crossing. De vuile nationalisten. In Wales zagen we schapen, schapen en nog eens schapen. Ze maakten hun bijnaam weer eens goed waar daar in Wales. Het was ook weer genieten met de borden waarop behalve Engels ook alles in het Welsh stond geschreven. Ook stonden er borden met aanwijzingen voor de mensen die de finale in Cardiff gingen bezoeken. Wij besloten die maar te gaan volgen en kwamen uiteindelijk op een park & ride terecht. Een slimme man had de prijs van dit geheel pas neergezet als je al binnen was, want het was namelijk 10 pond. Voordeel was dat de vrouwen die de kaartjes aan je gaven er erg appetijtelijk uitzagen in tegenstelling tot de vrouwelijke Carlislesupporters. Dat was in ieder geval al de 10 pond waard. We kregen een erg onduidelijk kaartje mee waar we konden opstappen met de bus, maar als echt sfeerproevers besloten we met de benenwagen richting het stadion te vertrekken. Onderweg werd er naar ons gezwaaid door de supporters van Carlisle, die dachten dat wij een of andere stoere mob waren. Wij waren als enige casual gekleed in tegenstelling tot de teletoeters om ons heen.

Het stadion zagen we al lang liggen, maar het was toch verder lopen dan verwacht. Uiteindelijk kwamen we aan in de binnenstad, waar het Millennium Stadium ook ligt, en daar hing een echte Europacupsfeer. Het deed me een beetje denken aan Monaco of Bordeaux uit. Met dat verschil dat het nu twee groepen supporters waren. Overal stonden kraampjes met merchandise en liepen supporters. Na bij een van die kraampjes een sjaaltje te hebben gekocht gingen we wat door de stad heen lopen. Het enige vervelende was dat ze ook van die vervelende luchthoorns verkochten, dat was een hel gelijk qua lawaai. Het begon langzaam richting 12 uur te lopen, de tijd dat het stadion open ging, en we vertrokken richting het stadion. Onderweg kwamen we bij een pub een deel van de Soul Crew tegen die een anti-Swansea spandoek hadden gemaakt en anti-Swansea liederen aan het zingen waren. Later die dag zou Lee Trundle deze mannetje terugpakken. Bij het stadion was het al erg druk, maar omdat we toch nog niet naar binnen mochten gingen we even naar het naast gelegen Arms Park.

Dit was ook best een leuk stadion en het viel ons op dat het open was. Ik maakte een paar fotos van dit stadion en ging er even naar de wc. Gelukkig hoefde niemand van ons te kleien, want ipv van nare stalen brillen, had je hier oude, verrotte houten brillen met splinters. Dat leek me heel onaangenaam. De Nederlander was ondertussen wat lam geworden en ging op de tribune even uitrusten. Ondertussen ging de rest intellectueel praten over de constructie van het Millennium Stadium en het aanbouwen tegen het Arms Park. We zagen verderop dat het stadion ondertussen was opengegaan. We riepen De Nederlander dat we naar binnen konden gaan, maar die bleek in slaap gevallen te zijn. De ervaringen van de dag ervoor waren hem allemaal teveel geworden. Nadat hij eindelijk wakker was geworden (helaas zijn we vergeten een foto te maken) gingen we richting het stadion en naar binnen. Buiten het stadion moest iedereen flesjes en, helemaal geweldig, die luchthoorns inleveren. We hadden die hel dus niet in het stadion. Eenmaal binnenin hadden we wat honger gekregen (behalve Maus met zijn Full English Breakfast) en ik maakte een grote fout om een Cornish Pasty te bestellen. Dit was niet echt lekker. Het waren aardappels in bladerdeeg met een beetje gehakt zonder smaak. Slechte keuze. Ik kon echter niet mijn Chicken-Mushroom Pie kiezen die ik bij Chesterfield op had, want hier hadden ze alleen die niervariant nog en dan leek die Cornish Pasty me nog lekkerder.

Wat in het stadion opviel was dat de gemiddelde Carlislesupporter nogal gezet is. Maus en ik zijn ook geen schriele gasten, maar dat leken we wel tussen deze mensen. Achter Maus zat een gigantische vrouw met enorm grote joekels die heel erg op en neer gingen als ze ging klappen. Ook naast De Nederlander zaten enkele mastodonten, die wel genoten van de pie met niervulling. We hoopten maar dat de mensen die op de tier boven ons zaten niet zo grof waren, anders moesten de noodbalken naar beneden worden gehaald. Naarmate het stadion steeds voller kwam te zitten werd het duidelijk dat Swansea veruit de meeste supporters hadden meegenomen. De zwaantjes waren ook een stuk fanatieker, bleek voor, tijdens en na de wedstrijd. Een van de Carlislesupporters had, om Swansea te provoceren, een stok in een opblaasschaap gestoken. Wel vreemd, want de Welshmen staan wel bekend als de sheepshaggers, maar ook in Carlisle en omgeving is men niet vies van een schaapje meer of minder.

Ik had voor de wedstrijd de rest gewezen op Trundle van Swansea. Gelukkig maakte hij het al na 3 minuten waar door de bal er schitterend in te volleyen. Mijn reputatie als kenner was gered. Als enige van de vier was ik voor Swansea, dus ik was heel tevreden. Daarna liet Swansea een tijdlang zien dat ze toch een divisie hoger speelden. Pas in het laatste kwartier begin Carlisle wat terug te doen. Eerst werd er een doelpunt afgekeurd van Carlisle, maar in de 40ste minuut was het dan toch raak voor de vosjes en we stonden weer gelijk. Vanuit ons vak barste een enorm Youre not singing anymore (mijn favoriete spreekkoor) los. Ondertussen werden er regelmatig amokmakers verwijderd uit de Swanseavakken.  Wat dat betreft is het Carlislepubliek wat braver. In de tweede helft bleek dat Carlisle een enorm fitte ploeg is en ze drukten Swansea zelfs in het defensief. Als Carlisle deze kern bijeen kan houden zie ik ze zelfs hoge ogen gooien volgend jaar. Het zou wel mooi zijn als deze club 3x op rij kan promoveren. In de wedstrijd kwamen er kansjes over en weer, maar geen van de ploegen kon het afmaken. Trundle werd heel goed in de gaten gehouden en zijn maat in de spits, Akinfenwa, had een ongelukkige dag. Aan de andere kant kreeg Carlisle ook zijn kansjes, maar Hawley, speler van het seizoen van League Two, viel erg tegen. Toch viel er nog een doelpunt. In de 81e minuut was er een rommelige situatie bij het doel van Carlisle en ineens lag het doelpunt erin. De tot nu toe teleurstellende Akinfenwa was de doelpuntenmaker. Daarna volgde er een offensief van Carlisle wat leek op een Blitzkrieg onder Hitler. Vooral in de 4 minuten blessuretijd was het billenknijpen voor de zwaantjes. Drie enorme kansen volgden, maar het doel bleef schoon. Ondanks mijn voorkeur voor de zwaantjes had van mij dat doelpunt nog wel mogen vallen. Een verlening is altijd mooi. Dat zat er echter niet in en de Trophy was voor Swansea en voor Trundle zat er zelfs nog een extra prijs in; de man of the match-award. Trundle zelf liep met een vlag van Wales te zwaaien. Later kwamen we er achter dat hierop een provocerende tekst richting Cardiff opstond. Mooi om getuige te zijn van een stukje geschiedenis. Swansea kreeg de trofee uitgereikt met spectaculair vuurwerk en de Carlislesupporters dropen teleurgesteld af, maar zongen toch nog het Were top of the League spreekkoor.

Wij vertrokken ook maar eens. Dit keer gingen we wel met de bus en redelijk vlot waren we toch nog uit Cardiff vertrokken (we stonden zon halfuur in de file). Daardoor waren we ook op tijd bij de tunnel en konden we eerder inchecken. De Nederlander en Neef bewezen echte culinaire Franse fijnproevers te zijn en gingen eten bij Le Burger King. Maus en ik kozen voor een zakje chips. In de tunnel stonden buiten ons nog meer voetbalsupporters. Dit keer wat Belgen die voor West Ham waren (en een 0-0 hadden gezien in Londen, dat was onze andere optie waar we gelukkig niet voor hadden gekozen, evenals de 0-0 Birmingham City v Chelsea). De tunnelreis ging vlot en Neef ging meteen aan de goede kant van de weg zitten. Even maakten we de fout om te gaan tanken net buiten Calais, (en zodoende weer in de niemandsland terecht te komen) maar daarna ging het allemaal vlotjes. Ik werd gedumpt bij mijn woning en de mooie trip was weer afgelopen.
 
Hieronder nog de nasleep van de affaire Trundle:

Spelers gearresteerd na provocerende acties

Swansea City won in het Millennium Stadium in Cardiff de finale van de Football League Trophy, maar voor Lee Trundle en Alan Tate krijgt het duel met Carlisle mogelijk een vervelend staartje.
De aanvaller en verdediger van Swansea zijn inmiddels gearresteerd door de politie van South Wales. De twee zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het beledigen van Cardiff City, de grote rivaal in Wales van Swansea, en daarmee de openbare orde hebben verstoord.

Trundle, die een prachtig doelpunt maakte in de finale, maakte het het bontst. Hij droeg niet alleen samen met twee medespelers na afloop op het veld een vlag vanuit het publiek met de tekst Fuck off Cardiff, maar toonde ook een shirt met daarop een Swansea-poppetje dat urineert op het shirt van Cardiff.

De voetbalbond van Wales (FAW) neemt het opruiende gedrag zeer hoog op. 'De boodschap die de Swansea-spelers uitdroegen was extreem beledigend en grof. Dergelijk gedrag is op geen enkele manier te accepteren', liet FAW-woordvoerder John Nagle weten.

Het bestuur van Swansea zegt ook op te treden tegen het duo, al probeert voorzitter Huw Jenkins zijn spelers enigszins te beschermen. 'Misschien deden ze het in het heetst van de strijd. Ik hoop maar dat dit niet voor meer animositeit tussen de fans van de twee clubs zorgt.'

Swansea staat in de competitie in League One (derde niveau) op de vijfde plaats en doet volop mee in de strijd om promotie naar het Championship. Als de club daarin slaagt, speelt het volgend seizoen na zes jaar mogelijk weer tegen Cardiff.Het rapportDe statistieken

Carlisle United v Swansea City 1-2 (02/04/2006)

3. Lee Trundle 0-1

40. Adam Murray 1-1

81. Adebayo Akinfenwa 1-2

Ground: Millennium Stadium, Cardiff

Visits: 1

Season: 2005-2006

Competition: Football League Trophy (Final)

Position Carlisle United: 1 (League Two)

Position Swansea City: 5 (League One)

Gate: 42028

Match Number in England: 28

Goals: 83

Line up Carlisle United:

Westwood, Livesey, Gray, Arnison (89. Grand 89), Aranalde, Murphy, Billy, Lumsdon, A. Murray (79. Hackney), Holmes (70. G. Murray), Hawley

Line up Swansea City:

Gueret, Ricketts, Monk, Lowe, Tate, O'Leary (63. Knight), Britton, Robinson (83. Martinez), Tudur Jones, Akinfenwa, Trundle

Yellow Cards:

A. Murray, Arnison (Carlisle United)De foto's

In Cardiff hing een echt "Europees" sfeertje.

Veel drukte in de straatjes rondom het Millennium Stadium.

Ineens doemt het Millennium Stadium op tussen de huizen.

Even wachten voordat je binnen mag.

De South Stand; deze was voor de Swansea City-fans deze dag.

De West Stand; ook deze was bezet door de Swansea City-fans.

De North Stand met maar 2 tiers. Dit komt omdat Arms Park er nog achter ligt.

De East Stand; hier zaten wij tussen de Carlisle-supporters.

De warming-up van de Carlisle-spelers.

De spelers stellen zich voor.

De sheepshagger heeft door dat ik een foto van hem maak.

De Carlisle-spelers halen hun verliezersmedaille op.

Swansea City krijgt de LDV Vans Trophy uitgereikt.


 

 

2005AllRightsReserved.